BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 5 miesiąc temu #392159 przez kima
Nie no śpiochy, przecież dopiero za 15 północ :laugh: :laugh: :laugh:

wyprasowałam uff! ale lało się ze mnie, taki skwar, ale fura była już taka, a ochłodzenia ani widu więc trzeba się było za to zabrać ;)

lecę i ja do moich chłopaczków!

pa
buziaxy
iii do jutra Lalunie moje Kochane :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #392167 przez emkapl84
Hejka dziewczyny!!!!
Co za nocka :huh: :huh: :huh: Pobudka po 2 na mleczko(juz nie pamiętam kiedy Natka była karmiona o tej godzinie...ale się domagała wiec dałam)i przed 5 kupka a co za tym idzie totalne przebudzenie i tym sposobem siedzimy już w kuchni,ja z poranna kawka ,Natalka z autkiem, którym właśnie jeździ sobie po policzku :laugh: :laugh: kurde śpiąca jestem :huh:

12 lata 5 miesiąc temu #392189 przez katka
Witajcie

My pospałyusmy prawie do wpół do 8 :lol: teraz Olinka sie bawi a ja popijam kawke i was nadrabiam. A potem zabieram sie dalej za porzadki. Pochwale wam sie ze cała góra juz zrobiona na tip top mozna sie w podłogach przejrzec :silly: Dziś zabieram sie za salon i moze kotłownia ale nie wiem czy zdąze :silly: No a do prasowania to musze T zamówic bo tez juz mi sie uskładało a do tego posciel poprałam wiec juz jest fura

Kima ciekawe jakie oceny ja mam u ciebie w dzienniczku :ohmy: normalnie az sie boje
A tak wogóle to zakończenie roku było a my cenzurek nie dostałysmy :blink:

Kawa wypita biore sie za robote

12 lata 5 miesiąc temu #392235 przez vestusia
Dżem doberek! :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do tych kabli, które Zuzia ciągnie, to jest to kabel od laptopa, który stoi na ławie. He, he, he. Ciężko go bokiem przeciągnąć, bo wykładzina jest na całej długości pokoju, więc jest ciężko. No ale póki co sytuacja jest opanowana, a Zuzia pilnowana. Tyle, że bardzo zainteresowana wszystkim tym, czym nie powinna ;-)

No Kima Ty to taka psorka faktycznie jesteś. Zaraz dostaniemy jeszcze pały do dziennika za orty. Ale powiem Ci, że ja generalnie patrzę na to, jak piszę, bo to też wynika z mojej pracy. Na Sali rozpraw jak protokołuję, to ja mam swój monitor, a sędzia swój i widzi wszystko co ja robię i piszę, więc spaliłabym się ze wstydu, gdybym walnęła jakiegoś byka, a sędzia by to widziała. Mnie generalnie nie rażą niektóre błędy, nie zwracam zbytnio uwagi na to, jak ktoś pisze, staram się o swoją polszczyznę dbać. Choć nie powiem, niektóre wyrazy są tak oczywiste, że naprawdę biją w oczy. Katka przyznać muszę, że wyjątkowo Ci czasami te orty wychodzą :P No ale ja się nie czepiam, bo przecież nie jesteśmy w szkole. Jedynie to muszę się przyznać bez bicia, że razi mnie niesamowicie, że aż mi się oczy na drugą stronę wywracają, jak któraś z Was pisze (nie pamiętam, która) pisze wyraz „wziąść”. No nie mogę z tego, wybaczcie. W języku polskim nie występuje taki wyraz, jest wyraźnie „wziąć”. To mnie razi wyjątkowo. Podobnie jak ktoś mówi w osobie pierwszej liczby pojedynczej „(ja) rozumie” bez „m” na końcu (analogicznie „umie(m)”). No po prostu tak mam, że akurat wyraz „wziąść” działa na mnie naprawdę źle he, he, he :D

Kima nie narzekaj na upały, jakby były burze, to byłoby z kolei źle i byś płakała, gdzie to lato. Dorcia jak widać czeka na lato, a tu ją burza złapie, tu wiatrzysko wieje. No trzeba się cieszyć z tego, co jest, bo przyjdzie jesień, zima i będziemy narzekać, że zimno, że to, że tamto. (ogólnie to my chyba naród narzekający jesteśmy he, he, he) :D

Dorcia co do tego podnoszenia dupki to myślę, że możesz być spokojna – Zuzi to dużo lepiej wychodzi na twardym podłożu niż wcześniej, jak kładłam jej śpiwór. Wtedy rozjeżdżała się. To samo zauważam, jak jest na narożniku, to też się zapada i nie potrafi się tak fajnie podnieść. Może chodzi bardziej o to, że Lenia ślizga się na panelach, więc łatwiej jest jej się czołgać. Zuzia jakoś ominęła etap czołgania i pełzania, od razu na te cztery i to wygląda jakby była dżdżownicą. Nogi pod brzuch i ręce do przodu. Ale wierzę, że się rozkręci i zacznie ładnie raczkować.

A to ta beretka, co pani skasowała ją dwa razy zamiast kiecuszki. To super, fajna jest :)

Ja też się boję, że nie będzie miejsc. Kurka, a kto się zajmie rezerwacją miejsc??? He, he, he. Ja się boję troszkę, tzn. mogę spróbować się tym zająć, ale jeśli ktoś wywinie jakiś nr, że np. będzie miejsce, zaliczka a potem nie pojedzie, to kasę będzie musiał wpłacić, bo ja ze swojej kieszeni nie zapłacę he, he, he :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dorcia ja Cię podziwiam, że Tobie się chce chodzić za jakąś rzeczą nawet kilka miesięcy, aż będzie na promocji. No szacun! :D

Ciebie Dorcia można też palnąć. Co za tekst, że masz wielki zad, to lanie nie będzie boleć. No nie mogę!

Kurdę, to ja czekam na przypływ kasiury i jak nawet nie będzie tego grzybka nigdzie już w sklepach to zamówię go z Allegro. Muszę tego muchomora mieć i tyle! :D

Kredzia muszę przyznać, że Miki to jak taka „księżniczka” na ziarnku grochu :D Z reguły dzieci nie zwracają uwagi na to, czy coś je tam zaboli (np. te kolana) tylko śmigają, zasuwają, byle do przodu. A Miki taki wrażliwy jest na powierzchnię he, he ,he :D

O kurdę, 30 zł za przesyłkę!!! Ale to fakt, dobrze, że wysłałaś, i najważniejsze, żeby doszło. A napisałaś tam pismo przewodnie, do jakiej to sprawy?? Z sygnaturą akt sprawy??

A co z tą książeczką, znalazła się??

A to Miki taki niedobry przy jedzeniu? Teściowa nie dała rady? He, he, he :D
Kredziu jestem pewna, że i Ty się rozkręcisz, wszystkie się rozkręcimy. Mówię Wam. Będzie chwila przy przywitaniu troszkę taka niepewna, a potem to już luz!!! A jak jeszcze gdzieś % się poleją, to ojejor! Będzie super!

Jak zrobisz te pazury, to zrób zdjęcie i nam pokaż :D

Katka miłych porządków. Jejor, to jednak czasami wolę mieć mieszkanie, jednak powierzchnia do sprzątania jest duuuużo mniejsza :)

My po zastrzyku. Ostatnim. Ufff.. Zuzia nie zapłakała w ogóle. Dzielna moja kochana córcia. 10 zastrzyków, w międzyczasie pobieranie krwi.
Pokazałam pigule wyniki, dziś mojej lekarki nie ma. Powiedziała, że jest podwyższone, ale zarejestruje mnie na jutro do doktorki, żeby dziś nie mieszać u innej. Że wyniki są podwyższone troszkę, ale nie tak, aby to zagrażało życiu, więc spokojnie na jutro. No to tyle dobrze, bo nie chciałabym, aby mi jutro lekarka zarzuciła, że odebrałam wyniki, że są bardzo złe a ja siedzę z dzieckiem w domu.
No i nie mamy z Zuzią wychodzić na to słońce. I tak siedzimy w domu, bo pogoda tak okropna tzn. tak upalnie, że dorosły nie daje rady, a co dopiero Zuzanka.
Wasze dzieci, jak np. pełzają/raczkują, to też są całe spocone? U Zuzi to moment i cała mokra, włosy mokre, ona spocona.

Wczoraj Zuzia wieczorem kaszlała, ale noc przespała, więc pięknie. Mam nadzieję, że choróbsko mija.
No i spała dziś do 7:40, więc rewelacja! :D
A, wczorajszą drzemkę miała prawie czterogodzinną, jak zasnęła przed 12, to wstała prawie o 16. No szok.

Ja zajadam sałatkę wysoce białkową, zaraz rzygnę. Od tego obżarstwa waga wskazała dziś 54 kg, a na to pozwolić sobie nie mogę. Powiem szczerze ,że aż mi niedobrze było od tych słodyczy, chipsów, sałatek. No okropieństwo. Od dziś biorę się za siebie. Trzeba jeszcze zrzucić parę kg zwłaszcza, że mamy się spotkać, to nie chcę, abyście mnie odebrały jak jakiegoś grubaska he, he, he :D

Lecę Kochane, muszę się ogarnąć, coś tu porobić. Odezwę się niebawem! :D

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #392240 przez vestusia

12 lata 5 miesiąc temu #392248 przez Malina86
Czesc Kochane!

Kimuś bardzo dziekuje za życzenia :kiss:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Zdjęcia naszych Dzieciaczkow cudowne!

Ja się właśnie smaze, jest okropnie gorąco!

Buziaki Mamusie!

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #392290 przez Dorciaition
Hello

Wpadam tylko na chwilę, bom w pracy.

Kima dziś grafik proszę koniecznie sprawdzić, bo w dupkę.

Luśka for You allegro.pl/hm-opaska-z-kwiatkiem-roz-i2406099227.html
allegro.pl/hm-opaska-z-kwiatkiem-koral-i2406099240.html

KAtka Ty to chyba masz jakiś motorek Pracusiu.

O jaa Vestusia, ale nam wykład walnęłas z polskiego ha ha. Mam nadzieję, że nie robię błędów, którę Cię drażnią ;)

Vestusia nie chodzę specjalnie patrzeć czy ta rzecz jest w promocji. Jak jedziemy do galerii to zaglądam :)

Kochana jeśli nie chcesz się zająć organizacją to ja mogę, w końcu nie pracuję (tylko dziś ;)) MAsz rację- jeśli ktoraś sie zdecyduje to będzie trzeba zapłacić, no i podstawa to zaliczka. Myśle, że damy radę. Tylko teraz trzeba się naprawdę spiąć bo coraz mniej czasu.

A co do mojego zadka to przekonasz się na żywo :)

Kredka koniecznie pochwal się pazurkami.
T miała coś tym razem dla Mikiego?
To poszalałas z zakupami. Fajnie. A Miki spodnie ochrzcił hehe

Vesta Lenia na razie się nie poci, bo zima tu na sto dwa. Siedzę w bluzce, sweterku i Krzysia kamizelce. Pies się trzęsie jak galareta, zresztą ja też. Zimna. Wiec Kima nie narzekaj, bo my tu zamarzamy.

O wow, ale Zuzia spała. No naprawdę, jestem pełna podziwu. Lenia 3 razy po 20 minut ;)

No co Ty? Nigdy nie będziemy miały Ciebie za grubaska. Przecież zrobiłaś niesamowity wyczyn. Tyle kg w tak krótkim czasie.

No następna się smaży. Ja chcę też!!

Miałam wpaśc na chwile, a się rozpisałam. ;)

Alanek[*] :(

12 lata 5 miesiąc temu #392321 przez vestusia

O Dorcia dzięki za link do tych opasek, też mi się podobają. Może jak wpłynie mi kaska to zamówię :)

Lusia się ucieszy :D A że Allegro to samo zło, no to na pewno się nie oprze he, he, he :D

Dorcia spokojnie z tym językiem polskim. Ja MUSZĘ ładnie pisać, bo inaczej sędziowie nie przeżyliby tego. Poważnie. Wyobraź sobie jakbym miała pisać na sprawie a takie byki podkreślone na czerwono by były na ekranie. Sędzia to chyba nie wytrzymałaby tego. No a ja sama lubię poprawną polszczyznę. Pewnie zdarza mi się też walnąć jakiegoś orta, ale staram się pisać poprawnie.
Na studiach miałam też taki przedmiot "warsztaty z kultury języka" i tam mieliśmy zajęcia polegające m.in. na wychwytywaniu błędów językowych u innych, którzy przedstawiali różne dramy. No oczywiście 5 dostałam a koleżanki wściekłe były, że im na forum wytykałam błędy he, he, he. No ale chodziło o ocenę. Ja tak jak mówię - nie zwracam takiej uwagi na czyjąś pisownię, chociaż czasami jak ktoś robi dużo błędów, to miewam wątpliwości, co do pisowni danego wyrazu. Powaga. Jedynie ten wyraz "wziąść" wyjątkowo mnie razi he, he, he :D Przyznaję bez bicia :)

To ja przyznaję, że wolę, aby to Ty zajęła się organizacją, chyba że jest jeszcze któraś chętna. No i wiadomo - koszty ponosimy my, czyli jak ktoś się wycofa niespodziewanie, albo coś tam wypadnie, to musi być świadomość, że koszty spadają na tę osobę, gdyby nie dało się tego jakoś rozwiązać inaczej. Bo wiadomo - rezerwacja, to rezerwacja i nikt za nikogo płacił nie będzie. Chociaż liczę, że wszystko będzie dobrze i żadnej nic nie wypadnie (ja aż się boję, co by moja Zuzia nie była chora!)

Oj Dorcia daj spokój z tym zadkiem. Głupiaś i tyle :P

Kurka to u Was naprawdę zimno!!! Tutaj taki gorąc, że oszaleć można. Siedzę i leje mi się po cyckach, Zuzia mokra więc pewnie dlatego...

Idę troszkę posprzątać, bo teście się tu zjawią za kilka godzin. Dorcia, oddałabym Ci troszkę ciepła, bo tu za gorąco...

Buziole i do później!

12 lata 5 miesiąc temu #392403 przez vestusia
No ja już posprzątałam. Upociłam się jak wieprz i jestem cała mokriusieńka. Pranka się porobiły, jest czyściutko i lśni, więc super. Teście będą pewnie za jakieś 3-4 godzinki. Został do zrobienia obiad, ale to Piotrek się tym zajmie, bo mi się nie chce. Zuzia jeszcze nie śpi, a powinna he, he, he :D Niech się wyśpi, żeby miała siły jak dziadki przyjadą :)

Ja muszę odpocząć, bo normalnie zaniemogłam. Jeszcze mycie podłóg na kolanach. Jak ja tego nie lubię.

No i dzisiaj Zuzia maszerowała z pokoju do przedpokoju, ja myłam gary. Patrzę, a Zuzia wsadziła do buzi klapka od Piotrka. Zdziwiła się bardzo, ja patrzę, buzia cała czarna z piasku, ona w szoku, chyba jej nie smakowało. Ach ten Piotrek. Nic nie może przecież nigdzie leżeć, bo zaraz Zuzia to zbiera i próbuje. No ale nic jej nie było. Umyłam jej buzię i łapki pod kranem, podobało jej się :)

No to idę poodpoczywać, bo tutaj pustki :)

12 lata 5 miesiąc temu #392468 przez Dorciaition
My juz w domku. Nawet zdążyłyśmy się zdrzemnąć. Lencia jeszcze śpi.
Ale stał się cud. Wyszło słońce, jest ciepło. Czekam aż się obudzi i zmykamy na spacerek.

Ok, moge się zająć. A więc- dziewczyny która jedzie 31.08-2.09 do Powidza, to są dwie noce? Prosze się decydować i zamawiam domki.

Czyli już zadecydowaliście, że nie wynajmiecie tego domku? Skoro w najbliższym czasie planujecie coś swojego to chyba faktycznie nie ma sensu.

Ojejciu to Zuzia sobie zdalazła fanta. Oj he he

12 lata 5 miesiąc temu #392472 przez Malina86
Dorcia ja oczywiście się pisze na wyjazd. Wiadomo jaka cena za te domki?

12 lata 5 miesiąc temu #392483 przez Dorciaition
Chyba tam zadzwonie i zapytam co i jak. Brałybyśmy dla każdej osoby domek czy może kilkuosobowe?

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #392515 przez Kredka
hej dziewczyny. Jak tak Was podczytuję, to aż mi głupio. Ja piszę szybko i często nie używam polskich znaków :blush: :blush: :blush:
Ja wpadłam tylko na chwilkę ;). U nas upał, jak w piekle :( :( :( Ja już się rozpuściłam, ponadto co 2 godziny idę pod prysznic, bo się lepię.

Vestusia oczywiście na kopercie napisałam sygnaturę sprawy i na piśmie przewodnim również. Jestem świadoma, że jest całe mnóstwo spraw.

Ja nie wiem jeszcze co do wyjazdu. Mąż przyjedzie 15-go i wtedy z nim pogadam. Wtedy mogę powiedzieć konkretnie czy jadę czy nie.

Zmykam bo Mikołaj już stęka. Około 17ej zupka i idziemy na spacerek. Buziaki papapa

P.S. śniła mi się dzisiaj Malina :)

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]

12 lata 5 miesiąc temu #392523 przez vestusia
Ja na szybko bo z telefonu.

Dorcia a bedziesz dzwonic tam gdzie ja wkleikam link czy znalazlas cos innego? ja mam nadzieje ze to nie bedzie domek 5-cio gwiazdkowy bo tyle kasy to my nie bedziemy mieli. Ja hestem chetna na domki co najmniej na dwie rodziny czyli 6-cio osobowe. chyba ze Wy wolicie osobne domki dla kazdej rodzinki?

My oczywiscie jedziemy :-) :-D

12 lata 5 miesiąc temu #392532 przez kima
Hejka :)

nie mam dobrych wieści.. sprawdzałam grafik i już są pozapisywane dziewczyny na te terminy, oprócz tej która ma wczasy pod gruszą, ale to już nie takie ważne nawet, bo najwyżej byśmy byli na sam wekend albo bym w ostateczności na żądanie wzięła. Ale rozmawiałam z P. i laski to jest prawie 500km z Rzeszowa do Powidza ;) 7 godz. jazdy ;) oprócz trasy której się boimy przez wzgląd na Kubusia, to to są również ogromne koszty, benzyna kosztuje ;) więc niestety i z bólem serca muszę napisać, że my nie przyjedziemy :( szkoda mi zajebiście, mam nadzieję, że zrozumiecie ;) dla Was to na rzut beretem, a dla mnie to przez pół Polski ;) więc niestety, może następny zjazd będzie bliżej mnie ;)

i już nic więcej nie piszę ani nie odpisuję, bo mi smutno, że Was nie poznam na żywo ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka