- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
polunia ja bym zwariowała przy takim ciągłym prasowaniu. Ja prasuję ciuchy małego tylko raz po pierwszym praniu. Nic mu nie jest więc nie widzę potrzeby żeby robić inaczej.
tygrysica też czekam na linka. Jestem ciekawa co "święte krowy" tam powypisywały.
Też chciałam dziś wyjść ale niestety zatoki mnie męczą, po za tym przez spray do nosa mam podrażnioną śluzówkę i zaczęła mi krwawić A wolałabym uniknąć sytuacji wyjścia na spacer i ociekającego krwią nosa w trakcie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
ale nie wiem czy dacie rade czytac, bo to chyba tylko dla zarejestrowanych:
chusty.info/forum/showthread.php?t=74476
- adiafora
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zdjęcie super i te spinki:)
Ja teraz szlaban na spacerki po chorobie ech , żal
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- upsar
- Wylogowany
- gaworzenie
A co do spacerów to czekamy chyba wszystkie z utęsknieniem na wiosnę bo wtedy i slonka więcej i chęci do wszystkiego.
Mojemu małemu coś charczy w nosku, lekarka mówila, że to sapka niemowlęca i zeby stosowac wodę morską ale mam obawy co do tego BZP i nie wiem sama co robić. Strasznie to wkurzające zwłaszcza w nocy bo słychac jak cholera ale chyba bardziej przeszkadza to mi niż jemu bo on sobie smacznie śpi a ja się denerwuje...
A to moj maluszek
- upsar
- Wylogowany
- gaworzenie
- madziorskie
- Wylogowany
- gadatliwa
Iza tez ma sapkę, ale stosuję wodą morską i akurat jej pomaga. Chociaż uwaga jak spsikam jej nosek bezpośrednio przed karmieniem to zauważyłam, że mi wtedy bardzo ulewa po jedzeniu...
Moja Izunia śpi zazwyczaj od 22-23 do 5 rano bez przerwy na jedzenie, ale za to rano jak się obudzi o 5 popije prawie do 6 zaśnie, za pól godzinki się znowu domaga, popije z 5-10 minut zaśnie i za chwile znowu i tak potrafi sobie popijac do godziny 9... co prawda od 5 mam już ją u siebie w łózku więc nie jest to zbyt upierdliwe, ale mimo mogłabym sobie jeszcze pospać a tu co chwile koniec drzemki bo alarm się załącza... Później w dzień to róznie bywa, ale nie jest to regularne na żaden sposób. Zwłaszcza teraz jak z nią wychodzę na spacer i zaśnie to zostawiam ją przed domem i potrafi tak spac nawet 3-4 godzinki. Najgorzej jst do południa bo ciągle domaga się cycuszka:(
Ja prasuje zawsze po praniu pieluszki tetrowe, bo strasznie mnie denerwują jak sa nie wyprasowane i takie pokurczone jakieś a z ciuszkami to różnie bywa. Staram się prasować, ale czasami całe pranie zdążę jej ubrać zanim wyprasuje zwłaszcza jak zdarza się jej ulewać i musze ja często przebierać..
Wczorajsze pępkowe się udało i pomimo hałasu (18 osób) Izka grzecznie poszła spac o swojej godzinie, a my moglismy do 2 posiedziec... no i w końcu wypiłam kielicha za jej zdrowie, ale nie powiem żeby mnie jakoś specjalnie do tego ciągnęło.. hi hi
- upsar
- Wylogowany
- gaworzenie
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
- madziorskie
- Wylogowany
- gadatliwa
upsar ja zakrapiam czasami w ciagu dnia i wtedy kłade ją na brzuszku, ale najczęściej robię to tylko wieczorem przed spaniem i wtedy po prostu kłade ją na boczku bo ona już wtedy zazwyczaj śpi.
Jeśli chodzi o karmienie to u nas jest różnie w zależności od pory dnia.
Ostatnie karmienie przed snem trwa tak ok. 40 min (po 20 z każdej piersi). Później koło 5 jak się obudzi to czasami też 40 minut a czasami po 20 min po 1 piersi zasypia i spi.
Następnie od 7 do 9 leży ze mną w łózku i co chwile domaga się piersi, po czym po max 5 minutach zasypia i spi jakieś 15 minut i tak aż do ok 9 jak wstaniemy i zejdziemy na dół. W ciągu dnia to tak po pól godzinki pija.
Dzisiaj wyszłam z nia na spacer o 12:30 i zasnęła więc zostawiłam ją na tarasie i zobaczymy do której sobie pośpi. Mam nadzieję że do 16 tak jak ostatnio to sobie odpocznę i posprzątam na spokojnie w domu;) No i oczywiście jak po 4 godzinach dorwie się do piersi to pewnie też z 40 minut będzie piła...
Miłego tygodnia
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- madziorskie
- Wylogowany
- gadatliwa
Moja mała córeczka ma 2 miesiące i waży 3900 czyli tyle co niektóre dzieciaczki miały w chwili urodzenia... ale widać że rośnie i że nadrabia;) Ciuszki na 50 były jej za wielkie a teraz na 56 sa jej dobre
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
ja uzywam teraz pampersow 2 ale moja mala ma niedlugo 3 miesiace i jak skoncza mi sie 2ki to chce 3ki jakos mysle ze sa przymale i chyba wole wieksze ale jaka prawidlowa kolejnosc powinna byc to sie nie orientuje i nawet o tym nie czytalam
zastanawiam sie tez nad kupnem chusty albo takiego nosidelka czy jak to sie prawidlowo nazywa hmm
a to moj malutki lobuzek
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
drynek88 niewiem czy to dobrze czy nie moja ostatnio przesypia od 5 do 6 godzina ale tez nie zawsze.Miałam dzis ciezki dzien postanowiłam ogarnac mój pokoj bo było tu tragicznie a potem na wazenie i na miasto i padam wiec ide spac
a to moja córeczka ( mój klocek )
- adiafora
- Wylogowany
- pierwsze słowa
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
dziewczyny fajne foty bąbli
Co do pieluch to my zaczęliśmy ostatnią pakę dwójek. Następna już trójeczka.
adiafora to spora klucha My mamy ok. 6 kg a to już 3 miechy. Dokładnie będę wiedziała jutro bo idziemy się szczepić. O ile go zaszczepią... Bo byłam chora w zeszłym tygodniu i coś musiał ode mnie podłapać bo mu znowu węzły wyskoczyły
my dziś kończymy 3 miesiące nie mam pojęcia kiedy to zleciało. A za miesiąc zaczynamy wprowadzam nowe amciu a dziś póki co zwiększamy przepływ smoka