- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Adas znowu w nocy dał popalić- co godzinę w ryk- juz myślałam, że go brzuszek boli, bo mnie wczoraj bolał, ale nie- piersi mu się chciało ciagle. Od rana dalej to samo. Teraz dopiero sie troche uspokoił, ale piersi to mnie bolą masakra...
Zważylismy go wczoraj- 4240g. Pocieszam się czytając o wadze Waszych pociech, że taki leciutki bo sie wcześniej urodził i jeszcze go teraz "katuje" piersią... Ale najważniejsze, że przybiera.
Polunia- współczuje chorubska i zdrówka zyczę.
Ja właśnie równocześnie gotuję obiad i piorę- znaczy pralka pierze a obiad na palnikach się sam gotuje

Próbuje od 3 dni wyprasować i się wykąpać,a le nie mam kiedy, bo Adaś wytrzymuje sam max 15 minut...
Koleżanki doradziły mi czytac lub słuchać audiobooków to ponoć łatwiej sie rpzyzwyczaić do tego ciągłego karmienia...Tymczasem wolałabym jakis sposób na rzadsze i bardziej efektywne karmienie...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lilian355
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)
- Otrzymane podziękowania: 0
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Własnie zaczęłam pomagać kumpeli w organizacji ślubu i wesela

- yasminek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
No Majeczka jest słodka:)
Adafora okładnie szcun za walke bo mi sie tez by nie chciało wlaczyc (tak mysle) bo nas na szczescie wieksze problemy omijaja
Polunia zdorwka dla dzieciakoów .Moje smorody też zakatarzone ale dzis byłam z młoda na szczepieniu o nieszczescie sie mimu katrau zakwalifikowała.Omała nie wyszłam z siebie , bo ja nie jestem przyzwyczajona do jej płaczu,no ale ten dzisiejszy ry k była straszny serducho mi pekało i miałam ochote razem z nia wyc , cały dzien odsypia .awatrura była tylko przy kolejnej wizycie u ortopedy.Ale spi dosc nerowo co chwile jeczy , ale pwnie boli ja raczka i dupcia

Dokładnie tygrysicoo instynkt ci sie załaczył hehehe amoj mnie opier.... , że z małej robie rozwa ladryne wszystko dostaje w rozu od mamusi

- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Smoczki przyszły wreszcie- zobaczymy czy lepsze będą.
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Adaś dzisiaj znowu dał mi odpocząć- chyba tak juz będzie- co druga noc spokój... Jak zjadl koło 22.00 to usnął o 22.30 i spał do...5! A potem do 8.00. Normalnie sie wyspałam. Jak zapłakał o 5 to nie wiedziałam gdzie jestem i o co chodzi tak głęboko spałam. I tak mąż śpi w tygodniu w salonie- ma ogolnie problemy ze snem więc przy dziecku w ogole nie spi, bo wszystko go budzi i nie może zasnąć z włączonym światlem i mruczeniem Adasia...
A sesku dalej nie uprawiamy

A w ogóle to wyniki posiewu odebraliśmy i...Adaś ma e coli

I jak by któras szukała fajnej maty do raczkowania- ma różne fajne elementy, ale bez pałąków:
allegro.pl/mata-interaktywna-taf-toys-od...awa-i2060050086.html kupilam taka- fajna. Mam też drugą interaktywną i taki stojak fisher price'a do tej. Wrzucam, bo widzę, że tanio idzie na razie. Nowa ze 200zł, ja za swoją dałam 26.
- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ciężki dzień i noc za nami. Rafałek po szczepieniu był cały dzień marudny i chciał być na rączkach. Dopiero wtedy zasypiał. W pewnym momencie tak się rozryczał, że już nie wiedziałam co robić

W nocy między karmieniami budził się z krzykiem - tempka rosła... w końcu koło 5 rano przekroczyła 38, dostał czopka i w końcu biedak zasnął. obudził się o 10 już bez temperatury i śmiał się jak głupi

A ja mam oczy na zapałki bo całą noc praktycznie czuwałam

W ogóle wczoraj kiepski dzień... dowiedzieliśmy się, że 2 letni synek kolegi mojego męża z pracy oblał się wrzątkiem - rączki, tors i pół twarzy... oparzenia 2 stopnia

Nieszczęśliwy wypadek... Mały ponoć nigdy żadnej szklanki z gorącymi płynami nie brał. Nawet w święta nic nie ściągał ze stołu. Jego mama nalała do jego niekapka wrzątek żeby się wyparzył i nie dokręcając odstawiła na blat przy ścianie w kuchni (teoretycznie po za zasięgiem dziecięcej rączki). Mały zobaczył swój kubek, widocznie myślał że to pićku, podsunął krzesło i chwycił... reszta wiadoma...

Mieszkają w małej miejscowości i jak pojechali do szpitala to jak to zobaczyli to zapakowali go do karetki i zawieźli do Wrocławia...
Najgorsze, że prawdopodobnie blizny pozostaną

Tygrysico u mnie jest na odwrót - mój mąż w ogóle nie budzi się w nocy... ten to ma sen... no dziś jego krzyki go wyjątkowo obudziły. A co do seksu - ja z niecierpliwością czekam na środową wizytę u gina i mam nadzieję skończony okres

- gagusia84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mój mąz to spi normalnie z nami ale czasem sie budzi a czasem nie ale mu nie przeszkadza płacz Olivi. A co do sexu to ja mam jeszcze czas dopiero 3 tygodnie mineły od porodu wiec jeszcze 3 tygodnie musze czekac.
Dzis była u mnie połozna w domu i dowiedziałam sie ze moja Olivia ma przepukline pępkowa musze na necie o tym poczytac, i ma wysypke na całym ciele wiec dostałam masc i taki płyn do kąpieli dla niej. Teraz czekam do 9 lutego mam wizyte kontrolna z Olivia a ja mam 10 lutego wizyte.
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Ksia moja mala byla tez bardzo marudna , strasznie mi jej bylo zal bo widac bylo ze ja bolały miejsca wkłucia eh ale na szczescie przespala caly dzien i noc tylko jedzonko i papmek mokry ja budzily i dalej lulu.ale obylo sie bez temp.
O Boze az mnie ciary przeszyły jak przeczytalam o tym chlopczyku

gausiu z tego co wiem to przpuklina to nic az tak powaznego i chyba najlepszym lekarstwem jest czeste kładzenie dzieciaczka na brzuszku ale mam nadziej , ze na wizycie ci wszytko wyjasnia i uspokoja , moja tez ma wyspke co jakis czas jej wyskakuje na policzkach tlowiu , pleckach i tyleczu ale wystarczy natluscic i jest oki
- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Muszę sie pochwalić zaczęłam karmić piersią bez osłonek i brodawki coraz lepsze a to dzięki książce polecam " warto karmić piersią . I co dalej" Dużo tam jest o karmieniu dzieci z rozszczepami. Uważam , że ta książka to biblia mam karmiących mi pomogła bardziej niż specjalista z poradni laktacyjnej. Od kąt zaczełam się do niej stosować 3 dzień mała jest spokojniejsze dzięki temu mogę teraz np pisać

[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- gagusia84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dzisiejsza nocka była cięzka Olivia obudziła sie o 2:30 i dopiero zasneła o 5:30 wiec załaczyłam tv i oglądałam sobie jak małe dziewczynki chodza na konkursy miss. Taka 4 latka wymalowana to mi sie nie podoba.
No tez mi sie zal zrobiło tego chłopczyka to straszne a najgorzej musi sie czuc mama tego chłopczyka.
adiafora to fajnie ze karmisz piersia i ze jest spokojniejsza.
- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Na szczęście tempka nie wróciła, jedynie pod wieczór przyszedł stan przed gorączkowy ale szybko minął. Po szczepieniu ma jedno udko jeszcze spuchnięte ale już schodzi.
adiafora to świetnie, że jest co raz lepiej

gagusia z tego co wiem to się zakleja pępek ściśle plastrem w takich przypadkach (niektóre kobitki jeszcze wsadzają kulkę waty w pępek) i zazwyczaj samo przechodzi. A co do tych konkursów piękności dla dzieci... mnie to wkurza... Sorry ale dla mnie to niespełnione marzenia mam tych dzieci. A potem wyrastają rozkapryszone bachory przekonane o tym, że są najpiękniejsze i najmądrzejsze. Ja bym w życiu dziecka nie posłała na taki konkurs...
luska no my kobitki bardzo przeżywamy takie wypadki. Jak mój bratanek miał jakieś 8 m-cy to pod moją opieką wyrżnął głową o glebę... miałam straszne wyrzuty sumienia mimo, że bratowa nie miała pretensji bo przy niej też czasem się potłucze. Ale mimo wszystko... strasznie się czułam.
Ach jakby ktoś nie był pewny to potwierdzam w 100%, że należą nam się 4 tygodnie dodatkowego urlopu. Moja teściowa przyniosła mi oświadczenie rzecznika ZUS, że jeśli zasadniczy urlop kończy się w 2012 to dodatkowy wynosi 4 tygodnie.