- Otrzymane podziękowania: 42
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Karolak Qrcze ale uparciuchy z tych naszych maluchów, ja też bardzo chciałam, żeby samo się zaczęło i doooooopa Jak byłam na patologi to jedna z dziewczyn z mojego pokoju szła na indukcje i właśnie miała taki żel (tylko że w szpitalu tego nie dali sama to gdzieś kupiła za jakieś 200zł) urodziła po tym w 3 godziny wiec to musi być fajna sprawa
Madzia Strasznie Ci współczuję, jeszcze teraz z gardłem się borykać Czosnek jest bardzo dobry, ale z drugiej strony czosnek się nie nadaje do karmienia a nie wiadomo kiedy urodzisz Ja Ci polecam wodę z miodem i cytryną pić w dużych ilościach I oby jak najszybciej przeszło
A z Maksem nie da się nic ustalić, jest uparty i w ogóle się nie słucha
Czajusiątko No właśnie znowu zastój, teraz musimy po dwie jednego dnia rodzić
Patys Ale Mateuszek pięknie Ci noc przespał Tylko pozazdrościć
Iwa Powodzenia na KTG, oby Ci skurcze wyszły
Jussstyś ja niestety się nie znam na tych wszystkich krosteczkach, ale polecam Ci zapytać lipcowych mamusiek tam dziewczyny też przechodziły chyba wszystko co można było, i na pewno Ci pomogą
Gorla odpoczywaj i leżakuj skoro Cię ta szyjka kuje
Joanna Masakra z tym pępuszkiem, mam nadzieję, że na dniach odpadnie i będzie po kłopocie
Ostatnio mój nastrój to taka wielka sinusoida i dzisiaj padło na irytacje Więc od rana jestem nerwowa, wqrza mnie to, że mam skurcze i że nie chcą się rozkręcić, do tego bardzooo ciągnie mnie brzuch od pępka w dół, normalnie nie mogę chodzić i się przekręcać z boku na bok Dzisiaj wieczorem jadę na IP do mojego szpitala i mam nadzieję, że już mnie przyjmą na oddział i coś zdecydują bo jak na mnie oksy nie podziała to będę się jeszcze kolejny tydzień bujać a dzisiaj jest już 10 dni po terminie Więc na razie idę na rekord i w cale mnie ten rekord nie cieszy A do tego irytują mnie ludzie, bo gdzie się nie ruszę to wszyscy tylko mówią, że to normalne że chłopaka trzeba przenosić i że mam się cieszyć, bo jak się urodzi to nie będzie już spokoju A niby jaki teraz jest spokój, nie idzie nic robić, spać bo wszytsko boli, tylko siedzieć w domu i czekać. Czuje się jak jakaś niepełnosprawna
Wiem wiem marudzę, ale trudno czasami trzeba
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Agnessa bidulko, Maks naprawdę uparciuch do mnie własnie zaczęli gadać: " A ty jeszcze chodzisz.." szlak mnie trafia powoli
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
Mnie tez denerwowało w ciazy jak każdy pytał kiedy w koncu urodze a co ja duch święty jestem
agnessa uparciuch maly, oby taki po urodzeniu nie byl trzymam kciuki zeby cos síe ruszyło
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
a tak poważnie to mam nadzieję, ze coś postanowią konkretnego w tym szpitalu
Jussstyś mój synek miał dośc długo takie różne krosteczki ale to powoli mija więc spokojnie, nie martw się jeśli nie jest to czerwone i takie plackowate to minie na pewno sprawdź tylko czy jak cieniej ubierzesz to nie będzie ich mniej bo moze po prostu ma potówki od przegrzania...
co do pokarmu to polecam muszle laktacyjne zakłądać na drugą pierś przy karmieniu bo wtedy złapiesz mleczko i się nie zmarnuje albo butelkę do drugiej piersi przystawić i łapać to co się leje, pokarm mozna przecież zamrażać i masz potem na jakieś wyjątkowe sytuacje
acha co do wkładek laktacyjnych to u mnie sprawdziły sie tylko J&J bo reszta była beznadziejna i przeciekała, a te są chłonne i profilowane
a tak jak pisze Gorla powoli wszystko się unormuje i pokarmu będziesz miała dokłądnie tyle ile maluch potrzebuje
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
agnesssa tez chodziłam taka wściekła dzień przed porodem i nawet wywaliłam rzeczy z jednej torby "bo skoro i tak nie chce się urodzić to zdążę spakować jutro " i znów w nocy musiałam pakować torbę Najgorsze to chyba ostatnie tygodnie ciąży , bo najdłużej się czeka , każdy dzień się dłuży
Karolak w Irlandii tez podają pierwsze ten żel , ale szczerze nie znam żadnej kobiety na którą podziałało ale liczę na to ze u ciebie się ruszy nawet bez tego
baby_55 słyszałam ze mleko z piersi można mrozić ( nawet woreczki widziałam ) , ale powiedz mi później podgrzewa się to w garnku ? najpierw się rozmraża ? bo może zamrożę sobie na wszelki wypadek skoro teraz takie nawały ( np. mamuśka idzie w listopadzie do kina ) .
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
mozna mrozić w specjalnych woreczkach, ale są też pojemniczki z aventu używasz ich wtedy wiele razy, więc taniej wychodzi a potem przydadzą sie też do posiłków stałych
tutaj jest więcej informacji o przechowywaniu mleka mamy
www.rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Przech...anie-mleka-mamy.html
przy okazji dla wszystkich mających problemy z karmieniem piersią www.rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Karmienie-piersia.html
jest tam też dużo innych ważnych informacji
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
A ja cierpię na nadmiar pokarmu, normalnie piersi mam jak balony, mała nie nadąża
Cały dzień dzisiaj jest jakaś niespokojna, co uśnie to za chwilę płacz najlepiej z cycuszkiem się śpi. Ale tak nie może bo jej to szkodzi. idę bo znów płacze.
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
baby chyba zacznę robić tak jak mówisz, bo rzeczywiście sporo się tego marnuje i w te pojemniczaki się chyba zaopatrzę, bo przydadzą się, a nadmiar zawsze mogę ręcznym laktatorem ściągać, bo mam akurat taki
PolaL proszek raczej nie, bo to wyszło dopiero po czasie, polozna kazala prać w samym proszku bez wlewania plynu, bo mozliwe, ze za duzo chemii, a uzywam proszku dzidziuś
Plamki są takiej samej wielkości, tylko co dzień wychodzą w nowych miejscach, możliwe, że to potowki, może nie powinnam kłaść małej u nas w lozku w naszej pościeli, tak gdzies na necie wyczytalam...
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
ja od rana rycze jak bobr. malutkiej te krosty znowu zaczely wychodzic juz ma cale plamy i stany ropne bylismy przed chwila u dermatologa i chciala nas wyslac do szpitala. ale najblizszy szpital z dermatologia dziecieca w katowicach to dala nam ultimatum, jak do jutra sie nie polepszy to na 100% szpital
- karolak25
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nareszcie z nami!
milego dzionka
- iwa234
- Wylogowany
- gaworzenie
- :):):):)
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Chasiami Przytulam Cię mocno i mam nadzieję, że nie będziesz musiała Alicji do szpitala zabierać
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Chasiami to moze to wcale nie jest ta skaza białkowa
oby przeszło szybko, bo szpital to nic fajnego, tulę mocno i trzymam kciuki
Jussstyś naprawdę warto, bo szkoda taki skarb marnować