- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
- upsar
- Wylogowany
- gaworzenie
Tygrysico współczuje "przejść", myslałam że Prokocim jest na troche wyższym poziomie...obyś jak najrzadziej musiała tam zaglądać
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
co do ślinienia i łapek w buzi- naszym szkrabom "uruchomiły" się ślinianki i nie wiedza jeszcze co zrobić ze śliną, bo taka ilość to dla nich nowość- dlatego się ślinią. Mogą przy tym lekko pokasływać, bo ślinka spływa i czasem trafia jeszcze nie tam gdzie trzeba. A łapki- właśnie je poznają, a dla nich tera najważniejszym zmysłem poznainia jest dotyk - a najlepiej czują go buzią i językiem Wszystko to norma- się nie przejmujcie
A na walentynki ja nic nie zamierzam mojemu kupować. Dostał w sobotę bez okazji rękawiczki skórzane więc mu powiem, że to na Walentynki było A on za to mnie zabiera do restauracji- ja to wymyśliłam i ja wybrałam restaurację No i dobrze- należy mi się. Francuska- jak czytałam menu to mi ślinka już ciekła . Zamierzam zjeść pierwszy raz ślimaki i popić wszystko czerwonym winem Moi rodzice się w tym czasie zajmą Adasiem. Nasze pierwsze wyjście odkąd się urodził i moje pierwsze "picie" od kwietnia. Chociaż chyba już w tą sobotę walnę ze 2 piwka, bo już prawie mleka nie mam (odciągam raz dziennie), a jak po 12 godzinach Adaś wypije 30 ml mojego z odrobinka alko, która w nim będzie (a je na raz 120ml) to mu nic nie będzie. A Wielki Dzień Powrotu Imprezowego Tygrysa zaplanowany na 10 marca. Wszystkie chętne powspominania porodów i poużalania i się przy kilku głębszych na mieście oczywiście zapraszam do dołączenia do mnie i mojej kumpeli
A ostatnio pytalam mojego czy mi nic nie zamierza dawać za poród? No i mam sama zdecydowac co bym chciała. I nie wiem czy: biżuterię (ale mam trochę, a rzadko noszę), SPA (fajne, ale żadna pamiątka), bielizna dobierana przez brafiterkę (i tak kupię, więc może lepiej na urodziny zażyczyć sobie w kwietniu), albo żeby się dorzucił do nowej dziary (tyle, że pewnie ją zrobię w wakacje albo i później, bo najpierw muszę studio wybrać a na razie jedno znalazłam ale w Szczecinie)...
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- adiafora
- Wylogowany
- pierwsze słowa
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- NaMAgapas
- Wylogowany
- gaworzenie
mam tez pytanie do gagusi... jak to jest tu z badaniem bioderek? robia jakies usg? czy tylko macaja jak zwykle to u nich bywa? i napisz jak mozesz co tam u gina bylo, bo znajac zycie to nie zajrzy do srodka. a ja to bym wolala zeby jednak juz dobrze mnie zbadal jak ma tam maz potem urzedowac
drynek boskie zdjecie i super pomysl na prezent!
i musze sie pochwalic. Nadia jadla dzis przed polnoca a nastepne karmienie o 8 rano...
- adiafora
- Wylogowany
- pierwsze słowa
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Adiafora- Wiem, że fajny . Gratuluję, że się udało wyregulowac z piersiami. Ja nie wytrzymałam tak długo, choć głównym powodem był strach o zapalenie przy tych zastojach co mi sie non stop robiły. teraz mam tak z 50ml i odciagam raz dziennie. Raz go przystawiłam i nie usnął od razu tylko ssał jak trzeba i...po 2 godzinach już mnie jedna pierś bolała jak przy zastoju... nie ma szans. Hehe- przynajmniej ja juz nie mam zatwardzenia, a miałam przy karmieniu piersią
A maluszek też kwęka przy kupce, a czasem nawet popłacze, ale od początku tak miał nieważne na czym. i tak na Bebiko wydaje mi się, że gorzej było niż teraz na Nan. Czasem mu masuje brzuszek, podnoszę nóżki i daję espumisan. Od 16ego bedzie dostawał sab simplex, bo mam.
Moje dziecię dalej uważa, że środek nocy to moment zabawy i śmieje się (już coraz lepiej mu wychodzi głośno). Nawet jak ie rozpłakał godzine po karmieniu bo wielka kupkę sadził to przez łzy sie szeroko uśmiechał. Teraz śpi u mnie w łóżku, bo mnie o 7 głośno nawoływał a nie miałam siły całkiem wstawać. rano głęboko śpi i biedactwo w porze jak już głodne zaczyna głośno przez chwilkę płakć i zasypia znowu...o obudził sie głodny..lecę
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a macie moze jakieś sprawdzone sposoby na zbitą kupke? bo Majka od wczoraj zaczęła mi taka robić, ze zaczynam się martwić
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Lilian- moj tez robi taka zbita kupkę- trzeba dopajać wodą, ewentualnie herbatka rumiankowa tez pomaga.
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
A wcześniej oglądaliśmy duży fragment kota Filemona- oczy aż wytrzeszczał tak go interesowało
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tygrysico mojemu też się ulewało ale jakoś odpukać przeszło.
A mnie dziś Rafałek rozczulił... Jak leżałam koło niego to najpierw złapał mnie za nos i ścisnął a potem otwartą rączką posmyrał po policzku No myślałam, że zejdę
Rozwala mnie z jakim skupieniem maltretuje swoje zabawki
Łapki też wsadza do buźki
Po za tym dziś dostał pare nowych rzeczy od obu babć: 2 książeczki do kąpieli, 2 książeczki z bajkami, 3 grzechotki i gryzaczki, 3 szt delfinków do kąpieli, które świecą i pływają - świetne są - nie mogę się doczekać aż mały zacznie się nimi bawić. A do tego kupiłam mu jego pierwszy śliniaczek i łyżeczki plus kolejne smoczki do butelek - na zaś
Tośmy się dziś obłowili