- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Agnessa dzięki ale nie sądzę żeby to była cisza przed burzą... co najwyżej cisza przed długim czekaniem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

26joanna ja przy Adim przemywałam wodą i tyle i odpadł po 7 dniach

Polal faktycznie super ekspresowo

widziałam w google to koło porodowe, trochę kosmiczne ale wydaje się wygodne... co do pozycji to pewnie kwestia jak Cię położna pokieruje i wtedy jest łatwiej na pewno

ja byłam po 16 godz tak masakrycznie zmęczona, że nie byłam wstanie rodzić inaczej jak siedząc na fotelu, nie potrafiłam wstać bo nogi miałam jak z waty.... co dziwne jak już urodziłam to nagle ozyskałam wszystkie siły a w nocy z przejęcia prawie nie spałam

Gorla na szkole rodzenia (przy Adim chodziliśmy) mówili o tym i powiem, szczerze, ze dla dorosłego jest to za mała porcja krwi więc dla ciebie i męża odpada a dla dziecka może sie okazać, że bedzie wystarczajaca na pierwsze 10 lat życia, a na dodatek to jest tylko przy kilku chorobach mozliwe, wiele chorób wymaga podania krwi od innej osoby, a na dodatek jak sie zaczęliśmy pytać tej pani z banku krwi jakie są wyniki tzn ile osób udało sie uratować dzięki takiej krwi pępowinowej chociaż na świecie, to mówi, że nie mają takich wyników, bo to za krótko jeszcze... więc rozpatrując wszystkie za i przeciw, odpuściliśmy sobie, bo są to duże koszty a niewielka szansa na pomoc dziecku, lepiej moim zdaniem założyć jakiś fundusz dziecku i wpłacać pieniądze, jak bedzie potrzeba (odpukać) leczenia jkiegokolwiek to kasa będzie jak znalazł, moim zdaniem dużo lepsza inwestycja na przyszłość
Madzia ja też liczę, ze nasz plan z Siteczko się powiedzie

u nas nic nowego od wczoraj poza tym, że przestaję robić cokolwiek na przyspieszenie, tzn piłka ok, bo mi na niej wygodnie ale nic poza tym typowo na przyspieszenie bo i tak nic to nie daje a ja sie musze nameczyć albo coś... więc mam to w nosie, i tak kiedyś musi wyjść łaski nie robi, więc czy to bedzie dzisiaj czy za dwa tygodnie to już nie ma znaczenia

- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Mój poród był naprawdę szybki tak że nawet nie zdążyli mi dać leków przeciwbólowych.
Wysłałam męża do apteki po waciki do kikuta,ale jak czytałam to mówią żeby teraz go nie przemywać "chemicznie" dopiero jak coś by się działo ( zaczerwienienie itp.).
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

patys moja ma takie problemy z kupką. Karmie piersia i mam rygorystyczna diete i dalej ma problemy. Położna mówi ze tak robią duze dzieci, jakby mialy problemy z trawieniem, ale jakos nie chce mi sie wierzyc

PolaL ja wogole nie myslalam nawet o znieczuleniu, bo nie czulam skurczy

agnesssa może to cie juz ruszy

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

PolaL dzięki za opis porodu

Też słyszałam że pępek najlepiej przemywać wodą, wtedy najszybciej odpadnie... mam niby gaziki nasączone 70% alkoholem, ale nie będę chyba od początku używać, są w razie W.
U mnie bez zmian - cisza, spokój

U nas słoneczko świeci, więc pewnie popołudniu jakiś spacerek, bo wczoraj nie było

Miłego dnia!
- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)
- Otrzymane podziękowania: 0

baby_55 kupiłam sab simplex w pierwszym tygodniu życia Lili, po jakiś 3 dniach zaczął działać.. działa ale nie do końca, powiedźmy, że zmniejszył kolki ale całkowicie ich nie usunął :/ Faktycznie zamiast pomagać w szpitalach podają mieszankę.. w moim szpitalu, to mogliby chociaż po cc przystawić do piersi.. to nie, dopiero po 24 godzinach
patys widze, że też z każdej wolnej chwili korzystasz

Ania14.09 sama korzystałam z mendela - dobry był to on u mnie poruszył w ogóle laktacje

mala2809 GRATULACJE

kasia7775 moja Babcia tak samo podchodzi hehee jeszcze mi kazała wodą święcona poświecić przed pierwszym wyjściem na dwór aby zdrowy haust powietrza chwyciła (nie znałam tego)

PolaL to teraz jak błyskawica poszedł poród

gorla ja miałam skorzystać z banku krwi pępowinowej, niestety troszkę się u mnie sytuacja zmieniła. Moja siostra płaciła 3 lata temu 4 tys.
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

No a moje skurcze się nie nasilają jak na razie

Niestety mam ślad białka w moczu i nie wiem za bardzo co teraz z tym zrobić

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Siteczko o której jutro bedziesz w szpitalu? Ja mam na 16 i bedzie podobno wtedy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
, ta która mnie wczoraj przyjmowała, strasznie fajna, dziś pomimo że wychodziła już do domu, jak ja przyszłam, to do mnie podeszła, zapytac jak się czuję i żebym się niczym nie martwiła, że przekazała położnej i lekarzowi informacje o mnie i jakby było coś nie tak, to mi zleca dodatkowe badania. Byłam naprawdę mile zaskoczona tym, że mnie pamiętała i że się tak zaopiekowała mną. Ona ma chyba takie podejście do pacjentek, bo widziałam jak tez z kimś innym rozmawiała. Więc możemy jutro rodzić, jakby co:) choć ja sobie ostatnio wymarzyłam datę 27 - bo 27.04 poznałam mojego męża, a 27.06. urodził się mój chrzesnik, to taka szczęsliwa liczba

Baby, Lui dzięki za opinie o medeli, zastanawiam się tylko czy kupowac od razu, czy po porodzie, bo drogie to trochę, a zobaczymy jak to będzie z tym karmieniem, mam nadzieję, że się uda:)
Dziewczyny, dzięki za pępuszkowe rady, chyba spróbuję wody z mydłem, bo też czytałam, że teram taki "trend", a jak nie pomoże, to mam na wszelki wypadek waciki nasączone spirytusem i mówicie, żeby klamerki się pozbyć... zanotowałam

Agnessa cieszę się, że już lepiej u Ciebie:) ja rezerwuję 27, więc możesz dziś spokojnie rodzić, a tak serio to trzymam kciuki

Kasia a mnie nie zszokowało Wasze wyjcie z małym, bo ona na zdjęciu wygląda jakby już miał ze 3 m-ce i taki poważny facet mi się wydaje, więc czemu miałby sobie nie jeździć gdzie chce

Jest jeden plus tego, że jeszcze niektóre z nas nie urodziły, możemy się naczytać od Was o pępuszkach, karmieniu i kupkach i już coś wiemy z doświadczonka Waszego, a co najważniejsze sprwadzone, a nie zasłyszane, podwójnie cenne, dzięki:)
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

A ta gin co Cię przyjmowała i co ma być jutro to taka szczupła z krótkimi włosami? Bo ja do niej mam się skierować, a nie zapytałam mojej o nazwisko :| tylko wiem jak wygląda :|
Fajnie że jakieś skurcze się pojawiły

Mi jak w sobotę pojawił się brązowawy czop, wieczorem nawet troszkę z krwią... tak do dziś mam ten brązowawy i momentami tak więcej.. więc może w końcu wyjdzie cały, bo ileż tego może być, jak mi już chyba z miesiąc odchodzi :|
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
chiasami ja też karmię piersią ale nie mam drastycznej diety:)jak czytałam na necie to poleca sie diete urozmaiconą żeby dziecko miało wszystkie witaminki, więc owoce i warzywka też jem ale nie dużo i nabiał też...ale wszedzie mówią co innego...wiadomo że nie jem przyprawionych potraw, smażonych tylko tak delikatnie....
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Madzia za 2 tygodnie na wesele jedziemy nad morze, babcia chyba zawału dostanie

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2