- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Po wizycie kontrolnej rehabilitacyjnej- Adaś się wyprostował ale trzeba mu jeszcze kilku masaży karku, żeby rozluźnić mięśnie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
- monja
- Wylogowany
- gaworzenie
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
I jeszcze jedna nowość- podciagany za rączki trzyma główke i "siada"- zachwycony nowa perspektywą
- polunia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tygrysica jestem ciekawa czy Adaśko więcej zjadł czy bardziej się ubrudził tym kleikiem Co nie zmienia faktu , że wygląda uroczo Będąc wczoraj na zakupach też trzymałam w ręce kleik bobovity i się zastanawiałam. Spasowałam , pomyślałam , że chyba jeszcze jednak za wcześnie , oczywiście nawet sobie pomyślałam , że laski z forum jeszcze nie podają to ja też poczekam... a tu proszę - pierwsza odważna
monja kawa na rynku ... aż się rozmarzyłam , ja na tej mojej wsi niestety nie mam żadnej fajnej knajpki , ba ... tu nawet rynku nie ma , no w końcu wieś Podobnie jak Ty też mam rozterki dotyczące ubioru. Przez te parę dni było ok , nie była za mocno zgrzana ani spocona , za to dziś jak wracaliśmy od teściów( ok 20.00) to założyłam jej zimową czapę i kołnierz(ten niby szal) na szyjkę no i była mokra jak szczur. Myślałam , że dostane kurw..y Jak coś ją złapie to już w ogóle się wścieknę!!!
My dziś naszą pannę zostawiliśmy u teściów i pojechaliśmy z Kacprem po butki , bo nas wiosna zaskoczyła a mój dzieć(jak to mówitygrysica ) posiadał tylko zimowe obuwie. Pojechaliśmy i doznałam szoku. W Factory Outlet gdzie zawsze jest spory wybór bucików babka w sklepie pokazała mi aż jeden jedyny model Geox-ów w jego rozmiarze. Przez trzy dni(piątek ,sobota i niedziela do południa) wymiotło im praktycznie wszystkie w rozmiarze 25 i 26(a mają Ecco Geox i Primigi) Pojechałam do galerii i musiałam kupić w normalnym sklepie po normalnej cenie , ale co miałam zrobić , przecież w zimówkach nie może w takie ciepło biegać. Chciałam tez Poli kurteczkę wiatrówkę kupić ale nic fajnego mi w oko nie wpadło więc wymyśliłam , że poszperam na allegro. Ostatnio wstałam razem z moim M o 6.30 rano , a że dzieci jeszcze smacznie spały to trochę lumpków kupiłam(używanych oczywiście) dla Poli i Kacpra. Nawet nie sądziłam , że można takie fajne firmowe ciuszki za takie śmieszne pieniądze kupić. Tak mi się spodobało to kupowanie(chyba kiedyś tygrysica też miała taki moment) , że M pytał czy mam w planach jeszcze trzecie dziecko bo nasza dwójka na bank tego nie znosi Np. katana-kurtka "dżinsowa" z podpinką Next-a dla Kacpra za 24 zł , no co nie opłaca się albo zestaw spódniczka(HM)+sweterek(HM)+marynareczka(MAYORAL)za całe 9 zł , a że takich okazji było całe mnóstwo to ja sobie kilka wybrałam - według mnie bardzo się opłacało i aż żal było nie skorzystać Też kupujecie na allegro używane ciuszki?
A teraz mniej przyjemne jak dla mnie - jutro wizyta z Polą u neurologa , ciekawe co powie. Z moimi skłonnościami do czarnowidztwa to już się boję co powie. We wtorek jadę sama ze sobą na biopsję guzka tarczycy(ale podobno tylko 4% to złośliwe gówna ). W czwrtek Pola powtórne bioderka bo miała niedojrzałość , a w piątek Kacper na bilans dwulatka . Tak więc cały tydzień gdzieś , a jeszcze musze do urologa się wybrać bo nery znowu się u mnie odzywają.
Tygrysica a ile dałaś małemu tego kleiku na pierwszy raz i czy w ogóle mu smakował? Ja kilka dni temu kupiłam słoiczek jabłuszka ale jakoś nie mogę się zebrać żeby jej dać , chociaż znowu mamy problem z kupką (wczoraj po trzech dniach nierobienia dałam jej kawałeczek czopka glicerynowego) i może jabłuszko by tu coś zdziałało.
Nie żebym znowu się rozpisała... Dobrej nocy wszystkim Mama i Dzieciaczkom życzę
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
polunia nie jestem odważna, po prostu uważam, że jak małemu ciepło (ciepły karczek, plecki i nawet rączki i nóżki ciepłe) to z jakiej racji mam go cieplej ubierać? A, że w domu w dzień nie chciało zejść poniżej 24 stopni to tym bardziej. I dziękujemy za komplement uśmiechu Cały tatuś na zdjęciu
A propos ubierania dzieci... słuchajcie, jak w sobotę byłam na spacerze to myślałam, że zagryzę jedną mamusię... Jak mijałyśmy się na spacerze to mi szczena opadła... dziecko w tą pogodę... w kombinezonie zimowym plus do połowy zakryty kocykiem!!!!!!!!!!!! nie omieszkam dodać, że w ocieplanej czapce!!!! no kurde.... to ja nie chcę wiedzieć jak ona ubiera to biedne dziecko przy 5 stopniach lub przy zerze... Dla porównania mój miał body z długim rękawem na to cienkie śpiochy, czapeczka bawełniana i cienka wiosenna kurteczka i to w dodatku odpięta. i to jeszcze spacerowaliśmy w cieniu - Było mu w sam raz...
Nie chcę wiedzieć co ta kobieta sobie o mnie pomyślała...
- monja
- Wylogowany
- gaworzenie
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja tak czy siak wychodzę z założenia (zresztą nasz pediatra ciągle to powtarza), że lepiej leciutko przechłodzić czy przegrzać, bo potem jak dziecko starsze to wychodzi w postaci choróbsk.
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dałam mu 150 kleiku i jeszcze 60 mleka wsunął potem- zjadł prawie cały kleik i nawet całkiem zadowolony. Ja nie pytałam jeszcze pediatry o zdanie, ale kumpela przy drugim dziecku zaczęła rozszerzać już w na pocz. 3 msc-a. A kleik jest tez np w mleku dla dzieci ulewających więc to tak na prawde żadne rozszerzanie. Jak pediatra powie ok to w przyszłym tygodniu kaszki i słoiczki (ja juz mam całe mnóstwo bo kiedyś były fajne promocje w Realu).
No i potem chciał jeść mleko dopiero o 6.30 rano- co dało 11,5 h przerwy I nic mu się nie działo specjalnego - tak jak często zapłakał pare razy przy kupie koło 7.00 (jeszcze nie przebrałam, bo śpi - wyrodna matka)
Na allegro dalej szaleje- teraz tez sprzedajac I nie tylko ciuszki dla A, ale wszystko kupuje...VCo prawda przejechałam sie parę razy na ciuchach dla mnie- jednak trzeb przymierzać przed zakupem i musze dac sobie spokój- może by któras chciała odkupic za 20zł plus przesyłka jeansy miss sixty w rozmiarze 42? Bo były opisane jako 44, a sie nie zapne ;(
A polunia- Factory w Modlniczce, czy to też sieć...?...bo w sumie chyba tak samo sie autlety na śląsku nazywaja...nie wiem...
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A co do słoiczków to ja będę je kupować tylko w razie wyjazdów - po prostu mnie nie stać na słoiczki - będę mu gotować. Wiadomo, mniej wolnego czasu ale tak jest niestety przy ograniczonych środkach. Na szczęście mam sprawdzone miejsce na bazarku z warzywami i owocami z upraw ekologicznych... wiadomo droższe ale i tak wychodzi o wiele taniej niż słoiczki.
Ach i przestałam małego wyparzać butelki i nie ma problemów. Teraz tylko przelewam wrzątkiem raz na 4-5 dni.
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
A co do słoiczków i gotowania- ja tez chyba będę gotować sama, przynajmniej dopóki nie wrócę do pracy, ale jak będę szła gdzieś to wygodniej słoiczek, a poza tym to eko warzywa sa drogie i akrat przy promocyjnych cenach słoiczków (2zł/szt.) to jakoś nie wierzę, że jest różnica w cenie. Tak czy inaczej na początku raczej więcej słoiczków, bo takie jedzenie spełnia wszystkie normy i ma atesty, a jak sama zrobię to nie będzie to aż tak zdrowe i stopniowo go będe przyzwyczajać do domowego raczej.