- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)
ciekawe czy mnie bedzie boleć ten "pierwszy raz" po połogu... i chyba faktycznie będzie jak pierwszy raz, bo oglądałam się tam na dole i te wargi sromowe te małe mam jakoś dziwnie zszyte, że zaczynam się czuć jak dziewica...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monja
- Wylogowany
- gaworzenie
- polunia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
lilian355 sama słodycz z malutkiej
Kasia T Podpisuję się pod tym co napisałaś o "pierwszym razie" Jakoś tak inaczej - milej
Wizytę u gina zaliczyłam w poniedziałek , po pierwszej miesiączce cytologia a W TRAKCIE drugiej "montaż" spirali. Nie wiem jak to przeżyję ale jak trzeba w trakcie to trzeba , fuj!!! Zdecydowałam się na tą ulepszoną wersję - hormonalną bez "drucika". Podobno mercedes wśród antykoncepcji jak to określił gin. Wolę wydać więcej i mieć spokój(tabletki nie bardzo u mnie bo przy większości miałam mdłości i zawroty głowy),ale jak się rozłoży na 5 lat to wychodzi 300 zł na rok , a to z kolei wychodzi mniej niż tabletki na cały rok. Do czasu założenia spirali pozostaje jedynie liczyć na prezerwatywy....
Aaa , no i zapomniałabym - ciocia @ przyjechała wczoraj. Spodziewałam się potoku ale wczoraj mało co , dopiero dzisiaj się rozkręca i pewnie się jeszcze bardziej rozkręci (masło maślane ) . Cieszę się , że teraz bo 11.02 mam imprezę i jakbym wtedy miała biegać z małpołapką to bym umarła. I tu mi się nasunęło pytanie , czy przy spirali można używać tamponów , bo po porodzie to wiem , że nie i to jestem w stanie przeboleć ale już na dłuższą metę to bym się wykończyła z podpaską!!! Nie spytałam gina o to , muszę doczytać w necie koniecznie!!!
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pytanie- czy któraś z "karmiących" nie chciałaby witamin k+d w jednym (19 szt) i herbatki na laktacje Hipp (ponad połowa opakowania- otwrata 2 tygodnie temu niecałe)? Prześlę za koszt przesyłki, bo mnie już niepotrzebne. A może Monja by chciała, bo z Krakowa jest i osobiście byś mogła sobie wziąć? Nie narzucam się, ale żal żeby się zmarnowało- szczególnie tabletki- 30szt kosztuje koło 30zł.
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Polunia własnie ja teraz tez chce spirale , co prawda jeszcze z ginem o tym nie gadałam bo wizyta 2.02.mozesz mi cos wiecej o tym napisac......??
- polunia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- polunia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- upsar
- Wylogowany
- gaworzenie
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
tygrysico nie masz co czuć się jak wyrodna matka. Dziecko szczęśliwe to dziecko najedzone. Mama wyspana i bez dołka spowodowanego marną ilością mleka = dziecko szczęśliwe
A mój synek właśnie śmieje się w głos i wywija wszystkimi kończynami w łóżeczku, aż ono się trzęsie...
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
A Adas wczoraj jak marzenie- zero płaczu (dopiero pod wieczór), nawet jak wieeelkie kupy zaczął po butelce walić to z pełną gracją i lekkimi wzdechnięciami Za to jak usnął po werandowaniu koło 14.00 to ledwie na karmienie o 18.00 sie onudził i spał aż do 20.00. Prosiłam męża, żeby go wybudził, ale nie chciał i dzięki temu o 2.00 Adaś postanowił, że dzień się zaczął i gadał i gadał w łóżeczku, aż mąż poszedł spac do salonu. A Adasiowi w końcu karuzele puściłam i miał wielki ubaw z tego powodu Teraz dalej śpi, ale tak juz płytko i zaraz go wyciągne z łóżezka, bo potem koło południa chcę go na balkon wystawic więc po i tak zaśnie. Wcześniej mało spał, bo jednak głośno było i głodny był, a teraz nadrabia. poza tym miał skok rozwojowy i pewnie odpsypia teraz.
Jeju, nie moge sie doczekac aż mi laktacja ustanie. Umówiłam się z kumpelą co rodziła w wakacje, że idziemy na miasto nawalić się jak świnie w imię straszliwych porodów Rany- 10 miesięcy bez alkoholu, papierosów i seksu- czuję się jak zakonnica! Ale juz niedługo. Mąż też mnie raczej nie tknie póki karmię, bo aseksualna jestem dla niego W sumie go rozumiem, bo moje mlekodajne piersi tez mnie nie nastrajają rozmatycznie
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tygrysica chyba nie tylko Ty czujesz się jak zakonnica chociaż ja tam nie palę, a co do alkoholu to już zapomniałam jak ono smakuje... tak samo bara bara chociaż my z moim B to krócej się nie przytulalismy... jakoś od listopada... ale to i tak dlugo... chociaż w ciąży to mi za tym tęskno nie było... za to teraz mam chcice a tu połóg jeszcze trwa...
gagusia życzę żeby Oliwia szybko wróciła do zdrówka
a tak poza tym to powiem Wam, że nie przypuszczałam ze będę potrafiła zająć się takim małym dzieckiem, ze będę wiedziala kiedy dać jeść, jak przewinąć, jak pielęgnować je i brać na ręce nie mówiąc juz o tym ze będę potrafiła mówić do takiego małego dziecka... zawsze mi sie wydawało, ze nie umiem nawiązać kontaktu z takim małym dzieckiem... zawsze od tego uciekałam...
- upsar
- Wylogowany
- gaworzenie
my wczoraj bylismy dwa razy na spacerze i teraz sie martwie czy aby go nie zaziebiłam bo popołudniu to troche temp. jednak spadła; ale spi spokojnie tomoże jest ok
super sie sprawdziły pompowane koła w wózku na te sniegi które u nas zalegają
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
lilian- tez się zdziwiłam soba przede wszystkim niezmierzonymi pokładami cierpliwości, bo ja raczej w goracej wodzie kąpana jestem
upsar- zimno, ale na 15 minut chce go wystawić- na moim balkonie słońce. Chyba, że stwierdzę, że za zimno to jedynie uchylę okno w sypialni. Boję się żeby sie nie pochorował- coś mi od 2 dni czasem pokasłuje- tak dosłownie 2 razy z rzedu za kazdym razem, ale nie jakoś męcząco. Do tego ciut częściej kicha- spróbuje mu nos wyczyścic fridą (troche do d... ta frida- lepszy chyba byłby Katarek).