BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 5 miesiąc temu #459552 przez madziorskie
Dorcia no mamie na bank bedzie miło, tylko mi chodzi o to jak inni goście imprezy się poczują, że oni dla Twojej mamy nic nie mają... nie kojarzę teraz czy masz rodzeństwo czy nie, ale jak tak to może z nimi zagadc, że chcecie dać mamie kwiatki i moze razem się zrucicie czy może nawet jakis upominek.. no sama nie wiem, ale próbuje się wczuć w rolę pozostałych gości...

osobiście xle bym się czuła wiedząc, ze ktoś ma im/ur jestem obok tej osoby a nie mam upominku czy kwiatka. wiadomo że zyczenia zawsze wypada złozyc, ale rozumiecie mnie co ja chce powiedzieć czy zagmatwałam zbytnio?

ok ja ide spać bo się późno robi,a wczoraj Iza o 23 zaczęła sobie śpiewac i nie mogliśmy jej potem uspic... hi hi

udanej stosunkowo nocy zatem życze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #459582 przez Aleksandra
Witam skoro świt :)

Wczoraj Z załapał się na świeżo upieczoną kolację a późnije zajął mi laptopa i za nic nie mogłam się dopchac ;)

Ja dzis na nogach od 5.30 bo Z musiał jechac z T sklep otworzyc więc ostałysmy się same z rana. Młoda zjadła tylko pół porcji kaszki ale dorwała chrupasy a ja zdąrzyłam głowę umyś a teraz czekam aż mi sie prostownica nagrzeje.

Ostatnio zaczęłam się zastanawiac co bym chciała na gwiazdke od męża i nie mam pojęcia a on mi już wyliczył 3 rzeczy jakie chciałby dostac...

12 lata 5 miesiąc temu #459604 przez Batmanik
a no dziweczyny mozna tak powiedziec dzieciom- jak ktos jest chory psychicznie i nie rozumie ze dzieci matke maja to tak mozna powiedZIEC...
OJ ZOLZA MI JUZ TU LAPKI PCHA DO PISANIA :angry:
NO DOKLADNIE JA TEZ ZLE CZULABYM SIE JAKBYM WPADLA NA UR NIESPODZIANKE I NIE MIALA PREZENTU....
MOZE OBDZWON GOSCI ZE TO SUPRISE DLA MAMY I ZEBY JEJ SIE NIE WYGADALI HEHE

JA SIE ZARAZ ZBIERAM PO URZEDACH POLATAC...

ZLOTA TEZ BYM NA ALLEGRO NIE KUPILA;) MIALAM ROBIC PREZENTY NA MIKOLAJA Z ALLEGRO ALE PRZESZLAM PO SKLEPACH SA TE SAME RZECZY A MOGE PODOTYKAC CO I JAK...

HEH CHYBA DO MNIE NA HALOWEN TEZ NIE WPADNIE BO U NAS NA WSI TO JESZCZE TEN ZWYCZAJ NIE DOTARL MAM NADZIEJE;)
WCZORAJ WPADL KUZYN Z CORCIA MLODSZA O 2 TYG OD MOJEJ I STWIERDZILAM ZE MOJE DZIECI MAJA ADHD TAMTA JESZCZE NIE CHODZI NAWET SAMA NIE STOI A MOJA TO JEJ ZARAZ SMOCZKA ZACZELA WYRYWAC I WOGOLE A TA SIEDZIALA SPOKOJNIE;)
MILEGO DNIA MUSZE UCIEKAC BO MALA PLACZE BO ZAPRALKAM LAPTOPA;)

12 lata 5 miesiąc temu #459606 przez polunia
Helołłłł Dziewuszki :)

Wiecie co robiłam wczoraj do nocy i dzis od samiutkiego rana?
Wlazłam na pierwszę część wa tku listopadówek i czatalam o Waszych porodach , no zatrzymałam sie na Kimie , jeszcze cały miesiąc mi został :blink:
Szkoda , że wczesniej nie zawitałąm do Was , tyle czasu siedzialam w chacie na dupie z girami na kanapie i jeszcze w międzyczasie w szpitalu i sie nudzilam jak mops a na grudniowkach nie było za bardzo z kim pisać :dry: A u Was było tak gwarno :side:

Teraz lecę ogarniac przychówek , Kacper wstał juz dobra godzine temu ale matka usadzila go z płatkami z mlekiem na bajce a Pola własnie zaczęla gadać w łóżeczku więc czas zacząc codzienny kierat :blink:

A , Kacper dzisiaj przespal całą noc u siebie w pokoju , pierwszy raz od bardzo dawna. Nawet rano jak wstał na siusiu to nie chcial isc do Polci(czyt.nasza sypialnia) tylko poszedł do siebie jeszcze chwile pospać. Chyba sie na Pole obraził z jakiegoś powodu :dry:

12 lata 5 miesiąc temu #459624 przez Aleksandra
Polunia mozna powiedziec, że miałyśmy porody "on-line" :silly:

Natalka jest dzis tak marudna, że masakra. Obudziła się o 5-tej i później poszła spac o 8-ej i teraz wstała z wielkim płaczem. Niech te zęby jej już wszystkie wyjdą, bo ja wyjdę z siebie.

12 lata 5 miesiąc temu #459642 przez polunia
A i mialam napisac jeszcze! Malina dostaniesz wpierdol na dupe jak nic!!! Ja wiem , ze jesień , że dziecko ale właśnie o Misce to juz dawno nic nie pisałas o zdjeciach nie wspominając :(

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #459658 przez Dorciaition
Zgadzam się z Polunią!

Dzień Dobry.

Madziorskie większośc będzie od Krzysia strony, a Ci od mojej to wiedzą, że mama ma urodziny. Wzniosę po kawie np tylko toast za nia i tyle.
Dla Krzysia będzie tort, a nikt o tym nie wie, nawet sam zainteresowany.

Batmanik a Nadzieja już śmiga tak z zakrętami? Bo Lenia to od punktu do punktu.

No Polunia szkoda, że Ciebie nie było od początku, Maliny się nie popisała ;)

Brawo dla Kacperka.

My dziś jedziemy to T. Jutro na cmentarze.
Właśnie zajadam twarożek chudy, ale nie smakuje mi bo bez pieprzu (nie mam cholera).
t pewnie bedzie mnie zmuszać do jedzenia, ale postaram sie być twarda.

Aa, pytalam KAroli przyjaciółki żeby mi podpowiedziała co jej kupić, to powiedziała, że kasę!

Alanek[*] :(
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #459667 przez Aleksandra
Natalka próbuje się puszczac ale jak się zorientuje że sama stoi to zaraz upada na pupę :)

My jutro jedziemy na jeden cmentarz ale jak będzie ładna pogoda to pojedziemy dalej a reszta w sobotę.

Dorcia trzymam za ciebie kciuki, żebys wytrwała w diecie :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #459670 przez Dorciaition
polunia napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #459840 przez aniaa_
Witam z rańca,

My dzisiaj spaliśmy do …8.30, bosko po prostu

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, ale ja i tak wiem swoje, nie jest ze mna tak jak było kiedyś i tyle :P

Dorcia sztabki zlota zarąbiaste po prostu, prezent pierwsza klasa 

Madziorskie dokładnie na tej diecie możesz jeść tyle żeby się najeść tylko odpowiednie produkty 

Co do obiadu to mogę Wam polecić kurczaka w majeranku i czosnku
2 nogi z kurczaka bez skóry oczywiście
2 ząbki czosnku
Cwriartka kostki rosołowej
Mału jogurt naturalny
Sól, pieprz
Majeranek suszony

Posiekany czosnek utrzeć z solą i natrzeć nim nogi z kurczaka, obsypać je obficie majerankiem i włożyc do lodówki na co najmniej pół godz. Cwiartke kostki rosołowej rozpuścić w 100 ml wrzącej wody. Kurczaka wrzucić na natłuszczona patelnię i szybko przesmażyć. Dolac wodę z rosołem i duścić pod przykryciem, aż płyn częściowo wyprauje, a kurczak będzie miekki. Pood sam koniec dodać osolony jogurt, uważając by się nie zważył. Jak się zagotuje to podawać. Oczywiście na początku smażymy na parafinie.

Jeszcze fajny jest pierś zapiekana w jogurcir greckim
2 piersi
Jogurt grecki light
2 ząbki czosnku
Papryka słodka mielona
Przyprawa do kurczaka
Sól
Piersi z kurczaka pokroić na dość grube podłużne plastry i zalać marynatą z jogurtu greckiego, prpryki, odrobiny przyprawy z kurczaka i posiekanego czosnku. Pospolić. Pozostawić w marynacie na kilka godz. Piec w piekarniku nagrzanym do 180st ok 35-45 min.

Jest jeszcze fajny przepis na pstrąga z cytryna i pietruszką, piers z nadzieniem serowym (tego nie jadlam ale wydaje się dobre) a i kotlety mielone z tego co pamiętam dobre były, steki wołowe marynowane w warzywach, wołowina marynowana w musztardzie, klopsy z indyka. Zależy kto co lubi

No to nie wiem kiedy wkleje tego posta bo mi net siadł, dupa blada. Jednak ne net tylko forum!!

A mnie się Halloween podoba, a nie nasze święto zmarłych, tzn. jestem za okazaniem pamięci zmarłemu i zapaleniem święczki, ale nasz naród jest taki smutny i ma nawet święta smutne, a to Halooween jest wesłoym świętem mino waszytko, a księża już niech nie wymyślają jakiś diabłów, bez przesady, niedługo to te dzieci nic nie będą mogły robic, ostatnio tez była afera że bajka czerwony kapturek jest zla, bo wilka zjada babcie, no kurde ja się na tej bajce wychowałam i żebym mordercą nie zostałam, a w bajkach powinno być dobro i zło, żeby dzieci odróżniały i wiedziały, że dobro zwycięża, a i od wilka powinni się odpitolić niech dzieci wiedzą, że jest zły, że to nie jest zwykły piesek leśny.

To prawda Polunia szkoda, że później do nas dotarłaś, ale jak to się mówi lepiej poźno niż wcale, ale fajne miałaś zajęćie 

A Wojciech już normalnie zakręca, chodzi po całym mieszkaniu, ale malutkimi kroczkami i powolutku, ciesze się że się nie boi 

Właśnie przykleiłam tego posta z Worda a tu na wstępie witam z rańca, no nie wierzne, że pisze go od rana a juz jest 12.20 :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #459883 przez Malina86
Czesc Kochane.

polunia jak to o Miśce nie pisze, przeciez pisalam wczoraj, ze np. cztery kupy zrobila :laugh:
Zdjecia zaraz jakies zarzuce :)

Dorcia no pewnie- dasz kase Karoli, a ona i tak na fajki wyda. Kup jej e-papierosa ;)

Moje dziecko powinno o tej godzinie spac, ale widze, ze ma inny plan- zwila materac w kojcu i wchodzi na niego. Tylko patrzec jak opatentuje wyjscie z niego.

Ja tez lubie Halloween i chetnie bym gdzies zaszalala. Ktoregos roku robilismy fajna impreze z przebierankami.

Prosze foty :)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #459938 przez madziorskie
Hello!

Jest 14 a ja dopiero za śniadanie się biorę... w międzyczasie poczytam co u Was Robaczki ;)

Iza obudziła się dzisiaj rano z 40 stopniowa temp! Byłam z nia u lekarza i niby ma gardło zcerwone dość mocno, ale pediatra mówi, że od gardła taka wysoka temp to nie bardzo więc pewnie razem z ząbkami... więc pewnie 9 ząbek sie wybije wreszcie...
Potem pojechałysmy do apteki, gzdie ponad 100 zostawiłąm na jje leki i do Auchan po produkty niezbedne w mojej diecie ;) ech teraz mam co jeść ;) hi hi
Kupiłam jeszcze znicze (miałam farta bo były przecenione o 50%)

Iza zasnęła mając znów 39 temp, dałam jej nurofen i te leki co zapisała lekarka i mam nadzieję że pomogą! No i mam nadzieję, że trochę dłużej pospi niz 30 minut...

oki ide czytać...

12 lata 5 miesiąc temu #459946 przez Dorciaition
Miśka jak zawsze gwiazda. A jakiego fajnego kita juz ma :) Mina na ostatniej fotce wymiata :)

MAdziorskie dużo zdrówka dla Izuni

Aniaa dziękuje za przepisy :kiss: :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #459966 przez madziorskie
Olu no to faktycznie nie mogłas się dopchać... my na szczęście mamy 2 lapki i do tego jeszcze stacjonarny.. po co nam 3 kompy to zupełnie nie wiem... no ale w sumie to te 2 co mąż obsługuje to głównie do gier... więc jak ja siadam na forum on sobie w swoje super bike gra... pasjonat motorów.. ale i tak wolę, że gra sobie niż tak jak kiedys jeździł na ścigaczu po torze... mniej to niebezpieczne ;)

U nas juz postanowione, że na gwiazdkę kupujemy sobie ekspres do kawusi;)

Kurcze juz słysze Izę, że się odzywa, ale póki nie płacze pisze dalej...

Batmanik ja na Mikołaja kupiłam dzieciom po MIkołaju z czekolady ;) na Mikołaja nigdy nie robimy prezentów, a dzieci z czekoladki zawsze się cieszą... na Gwiazdora dopiero prezenty ;)

Za 2 tyg idziemy na im Marcinka i kupiłam bratankowi księgę zagadek, a że ma o rok starszego braciszka to kupiłam im 2 równe, żeby mogli z mama razem wypełniac i rysować, kolorowac, liczyć itp.. myslę, że sie ucieszą ;)

Iza ma równe 10 m-cy i tez sama nie stoi jeszcze, jedynie jak się czegos trzyma, czegokolwiek.. nawet szyby w drzwiach, ostatnio opanowała wstawanie przy scianie... juz nie ma rzeczy, przy której by nie wstała.. za ręce tez juz potrafi iść, ale żeby samej chodzić to jeszcze daleka droga...

Ide po nia bo popłakuje

Heh to ja chyba tez poczytam o Waszych porodach... nie obrazicie się???
Ja do czasu porodu byłam na styczniówkach, potem w styczniu dołączyłam do grudniówek... ale jak napisała Pola, tam nie bardzo wątek się kleił... a tutaj ruch jak w Paryzu na wsi... :laugh: jest co czytać, jest co pisać, i z każdym dniem czuje się jakbym Was bardziej poznawała...

Kasa zawsze jest dobrym prezentem...

Dorcia trzymam kciuki, żeby się udało wymigac od jedzenia u teściowej... a ja juz sama nie wiem czy jechac na groby z Izą czy odpuścić i zaczekać az bedzie z nia lepiej.. może pojadę z mężem dzisija wieczorem a mała zostawię z moja mamą... no zobaczymy..

Aniu dziękuję za kolejne przepisy. Dzisiaj kupiłam sobie książkę Dukana z przepisami, żeby Cię nie męczyć zbytnio... ale potem pomyślałam, jak już wyszłam z nią ze sklepu, że na allegro pewnie o połowe taniej bym kupiła... heh zaraz sprawdze.. no pewnie że z przesyłka o połowe taniej.. hmm może przy okazji podjadę i oddam.. he he

Gratulacje dla Wojtka za tak łądne, samodzielne chodzenie!

Malina widzisz jakie masz zdolne dziecko! Tylko się cieszyć, że takie pomysłowe, a nie tam, się przejmowac że zaraz z kojca wyjdzie hi hi ;)

Michasia jest cudowna! Najbardziej podoba mi się zdjęcie, na którym pioje z butelki... te nóżki.. hi hi oraz to z zabójczym spojrzeniem ;)

Idę dac Izuni obiadek. Oby zjadła!

12 lata 5 miesiąc temu #459985 przez madziorskie
pól słoiczka jej zgrzałam i cały zjadła. Rszte dam jej za jakis czas, ale nadal ma 38 temp..

nic idę się z nią polelac na kanapie..

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka