BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 2 miesiąc temu #442738 przez vestusia
Dorcia chodzi o to, że Bob nic nie zrobił - czyli standar - rano spał, jak wstał to zjadł i wypił kawę i znowu poszedł spać. Potem znowu wstał zjadł i poszedł spać. Zuzią to się nie zajmie, o przepraszam, chwilę się z nią powydurniał, bo niczego innego nie jest w stanie z siebie dać. No i mnie wkurzył, bo trzeba było Zuzię nakarmić, bo głodna a on oczywiście dupy nie ruszy. Bo ja jestem na opiece. No to poszłam ją w końcu nakarmić, a on wstał i sobie zrobił jedzonko i zajadał smacznie. Egoista a ja nerwowa i kłótnia gotowa. No takie mam nerwy, że bym stąd wyszła i nie wróciła... :(

Aj dobra nie smęcę.

Dorcia ha, ha śmiać mi się chce, bo jak do mnie by ktoś zadzwonił, że przyjdzie za niedługo to też bym powera takiego dostała, że w tempie ekspresowym chata by lśniła ha, ha, ha :D

Ale i tak nie jest źle, bo wczoraj sprzątałam. Tylko znowu naczynia. Jak kupię mieszkanie to na pewno zainwestuję w zmywarkę.

Piotrkowych ciuchów nie piorę. Cały kosz jego brudów. Nie wypiorę choćby nie wiem co. Niech się uczy kuźwa, bo nawet jak wypiorę to choćby zabił się o suszarkę, to nie poskłada i nie pochowa (swoich) ciuchów. To niech tam zarastają brudem. W nosie to mam :D He, he, he :D

Idę dychnąć i czekam aż Zuza wstanie ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #442750 przez polunia
Helołłłł , ja mam nadal stan "bez kija nie podchodx" ale ide Was nadrobic bo od wczoraj troche sie tego uzbierało. Pola śpi , Kacper sie bawi(chyba wyczul , że matka ma kiepski dzień bo jest w miare grzeczny - kochane dziecko :blink: ) a ja mam burdel na chacie jak cholera ale mam to w nosie , jak D wróci do domu to siedzi z dzieciakami a ja sie za robote wezme. W dupie mam jego plot , dwa lata bylam bez bramy i przedniego plotA to tydzień w ta czy w ta mnie nie zbawi :P

Aleksandra super córunia :) Ty masz najstarsze dziecie to czas za drugie się brać :woohoo:

Ok , spadam nadrabiać , ale już mi troche lepiej :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #442771 przez Aleksandra
Vestusia skądś to znam kochana. Chociaż troszke sie u nas poprawiło ale widze, że Z wraca do starych nawyków a ja robie strajk. NIe jestem sprzataczką ani kelnerka!

Polunia ja ci dam drugie! Na pewno nie teraz. Postawiłam mężowi ultimantum - albo znajdzie pracę - stałą i w rozsądnych godzinach albo nie bedzie drugiego dziecka. Ja chcę miec drugie ale nas zwyczajnie nie stac. Moi rodzice bardzo nam pomagaja ale chciałabym w końcu miec stabilizację pieniężną a nie ciagle wyzyskiwac moich rodziców.

Natalka usneła - to jej ostatni drzemka w ciągu dnia. Teraz spi w dzień dwa razy, z czego jedna drzemka trwa ok 1.5 godziny a drugo do godziny. Spac na noc ją szykuję koło 18-tej bo ona sama już sie tego domaga i nadal przesypia całe noce. Jak znowu jej wyrzynały się zęby nowe to miała katar i nie przesypiała ale po tygodniu jej przeszło. Teraz zęby się przebijają przez ostatnie partie dziąseł więc jest ok - w porównaniu z tym co było...

12 lata 2 miesiąc temu #442803 przez polunia
vestolin zatrzymałam sie na Tobie :woohoo:

Jak tam Zuzolek , syropek pomaga?

