BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!

12 lata 10 miesiąc temu #301641 przez NaMAgapas
mam miesiac :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #301655 przez gagusia84
Jaka ona sliczna.Wszystkiego dobrego z okazji miesiaca na swiecie :)

12 lata 10 miesiąc temu #301674 przez drynek88
Namagapasslodka istotka :)...u nas zbliza sie 2 miesiac :laugh: moja malutka ma kolki od poczatku i najwyrazniej ma slabo rozwiniete jelita ale powoli jej juz przechodzi pomagal nam najbardziej espumisan w tej chwile testuje bobotic ale dopiero zaczelam bo mi tez pediatra polecila, duzo tez probowalam kropelek a infacol okropny jak dla nas nic nie pomagal raczej jeszce bardziej nasilal bol brzuszka i wlasnie po infacolu moja malutka bardzo ulewala dlatego go odstawilam a na kupke proponuje jak najbardziej herbatke z kopru wloskiego ja mam HIPPA od 1 tygodnia i od razu po niej malutka za przeproszeniem "walnie niezla kupcie" hehe.Na poczatku dawalam jej ta herbatke z lyzeczki, bo nie chciala pic z butelki jak daje jej cycusia, ale teraz juz ok. W aptece polecali mi tez dla mnie herbate z kopru i jak malutka miala tak bardzo kolki ja tez pilam herbate zeby wplynela do mleka mojego i to tez byl dobry sposob.

..Natalia..

12 lata 10 miesiąc temu #301705 przez gagusia84
Własnie mam pytane czy jak sie karmi piersia to mozna dawac dziecku herbatke?? I jak tak to jakie??

12 lata 10 miesiąc temu #301712 przez drynek88
ja podaje i nic zlego sie nie dzieje :) Herbatka z kopru wloskiego-od 1 tygodnia Hippa, i mam jeszcze herbatke rumiankowa rowniez od 1 tygodnia Hippa, to sa herbatki na dobre trawienie ale napewno sa tez inne to zalezy od wieku dziecka sa tez jakies uspokajajace itd musisz sie rozejrzec

..Natalia..

12 lata 10 miesiąc temu #301781 przez gagusia84
Aha to dobrze bo ja chciała bym dac Olivce herbatke ale moja mama twierdzi ze nie potrzeba. Pomaga mi ale za bardzo tez sie wtranca.

12 lata 10 miesiąc temu #301870 przez upsar
Ale te herbatki to chyba jednak troche słodzone są,ja podawałam córce lata temu ale to wpłynęło niezbyt dobrze na karmienie piersią, które sie skonczyło poniekąd przez dopajanie butelką.
Teraz wolę sama wypić herbatkę a mały dostanie to w mleku i kolek ani zaparć nie ma.

12 lata 10 miesiąc temu #301955 przez tygrysica
o rany, ale postów ;)
Polunia- no, normalnie bym z siekierą wróciła do tego szpitala na Twoim miejscu! Co za dupki! :angry:
Nama- śliczna i 100 lat!
Ja herbatke dawałm od początku, nawet przy piersi, ale wtedy rzadko- tylko jak problemy z brzuszkiem były to wtedy 50 ml Hipp rumiankowej. Ponoc przy piersi nie trzeba dopajać, bo jak sie dziecku pić chce to ssie pierś parę minut miedzy karmieniem właściwym. Przy mm trzeba raczej, bo to bardziej kaloryczne.
Przy mm zawsze jest twardsza kupka niż na piersi.

Ja też miałam dzisiaj niezłą przygodę ze służbą naszą pie... tzn kochaną :angry:
W grudniu zarejestrowałam się telefonicznie do okulisty w Szpitalu Dziecięcym w Prokocimiu, co potwierdziłam osobiście w okienku rejestracji w dniu wizyty.
Dzisiaj mieliśmy drugą wizytę kontrolną podczas której przypadkiem
w rozmowie padło, że dziecko urodziło się w Szpitalu Ujastek. I w tym
momencie Pani doktor oświadczyła, że nie wolno im przyjmować
dzieci urodzonych w Ujastku.Stwierdziła, że takie rozporządzenie wydał dyrektor. I powiedziała, że wcześniaki urodzone w Ujastku mają chodzić do dr X, która przyjmuje przy ul.Kopernika oraz w Szpitalu Ujastek.
Zapisała z łaski Adasia na kolejna wizytę, ale z zastrzeżeniem, że mam spróbować go zapisać do dr X,i że jeśli się nie uda to oczywiście ona go przyjmie, ale być może za
taką wizytę będę musiała zapłacić (?!?).
Oczywiście wyraziłam zdumienie taką informacją.
Przecież skierowanie miałam od pediatry z Przychodni Rejonowej i co ma
do rzeczy miejsce urodzenia??
Po powrocie do domu zadzwoniłam do Szpitala Ujastek, gdzie również
sie mega zdziwli i stwierdzili, że to jakieś prywatne animozje i polecono mi skontaktowanie się z Oddziałem NFZ.
Napisałam do NFZ i czekam na odpowiedź. W sumie to może bym i poszła do tej dr X, ale nie mam skierowania, bo zostałoprzecież w jeb... Prokocimiu... Normalnie mi się ciśnienie podniosło! I jeszcze ta pinda rzuciła: Próżnociąg? A kto teraz próżnociąg robi? Przeciez po tym tyle powikłań jest!

Powiem Wam, że ja juz nie mam siły do służby zdrowia! Ja nie chcę płacić żadnych jeb... składek bo i tak ciągle trzeba za coś płacić extra :angry:

12 lata 10 miesiąc temu #302761 przez gagusia84
dałam Olivce na noc butelke z mm i spala 3 godziny a nie 2 juz troche lepiej. Jutro do lekarza z Olivia na kontrole a ja mam w piatek kontrole.

12 lata 10 miesiąc temu #303111 przez adiafora
gagusia ja mam z małą szczepienie w poniedziałek a ze sobą nawet sie nie umówiłam właśnie zainspirowałam się książką język niemowląt i od 19 walczę o spanie małej w łóżeczku ale jest uparta . Mineły dwie godziny i powoli zaczyna usypiac ale jest masakra ciekawe czy uda się by spała w łóżku i o przyzwoitej godzinie , a nie o 12 w nocy:( padam więc muszę coś zrobić by mieć troche czasu dla siebie przynajmniej na gotowaie i jedzenie. Chrzest małej mamy 18 marca. Dziś mąż był zarezerwować mszę teraz lokaljakis pozostaje znaleść bo mamy dużą rodzinę samego rodzeństwa z rodzinami jest 20.
co do kolek mała miała 2 razy i podziałały kropelki sab simplex ale są dostępne tylko w Czechach i Niemczech nie wiem czemu nie u nas.

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]

12 lata 10 miesiąc temu #303429 przez KasiaT
NaMA fajna niunia :)

Adiafora jejku ja jeszcze nie myślę o chrzcie...

Tygrysico to z kupką twardszą na mm to kompletna bzdura. Mój jest na mm i robi kupki o takiej konsystencji jak na piersi (Jedynie po bebiko miał głazy ale na Nanie już nie). Synek mojej przyjaciółki miał dokładnie tak samo. Tak więc Wszystko zależy od dziecka i jego przemiany materii. A co do służby zdrowia... niestety... takie są polskie realia. Nawet jeśli chodzi o pediatrę... wybraliśmy przychodnię dalej od nas ze względu na opinię... i co się okazało, nawet spod Waw-y ludzie przyjeżdżają.... a przychodnia prawie w centrum. Przychodnia bliżej nas nie ma dobrej opinii i lekarki są pod 80tke co potwierdziła moja położna...

A ja jestem chora :( A konkretnie zatruta...
Wczoraj obudziłam się z bólem brzucha. Nie ciągłym tylko takim skurczowym co 2-3 minut (prawie jak poród :silly: ) Myślałam, że może z głodu, bo dzień wcześniej bardzo mało jadłam. Więc zjadłam kanapkę... Jadłam ją pół godziny i zwymiotowałam. potem doszły dreszcze i stan podgorączkowy. Ja przerażona bo sama w domu z małym, słabo się czuję i modlę, żeby to nie był wirus, żebym małego nie zaraziła... Potem już bóle były co raz rzadsze ale wieczorem znowu gorączka. i mnie olśniło... że chyba pasztet był niepierwszej świeżości a jadłam go w poniedziałek. I tu by się zgadzało bo od bakteryjnego zatrucia mija ok. 1-2 dni do wystąpienia objawów... eh... mam nadzieję, że to to i małemu nic nie będzie... Dziś już jest ok, tylko ja na diecie... i taka zmemłana się czuję...

Ok. zmykam bo mój Synek właśnie skończył się skupiać :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #303729 przez tygrysica
my zasypianie z Tracy Hogg zaserwowalismy Adasiowu na samym poczatku- podnosiłam z 15 razy jednej nocy i już nastepnej nie trzeba było ;) Od tej pory zasypia bez problemów. A godzina zależy od ostatniego wieczornego karmienia, bo czasem sie w ciągu dnia poprzesuwa i wtedy np idzie spać dopiero koło 22.00, ale zazwyczaj o 20.00 ;)
Za to skubaniec wymyślił sobie od paru dni, że godz 2 w nocy to idealny czas na zabawę i "wybucha" radosnym śmiechem (jeszcze nie pełnym, bo nadal się uczy glośno śmiać) i trzeba mu karuzelę włączyć na chwilę ;)
W ogóle odkąd jest na mm to budzi się z uśmiechem a nie z płaczem :)
A dzisiaj walczy od rana co chwilę z kupa- już 2 zrobił, ale wczoraj coś słabo wieczorem bylo więc nadrabia ;)
Nawilżacz to strzał w 10! Skórę ma już lepszą i mnie tez się lepiej spi.
Dzisiaj wcześniej wstał i koło południa popłakiwal, ale dostal espumisan i jest lepiej.
Zaraz zadzwonie do NFZ spytać o tamtą akcję, bo mi nie odpisali jeszcze...

12 lata 10 miesiąc temu #303763 przez tygrysica
rozmawiałam z NFZem i oczywiście ta sytuacja to jakas paranoja i absolutnie nie ma prawa szpital odmówić świadczenia jakiejś grupie dzieci np ze względu na miejsce urodzenia, bo to zwykła dyskryminacja i grozi im za to kara w wysokości 2% wysokości kwoty świadczen. Dostanę to na pismie i pojade normalnie na wizyte, a jak bedzie kwękac głupia baba to jej pokażę :dry:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #303831 przez drynek88

..Natalia..

12 lata 10 miesiąc temu #303832 przez drynek88
Mysmy z malutka wczoraj byli na usg bioderek i lekarz mowil ze na dzisiaj jest zdrowa natomiast musimy za 6 tyg. jechac jeszcze raz na wizyte bo jedna kosc na bioderku zamiast byc gladka jest taka nierozwinieta jakby poszarpana i z tego wzgledu trzeba ja skontrolowac.
A moja mala ciagle sie slini i bierze raczki do buzi, co moze byc tego przyczyna. Czy wasze szkraby tez tak robia?
jakie prezenty na walentynki kupujecie facetom?ja dzisiaj zamowilam kubek ze zdjeciem

..Natalia..
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka