BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!

12 lata 9 miesiąc temu #323660 przez tygrysica
dostałam info od adminów że pracuja nad tymi wirusami. mi dalej trojana pokazuje. dziewczyny-przeskanujcie sobie kompy koniecznie.
bo do główki, to dzieki materacowi z tą siatka Adaś tez m okrągłą, ale nie przejmujcie sie- kładźcie na boczku i np. podkładajcie coś (są takie ograniczniki) to sie wyrówna główka ;) właśnie musze ściągnąć juz ten materac, bo Adaś z niego zjeżdża w nocy :( i trzeba by uruchomic teraz monitor oddechu dla odmiany. jak mam to będę używać, bo lepiej za duzo robić w tejkwestii niż potem tfutfu żałować...
ja dzisiaj załatwiłam w kościele zezwolenie na chrzest w innej parafii. no i mamy tez juz mamę chrzestną z pozwoleniem ;)
8 marca idziemy znowu na kolację sami, a dziadkowie posiedza z wnukiem ;)
no, a 10ego idę na miasto z kumpelą zaszaleć :lol:
Adas troche skoczył z waga i wskoczył na 20 centyl ;) Waży 5700g a wzrostu ma ok 62-64 (wyrasta mi z 62)...
W przyszłym tygodniu druga tura szczepień, badanie sluchu i kontrola rehabilitacyjna...
A ja zaczęłam chodzic na vacu well, za 2 tygodnie fitness, a do tego znalazłam tez obok mnie fitness z dziećmi i może pójdziemy w kwietniu z Adasiem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #323713 przez KasiaT
ups... sorry, że trzy razy jeden wpis jest ale akurat wtedy mi blokowało zapis postu...

Co do podciągania się - ciąg dalszy umiejętności - następnego dnia zaczął sam się podciągać :)

Ja w poniedziałek byłam na zumbie. Spociłam się jak szczur ale ćwiczenie w domu przyniosło rezultaty. Tylko łydki bolą i delikatnie brzuch. No ale zobaczymy jakie efekty to przyniesie. Jeśli żadne to zaczynam dietę "brzuch stop". Ponoć rewelka.

12 lata 9 miesiąc temu #324146 przez tygrysica
a ja na diety nie przechodze, bo tym razem siły nie mam- odmawiałam sobie przez tyle miesiecy np alkoholu czy serów więc teraz będę żreć i tyle ;) Zaczęłam to vacu i dzisiaj...dostałam ZNOWU! okres :angry: a skończył mi się dopiero półtora tygodnia temu... WTF?
mój ma jakies dziwne akcje wieczorami- chce duużo jeść, rzuca sie - potem niby zasypia, ale rzuca się w nocy...na szczęście przesypia do rana więc ok, ale to rzucanie i tak mnie martwi...
oj- wysypało sie sporo dziewczyn jak widzę ;( szkoda, ale w sumie sie im nie dziwie- ja też możliwe, że znikam... nie dość, że ciagle jazdy z wirusami na stronie, to jednak ciężko znaleźć czas...

12 lata 9 miesiąc temu #324205 przez KasiaT
A mój ostatnio ma problemy z zasypianiem w dzień. Może taki okres.

Ja tam nie zamierzam przerywać pisania na forum o ile oczywiście ktoś też będzie pisał, w końcu sama do siebie pisać nie będę :silly:
Wiadomo czasem brakuje chwili, żeby usiąść i popisać ale czasem dobrze jest się wygadać komuś. Zwłaszcza, że w dzień siedzi się samemu z dzieckiem. Ale ile można gadać do dziecka :silly:

No dobra zmykam. Spokojnej nocy życzę!

12 lata 9 miesiąc temu #324209 przez gagusia84
Ja tez mam zamiar pisac na foru wiec jest nas dwie KasiaT :). Wczoraj w nocy noja przespała az do 6 byłam w szoku ale i sie cieszyłam ciekawe jak bedzie dzis.

12 lata 9 miesiąc temu #324326 przez KasiaT
no to fajnie:)

a w ogóle kobitki te małe i duże - dziś nasze święto :) Więc życzę Nam wszystkiego co najlepsze :)

Nasz dziś przespał 8 godzin - obudził się o 6, dostał jeść ale wcale nie chciał iść dalej spać. o 7:20 był ewidentny koniec spania bo tatuś poszedł do pracy. A takie poranne wstawanie dla nie jest najgorsze, bo przed pojawieniem się Rafałka w dzień wolny uwielbiałam spać do 10-11 :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #324683 przez madziorskie
Hejka!
Ja też jestem chociaż nie zawsze jest czas by coś napisać...
moja ostatnio ma tak że 3 dni nie robi kupy a potem cały dzień płacze bo ją brzusio boli... i właśnie dzisiaj jest ten trzeci dzień i jeszcze nie zrobiła a mi już ręce odpadają od jej noszenia.... teraz tez mam ją na rękach...
Herbatka nie pomaga...

Musye koncyzc... jutro moye cos wiecej napisye

12 lata 9 miesiąc temu #324732 przez KasiaT
spróbuj czopków glicerynowych. Ja nie mam takich problemów ale synkowi mojej psiapsióły bardzo pomagały na brak kupki.

12 lata 9 miesiąc temu #324757 przez adiafora
podobno herbatka plantek działa cuda na zaparcia. U mnie po staremu mała ciągle w dzień nawet pięciu minut nie zaśnie. Nieszczęście zaczyna ją coraz więcej rzeczy interesować i jest w stanie sama pobyć 20 min , mm czas wtedy coś zjeść. U mnie dieta odpada bo dalej karmię , a na ćwiczenia czasu i sił brak. Próbowałam ćwiczyć z małą , ale się nie da. Czasem czuję się jak wieloryb. Mam zamiar krmić do końca czerwca ,a potem powoli wygaszać laktację. tak by we wrześniu po powrocie do pracy mieć choć z tym spokój. Kiedy Wy wracacie do pracy?
A ja z okazji dnia kobiet zaszalałam , kupiłam na allegro buty, skórzane baleriny z Clarksa za 350 zl. Stwierdziłam , że zasłużyłam. I teraz czekam , aż przyjdą i doczekać się nie mogę. Może mi się humor poprawi trochę. Jakoś mi tak ciężko.

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]

12 lata 9 miesiąc temu #324764 przez madziorskie
Iza miała tak, że cały czas od porodu robiła bardzo dużo kupek w ciągu dnia.. bywało że i z 15 ;) i tu nagle z dnia na dzień przestała robić... jutro chce zadzwonić do pediatry i się umówić na wizytę bo to troszkę mnie martwi tym bardziej, że też od jakiegos czasu strasznie ulewa... a zaczęło się to chyba mniej więcej jakoś tak w tym samym czasie co zmieniłam jej mleko. Wcześniej miałam Bebilon i postanowiłam spróbowac z ekologicznym Hippa (jestem inspektorem rolnictwa ekologicznego więc tym bardziej chciałam wypróbować i tu taki klops...)
Wróciłam do Bebilonu, ale nadal ulewa i tej kupki brak... w sumie nawet nie wiem czy to zaparcia bo jak już zrobi "swoje" to jest to raczej rozwolniona kupka niż zatwardzenie... sorka, za określenia ale inaczej nie da się opisać, ale spróbuję Wazse rady ;) dzięki dziewczyny.

Zasnęła chyba już na noc więc mam chwile spokoju, ale idę zaraz się wykapać i też się położe ;)

Co do butów to ja mam 35 więc mam problem z butami zawsze... w ciąży kupiłam sobie takie wsuwane pólbuty w NICO i wyobraźcie sobie że całą zimę w nich przechodziłam (bo nogi mi spuchły i w żadne inne nie wchodziłam..) Fakt sporo kosztowały bo 400 ale ciąże w nich przechadzałam a i teraz na spacery z "Izielcem" wychodzę i są mega wygodne ;)

12 lata 9 miesiąc temu #324765 przez madziorskie
Acha ja mam do 13 czerwca macierzyński, potem pokombinuję z urlopem przerywanbym L4 i na wychowawczy się wybiorę ;)

12 lata 9 miesiąc temu #325095 przez tygrysica
ja wracam do pracy 18 czerwca ;) z jednej strony mi szkoda, ale z drugiej nie mogę sie doczekać :) Ostatni tydzień zamierzam codziennie chodzic z Adamem do mojej mamy na cały dzień żeby sie przyzwyczajał, bo u babci będzie, a jeden dzień w tygodniu u drugiej ;)
madziorskie- wszystkie dzieci najpierw robia duzo kupek, a potem jedną na dzień a nawet na 2 dni... mój teraz (ma 3 msc i tydzień) zaczął robić więcej bo duużo je...własnie musze iść po butelkę ;)

12 lata 9 miesiąc temu #325382 przez madziorskie
ja niestety nie mam takiej możliwości by zostawiać małą z babcią... jedna sama pracuje, a druga na emeryturze, ale musi się opiekować swoim 91-letnim ojcem i to z alzheimerem więc odpada niestety... a do żłobka posłać i pół pensji tracić a do tego pewnie i tak co chwile bym wolne musiała brać to bez sensu. Na szczęście możemy sobie pozwolić na to bym nie pracowała więc nie jest źle;) Poza tym pracuję w państwowej firmie więc nie ma ryzyka, że mnie zwolnią.. ;))

12 lata 9 miesiąc temu #325391 przez KasiaT
Ja po wykorzystaniu macierzyńskiego, zaległego urlopu i części obecnego wracam na początku lipca... Tak jak madziorskie pracuję w państwówce ale niestety umowę mam do końca sierpnia. Jeśli mi przedłużą do idę na wychowawczy - zawsze mogę sobie dorobić jakąś pracą w domu do bodajże niecałych 1500zł. Przez miesiąc kiedy będę w pracy mąż będzie z nim siedział - bierze 2 tygodnie tacierzyńskiego i 2 tyg urlopu. I został nam jeszcze miesiąc do kombinowania... może babcia weźmie urlop? No zobaczymy. Staram się nie stresować tym teraz.

A dziś jestem wykończona... Jutro mamy gości i dzisiaj z mężem umówiliśmy się, że pojedzie po pracy do sklepu i na sekundę do matki, wraca i sprzątamy. Jak mały mi pozwalał to w dzień trochę zrobiłam. I jak się skończyło? Ja padam obecnie na pysk bo wyszorowałam całe mieszkanie a mąż wrócił ok 21 i się na mnie nafochał, że ja mam pretensje... kurwa (sorry)... on to naprawdę wie czym i kiedy mnie dobić... eh... sorry za wywalanie takich rzeczy ale musiałam się wygadać....

12 lata 9 miesiąc temu #325419 przez NaMAgapas
ja jestem. czytam caly czas ale ostatnio nie moglam odpalic strony. moja N robi kupke raz na 3-4 dni. juz zdazylam sie do tego przyzwyczaic. byl bol brzucha, kolki :ohmy: ale butelki dr brownsa zdzialaly cuda i juz nie wierzga nogami caly dzienn i nie placze a raczej "wyje". to tak po krotce. jak bedzie ten cenny czas to napisze wiecej dziewczyny. a tymczasem pozdro ide spac

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka