BezpiecznaCiaza112023

Wyprawkowe buble

14 lata 2 tygodni temu #43935 przez Manga
natmur11 napisał:

Manga do tommee tippee mozna dokupic koncowki do niekapkow?

Natmur, nie wiem, czy można dokupić. Ja kupiłam mały kubek i końcówkę stosowałam wymiennie do butelek, szczególnie o większej pojemności.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 tydzień temu - 14 lata 1 tydzień temu #44452 przez Gosiaczek31
Manga dobrze wiedzieć. Nie wiesz czy mozna kupić samą końcówkę czy trzeba razem z kubkiem?

A w ogóle to chciałam ci powiedzieć że ten twój aniołek jest boski. Zakochałam się :kiss:

13 lata 11 miesiąc temu #48967 przez makaja
a co sądzicie o czapeczkach wiązanych dla noworodków, czytałam ostatnio tylko nie bardzo pamiętam gdzie, że nie można ich nakładać bo dzidzia może się udusić, jakoś ciężko mi w to uwierzyć..... Doświadczone mamusi proszę o rady

13 lata 11 miesiąc temu #48977 przez natmur11
my uzywamy tylko wiazanych. wiadomo ze nie zawiarzesz jej jakos mocno, a inna sprawa noworodki nie sa az tak ciekawe swiata i ruchliwe zeby jakos mocno przekrecala im sie ta czapa.

13 lata 11 miesiąc temu #48984 przez makaja
no dokładnie też tak uważam, ale wolałam się upewnić :P

13 lata 11 miesiąc temu #48992 przez alutka1011
Ja to czytałam chyba w "mam dziecko"że teraz czapeczki nie mogą mieć żadnych sznurków czy troczków tylko zapinane na zatrzask czy coś takiego bo sznureczek może wpaść do buzi i dziecko się może udusić...

13 lata 11 miesiąc temu #48996 przez natmur11
hmm no nie wiem... ale chyba jak zaklada sie czapke na spacer to ktos patrzy na dziecko czy wszystko ok, chyba ze ktos chce ciagle trzymac dziecko w czapce.

13 lata 11 miesiąc temu #49022 przez Emme
mi położna powiedziała, żeby nie używać czapeczek z wiązaniem (nie mówię to o takich na dwór bo takie jak najbardziej wskazane). chodzi tu o takie, które się zakłada po kąpieli. I jeśli już zakładaliśmy Toli czapeczkę po kąpieli to taką "smerfetkę". Ale to się zdarzyło kilka razy, ogólnie ich nie używamy.

13 lata 11 miesiąc temu #49669 przez paulina2209
ja używam czapek po kąpieli z wiązaniem bo inaczej moja spryciula ściąga sobie. mi się zupełnie nie przydały jak na razie ocieplane śpiochy i pajace. w domu za ciepło a na dwór zakładam spodenki i sweterki. a w prezencie dostałam ogrodniczki ocieplane bez stóp i zupełnie nie mam pomysłu do użycia ich. przerobię chyba na sukienkę

13 lata 10 miesiąc temu #70530 przez Martynka__89
Nie potrzebne okazało się :
- maść maltan używałam tylko parę razy, w sumie nie musiałam jej wcale używać ale jak już kupiłam.
- sopelek, ja używam gruszki.
- bluzy z kapturkiem są bardzo niewygodne.
- spodnie jeans w ogóle nie ubierałam jak Mateusz był mały.
- body z wielką ilością zatrzasków dla nas okropnie nie wygodne.
- dostaliśmy bluzkę z długim rękawem, zapięci na trzy zatrzaski są z tyłu głowy nie wiem kto to wymyślił dla dziecka które większość czasu leży :ohmy: nie ubrałam tego ani razu.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

13 lata 10 miesiąc temu #70531 przez Martynka__89
A i dostaliśmy za dużo czapek, Mateuszek używa zaledwie dwóch. A mamy ich tyle... W domu Mały nigdy nie miał czapki.

13 lata 10 miesiąc temu #70553 przez SISUNIA88
My też dostaliśmy za dużo czapek...ja ubierałam w domu tylko czapeczkę po kąpaniu na chwilę jak był malutki...za zbędne uważam:
-zasypkę,
-gąbkę do wanienki na której kładzie się dziecko-u mnie nie zdała egzaminu,
-wszystkie ubranka zapinane na plecach-na takie można sobie pozwolić jak dziecko już siedzi,raczkuje czy chodzi i mało czasu spędza w pozycji lezącej,
-niektóre skarpetki obściskują za bardzo nóżki,
-gaziki ze spirytusem do pępka,
-butki które dziecko często też dostaje-niektóre są bardzo niepraktyczne,

był też rzeczy których nie kupiłam odrazu a później dokupiłam i okazały się niezbędne:
-podgrzewacz do butelek,
-przewijak na łóżeczko,
-krem na odparzenia "skarb matki"-świetny jest!!
-sól morska do noska,
-aspirator bo u mnie gruszka okazała się zbędna-mały strasznie płakał na sam widok,

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

13 lata 10 miesiąc temu #70615 przez Martynka__89
Również dostałam skarpetki ale okazały się takie jakieś ciasne i nie zakładałam ich.

13 lata 10 miesiąc temu #71425 przez natmur11
takie skarpetki ze skorzana podeszwa wcale sie u nas nie sprawdzily, sciagaja sie przez co mala ciagle na nie nadeptuje

chodzik-pchacz od 2 miesiecy stoi przy scianie corcia ewentualnie pobawi sie 2 min panelem a ustac nawet przy nim nie chce, chodzi przy meblach i bez niego sobie swietnie radzi a jak zacznie chodzic sama juz bedzie nie potrzebny. dobrze ze kupilam go na wyprzedarzach w biedronce za 50zl a nie za 150 jak chcialam wczesniej.

kubek niekapek lovi 150zl niby ma 2 czy 3 poziomy szybkosci picia ale strasznie ciezko sie z niego pilo corci, teraz wyjelam uszczelke i jej nie uzywam.

13 lata 10 miesiąc temu #71445 przez DariaEm
Ja co prawda jeszcze mam dzidzie w brzuszku ale juz kupilam wszystko, miedzy innymi sterylizator do butelek i podgrzewacz a w kolo kazdy mnie uswiadamia ze to nie potrzebny wydatek bo mozna dziecku podawac papu w temperaturze pokojowej a z tym srerylizatorem ze tez przesadzilam bo jezeli mam zamiar karmic piersia to co ja w nim bede sterylizowac???
Wiadomo ze z pokarmem moze byc roznie i wlasnie dlatego kupilam ten sterylizator no ale kazdy uwaza ze bedzie nie potrzebny...

Tak samo bylo z poduszka do karmienia, kupilam i pochwalilam sie zakupem mojej mamie ktora stwierdzila ze nie mam chyba na co pieniedzy wydawac bo ONA NIE MIALA i nawet nie wiedziala ze cos takiego istnieje i radzila sobie bez tego... w kazdym razie ja osobiscie uwazam ze taka poduszka bardzo sie przydaje, nawet teraz pod koiec ciazy sama z nia spie, jest mi wygodniej poniewaz klade jeden koniec pod glowe a drugi miedzy uda przy czym mam w miare spokojniejsze noce bo malej nie jest tak ciasno i moze spokojnie spac.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka