- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- upsar
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Głowa do góry jak piszą inne mamy, co nas nie zabije...
A jeśli o tatusiów chodzi to są i lenie i ideały i bardzo zmęczone zapracowane ideały

Jeśli chodzi o spacerówkę to rozkładam ją na płasko i mały leży niemal

- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Norton mi cały czas pokazuje, że jeszcze są wirusy na forum... mimo to weszłam...
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Wczoraj ogladalismy "Surowych rodziców", a Adaś wcinał na kolacje butelkę i właśnie zasypiał- gdy nagle w TV Surowa mam powiedziała do Złego Dziecka- "A teraz zmówimy razem pacierz". Równocześnie z Rafałem parsknęliśmy smiechem, a Adaś rozpłakał się straszliwie i w spazmach trwał przez minutę...cóż- chrzciny dopiero w niedziele- jest dowód, że to Szatan miota nim po łóżeczku w nocy niczym wskazówkami zegara ;D
Dzisiaj zakupiłam świecę i czapeczke- trzecią, bo pogoda ma byc brzydka a wcześniejsze nie zakrywaja uszu

Adaś przechodzi na rozmiar 74 i utył

- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Byliśmy dziś na szczepieniu. Mały cieszył się jak głupi do sera. Pediatra powiedziała, że silny chłopak. Bardzo ładnie się rozwija, jak go podciągnęła za rączki do siadu to się zaparł i zamiast usiąść stanął na nóżki

Waży 7240g, obwód główki 42cm.
A ja po naszej szalonej imprezie w sobotę (była udana oczywiście - nawet o dziecku prawie nie myślałam

- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

1. Koleżanka w ciąży będąca ma złe wyniki tarczycy i nie wiedziała ze ma niedoczynność, a tu juz koniec ciąży więc oby z dzieckiem było ok, do tego ma podejrzenie zakrzepicy i złe ekg, ale echa sobie juz nie dała robić- że za miesiąc jak zrobit o już żadna różnica...
2. Druga kumpela- zdiagnozowana nadczynność tarczycy i guzy i ma brać leki do końca życia
3. Rano mama zadzwoniło, że 6 letnia córka mojej kuzynki (tej co ma być chrzestną) dzień wcześniej wpadła pod samochód...Normalnie historia, jakimi się straszy dzieci

- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Współczuję Kuzynce , masakra przeżyć taki wypadek dziecka... , zdrówka dla Małej;)
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
No- z tą małą to masakra...ona pamięta wypadek i w ogole w prokocimiu leży, a to taki moloch straszny i jeszcze inne dzieci połamane z nią leżą więc czasem krzyczą, płaczą...no traume będzie mieć.
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A ja chora a dzisiaj chrzciny. Adaś kasłał wczoraj w nocy ale uznalismy że to jednak od kurzu albo suchego powietrza, bo w dzień juz zero kaszlu. i dzisiaj w nocy też nie kaszlał- więc pewnie deszcz pomógł. A ja mam katara i proszczke na nosie- abstrackja jakas- w życiu nie słysząłam żeby się komuś na nosie robiła!!! Będę normalnie super dzisiaj wyglądać

Wrzucam zdjęcie jak będzie na chrzciny ubrany

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
tylko jednak inne buty, bo te za duże.
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A poza tym to ja chora a Adaś pokasłuje- jutro spróbuję się wbić do pediatry w przychodni zeby go osłuchała...
Corka kuzynki wyszła ze szpitala i jest ok- okazalo sie, że noga nie w udzie a w podudziu złamana- na razie gips na miesiąc a potem zobaczą. Blizna dość duża, ale grzywka zasłania. Biedactwo- ona taka ruchliwa a tu leżeć musi.
- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
My termin chrzcin wstępnie ustaliliśmy na 10 czerwca ale musimy się jeszcze wybrać do kancelarii.
Po wtorkowym szczepieniu miałam 2 noce nie przespane, bo mały miał problemy ze snem.
Generalnie sama na własnej skórze przekonałam się w piątek, że już trzeba mieć oczy dookoła głowy. Rafał zaliczył swoją pierwszą glebę

Zbieraliśmy sie do wyjścia, bo mieliśmy jechać prosić mojego brata na chrzestnego... Położyłam małego na kurtce na naszym wyrku (nóżkami był w stronę zejścia z łóżka). Dosłownie na chwilę odeszłam 2 kroki, żeby pośpieszyć męża... odwracam się a mały właśnie wskutek intensywnego wierzgania nogami zsunął się na kurtce na glebę

Nic sobie nie zrobił, bo to było dosłownie zsunięcie na pupę, po czym w pozycji siedzącej opierajac się o bok łóżka (narożnik więc bok jest na szczęście obity) zrobił fik na bok a z boku przekręcił się na brzuszek. Efekt - płacz ale raczej głównie z przestraszenia. Wiadomo, pewnie pupa rozbolała ale długo nie płakał... ja dłużej i chyba bardziej byłam przerażona tym wszystkim niż on. Tak czy siak cały czas go obserwowałam, bo wiadomo, różnie może być. Całe szczęście jest wszystko w normie... nie ma żadnych siniaków, szaleje jak zwykle, więc nic go nie boli.
Ale za to jakie u mnie wyrzuty sumienia....

I jeszcze małżonek z tekstem - trzeba było go pilnować a nie mnie poganiać

- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

tygrysica Adaś wyglądał dzisiaj rewelacyjnie , i jak już pisałam na FB taki mały dorosły fajny facet

U nas jak już pisałam chrzciny 27 maja , dzisiaj M ze szwagrem i siostrą byli u księdza zaklepali termin. Marudził , że 3 chrzty w jednym dniu ale w dupie go mam. U nas chrzest nie jest w trakcie mszy tylko zaraz po zakończeniu więc ogarnie hurtowo 3 w pół godziny i ma z głowy a gdyby były osobno to miałby więcej "roboty" , a kase tak czy tak zgarnie potrójnie! Planuję ubrać małą w białe spodnie białego bodziaka i na to taką granatową bluzeczkę z krótkim rękawkiem na to. Teściowa twierdzi , że nie wypada żeby dziewczynka szła do chrztu w spodniach , a co Wy twierdzicie? Mi się nie podobają te wszystkie bufiaso-falbaniaste kiecki "chrzcielne". W sumie to ostatnio widziałam rewelacyjne ciuszki lniane(zapomniałam jaka firma bo taka śmieszna jakaś nazwa) sukienki bluzeczki spódniczki garniturki chłopięce itp kolorystyka biel z granatem , no cudne były tylko na zdrowy rozum biorąc to wyszłoby na to , że kupie jej taka kieckę i znowu założy dwa razy i wyrośnie. Zresztą kiecek w szafie ma dokładnie 10 , bo co druga osoba która nas odwiedza kupuje wlasnie sukienkę , tylko kiedy ja mam jej je niby zakładać???

Pola znowu na antybiotyku , już mam ku...a dość!!! Znowu gardło ma zawalone i diabli wiedzą skąd jej się przyplątało , do tego zęby idą na potęgę - tylko dojść nie mogą

- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-