BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 3 miesiąc temu #544592 przez Malina86
Czesc Vestka :laugh:
Ciotka mnie juz odwiedzila dzisiaj :laugh: No, a z gosci to jeszcze mama byla ;)

Kima tak sobie przypomnialam, ze Misia jeszcze kopytka, twarozek i lososia je ;)

Ide z psem, a potem cwicze ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #544598 przez Malina86
Haha patzrcie jak maly wymiata
www.facebook.com/#!/photo.php?v=45513056...27189&type=2&theater
Cos mi link nie pyknal, no nic na fb se zobacznie ten filmik co to go polubilam Mini Gangnam Style.

12 lata 3 miesiąc temu #544668 przez madziorskie
Przestaje nadążac za Wami....

aaa to już wiem, co to za czekolada... ja jej nie lubię i pewnie dlatego nie wiem jak się to zwie.. mój małz lubi ale ja nie bo ma orzechy :P

ten filmik co Malina wstawiła już jakis czas temu widziałam..

a w kinie ruski rok nie byłam!!!!

12 lata 3 miesiąc temu #544675 przez Malina86
Dobranoc Mamuśki!

Opuscilyscie sie dzisiaj wieczorem ;)

12 lata 3 miesiąc temu #544688 przez vestusia
Dżem dobry ;-)

Ależ tu pustki po nocy ;-)

Lecę się szykować do roboty, kawka mi stygnie. Do napisania! :D

12 lata 3 miesiąc temu #544698 przez luska
Hej kochane

Madziorska powiem ci , ze nie zwróciłam nigdy uwagi na to , że w niewyparzonych szybciej się psuję mleka , ale chyba cos w tym jest.

Podejrzewam , że poli chodziło o happy :P

O zużywaniu tych dady nie chodzi mi tylko o tą noc.Jak było krucho z kasą, to i Olo i Aureska na nich chwile byli.Generalnie jakoś na nie nie narzekałam , ale szybciej paczka się zużywała w porównaniu do Pampers Active baby i teraz tylko na tych jesteśmy , bo od Sleep &play mała miała wysypkę i tez paczka szła bardzo szybko

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kurcze chyba musze sobie załączyć ten film .O czym ,to jest dokładnie??

A czemu cię Krzysiu dobija???

Vesta , ja nie wiem czy ona taka rozwinięta......W porówniu do Ola w tym samym czasie widzę różnicę, ale nie oszukujmy sie , ze ona ma bodziec motywujący czyli Olka i strasznie za nim papuguje .Ja mogę jej coś 30 razy pokazać i nie załapie , a zrobi to raz Olo i zaraz ona za nim.

Z ta grupa , to musi zadziałać Pola , bo ona założyła.

hehe Vesta ja pamiętam pamiętam.
Vesta a wrzuc zdjecia Zuzki z tyam mikołajem

UU a czemu az do 18 nastej

nie wiem co to za filmik , ale Ł mnie wołał wczoraj , żebym lukneła jak dzieciaki tańczą te cała gagnam....pewnie to było to , ale mi się dupy nie chciało ruszyć....

Moje dzieci wstał dziś o 6 jeeeee B) Super , no ale już po śniadanku jesteśmy poubierani tylko tatulek gnije i ma przejebane.Wkurza mnie ostatnio tak , ze go dobije kiedyś w nocy :dry: Jadę dziś z młodą na szczepienie i nie wyrobie się , żeby Ola zawieś do przedszkola i z małą jeszcze na szczepienie , po prostu nie zdarzę, bo godziny mi się pokrywają i co wielki tatulek zapracowany i on nie będzie mógł Ola odwieść....mam sobie radzić sama.Jak ja sobie poradzę sam , to go ściśnie :angry:

12 lata 3 miesiąc temu #544707 przez polunia
Helołłłł Dziewuszyska :kiss:

Luska chyba cos Ci sie źziebko pomylyło... Ja do grupy FORUM na fb zostalam przez ktoras zaproszona juz nie pamietam przez którą. Ja owej grupy nie zakładałam :silly:

No tak , o Happy mi chodziło , wiedziałam , że jakos tak podobnie to brzmiała. Grunt , ze sie domyslilyscie :blink:

Łoo , jak Głowa Rodziny może jeszcze spać o tej godzinie , no ja nie rozumiem w ogole... :woohoo: Ciotka idx Ty Go ładnie popros i na pewno odwiezie Olka do przedszkola... :side: Oj mysle , ze gdybys tak od samego rana miła była to pewnie dałabys mu mnóstwo siły na cały dzień :silly:

Madziorskie no jak możesz nie wiedzieć co to Nusbaiser , toz to najlepsza czekolada na swiecie i jeszcze Wedla z nadzieniem truskawkowym :woohoo:

Własnie , Luska i co wymyslilas z Łukaszowym tortem?
I Chyba dobrze pamietam , że Malinowy Adrian ma imieniny , co? Czy ktos jeszcze ma w tym czasie jakies swieto??? Trza sie solidnie nauczyć STO LAT spiewać bo Dorcia i Krzys pewnie do dzisiaj pamietaja ten maega fałsz na kilka glosów :woohoo:

Aaa , przelewy mam od Luski , Vesty i Dorci. A co z Anią??? Jedzie , nie jedzie? I Emka tez cos mówiła , ze może wpadnie ale cos sie tutaj nie pokazuje ostatnio... :dry:

Luska , Malina u mnie tez s kasa krucho na ten marcowy szoping ale przeciez na szopingu nie trzeba zaraz niewiadomo czego kupować :side: Ja bym postawiła na Stary Browar :woohoo:

Cześć Vesta wzglednie miłego dzionka w pracy zyczę :side:

Ok , lecę bo dzis zaczynam orke w hotelu , dziewczyny maja być na 9 a ja jeszcze w proszku ... Jak mi sie kuźwa nie chce ale przynajmniej bede miała kilka dni odpoczynku od moich gadów. Kochane one ale niegrzeczne jak smok. W ogóle to Kacper juztrzecia noc z rzedu budzi sie z rykiem , no ni cholery nie wiem o co loto :dry: Trzeba nim solidnie wstrzasnac zeby sie ocknał bo jest w takim jakims amoku , ze placze bez opamietania. Jak juz sie ocknie , dostaje herbatke , dwie strony ksiazeczki mu przeczytam i spi dalej... Nie mam pomyslu skąd mu sie to wzięło :dry: Pola za to dzisiaj spała w ... czapce. Takiej cienkiej bawelnianej juz ździebko za małej bo to z zeszłego sezonu ale co tam , lepek jaj smaruje znowu oliwa z oliwek bo ciemieniuch ciąg dalszy. Nie wiem skad ona znowu , zmieniłam płyn do kapieli , wrocilam do Emolium i i tak gówno. Pewnie przez to jej wloski z przodu główki tak kiepsko rosną :dry: Cos jeszcze miałam napisac i zapomniało mi sie :dry: Patrze własnie na moje lampy w kuchni i az żal , sa tak czorne , ze głowa mala. Ale te france sa tak beznadziejne z jakiegos klejonego szkła , ze przy kazdym zdjęciu ze dwa klosze pekną... Z nimi to jest cala operacja , nawet je z ewentualnych zaciekow po zmywarce nie idzie wytrzec bo sa tak kruche , to chyba jakas seria patrz i nie tykaj. O recznym myciu mowy nie ma , chyba sie wieczorem zmobilizuje i je wsadze do kapieli.
Juz wiem , laski Wy sie serio zastanowcie czy jestescie pewne przyjazdu do Hiltona bo ja mam cały czas stresa przez to i najchetniej bym gdzies cos niedaleko poszukala bo tu serio mało miejsca jest , no w pokojach znaczy się... Po wstawieniu kojca dla maluchów zostaje może metr na metr wolnej przestrzeni... No po wyrzuceniu stolika oczywiscie tak jak pisałam. I warunki sa tak Hiltonowe jak miał Adamski Sarny... Pamieta któras jak opowiadła w jakim miejscu w Hiltonie spal po jakims koncercie... :woohoo:

Nic , teraz to juz serio spadam. Miłego dzionka zyczę , papa :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #544801 przez Dorciaition
Hej Lasencje

Polunia zapomniałam wcześniej napisać. Kuźwa, dobrze, że Wam się nic nie stało.

He he na pokazie fajerwerków buczałam, bo ja ciągle się wzruszam. Często widziałam takie pokazy, ale nie aż tak z blisko. No centralnie naprzeciwko moich okien to było. Cudowne. Podniecałam się jak głupia ;) Ty mi to o hormonach nie gadaj ;P Akurat @ miałam ;)

Pochwal się okularami nam tutaj koniecznie.

Dobrze masz z tą T, że czasami z dzieciakami zostanie. Ja tu kuźwa nikogo nie mam :/

Pola no jak to nie wiesz- Włocławek- najlepsiejszy ketchup ze wszystkich. Ale w słoiczku. Ostatnio w M jak M ktoś otwierał lodówkę i właśnie go miał :)

Kupiłam krzesełko i stoliczek. Ten mniejszy, nie z mamut. Krzysiu jak go zobaczy będzie awantura, ale co tam ;)

MAdziorskie ja też od czasu do czasu wyparzam butelki, ale Polunia robi to codziennie. Nawet w Powidzu miała ze sobą wyparzacz :lol: JA swój już dawno schowałam.
Ty okularki też powinnaś nosic?

Vestusia ha ha ale Zuzanka se z Ciebie jaja robiła z tą kupą. Jeju jak Ona już gada :)

Co do pieluszek to my często mamy te Sleep&Play. Lubię je, ale nie wątpliwie najlepsze są te Active Baby. W innych to Lenia się często przesikuje w nocy. Ona strasznie dużo na wieczór i w nocy pije, wiec zdarza się, że jej zmieniam pampersa.

Vestka, tak, Lenia zeżarła kredkę w aptece. Czarną :ohmy:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Dam, dam się Zuzi karnąć wózkiem :lol:

Ha ha ha uśmiałam się z Twojego tekstu, że w tych kaloszach to byś do śmietnika nie wyszła :laugh:

Vestka ten Ache to mi się śnił w pierwszą noc po ślubie. Boski jest. :)

Ha ha Malina młody zajebisty. NIeżle wymiata.

Mam nadzieję, że Ty pamiętasz o masażu. Ćwicz łapki. :lol:

Luśka ściągaj film. Warto. A o czym? O miłości. :)

Luśka o 6 to późno czy wszcześnie? Lenia dziś do 8 spała.
O kurcze, jak masz to zrobić? Nie może się wyrwać na chwile i odebrać Ola? Jeju, on jak mój Krzysiu- żyje pracą.

Polunia Wy nam śpiewaliście sto lat? Jeju nie pamiętam. B)

Kurcze, że Kacperkowi się coś złego śni?

Ty się Kobito sie stresuj. Będzie super. Oby była ciepła woda, jakieś łóżko, alko i będzie git!

pa pa pa pa

Alanek[*] :(

12 lata 3 miesiąc temu #545130 przez madziorskie
Dzień dobry!

Luśka no teraz już jarzę, o co chodziło Tobie pisząc, że szybciej się zużywają...
ja miałam już kilka razy Dady, jak akurat Pampersa nie było na promocji ale jakoś nie widziałam wiekszej różnicy, poza tym, że są ciut grubsze i sztywniejsze od activ baby.
Sleepów nigdy nie miałam, ale ktoś mówił, że nie sa najlepsze, nie wiem czy chodziło o to że nie maja gumek po bokach czy o co... aa i tych białych też nie kupuję, pomimo, że niby sa najlepsze, mają 5 gwiazdek i niby sa bardziej chłonne od activ to wydaje mi się, że wcale takie nie są...

To prwada, że dziecko od dziecka dużo się uczy!

Polunia jak jest u Was? Pola łapie od Kacpra?

Heh tak tak Wedla z nadzieniem truskawkowym to lubię! ;) ale lubię też bardzo czekoladę Chateau - Rum Trauben Nuss ;) :silly: :laugh:

Hmm a nie ogląda jakiś starsznych bajek? Albo wiadomości lub reklam filmów w tv? Czasami nieświadomie ozbaczy jakąś reklamówkę filmu który będzie o 20 lub późńiej i potem dziecku się śni... wogóle to nie rozumiem dlaczego po bajce pokazują takie rzeczy? Przecież nie każda matka zdązy od razu po bajce wyłączyć tv lub przełączyć na inny kanał...
Kiedyś jak opiekowałam się dziewczynkami to ta młodsza tak miała, że jak obejrzała et fragmenty to zaraz w nocy był straszny płacz, więc potem trzeba było juz pilnowac i równo w końcem bajki wyłączac tv!

Co do ciemieniuchy to Iza ma taki mały kwadracik w miejscu ciemiążka i nie mam na niego pomysłu, bo nie bardzo chce jej tam ucisać by wmasowac oliwkę, czy grzebieniem wyczesywać... wogóle ona ma jeszcze duże ciemiążko przednie, bo tylnie ładnie się szynko zarosło.. ale przednie miała mega duże jak się urodziła bo 7 cm na 3,5... teraz ma tak mniej wiecej 1,5-2 cm długości i 1,5 szerokosci... więc ładnie zarasta ;)

A widzisz Polcia! Miałabyś takie lampy jak ja (czytaj żarówki zamiast lamp) nie miałabys problemu z ich myciem ;p ha ha

Dorcia a to ja nei wiem czy u nas jest w sklepach taki z Włocławka ketchup :P My mamy Miedzychód swój ;p i Kotlin :P Nawet wrzuciłąm w wujka google jak wygląda opakowanie i jakoś nie kojarze tego... :( A Ty Polunia widziałs takowy u nas w sklepach?

Ja też tylko od czasu do czasu wyparze lub wrzucam w garnek i wygotuję... ale wyparzacza jako takiego to ja nawet nie miałam kupionego ;p

Tak, mam zdolnośc do pracy ale tylko w okularach do kompa, a okulista mówił że mam je nosić w zasadzie cały dzień... i ubierałam do kompa, chociaz nie lubie bo bez okularów tylko wzrok przenoszę a w okularkach juz głowa tzreba ruszać wyżej niżej i tak wkółko...
A i jak wieczorem jest szaruga, mglisto, deszcz padał to też ubierałam jak jechałam autem, żeby lepiej widzieć... ja mam astygmatyzm w jednym oku ;) a wogóle to jakies minusowe małe w obu ;)

Nic zmykam do mojego czorta, bo już coraz głośniej i częściej zaczyna piszczeć... niby się bawi klockami, ale sama widocznie nie chce...

MIłego dnia pa pa

12 lata 3 miesiąc temu #545245 przez luska
hej

my juz po szczepieniu , o matko ile się naczekaliśmy!!!Była chyba ze 20 dzieciaków i to wszytko do półroczku, same maluszki i 3 na bilans.Siedzieliśmy 2h , dobrze , ze Olo z aureska byli w maiare grzeczni , pod koniec już im dupki latał z nudów.Aureska chwile popłakała , zrobiła grozna minke do doktorka i po sprawie.

Ale genralnie jak zobaczyła jedną dziewczynkę, to moje jaki kol wiek obawy , ze Aureska należał do tych mniej utuczonych się rozmył.Porostu się przeraziłam!!!!Wchodzimy do przychodni i widzę , że laska trzyma kruszynkę no max 3 miesięczną jak ja Aureśke , no chora sobie myślę .Dzieciakowi lata ta głowa itd.....No ale gadka szmatka i się pytam ile nałam ma miesięcy , a laska do mnie , że sześć.Nie powstrzymała się i jebałam "matko chyba sobie , żartujesz ze mnie, co ona tak mała".Waży mając 6,5 maca dokładnie 5500g(była tez dziewczynka 7 tygodniowa i ważyła dokładnie tyle samo).Ale żebyście ją widział , łepetynie miała tak malutka jak noworodek.Fakt , ze była długa i może dlatego aż tak ,no moim zdaniem źle wyglądała.....Oczka tak na wpół przymknięte i z twarzyczki tak przymulona i blada jak ściana.Co prawda lekarz badał ją przy mnie i ruchowo wszytko oki, w normie.ale jemu sie też nie podobał jej wygląd .Laska niby twierdziła , że ta mała Zuzka je ładnie wszytko (co w jej wieku dozwolone), oprócz mleka.Ale mimo wszytko i w ostatnim czasie schudła 100g.....No jak moje dziecko by tak wyglądał , to bym niebo i ziemie poruszał , żeby jej wszystkie badania porobić , a ta laska zbytnio jakoś sie nie przejmowała , nie to , ze olewała, bo miała tego świadomość , no ale jakos nie zamartwiała się....

Aureska ma 79cm i waży 9646 dokładnie.z tym , że miała na sobie pamka, body i rajtki Czyli rzeczywista pewnie cos 9kg

a i przyszedł mi strój.mogłam jednak motylka zamówić :P Nie jest zły , ale na foto lepiej się prezentował.no teraz to nic nie zrobi , musze sobie tylko sprzedawce zapisac , to zamówię jej motylka jeszcze , na przyszły rok :PJak tylko wstanie , to ja przebiorę

Polcia to sorka, ale wiesz czemu misie pomyliło ;)

Ta miła dla niego......ja co najwyżej kopem w dupę mogę mu tych sił dodać .Oczywiście byłam wszędzie sama z dwójką dzieci.a on był z transportem , wiec rzeczywiście nie mógł i mu sie upiekło.

No z tortem , to nie myślałam jeszcze właśnie nic.Znaczy jakieś cyce dostanie , bo on cycki lubi :P

Pola , to witaj w moim świecie .Olo z tym rykiem to już tak ma od urodzenia......

to miłej pracy ci życzę , dobrze masz w sumie , bo właśnie się oderwiesz trochę od maluchów

Pola a ty swoje .nie wiem jak dziewczyny , ale skoro dałyśmy rade w powidziu , to i damy u Ciebie .Pokoje nam sa tylko do spania potrzebne i tak będziemy urzędować gdzie indziej tak??tylko właśnie miałam cię zapytać , czy tam wejdzie mój kojec??Ten kwadratowy , bo on jest szerszy niż łóżeczka turystyczne??

Własnie ja dziś byłam w przychodni , a oni maja te krzesełka i stoliki i stwierdziłam , że co tam wezmę im .Tylko tak myślę ,czy nie lepiej jak je kupie w ikea właśnie jak będziemy w poznaniu, co będę bulić za przesyłkę , tylko ty mi powiedz OPola gdzie w poznaniu jest czy mi się tam będzie opłacało zajeżdżać??

Docia jeku ty to na prawdę tak rozczulająca się jesteś , Ale z Ciebie tak dobra duszczka i takie dobrze duszyczki tak mają..

Hhehe przed dorotka nic sie nie uchowa!!!1

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jeszcze co do pampków , to te białe tez kilka razy kupiłam , ale nie widzę różnicy miedzy Active baby z tym , ze maja ta siateczkę i jak mała robiła takie rzadkie kupki , to ta siateczka tak jakby oddzielała od dupci.a teraz wali już jaka wali , ze i siateczka nie pomoże.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #545248 przez Malina86
Heja :side:

polunia nie wymyslaj nic z Hiltonem teraz, nie wymigasz sie ;) Chyba zdazylas sie zorientowac, ze zadne z nas ksiezniczki na ziarnku grochu :laugh: U Ciebie to bedzie luksus! Ciepla woda, osobne pokoje- kobieto w zyciu w takim ekskluzywnym hotelu nie bylam ;)
Ja to sie najbardziej o Lusie martwie, bo ona najwiecej narzekala w Powidzu ;) Lusiaku, ale mi na nerwy dzilalas tym gadaniem na poczatku, ale potem Cie pokochalam :lol:

Aaaa madziorskie Misia je kaszke raz dziennie.
Moim zdaniem biale Pampki najlepsze, potem zielone. Sleep&Play tez byly dobre dopoki Misia nie zaczela pic i sikac litrami. Ona wypija z 6 butelek dziennie picia (chyba po cioci Dorci ;) ) wiec i sika duzo, no, ale dzisiaj juz dwa razy zawolala i nasikala do nocnika wiec pielucha zaoszczedzona ;)

Ide z piesem ;)

Aaaa ;) A.ma imieniny 5-go marca wiec juz po powrocie.

Grupe na fejsie zalozyla Katka.

12 lata 3 miesiąc temu #545263 przez luska
Malina wiem , ze marudziłam :blush: :blush: , ale ja sie przeraziłam , bo widziałaś co u nas było .Jak by Pola dzieciaków nie wywiozła , to na banka byśmy się nie pomieścili , ale była gitara :lol: w sumie lepiej , bo u nas na dole się wyro rozkładało i Pola miała gdzie spać z dymianem , bo tak to to chyba podłoga by została :P hhe no ja ciebie też :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #545273 przez luska
Kuzwa u nas od rana lej , po śniegu to tylko wspomnienia zostały i znowu jesteśmy uziemieni :angry:

12 lata 3 miesiąc temu #545343 przez Malina86

Super, ze Aurelcia byla dzielna na szczepieniu.
U nas tez po sniegu tylko wspomnienie, jest 10st. na plusie i deszcz siapi, ale powietrze takie wiosenne :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #545879 przez madziaska
Hej Babulki :laugh:

Tyle co pamietam ;)

Madziorka, ja daje Hani kaszke dwa razy dziennie, na sniadanie i na kolacje ;) Z lyzeczki z Bobovity, manna albo owsianke. Jesli za duzo kup robi lub sa wodniste to daje ryzowa ;) Mm nie podaje wiec mysle, ze te dwie dziennie styknie ;)

Kima, ja tez juz czasami nie mam pomyslow co gotowac Hani. Moze napisze co wczoraj jadla, rano i wieczorem kaszke z lyzeczki, zawsze zje cala ;) Na drugie sniadanko, jajecznica, uwielbia ;) Obiad: zupka buraczkowa, potem owoce, akurat wczoraj dwie mandarynki, kilka winogron, no i granat, ostatnio u nas na topie. Potem zjadla pieroga z jagodami. No i jakies ciasteczko. Kolacja, tak jak pisalam kaszka. Tak wogole to ona je wszystko. Uwielbia maczne potrawy: kopytka, kluski slaskie, makarony, nalesniki. Mleczne rowniez: ryz na mleku z jablkami, budyn. Pieke czasami buleczki z jablkami. No nie wiem co jeszcze, warzywa i owoce to wiadomo pod kazda postacia. Z ryb, to dorsza albo lososia na parze. Jajko na twardo, jajecznica, omlecik. Aaa lubi tez lasagne, spagetti... Jak mi sie jeszcze cos przypomni, to napisze ;)

Ktoras pytala o @. U mnie wlasciwie dopiero ostatni byl jak sprzed ciazy, no ale ja karmilam rok czasu. ;)

Polcia, slyszalam, ze ciemieniucha moze powstac od zl splukanej glowki, no ale pewnie to Ciebie nie dotyczy ;)

Madziorka, dlugo Izka ma ciemiazka, no ale ona wczesniaczek to pewnie dlatego. U nas bardzo szybko sie zroslo, jak bylam latem z Hania u dr w sprawie kataru, to juz miala zrosniete ;)

Kurka, co tam jeszcze skrobalyscie... hmmmmmm

Aaaa, Dorcia, ja mam tego Mamuta, ten wiekszy stolik ;) No, ale juz kupilas :) Hania nie bardzo nim zainteresowana... Jak posadze, to siedzi chwilke ;) Nozkami jeszcze nie do konca dosiega do podlogi, jak posadzona jest gleboko w siedzisku.

Malina, Malina... cos mialam Ci odpisac... Nie pamietam, hehehe ;)

Vesta... no za cholere nie pamietam co TY pisalas :P

Dobra, wysylam i lece paaaaaaaaaaa :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka