- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A dzisiajsza noc to normalnie cudowna- wyspałam sie jak przed ciążą. Adaś po zjedzeniu butelki, a potem doprawieniu piersia spał...uwaga...6,5 godziny! A potem 2 i dalej śpi

drynek- mój też bierze espumisan i jest lep[iej niż po Biogaii. Co do szczepień, to ja będę jeszcze próbowac walczyć żeby za te pneumokoki nie płacic, bo w książeczce i na wypisie mam poród w 37 tc, a przy porodzie do końca 37 sa darmowe. Tyle, że posiałam rachunek za pierwsza dawkę i pewnie kasy nie odzyskam. A tak dodatkowo to rotawirusy wykupie, bo u znajomych dzieci często chorują przez nie. Daruję sobie meningokoki no i w związku z wydatkami Adaś będzie musiał znieść więcej wkłuć, bo nie będę dopłacać za szczepionke z mniejszą ilością wkłuć

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- lilian355
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Właśnie wpłaciłam darowiznę dla córki kumpeli. Dziewczynka ma białaczkę i co roku wpisujemy ja z mężem do 1% podatku. Obiecałam sobie w szpitalu, że jak Adasiowi nic nie będzie to trochę kasy oddam na cele charytatywne. Dałam tez stówe na WOŚP, bo akurat cel bliski mi

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- gagusia84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Moja Olivka jest chora najpierw Ewelinka a teraz Olivia. Ma katar i kaszelek

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jam ma gorączkę 38 st to panadol w zależności od wagi dozowany albo czopek na paracetamolu. Napewno wizyta u lekarza pediatry konieczna.
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Nie było mnie kilka dni, więc zczytanie wszytskich postów zajęło mi troszkę czasu hi hi
Izuni katarek na szczęscie już przechodzi. Stosowałam tylko wodę morską do noska plus fridę. Jak najczęściej układam ją na brzuszku, żeby nosek sam się czyścił. Zreszta jak zakropiłam jej nosek to po kilku minutach kichała i sama wydzielinkę wykichała.
Dzisiaj byłam z nią u pediatry bo ma cały czas wielkie ciemiączko, nawet jakby się lekko powiększyło po porwocie ze szpitala i dostała kropelki DEVIKAP. Oprócz tego ma straszne gazy po kazdym jedzeniu (co prawda lepsze gazy niż kolki) i na to dostała espumisan i BioGaja kropelki., Mam nadzieję, że jej pomoga bo niepotzrebnie się budzi przez te gazy. Co prawda jak pusci juz sobie baczka to dalej zasypia, ale i tak jest to męczące dla niej i streusjące dla mnie. Moje piersi też to już odczuwają, bo czasami podczas picia mleczka zaczyna się prężyć, kręcić, wykrzywiać, odginać głowkę oczywiście cały czas trzymając brodawkę w buzi i tak ja ciagnie sobie...
W poniedziałek była wazona i wazyła już 2770. Wiem w porównaniu do Waszych pociech to malutko, a nam sie wzdaje ze to bardzo wiele

Ok. Maz wrocil i ide grzac obiadek, wiec milego wieczoru pa pa
ach, Lilian przepiekny usmiech!!!
- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- gagusia84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- gagusia84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- upsar
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Żal kasy na te skojarzone ale jak dziecko cierpi to człowiekowi głupio że taki "oszczędny"
Przynajmniej wiem ile mały waży bo na początku było kiepsko z przybieraniem i myślałam, że będzie dokarmianie. Jak sie urodził to miał 2950 a teraz (po 6 tyg) 4350 więc dosyc dobrze, tak myślę.
Co do karmienia piersią to ja zrobiłam dosyć ryzykowny krok, co by nie zrezygnować z piersi; mianowicie nie mam i nie miałam w domu mm. Siłą rzeczy musiałam go przystawiać na żądanie bo nie było alternatywy. Ale nie żałuje, nawet jak je co 1,5-2 godziny to wiem, że to dla niego najlepsze co może być. Jednak rozumiem mamy które zrezygnowały, bo są sytuacje gdy sie po prostu nie da.
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A teraz Adaś śpi już od 21.00. Zasnął w 10 minut, bez smoczka. Zobaczymy ile będzie spał. No i tu też widze, że przy mm jest lepiej.
- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

upsar nam też nóżki spuchły po szczepieniu i minęło po 4 dniach. Tylko, że u nas jeszcze w nocy tempka skoczyła.
gagusia zdrówka dla robaczka!
tygrysico no mimo wszystko mm ma swoje zalety. Przynajmniej mama może trochę odpocząć a i łatwiej rozpoznać czy dziecko jest faktycznie głodne czy coś innego z uwagi na rzadsze karmienie. Dzięki temu przesypiamy prawie całą noc.
Wczoraj była u nas położna z ostatnią wizytą patronażową. Małemu zrobiły się suche i czerwone poliki i bałam się czy to nie alergia. No i na szczęście nie. Zaczęłam podejrzewać, że to przez emolient Oilan. Kupiłam bo był w promocji... teraz wróciliśmy do emolium. Dodatkowo poleciła mi używać i do ciemieniuchy i do buźki zwykłej parafiny. Odstawić wszystkie oliwki i kremy i tylko parafiną... powiem Wam, że faktycznie pięknie natłuszcza i skórka ładnie mięknie po niej i nie jest już tak zaczerwieniona. Zobaczymy co będzie dalej. Co do oliwki to być może u małego jest taki skutek jaki ja miałam jak smarowałam nią brzuch w ciąży: zamiast nawilżać to wysuszyła mi skórę... Tak czy siak do jego zdrowia i kondycji nie miała żadnych zastrzeżeń i tą suchością też mam się nie przejmować bo co drugie dziecko tak ma. A w 3 m-cu życia małego czeka mnie jeszcze patronaż pielęgniarki.
Po za tym wieczorem byliśmy u ginki. Ze mną wszystko ok. Jak robiła mi usg dowcipne to widać było jeszcze elegancki szef na macicy. Fajnie połyskiwał

Po za tym zadałam jej pytanie odnośnie ćwiczeń po cc. Bo słyszałam, że brzuszki to dopiero po pół roku, bo się może blizna rozejść. To się uśmiała i stwierdziła, że jeszcze trochę taki nowinek i zacznie szlajać się po forach dementując różne głupoty. Mogę już ćwiczyć na tyle intensywnie na ile pozwolą mi szwy, a że mięśnie się odzwyczaiły to okolice blizny mogą boleć. Zresztą inne odczucie przy bliźnie będzie się utrzymywać nawet do pół roku.
No i od najbliższej miesiączki zaczynam przygodę z prochami anty... mam nadzieję, że mój organizm je przyjmie... nie wiem bo nigdy nic takiego nie stosowałam. Ale kolejnej ciąży, a tym bardziej porodu na razie na pewno nie chcę