- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- NaMAgapas
- Wylogowany
- gaworzenie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- upsar
- Wylogowany
- gaworzenie
Teraz wolę sama wypić herbatkę a mały dostanie to w mleku i kolek ani zaparć nie ma.
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Polunia- no, normalnie bym z siekierą wróciła do tego szpitala na Twoim miejscu! Co za dupki!
Nama- śliczna i 100 lat!
Ja herbatke dawałm od początku, nawet przy piersi, ale wtedy rzadko- tylko jak problemy z brzuszkiem były to wtedy 50 ml Hipp rumiankowej. Ponoc przy piersi nie trzeba dopajać, bo jak sie dziecku pić chce to ssie pierś parę minut miedzy karmieniem właściwym. Przy mm trzeba raczej, bo to bardziej kaloryczne.
Przy mm zawsze jest twardsza kupka niż na piersi.
Ja też miałam dzisiaj niezłą przygodę ze służbą naszą pie... tzn kochaną
W grudniu zarejestrowałam się telefonicznie do okulisty w Szpitalu Dziecięcym w Prokocimiu, co potwierdziłam osobiście w okienku rejestracji w dniu wizyty.
Dzisiaj mieliśmy drugą wizytę kontrolną podczas której przypadkiem
w rozmowie padło, że dziecko urodziło się w Szpitalu Ujastek. I w tym
momencie Pani doktor oświadczyła, że nie wolno im przyjmować
dzieci urodzonych w Ujastku.Stwierdziła, że takie rozporządzenie wydał dyrektor. I powiedziała, że wcześniaki urodzone w Ujastku mają chodzić do dr X, która przyjmuje przy ul.Kopernika oraz w Szpitalu Ujastek.
Zapisała z łaski Adasia na kolejna wizytę, ale z zastrzeżeniem, że mam spróbować go zapisać do dr X,i że jeśli się nie uda to oczywiście ona go przyjmie, ale być może za
taką wizytę będę musiała zapłacić (?!?).
Oczywiście wyraziłam zdumienie taką informacją.
Przecież skierowanie miałam od pediatry z Przychodni Rejonowej i co ma
do rzeczy miejsce urodzenia??
Po powrocie do domu zadzwoniłam do Szpitala Ujastek, gdzie również
sie mega zdziwli i stwierdzili, że to jakieś prywatne animozje i polecono mi skontaktowanie się z Oddziałem NFZ.
Napisałam do NFZ i czekam na odpowiedź. W sumie to może bym i poszła do tej dr X, ale nie mam skierowania, bo zostałoprzecież w jeb... Prokocimiu... Normalnie mi się ciśnienie podniosło! I jeszcze ta pinda rzuciła: Próżnociąg? A kto teraz próżnociąg robi? Przeciez po tym tyle powikłań jest!
Powiem Wam, że ja juz nie mam siły do służby zdrowia! Ja nie chcę płacić żadnych jeb... składek bo i tak ciągle trzeba za coś płacić extra
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- adiafora
- Wylogowany
- pierwsze słowa
co do kolek mała miała 2 razy i podziałały kropelki sab simplex ale są dostępne tylko w Czechach i Niemczech nie wiem czemu nie u nas.
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Adiafora jejku ja jeszcze nie myślę o chrzcie...
Tygrysico to z kupką twardszą na mm to kompletna bzdura. Mój jest na mm i robi kupki o takiej konsystencji jak na piersi (Jedynie po bebiko miał głazy ale na Nanie już nie). Synek mojej przyjaciółki miał dokładnie tak samo. Tak więc Wszystko zależy od dziecka i jego przemiany materii. A co do służby zdrowia... niestety... takie są polskie realia. Nawet jeśli chodzi o pediatrę... wybraliśmy przychodnię dalej od nas ze względu na opinię... i co się okazało, nawet spod Waw-y ludzie przyjeżdżają.... a przychodnia prawie w centrum. Przychodnia bliżej nas nie ma dobrej opinii i lekarki są pod 80tke co potwierdziła moja położna...
A ja jestem chora A konkretnie zatruta...
Wczoraj obudziłam się z bólem brzucha. Nie ciągłym tylko takim skurczowym co 2-3 minut (prawie jak poród ) Myślałam, że może z głodu, bo dzień wcześniej bardzo mało jadłam. Więc zjadłam kanapkę... Jadłam ją pół godziny i zwymiotowałam. potem doszły dreszcze i stan podgorączkowy. Ja przerażona bo sama w domu z małym, słabo się czuję i modlę, żeby to nie był wirus, żebym małego nie zaraziła... Potem już bóle były co raz rzadsze ale wieczorem znowu gorączka. i mnie olśniło... że chyba pasztet był niepierwszej świeżości a jadłam go w poniedziałek. I tu by się zgadzało bo od bakteryjnego zatrucia mija ok. 1-2 dni do wystąpienia objawów... eh... mam nadzieję, że to to i małemu nic nie będzie... Dziś już jest ok, tylko ja na diecie... i taka zmemłana się czuję...
Ok. zmykam bo mój Synek właśnie skończył się skupiać
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Za to skubaniec wymyślił sobie od paru dni, że godz 2 w nocy to idealny czas na zabawę i "wybucha" radosnym śmiechem (jeszcze nie pełnym, bo nadal się uczy glośno śmiać) i trzeba mu karuzelę włączyć na chwilę
W ogóle odkąd jest na mm to budzi się z uśmiechem a nie z płaczem
A dzisiaj walczy od rana co chwilę z kupa- już 2 zrobił, ale wczoraj coś słabo wieczorem bylo więc nadrabia
Nawilżacz to strzał w 10! Skórę ma już lepszą i mnie tez się lepiej spi.
Dzisiaj wcześniej wstał i koło południa popłakiwal, ale dostal espumisan i jest lepiej.
Zaraz zadzwonie do NFZ spytać o tamtą akcję, bo mi nie odpisali jeszcze...
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A moja mala ciagle sie slini i bierze raczki do buzi, co moze byc tego przyczyna. Czy wasze szkraby tez tak robia?
jakie prezenty na walentynki kupujecie facetom?ja dzisiaj zamowilam kubek ze zdjeciem