Z tym kardiologiem to ja tez wtedy pomyslałam , że widocznie nie musi juz do niego isc skoro nie wyslała Was lekarka do tego szpitala :dry:

Spory ten rachunek za prąd , nie chciałabym zeby to głupio zabrzmiało ale nawet ja przy tej mojej banderozie mam mniejszy!

No tak , z mojej "galerianki" wyszła inna "Galerianka" :dry: :blink: :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

To moze ja tez sie wybiore do pediatry i ta znajdzie u Poli jakiegoś zeba bo jak dla mnie to nic tam w gębie nie ma :blink: Chociaz dzisiaj rano co s takiego ostrego paluchem wyczułam ale nawet lyzeczka popukac nie mogę bo sobie nie pozwala wsadzic łyżeczki do buźki.

Malina powiedzialam D , że jade na cycki do Szczecina z Maliną i Luską a ten jak zawsze mega miły był i mowi , że ok ale Malina i Luska to chyba tylko do towarzystwa bo cycki maja fajne... :woohoo:

Gratulacje za Miskowe nocnikowe siusiu!!!

Ooo , wrzesień i pażdziernik no to teraz faktycznie czas na listopadowką :blink: A jak któras zaciąży to zmienia watek? Mam nadzieje , że nie! :(

Zdjęcia jak zawsze zajebiste!!! Fajna rodzinka z Was :) W ogóle to az mi wstyd jak patrze na siebie , Ty zawsze taka wypindrzona i odwalona. Ale to juz chyba trzeba miec we krwi , mi to by się zwyczajnie nie chciało :dry:

Luska u nas to samo , duzo czasu staramy sie poswięcać Kacprowi ale jemu ciagle mało i tez chciałby mame i tate na wyłacznosc , szczególnie tatę. Pierwsze jak otwiera oczy to pyta: Tatus gdzie? U dziadzi? Takim zawiedzionym głosem to mowi , że aż żal :(

Wiejskie dziolchy :woohoo: :woohoo: :woohoo: Dobre :blink: My mielismy od zawsze cyfre ale jak sie tutaj przeprowadzilismy to juz talerza nie zakładalismy bo i tak czasu nigdy nie bylo na oglądanie , więc placilismy pół roku jeszcze a talerz i dekoder w graciarni leżały. Generalnie to mi jakos szczególnie nie brakuje telewizji , tylko czasami jak akurat nie padne wieczorem jak mucha to mnie nachodzi , że bym sobie cos ciekawego obejrzała. Jak miałam to głównie TVN24 i TVNStyle. Teraz to pewnie najcześciej Kacper by z tego korzystał. Z kanałów muzycznych na tej naziemnej satelitarnej mam eskaTV i mi wystarcza.

Co do fotelikow to mam Romer king plus dla Poli(on jest bez IsoFixa) a do Kacpra jeszcze nie kupilam ale chce ten Recaro monza nova z isofixem. Bo te wieksze jak bez isofixa to dupowate bo jeden pas trzyma i fotelik i dziecko. Takie mało bezpieczne mi sie wydaje :dry:

Opiekunka do Aureski to moim zdaniem bardzo dobry pomysł , tylko , że ktos musiałby jeszcze Ola z przedszkola odbierać no bo Ty jak pojdziesz do pracy to raczej nie bedziesz konczyc tak wczesnie. Ja tez niby chciałam opiekunke , nawet jest w naszej wiosce jedna fajna babka ale mi póki co sie nie opłaca bo w większości i tak siedzę w domu. Niby mogłabym jeżdzic do tesciowej zeby sobie cos dorobic ale ja do stania za ladą sie nie nadaję a zeby wrócic do poprzednich obowiazków to musiałabym tam byc codziennie po około 10 godzin od poniedziałku do piatku i jeszcze w sobote chociaz do poludnia a robiac tez cos swojego nie dałabym rady tego pogodzić :dry:

Wysyłam i produkuje dalej :silly: :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #442807 przez Aleksandra
Oj Malina to taka laska, że hej!! Mi się chce malowac i lubię to ale mój zaraz gada, że sie wypindrzyłam. On to by chcial miec chyba taka zapyziałą kure domową w domu. Ja kiedyś bardzo dbałam o siebie. Zawsze umalowana, paznokcie zrobione a teraz....mąz podcina mi skrzydła - taka jest prawda.

Nati juz wstała. Czekam na Z bo musze do banku po kasę na naprawę mojego stilo pojechac. Byle do 18-tej :silly:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #442816 przez Aleksandra
Wstawię wam jeszcze kilka fotek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #442826 przez Aleksandra

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #442831 przez madziaska
Czesc laseczki :laugh:

Hania chora :( Idziemy na 17 do lekarza.

Lece ponadrabiac ;)

ps Natka jaaaaaaaka juz duza :) Cudna jest :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #442834 przez Aleksandra
Dużo zdrówka dla Hanulki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Oby szybko wyzdrowiała :)

12 lata 2 miesiąc temu #442842 przez madziaska
Aleksandra napisał:

Dużo zdrówka dla Hanulki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Oby szybko wyzdrowiała :)

Dzieki Olcia, dobrze, ze wrocilas ;)

12 lata 2 miesiąc temu #442843 przez polunia
Luska na operacje szykuj się do Szczecina , Mlina mowiła , że tam najlepsza klinka. A jak pójdziemy we trzy to może nas do hurtu zaliczą i znizke dostaniemy :blink:

No własnie Malina PODKOLANÓWKI zajebiste :silly:

No ja tez bym u siebie uszy w spokoju zostawiła , sa ok :blink:

SARNA PRZYZNAJ SIĘ BEZ BICIA - WYSLAŁAS TE FOTY??? JEŚLI TAK TO JAKIM LISTEM - ZWYKŁYM , POLECONYM , PRIORYTETEM???

Dorcia widze , że atrakcje na roczek planujesz , fajnie :) Moi znajomi na slubie mieli na podziekowaniu dla rodziców rzutnik i fajna prezentacje ze swoimi zdjeciami od małego. Kapitalna sprawa była :)

No i tort dla Zdanka , na pewno sie ucieszy :)

Takkkk , DUPA W STRINGACH :) Malina uwielbiam Twoje teksty :)

Cos chyba ominęłam :dry: Ale jakby co to mi tez pasuje początek marca ze wskazaniem na ten pierwszy weekend marcowy bo w drugi akurat wypadaja Kacpra urodziny i pewnie imprezke bede robić rodzinna.Ale w razie postaram się dostosować albo ewentualnie nie pojadę :cheer: :(

Ooo , Batman sie zestresował , zły chłopak. Dostal jakas karę?

Dorcia widze , że francuski piesek z Krzysia. Przeglodź go pare dni to i woda z makaronem bedzie mu smakowała(czyt.rosół z kurzych nozek :blink: ) :side:

Malina pytałas kiedys ile kto płaci za wodę . Przed chwila był facet i zuzycie wody to 21 m3 za równiutkie 2 miesiace. Z jakimis tam opłatami stałymi wyszło 79,65.

Jejku ja tez chce gdzies na Sylwestra :( :( :(

vestusia nie martw sie ja tez zawsze na zdjęciach wychodze jak łos! No ale jak sie wygląda jak łos to i sie wychodzi jak łos :P

Ooo , Dorcia widze , że kombinujesz jak tu zrobic z nas jedna wielka rodzine , póki co Bob z Maliną maja dziecko mieć :blink:

Dorcia super , że T tak teraz za Lenka są. Lepiej póxno niz wcale :blink:

Aleksandra no mój D tez często i gesto zdziwiony dlaczego ja taka zła po całym samotnym dniu z dzieciakami :dry: Facet to swinia nanananana..... :P

Widze , że mamy to samo z gotowaniem , ja sie staram zeby Kacper codziennie miał cos zdrowego tresciwego na obiadek a ten ledwo co podziubie i szlak mnie trafia!

vestusia D zostanie z dzieciakami ale od przyszlego poniedziałku. Ja bede miała 4 dni zeby wszystko ogarnac bo w czwartek wieczorem zdaje sale z kuchnia. Co ja gadam jakie 4 dni , 4 popołudnia!!! A tam serio kupe roboty jest!

O co poszło z Bobem bom ciekawe jajo przecież??? :silly:

Ooo , Aleksandra a jaka masz spirale tą ze "spręzynka" czy z "pojemniczkiem z hormonami"? A przy @ podpasek czy tamponów uzywasz bo nie wiem jak sie ma faktycznie spirala do tamponów , podobno jedno z drugim nie ma nic wspólnego ale nie mam sie od kogo dowiedziec jak to faktycznie jest wiec poprosze o info :blink:

Dorcia wesolo masz z Krzysiem , Ty to masz anielska cierpliwosc do Niego , zreszta tak samo jak D do mnie :silly:

A z tym sprzataniem to zawsze tak jest , jak przypili to mega szybko potrafimy sie zorganizowac i wypucowac mieszknie :blink:

Ooo vesta doczytalam o co poszło z Bobem , czyli standart :dry: Daj mu kare , zakaz wstepu przez tydzień , zaraz sie pokorny zrobi :silly:

Ty masz problem , ze Piotrk nawet swojego prania nie poskłada a mnie z kolei wkurza jak D idzie do pralni i segreguje lumpy z suszarki. Oczoplasu wtedy dostaje , nie ,że xle posegreguje czy poskłada ale , ze mam wrazenie , że daje mi do zrozumienia , że ja tego nie zrobilam wiec on musi. Zawsze sa przez to kłótnie bo On swoje , że nie robi tego złosliwie tylko chce mi pomoc a ja swoje , ze specjalnie zeby mi dosrać i awantura gotowa :silly:

Aleksandra widze , że tez Cie jakies "przesilenie jesienne" dopada , wszystko na nie i wszystko xle. Narzekaj narzekaj , wyżalisz sie i bedzie lepiej :side:

No widze , że pomocnice niezła masz :blink:

madziaska no w koncu!!! Nadrabiaj nadrabiaj :side:
Zdrówka dla Hanuli :kiss:

Ja uciekam , juz mi lepiej , moze D nie zbije jak wróci do domu :silly:

Niedobrze mi , rzygac mi sie chce(sorry za okreslenie)i w glowie mi sie kreci , chyba musze sniadanie zjesć :P

Do zas , papa

12 lata 2 miesiąc temu #442844 przez polunia
Zapomniałam o buziakach :blink:
:kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #442847 przez Aleksandra
Ja też sie za wami stęskniłam kochane :kiss: :kiss:

Ooo , Aleksandra a jaka masz spirale tą ze "spręzynka" czy z "pojemniczkiem z hormonami"? A przy @ podpasek czy tamponów uzywasz bo nie wiem jak sie ma faktycznie spirala do tamponów , podobno jedno z drugim nie ma nic wspólnego ale nie mam sie od kogo dowiedziec jak to faktycznie jest wiec poprosze o info

Mam spręzynkę a przy @ używam podpasek bo tamponów nie toleruję. Poza tym mam tak intensywny @ że musiałabym chyba całą paczkę sobie wsadzic żeby to miało sens :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #442904 przez polunia
Łooo , ile zalogowanych :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu #442913 przez polunia
Zalogowanych całe mnóstwo a pastów brak :(

Ja nawpierdzielałam sie pierogów z mięchem - kupne oczywiście - że teraz to mi jeszcze bardziej niedobrze :P Kacper zjadł aż całe 2 , normalnie wykończę sie kiedys z tym jego jedzeniem , no raczej niejedzeniem! D wrócił do domu , normalnie zjadł obiad który od mojej matki przywiózł i poszedł DO PŁOTA!!!
A właśnie , najwazniejsze , po to tu wlazlam. Moja córka puściła sie w kojcu i zrobiła całe 3 kroki , chyba 3 bo z wrazenia moglam źle zauważyć :lol: Zrobila to prawie godzine temu i dalej nic :dry:
No dobra , padam , ide ja pomęczyc trochę :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka