BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 2 miesiąc temu #440825 przez polunia
Ahoj Sarna :woohoo:

No jesli czytasz to chyba doczytalas , że plytki nie doszły do żadnej z nas :( Malina obstawia brak znaczka , ja brak adresu na kopercie :blink:

A miałam napisać , że moje dzieci zimuja w domu , na dwór ich nie wypuszczę bo nic nie kupiłam! Nawet nie chce mi sie pisac bo sie tylko wkurzam!

Ok , spadam spac,papa :kiss:

Aaa , no tak jest piatek to Maliny brak :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #440828 przez polunia
Malina olej życzenia :P Albo kup kilo slaskiej i mu zanies albo nie , lepiej kaszanke i powiedz , że ma sobie grillu zrobic :P

Jak pisałam poprzedniego posta 3 minuty temu to jeszcze Luskowego i Malinowego nie było , na Sarnowym sie kończyło , przeczytam uwaznie rano bo teraz to tylko "przeleciałam".

No odnosnie "przelecenia" to gdzie jest madziaska?????????

Padam wiec serio spadam :blink:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #440835 przez [email protected]
dziewudszk moje

przeczytałam
ale nie mam sił odpisac:/ wybaczycie?

Daro tak nam daje popalic z emaskara
moj mega wypasiony cycek podupada a on sie dzis na butelke zbuntował no cóż wepchałam na siłę kilka razy i zaciągnął :/

co do płytek to sie dziwie ze nie ma jeszcze-zadna z Was? serio?

Dorciu kochana proszę tu przepis!!! zpaomniałam o nim :/przepraszam

a więc
*mix sałat z biedronki- ja preferuje ten z rukolą-kocham rokole :)
*do tego pomidorki koktajlowe
*marchewka w paseczkach albo plasterkach cienkich-jak kto woli
*cebula w krążkach-moze byc czerwona moze biała(w krążkach bołatwiej odłożyc jak ktos nie lubi no i ladnie wygląda :P)
*papryki-ładniej i ciekawiej jak sa 3 kolory-z każdej 1/4
(no albo ponad pół jakiejś jednej)
*może być ogórek, ja nie zawsze daje
*słonecznik podpieczony na (suchej) patelni
*ser twardy-najtansza i najsmaczniejsza opcja to stary olęder z biedronki
*czasami dodajemy oliwki

no i sos
*oliwa z oliwek
my zwylke do sałatek uzywamy oliwy smakowe- moim zdaniej najpepsza do tej sałatki jest oliwa cytrynowa albo pomarańczowa. no ale jak w zasięgu nie ma tak jak to jest w mojej dziurze a frykaśne zapasy się skończą to idzie zwykła oliwa z oliwek , ale nie iwem ile...z 5 łżek?
więć w misecze wlewam oliwe dodaje pieprz, sół, oregano, bazylie i skrapiam mozno cytryną- ten mix wymieszam porządnie i zalewam sałatkę

włala ot i cała tajemnica :)

SMACZNEGOOOOO!

jeszcze super taka opcja jest *mix sałat
*tuńczyk
*awokado
*kiszony ogórek
*moga byc oliwki
*papryki
*pomidorki
*moze byc marchełka
*i dip juz bez cytryny, ale tez mozna:)

Dorcia a galaretki wypasione!!!!
zrobie takie:)

dobranoc kochane moje
:*:*:*:*
jutro napisze co u moich dzieciaczków
:*

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #440836 przez [email protected]

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

buzka!!!
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #440864 przez vestusia
hallo. ja zyje.vodezwe sie poznym wieczorem. opisze co i jak.

wszystkiegi Naj dla Natalki i NAdzi! buziole :-*

12 lata 2 miesiąc temu #441112 przez aniaa_
Hej mamuśki

Wszystkiego najlepszego dla NADII i Natalki :)

luśka podwójna impreza jak najbardziej trafny pomysł, a na zaproszeniu chyba jednak powinna być wzmianka, że olo też świętuje, bo lipa będzie jak ktoś przyjdzie z prezentami dla dwójki, a ktoś inny by nie wiedział, głupio by było tej osobie.

Troszkę chyba mnie nie do końca zrozumiałyście, ja również uważam, że roczek to wyjątkowa impreza dla naszych dzieci, my też wyprawiamy, mnie przeraziła ilość osób u Luśki :) u nas może będzie marne 15 os. A to, że nie będzie nic pamiętał to nic, tak jak Luska pisze sa zdjęcia i będzie pamiątka.

Pola mój mąż ma na imię Grzesiek, golonka to będzie niezła karta przetargowa :)

Wiecie, że nie mam w domu różańca, a ja wiem co mój Wojtus wybierze -kieliszek- już ma "ciągoty" :)

Luśka Wojtus też tańcuje, od samego początku, jak jeszcze nie umiał stać, to jak siedział to głową ruszał w rytm muzyki, on w ogóle jak leci gdzieś muzyka to od razu w tany idzie, nawet jak w reklamie leci muzyka to go rusza :)

Sarna Daro cudowny :)

Wczoraj wieczorem spotkałam sie z sąsiadkami, zrobiłyśmy sobie "lejdis bez dzentelmen" :) tak się zrobiłam ze do południa to ja dzisiaj pijana byłam, szok myślałam, że umrę, a głowa to do tej pory mnie boli.

12 lata 2 miesiąc temu #441303 przez [email protected]
no tak, kiedy ja mam dzisiaj czas i zaglądam tu milion razy to tu cisza prawie na całego.
potem zaś będę robiła za polk-galopkę a tu będzie kilkadziesiąt postow albo kilkaset:)

jutro mam zdjęcia na zumba maratonie i na jakims koncercie, poniedziałek jednej laski a we wtorek ...a we wtorek mam lekcje przełozone ze srody. w srode jeszcze nie wiem a w czwartek sie pakuje bo w piatek o 5 rano jade do warszawy :D
w wogole to robie sobie tatuaż....jakis to chwilowy kaprys....najwyzej kiedys sobie usune:P
ale mam nadzieje ze zawsze bedzie mi sie podobał hehehhe pochwalie sie Wam jak juz tylko zrobie.

a co do moich dzieci kochanych to ...
Mysalam ze mi somiska w przedszkolu utemperuja troche tymczasem on sie zrobił tak okropny z ja juz sobie z nim rady dac nie moge- niepotrafie do niego dotrzec:/ nie wiem co sie dzieje tragedia- nawet w przedszkolu babki powiedziały ze sie zrobil jakis niegrzeczny troche. tzn nibymiał tak tylko jedenodniowy wybryk. ale w domu jest nie do zniesienia :( i jest tak strasznei złosliwy....

A Daro- Daro to mały smieszek i tuliś. on sie ciągle cieszy i usmiecha. Tanczy a jak siedzi to macha rączkami do rytmu i buja głową-taki mały rastuszek heheh
jest takikochany i ciagle sie przytula.
ale jak cos chce to bedze probowal do skutku
cały dzien z nim walczymy bo sie wspina na schody, pokonuje wszystki ebariery jakiemi zastawiamy...chyba bedzie trzeba cos zamatowac bo my mamy mega strome te chody na strych a pod nimi kafelki wiec masakra...i choc dzisiaj sciągałam go ze schodów ze 40 razy to on za kazdym razem płacze hehehe
potrafi juz sam stac ale sie boi i jak zobaczy ze sie go nie trzyma to siada i płacze
tak sano z chodzeniem, pare razy zrobil juz pare kroczkow ale mysli ze sie go trzyma-sam sie boji
tak samo wam pisałam z raczkowaniem- tez sie bał zacząć- Domiś w jego wieku juz chodził:)
co tam jeszcze u niego
jak mu mowie ze nie wolno i macham palcem to ton macha ręką i woła nie nie nie! ale sie smieje i i tak to robi hehehe
no i woła mojego tate zawsze- adziadzia :) takie to urocze
to chyba tyle co u nas... nie wiem co wiecej u dzieciaków moich:)

a teraz publikuje post i mam nadzieje ze za ten czas co pisałam (jakies 2 godz, bo milion rzeczy na raz) to wy cos napisałysciae:)

niu dziękuje:*

buziaczki gorace kochane Mamuty :*:*:*:*

12 lata 2 miesiąc temu #441349 przez vestusia
Witam Mamuśki!

Dorcia muszę przyznać, że Krzyś to zmienny jak kobieta. Najpierw planuje imprezę na ogromną ilość gości a teraz jednak w ogóle. Krzyś jest niezły ;-) No ale fakt, że coś za coś – albo taki wypasiony prezent, albo impreza. Niech wybiera ;-)

Fajno, że sobie odpoczęłaś i nadrobiłaś spotkania towarzyskie z koleżankami w rodzinnym mieście :)

Zuzia też już dostała Danonka ;-) I żyje he, he, he :D Więc nie martw się :)
Fajno, że z Leniową Kaczuszką już lepiej. Kurka bidulka musiała się namęczyć. No ale już coraz lepiej. Oj i zdrówka dla Was, co Was tak choróbska łapią? :)
Fajne te sukieneczki na roczek. Ja jeszcze nie wiem, co Zuzance założę.
Ja i tak nie wiem o jakich kieckach z H&M piszecie, chyba sama tam pojadę i obczaję he, he, he :D Teraz mogę się pochwalić, bo przecież otworzyli mi Galerię i kilka sklepów jest ;-)

Ale fajna ta Twoja chrześnica :) No i brata też masz całkiem fajnego :D

Lusia – Aurelka to tak samo niezniszczalna jak Zuzia. Ona też obojętnie, o której godzinie nie pójdzie spać to i tak wstanie o 6. No ale przyzwyczaiłam się do tego.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No a moja Zuzia to też tylko by tańcowała. Od dłuższego czasu tańcuje, bajki ją nie interesują, bo jak tylko włączy się muzykę, to cała aż skacze z radości i macha dupskiem. Buziole to z jęzorem mi daje he, he, he :D

Suari Igorek w wózku jaki zadowolony :D On też ma takie fajniusie loczki :)

Malina Ty mnie też już lepiej nie dobijaj z tym spaniem Miśki :) No i super, że Patryk zrobił Ci taką niespodziankę :) Ty to jednak czułaś to w moczu ha, ha, ha :D Albo po prostu Patryk nie potrafi kłamać he, he, he :D

O i szaleństwo na zakupach :D Fajnie!

Ja to bym chciała, żeby Zuzia tyle piła :) No i ekstra, że Misia już tak sprawnie chodzi :) Superaśnie!

Normalnie padłam, że Patryka bolała szyja! Musiałaś go mocno szarpać ha, ha, ha :D
No nie, minus jak ze Szczecina do Oleśnicy :P Toś trafiła w dziesiątkę :P

Sarna Ty pipo. Nie piszesz do nas prawie wcale i wytłumaczenia żadnego nie przyjmujemy ;-) Musisz się poprawić ;-)

No a Daro jaki uradowany i uciapany :D He, he, he :D
To ja z niecierpliwością czekam na fotki :D

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Widzę, że Aurelka i Lenia to naprawdę mają problemy z jedzeniem. Zuzi to nic nie przeszkadza w jedzeniu – no wszystko chce, a jeśli by się jej nie dało choćby spróbować, to jest awantura. Oczywiście nie wszystko dostanie, no ale większość próbuje.

Co do Olka i Kacpra to myślę sobie, że wiele rzeczy właśnie składa się na to ich zachowanie. Jednak od początku pojawienia się Aurelki i Poli, oni zeszli na drugi plan. Nawet jeśli nie chciałoby się tego zrobić, bo wiadomo maluchy potrzebowały naszej uwagi non stop. No i pewnie gdzieś jest też zazdrość, chęć spędzania razem czasu i w ogóle. Myślę, że przedszkole to dobry pomysł, bo też się wyszaleją, porobią coś, no inne będą. Jeśli macie możliwość (choć kuźwa drogo u Was niesamowicie!!!) to ja jestem za. Powiem tak, że pomimo tego, że Zuzia taka chorowita, to ja cieszę się, że ona do żłobka chodzi, jest z innymi dziećmi, lubi dzieci, w piaskownicy sama wszystkich zaczepia, no taka otwarta jest i więcej łapie jak widzi inne dzieci. Mnie się to podoba, no i wyżyje się też, ma przeżycia i nawet zdarza jej się zasnąć o 16 i spać do rana ha, ha, ha :D

O, Aniaa_ :) W końcu jesteś i jak miło widzieć Twoje posty :) Wojtuś to też łobuziak, albo jakiś okres u dzieciaków jest, skoro wszystkie buntują się przy spaniu??? Sama nie wiem. Pokaż mi tu Wojtusia jakiegoś świeżego he, he, he :D
Uśmiałam się z Ciebie, bo u mnie podobnie – ja i Piotrek śpiochy a Zuzia wstaje tak szybko, że szkoda gadać. Moim marzeniem jest, żeby pospała choćby do 8, ale jej udało się jak na razie pospać najdalej do 7.
Mnie golonko smakuje, ale oczywiście samo to mięsko. Niczego innego bym nie zjadła :)

O Madzia, jednak zbierasz się do odcycowywania? :)
Zuzia to też mało pije, a właściwie piła. Odkąd zaczęła chodzić do żłobka to po całej butelce potrafi wypić w ciągu dnia ;-) No ale niestety nie wody, ale nic na to nie poradzę.

Polunia ale fajnie widzieć Twoje dzieciaczki takie rozbawione :D Widzę, że pchacz przydał się i dla Poli i dla Kacpra i oboje mają frajdę! Superowo! Jak Kacperek super pomaga tacie, no i jak z nim śpi :D

Fajno, że ten wniosek rozpatrzony pozytywnie :D Teraz ruszycie z robotą, fajnie tak mieć coś swojego i pracować na swoje. Marzy mi się to, no ale tylko w obrębie marzeń pozostanę ;-) Chociaż marzy mi się, podobnie jak dziewczynom, prywatne przedszkole albo żłobek. To byłoby coś. Wiem, że zapotrzebowanie jest, no ale na razie nie mam swojej kasy, aby o czymś myśleć. Zobaczymy jak się życie potoczy.

No a teściowie szkoda, że Poli nic nie kupili, ale przecież ta zabawka to w sumie i tak jest i dla Poli, i dla Kacpra. Jak masz za dużo zabawek to podeślij mi kilka ha, ha, ha :D

Kredzia zdrówka dla Ciebie i Mikiego!

O tak, kurka chyba pominęłam urodziny Natalki, ale fakt, że myślałam w tym dniu o niej. Kurka jak to zleciało, szkoda, że Olcia się do nas w ogóle nie odzywa. Fajnie było, jak pisała, zresztą pierwsza urodziła i wszystkie to przeżywałyśmy :)
Pamiętam jak początkiem października zeszłego roku nastąpił wyścig w tym, która następna urodzi ;-) Fajno wtedy było :) Każda chciała urodzić he, he, he :D tzn. nie tak przedwcześnie, ale już potem jak było bliżej terminu :D

No, na raty Was nadrobiłam, bo Zuzanna mi nie dała. Chyba ma tak, jak Misia – jak tylko widzi mnie przed kompem, to się drze, szarpie mnie i stęka. Porażka.
Teraz gadzina zasnęła, ale ile było przy tym zachodu. Piotrek śpi no nocce, próbowałam ją uspać w dużym pokoju, ale gdzie tam – jak się jest obok niej, to wariuje jak opętana. No a w małym pokoju to z kolei szaleje, bo widzi że Piotrek leży w łóżku. No to zasłoniłam Piotrka wózkiem, założyłam prześcieradło, aby go nie widziała i tym sposobem zasnęła. Ja zaraz sama się położę, bo jestem niezbyt wyspana.

Zuzia teraz szaleje, chodzić tylko chce i też się puszcza ha, ha, ha :D Jak se przypomni, to zaraz upada, ale generalnie chwilowo uda jej się stanąć bez niczego, bo zaraz upada. No ale myślę, że to dobry krok naprzód i że wkrótce zacznie sprawniej chodzić sama.

Idę się położyć, może też przysnę, choć nie wiem, za ile wstanie mój mały Tołdik ;-)

Miłej nieRdzieli życzę Kochane :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #441407 przez Batmanik
hejka
wkoncu mam czas no obiecane zdjecia:)
ale mysle ze do Was powroce tylko ogarne sytuacje z praca i jak juz D..zjedzie
ale ostatnio zrobil niespodzianke ,przyjechal bez zapowiedzi no myslalam ze padne a dzieci to staly cieszyly sie ale zadne nie podbieglo do niego z tego szoku chyba:)
oki to wrzucam fotki troche mniej i bardziej aktualne:)

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #441559 przez vestusia
No proszę, jak ja jestem i mam czas, to Wy nic nie piszecie ;-)

Zuzia usypia, Piotrek odpoczywa przed nocką. Noga go boli, ale mówi, że nie może sobie pozwolić na chorowanie.

Batmanik, a Twój D. znowu na wyjeździe? Jak sobie dajesz radę z Teściową i dzieciakami? Widzę, że i Igor, i Nadzieja to niezłe kluseczki :P Kobieto, czym Ty karmisz te dzieciaki??? :P :P :P

12 lata 2 miesiąc temu #441574 przez Dorciaition

Batmanka no fajne masz dzieciaczki. Fajnie się razem bawią :) No i faktycznie rosną jak na drożdzach.

Alanek[*] :(

12 lata 2 miesiąc temu #441598 przez Malina86
Czesc Kochanieńkie :laugh:

Zeby nie bylo caly weekend poczytuje z fona :)

Zalegle zyczenia: Natalko i Nadusiu wszystiego naj, naj!!! :kiss:

emcia odezwij sie, co tam u Was?

Moj zieciulek Darulek z pryncypalkiem wyglada przeuroczo. Chetnie bym mu to brudna mordke obcalowala :laugh:

Michaśka od dwoch dni wybudza sie co jakis czas z mega placzem, krzykiem no histeria wrecz :dry: Chyba zeby, bo co innego.
Dzisiaj wogole nie spala w dzien :dry:

A. pojechal, smutno mi, nie chce tak dluzej :(

12 lata 2 miesiąc temu #441601 przez polunia
Helołłłł :woohoo:

Właze na forum i co widzę :woohoo: Zalogowana Malina Dorcia i Vestusia :woohoo: Dawno juz tak nie bylo :lol:

To idę czytać :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #441611 przez Dorciaition
Ale postów i tak malutko.

U nas dopiero Lenia zasnęła.
Malina faktycznie ten Bobodent działa cuda :)

Daruś świetny. Widać ubaw miał niezły przy zajadaniu.

Sarenko dzięki za przepis.

Alanek[*] :(

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #441621 przez polunia
Kurde poczytałam ale mam takiego lenia , ze nawet dziergać mi się nie chce :silly:

Obejrzałam Master szefa czy jak to się tam poprawnie pisze i myslałam , że jakis przyzwoity film gdzies bedzie a tu dupaaa. TVN schodzi na psy , po raz nie wiem który juz poszczają Nie kłam kochanie. Ile mozna to samo ogladać , to juz chyba lepsze byłyby te Dziwne choroby co Malina ogląda czy jak to sie tam zwie :silly: Tylko , ze ja nie mam cyfrówki , to znaczy mam ale cyfrowa telewizje naziemną :silly: Chyba jednak na jakas się skuszę , na czym jest dostepne to Wasze TLC , to tam jest ta Porodówka???

Wysylam i pisze dalej bo laptop znowu ma pierdolca i sie wiesza!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka