BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #542743 przez Malina86
Moje dziecko jest w "Klubie Myszki Miki" wiec moze cosik skrobne ;) Aczkolwiek zapomnialam co to ja chcialam wiecej napisac ;) :laugh:

lusia widze pelen plan zabiegow przed wyjazdem ;) No w Hiltonie trzeba jakos wygladac ;) Ja po ostatnich rzesach mam tak swoje sfatygowane, ze mnie trafia jak je mam malowac.
No wlosy Misia z tylu ma takie pomechacone ;)
Miśka tez sie rzuca straszliwie w lozeczku, przewala sie raz w nogi, raz na poduszke, dlatego ciagle musze ja przykrywac.
Ja tez chce tatuaz!!!
Jedz do spa Kobito jak maz ma gest :laugh:

Wogole to skonczylo sie rozpieszczanie ze spaniem bo teraz Misura wstaja o 8:00, a w dodatku jeszczde ze dwa razy w nocy skrzeczy i pic jej daje tzn. podrzucam butle i wychodze ;) No nie wiem czy zeby czy moze po antybiotyku ja suszy ;) Pewnie zescie nam pozalowaly ;) :silly:

Dorcia pytalas o zabwaki ostatnio....Michaska bardzo lubi ten telefon allegro.pl/mzk-rozmowny-telefonik-v-tech-i2953321598.html , ten laptop allegro.pl/komputer-moj-laptopik-laptop-...347-i2951017819.html , no i domek szczenoaczka to juz pisalam kiedys. Tym zestawem sprzatajacym tez sie bardzo ladnie bawi, aczkolwiek ona ma parcie na sprzatanie. Ogolnie to tez zestaw troche badziewny jest tzn. myslalm, ze bedzie wiekszy i solidniejszy, no, ale Miśce sie podoba. Aaaa no i nasz odkurzacz juz tez pogryziony ;)
A wogole to gtzreba bylo wstac o 7:00 i nam tu odpisywac, a nie gnic w wyrze ;) :laugh:

Vestusia gratki dla Zuzolka za siki nocnikowe :laugh: Brawo!

Misia czesto wola "siiii", ale zazwyczaj sciemnia ;) Posiedzi minute, wstaje i mowi "ni ma" i spyla :laugh:

Pampersy tez wynosi do kosza i wogole duzo rzeczy wynosi do kosza i niekoniecznie sa ta smieci :laugh:

Wogole to tym razem Misia tez zalapala chorobe od chorego dziecka (no tak przypuszczam). W zeszla sobote jak mielismy urodziny to wujek przyjechal ze swoja corka i jak tylko zobaczylam Oliwke to sie pytam czy chora jest, bo widze, ze oczy podkrazone i ogolnie zle wygladala, a ona, ze nie, a za chwile slysze, ze wujek ja na antybiotyk wola. No sie wkurwialam lekko :angry: Misia bardzo lubi Oliwke i sie tam do niej przytulala no i wiadomo jak to dzieci. Wujek tez sie rozlozyl dwa dni po imprezie wiec przypuszczam, ze Oli jescze pradkowala. Denerwuje mnie to, ze nikt nie zwraca uwagi na takie rzeczy. Za dwa tyg. moja mama ma imieniny i jak beda znowu dzieciaki zasmarkane to nigdzie nie ide!

Wczoraj do 1:00 rzezbilam pazokcie, ale cos nie bardzo mi sie widza...

Od dzisiaj zaczynam cwiczyc, bo jestem rzadka tzn. obwisla ;) :laugh:

U nas z jedzeniem jakos nie bardzo ostatnio. Moje dziecko chybapo prostu nie ma czasu na jedzenie i zbytnio ja nudzi ta czynnosc. Je ze smakiem, ale po trzech minutach juz sie kreci, wierci, wstaje w krzeselku, no cuda na kiju. Poza tym jak nie ma drugiej lyzki do gmerania np. w zupie to wogole nie chce jesc. Tak ladnie jadla jak byla mniejsza, a teraz grymasi, parowek nie, sera, deserkow nie, kaszke tylko taka rzadka z butli... Zaczynaja sie bunty ;)

Tydzien temu kupilam Dady, bo wracalam chyba od dziadkow i mi sie przypomnialo, ze pieluchy mi sie koncza, a po drodze tylko Biedre i Lidla mialam wiec wzielam od biedy te Dady, chyba drugi raz je kupilam, no i oczywiscie Misia ma cala dupke w krostach, jak spi w dzien na brzuchu w tych pieluchach to wszystko wycisnie z tego pampersa tak, ze ma caly brzuch, az po pachy mokry, poza tym tak smierdza te pieluchy, ze jak je wylozylam na regale to w calym pokoju smierdzialo takim jakby plastikiem czy jakims smarem, no masakra! Nie wiem naprawde czym ludzie sie tak zachwycaja w ych Dadach. Dobrze, ze sobie w sobote w Superpharm zapas Pampersow zrobilam, bo tylko w Papmkach wszystko jest ok z Misi dupka i moimi nerwami ;)

Cos bym jeszcze napisala, bo moje dziecko siedzi jak zaklete przed tv, opiernicza biszkopty i zapija sokiem, ale juz nic mi nie przychodzi do glowy :laugh: ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #542766 przez Marta M
Witajcie, skopiowane z fb, ale zachęcam do szlachetnej akcji:

Powstała bardzo ważna inicjatywa obrony ludzkiego życia w UE. Użyto przepisów UE aby zablokować mordowanie nienarodzonych dzieci, oryginał po angielsku: www.oneofus.eu/initiative-explanation/

Po polsku można przeczytać tu: www.naszdziennik.pl/wp/19292,powstrzymac-rzez-niewiniatek.html

Formularz do głosowania: ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-201...005/public/signup.do

Ratujmy dzieci, jesteśmy za nie odpowiedzialni!

Pozdrawiam, Zdzisław Habasiński

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #542979 przez Malina86
Łohoho, ale ruch B)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #543175 przez Dorciaition
Cześć Mamcie

Lencia śpi, wiec jestem.

Polunia gratuluję 6 ząbka. Patrz już 6sty, a tak się pierwszego nie mogłaś doczekać. U nas już długo 8 zębów. Coś nie chcą dalej ruszyć.
A Lenka podobno baaardzo do Krzysia podobna. Moje ma tylko usta , kolor oczu, no i włosy jej zaczynają się kręcić, czyli pewnie odziedziczy sianko na głowie po mnie. Reszta to cały Krzysiu. Tylko nie wiadomo skad te rude włosy ;)

MAdziorskie strata jednej bombki to nie tak źle. :blink:

Oo, widzę Izunia powoli zaczyna się żegnać ze smoczkiem. Super. No i już zaczyna stawać sama. Pięknie. U nas od stania szybko poszło z chodzeniem, wiec trzymam kciuki.
Oj awantura będzie na bank jeśli się nie pojawisz w Hiltonie ;P

Vestusia
widzę, że z Ciebie robi się Perfekcyjna Pani Domu, a raczej Żona. Nooo takie obiadki gotujesz. Bob ma dobrze. :) :laugh:
Kurka Vestusia u nas to samo. Krzysiu mówił, że mam sprzedać rzeczy po Lence, raz tak mówi, innym razem inaczej.
W ogóle mamy tyle tego, że to jakieś nienormalne. Ciuchy nie dawno segregowałam, układałam w kartony i opisywałam. Wyszły do teraz 4 ogromne kartony :/
Ha ha uśmiałam się, bo z ciuchami Krzysiu tak samo gada, że powinnam kupić sobie coś porządnego, a nie w takich szmatach chodzić ;) Głupki! ;)

Kima
Kubuś faktycznie słodziak. No i super, że książeczki go tak interesują. Lenia też mi zasiada z książką i sama ją przegląda na moich kolanach. O czytaniu nie ma mowy ;) Choć próbuje :)
Jego nosek jest cudny, taki pomarańczowy :lol:
Wow, gratuluję wagi. Ale szybko Ci lecą kg. Masz jakąś konkretną dietę? Co zajadasz?
Kubuś widać już na piwko ma ochotę :lol: Cudny jest.

MAdziaska Hanulka śliczna. On mi też na taką grzeczną i spokojną dziewczynkę wygląda. Fajne ma te dresiki rurkowe :) Ten stolik z Ikei masz z zaokrąglonymi rogami? Też mam na niego chęć, oglądam na allegro i widzę dużo jest chyba nie z kompletu i mają rogi ostre.

Vestusia ha ha oj pamiętam to Twoje zdjęcie z opisem. Super było :laugh: :laugh:
Ty Wariatko. Dam się Zuzi przejechać różowym wózkiem ;)
Oj, Zuzia naprawdę szybko wstaje. Co do spania Leni to ja tam sama już nie wiem ;) Ale dziś w nocy o 3 się obudziła, no i myślałam, że te swoje 2 godziny niespania odpęka i zaśnie, ale dostała mleko i zasnęła. Po 10 minutach przyszła do mnie, położyła się i spała pięknie do 9:11 ;)

Madziorskie u nas też był ryk przy pierwszym sadzaniu na nocniki, drugim i trzecim też, ale teraz jest w miarę ok- siedzi trochę. Zabawiam ją przy tym, wypytuję, no i często daję cosik dobrego do podjadania żeby tylko siedziała.
U nas czwórki się spokojnie przebijały. Najgorsze były dwa pierwsze zębole.
Oo, jak ładnie Tobie waga spada. Super.

Izunia modeleczka. Ona ma tą grzywkę fajową, taka długą :) No i widzę pianki na podłogę kupiłaś?

Luśka wow, ile Aurelcia słów zna. Super. Ona to naprawdę zdolniacha. Najmłodsza z naszych dzieciaków, a tyle już potrafi.
Kiedy idziecie na ten bal?
Luśka ale Aurelka Cię zrobiła. Kurka, zawału bym dostała szukając jej. Lenia raczej aż tak bardzo się nie rzuca.

Co do rysowania to u nas słabo. Lenia woli zajadać kredki. Ostatnio w aptece mnie rozwaliła. Był kącik dla dzieci, wiec sobie poszła, a ja kupowałam. Wołam ją, przychodzi i cała buzia czarna, ręce, no i zęby. :ohmy:

Kima co do fejsa to się w 100% z Tobą zgadzam. Może i będę wredna, ale drażni mnie to, że jest tam dziewczyna, która w ogóle nie jest od nas, tzn z listopadówek.

Co do jedzenia to u nas rano kakao, potem kanapka z masłem, bo wszystko inne wyrzuca, później zupka, może jakieś mięsko, danonek no i mleko. Ogólnie to różnie. Próbowałam już wiele rzeczy gotować, wymyślać, ale Leni nic nie smakuje. W ogóle nie cierpi być karmiona, chce sama. Ona niejadek jest niesamowity, wiec nie pomogę.

Polunia no wiesz co, naszym dziewczynkom w Powidzu dałaś spineczkę, a dla Poli nie miałaś? Oj matka. :blink: Na pewno da się kitola zrobić.
Widzę, że tylko ja przelewu nie zrobiłam. Jutro puszczę.
O właśnie, co do twoich zakupów- Ty w końcu kupiłaś te dziwne buty, co nam tu wklejałaś?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Oj pamiętam jak Luśka wróciła nie zadowolona z usg, bo tam marzyła żeby mieć parkę. No i udało się
Luśka no wiesz odmówiłaś takiego wyjazdu? Nie wierzę! A tatuaż to jakie sobie robisz? „Tam”? ;) :silly:
Też bym chciała (ale nie na pipie;P), ale Zdanek marudzi.

Malina
u nas indentycznie z jedzeniem.
Dzięki za info odnośnie zabawek. Podobny telefon z FP oglądałam.
Lenka Dadów też nie toleruje.
Fotki Michasi mega. To w kąpieli mnie powaliło. Boska jest. W huśtawce takie słodkie. Zresztą na każdym cudnie wygląda laseczka mała.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

ZMykam na M jak M

Bye

Alanek[*] :(

12 lata 2 miesiąc temu #543246 przez Malina86
Dorcia Lenia juz ma czworki?!

Ide cwiczyc :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #543290 przez Dorciaition
Tak, juz dosyć długo ma czwórki. Jak zaczęły jej iśc zęby to jakoś szybko. Teraz przystopowała.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #543313 przez kima
Cześć Kochane:*

Polunia no zlazłam z tej kanapy, bo ile można na niej siedzieć:DOojjj i mnie zaciekawiłaś tą kłótnią z T. no koniecznie musisz nam tu wszystko napisać:P Hehe, mnie się nie wydaje, żeby Kacperek wyglądał w tych włosach jak kurczak, ale skoro tak uważasz:D A właśnie kupiłaś wtedy te „wiejskie buciory” bez obrazy:P

Luśka no jak mogłaś odmówić tego SPA? No podziwiam Cię naprawdę – ale wyszła z Ciebie dobra żona i matka, która nie troszczy się tylko o swoją wygodę, to się chwali Oooo nieźle masz tych rzeczy zaplanowanych, a ta dziarka to w jakim konkretnie miejscu ma być? Serio na pipce:D:D:D Uspokoiłyście mnie z tym rzucaniem, myślałam, że to tylko moje dziecko takie niespokojne w nocy

Malina fajnie, że Misia już odsmoczkowana. My mamy tylko na noc, ale przymierzam się już poważnie do zabrania, z pewnością przez kilka nocy będzie ryk, bo on zakochany w melku, no ale nie wyobrażam sobie wyjść z nim na wiosnę na pole i smok w gębie;) Hehe niezły czyścioszek z Misiurki, daj link na ten zestaw sprzątający. No mnie by też cholera wzięła, gdyby ktoś z rodziny chore dziecko z glutami po pempek przyprowadzał;) Zero odpowiedzialności;) Ty też chcesz tatoo? Masz już 2 starczy Ci;P Super, że Misiurka już zdrowa, oby choroby odeszły wsiną w dal! A tego spania, to ja nie pozazdrościłam, choć nie powiem, u nas takiego nigdy nie było:P Co do Dady to mam takie samo zdanie, nigdy ich jakoś specjalnie nie polecałam, ale teraz wręcz odradze, jakiś miesiąc temu kupiłam w biedrze, bo akurat promocja była, to się skusiłam. Nie dość, ze tak jak napisałaś śmierdzą, to po 3 razy go przebierałam na dzień, z początku myślałam, że to przypadek, ale potem się wkurzyłam i wywaliłam chyba połowe do śmieci bo mnie nerwica wzięła. Ja jestem bardzo zadowolona z Pampersów Sleep&play na promocji są 2 paczki za 50zł, ostatnio były w stokrotce i kupiłam 6 paczek, więc chwila spokoju;) Zdjęcia mojej dupy wkleję, ale jak jeszcze spuszczę z tonu z dychę:D Z tym jedzeniem to chyba od Kubusia odgapiła, bo Kubusiowi ostatnio obiadki do dupki nie wchodzą;) Jeszcze owocki czy jakiś serek tak, a obiadki to 5 łyżek i najedzony;) Miśka bombowa jak zawsze, padłam ze zdjęcia jak densi! Hahahahaha :D:D:D A ilość fotek jest zawsze na plus im więcej tym lepiej, choć mnie osobiście dobija zmniejszanie!

Madziorka Izunia w pasiaczkach cudowna. Jak dzisiaj sytuacja z małżem?

Madziaska zakryj Hanulce oczy :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #543358 przez kima

Idę pod prysznic, ale wrócę tu i żebym pustek nie zastała, bo do majtor nakopie!

12 lata 2 miesiąc temu #543373 przez Malina86
kima myslalam, ze Kubunio z kochanka zywe zwierzeta na tej kanapie maltretuja! :laugh: Widez, ze o dzidziusia juz sie postarali :laugh: Na miejscu Hanki bym sie wkurzyla :laugh:
Zapomnialam sie wypowiedziec co do sytuacji z fb... ;) Otoz masz racje Kochana, ale ja nie wiem jak sie tam kogos dodaje/usuwa. Chyba tylko zalozyciel grupy moze usunac kogos, pojecia nie mam. Z drugiej strony mi to lotto, niech czytaja wszyscy tylko pisac komu nie ma ;)

No doszlam do wniosku, ze wysilek fizyczny to nie dla mnie! No nie cierpie cwiczen! Na jakies tance sie chyba zapisze, a jak nie to tylko doktor Szczyt zostaje ;)

12 lata 2 miesiąc temu #543398 przez polunia
Hej Dziewuszki , poczytalam , pooglądalam , popisze jytro rano , teraz sobie chyba drina zrobie . Byliśmy dzisiaj na tych cholernych zakupach i jak wracaliśmy mój maz nie wiem czy sie zapatrzyl czy zamyslił czy sie zagadalismy i by nas rozwalił. Pierwszy raz w zyciu sie tak wystraszylam , ze az sie poryczałam z nerwów. Kuxwa do teraz nie wiemy jak mu sie udało wyjśc z tego cało... Jechałam w pasach(co mi sie sporadycznie zdarza :dry: ) i pierwszy raz poczułam jak to jest jak zadzialaja , do teraz mnie ramie boli. Nic , trudno , zdarza się ale dziś chyba meliska nie da rady , chyba trza sie z malibu przywitać :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #543407 przez Dorciaition
Malina nie! Lenka nie ma czworek! Ma po 4 zeby :laugh: :laugh: :laugh: Nie moge :laugh:

Kubus meeega cudowny :) Zdjecie jak zaglada w wozek boskie. A jak Ona na Niego patrzy na tej fotce z ksiazeczka. Napatrzec sue nie moge na nich.

Krotko bo z kom.

Jam juz w lozku

Dobranoc

12 lata 2 miesiąc temu #543414 przez kima
Polunia chwała Bogu, że żyjecie! Strzel se, ulży Ci od razu!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #543417 przez Malina86
polunia, ale nic Wam sie nie stalo? Auto cale? Damian zakochany widac ;)
O ja wino mam od mamy ;)

Dorcia no tak tez myslalam, ze Tobie o cztery zeby chodzi, a nie o czworki, dlatego tak dopytuje :laugh: Hahaha blondzia :laugh: ;)

12 lata 2 miesiąc temu #543426 przez kima

12 lata 2 miesiąc temu #543435 przez Malina86
Kimus ja bym najchetniej wytatuowala sobie cale plecy ;) Chyba na lopatce sobie zrobie, albo na przedramieniu. Chce tez imie Miśki i date urodzenia, ale nie wiem gdzie to sobie zrobic, najlepiej pasowaloby na nadgarstku, ale troche zbyt widoczne miejsce...Moze na karku...Mysle... ;)

No chyba ide spac, bo widze, ze Was wywialo.

Dobranoc :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka