- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dzisiaj odwiedziliśmy moją mamę w pracy i moja pracę...ale się ludzi Adaś naoglądał...jeszcze tylu na raz nie widziął

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
A ja dziś wydałam większość mojej wypłaty na prezenty bo w kwietniu same urodziny, rocznice i zajączki. I uzupełniłam trochę braki w kosmetykach . Zawsze używałam clareny teraz przerzuciłam się na apis podobno super, eco i nie drogo, może któraś używała?
Dziś kiepsko mała większość czasu na rękach dziarsko dobrze , że już spi. Kiedy będzie łatwiej, może jak pójdę do pracy już mi się to po nocach śpi . taki powrót do życia. Oglądacie przepis na , życie? Jestem zachwycona kreacja Ostaszewskiej, bawi mnie niesamowicie.Dobrze, że w necie można seriale oglądać.
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A co do Przepisu na życie to też uwielbiam postać Ostaszewskiej , swoją drogą to właśnie z tego serialu wzięło się imię mojej córeczki , może nie do końca lubię Olszówkę ale akurat w tej roli nawet przypadła mi do gustu i właśnie stąd Pola

Pola poki co dostała trochę marchewki , trochę soczku jabłkowego i kaszkę ryżową o smaku jabłkowym no i ma całą buźkę szorstką jak tara i takie suche krosty na policzkach. Przez jakiś czas będę karmić ją tylko mlekiem i jak już buźka wróci do normy to podam w odstępach wszystko to co do tej pory i może uda mi się dojść do tego co jej szkodzi.
luska ja podczytuję Wasze forum(listopadówek) i starsznie dużo Was tam i dużo się dzieje , można się czasami czegoś fajnego dowiedzieć. Nie wiem jak Ty ale ja czasami się czuję jakby Pola była moim pierwszym dzieckiem bo wiele rzeczy mnie zaskakuje i nie zawsze wiem jak , co i w którą stronę

- NaMAgapas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

co do kupy to pytalismy pielegniarke srodow. i bylismy u pediatry na IP bo to byla niedziela i tym sammym 7 dzien nierobienia... no i to samo co zawsze... u dzieci niektorych tak jest i juz. nic nie kazali dawac, jedynie polecil wode z cukrem ale ja jej daje rumianek oslodzony, koperek lub niemiecka herbatke milupa. i nie widze jakos zeby po tym sie cos ruszalo. jak ma zrobic to zrobi. bo o to chodzi, ze ona nie ma zatwardzenia. konsystencja jest kremowa (pewnie niektore jedza sniadanie to sorki

- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Z Izunią już lepiej! Nowy antybiotyk okazał się bardziej skuteczny, no i ma zwiększoną dawkę Pulmicortu o połowę

Polunia tak to już jest z tymi dzieciaczkami… ja też jak postanowię sobię, że się wcześniej położę to akurat wtedy Iza jakby czuła i za nic nie chce iść wcześnie spać…
Polunia czy Ty mieszkasz gdzieś w okolicy Tarnowa Podgórnego czy z drugiej strony Poznania? Co do wesela, to gdyby nie fakt, że Iza jest na cacusiu to byłabym skłonna wyjechać na 2 dni. Zresztą latem będę co weekend wyjeżdżała na 2 dni w ramach pracy (kontrola gospodarstw Eko) więc córka będzie zostawała z tatusiem no i pewnie moja siora będzie mu pomagała;)
Tygrysico co do ekologicznych produktów, to tak naprawdę ekologiczne będziesz miała jak sobie u siebie w ogrodzie zasiejesz

Co do fotelika to my używamy recaro Young profi plus, który przeznaczony jest od 0 do 13 kg więc powinien starczyć nam na 1,5 roku. Zależało nam na takim foteliku-nosidełku ponieważ my sporo jeździmy autem i jak mała zaśnie to wraz z fotelikiem bierzemy ją do domu i w domu sobie jeszcze w nim smacznie śpi, albo np. w sklepach (czasami nawet nie obudzi się w ogóle w czasie całych zakupów hi hi). Potem kupić zamierzamy również Recaro, ale taki od 9-36 kg który straczy nam już do 12 lat

Adiafora ja również mam większy apetyt niż w ciąży i karmię piersią, ale jakoś schudnąć niestety nie mogę cóż to już nie te lata, kiedy chudło się szybko… Ja już mam 30 lat więc przemiana materii też już nie taka jak u 20-latki Co do opiekunki, to ja zostaję w domu na wychowawczym więc nie będę zatrudniała. Czasami siora wpada bo mieszka z rodzicami w domu obok więc jak cos to mam komu zostawić Izkę by wyskoczyć z mężem na zakupy czy do znajomych na imprezkę

Tygrysico podziwiam Was, że śpicie przy lampce nocnej… Mnie szpitalu bardzo męczyło zapalone światło całą noc. Czułam się jakby dzień miał 24 godziny, a nocy nie było wcale… Więc po powrocie do domu od razu w pierwszą noc normalnie poszliśmy spać ze zgaszonym światłem i Izuni ciemnośc w ogóle nie przeszkadzała więc bardzo się ucieszyłam i tak już zostało

Upsar mi również już spaceróweczka się marzy, ale trzeba zaczekać do lata

- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

KasiaT to życzę by Rafałek poszedł w Twoje ślady jeśli chodzi o siadanie i chodzenie

Tygrysico ja również tak zachęcałam Ize do siadu, ale teraz to już przestanę tak robić, pomimo, że ona bardzo zadowolona jest. No i w czwartek zapytam moją pediatrę co ona o tym sądzi to się podzielę opinią

Namapagas spróbuj samą przegotowaną wodę jej dawać. Izię herbatki nie pomagały, natomiast przegotowana woda wypita na czczo już tak

Ależ się rozpisałam ale chciałam odpisac na wszystkie posty hi hi.. a że Izunia smacznie śpi od 9 to miałam czas poczytam i odpisać

Miłego dnia
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

A my jutro idziemy do lekarza bo mały zaczął po wieczornym 3 godzinnym śnie i po nocy kasłać plus więcej kicha i słychać że mu coś w nosie zalega. Pewnie to zwykłe przeziębienie (przy tej pogodzie to się nie dziwię) i mu spływa katarek ale wolę dmuchać na zimne, zwłaszcza przed świętami.
A Rafał nauczył się spać od początku bez nocnej lampki i dobrze, przynajmniej energii się nie marnuje. W dzień trudno mu zasnąć samemu a jak już się ciemno robi, gaszę światło i sam zasypia.
Co do ekologii... też nie wierzę, że wszystkie te niby ekologiczne są faktycznie ekologiczne.
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Domyślam się, że jak ze wszytskim z tym ekologicznym jedzeniem to też częsciowa ściema, ale jakoś bardziej mu ufam niż zwykłemu- przynajmniej psychicznie szczególnie przy puerwszych próbach. Na razie marchewka ładnie się przyjęła, ale to dopiero pierwsza dawka była- obaczy się za tydzień

Adaś właśnie lezy na macie i gada do siebie...A najfajniejszą obecnie zabawka są "klucze" przypięte do pałąka maty, bo się tłuką głośno o siebie

madziorskie- Iza jest śliczna!
a co do kolejnej ciąży, to nie spieszy mi sie- teraz czas na karierę.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dziś wpadnie koleżanka na kawę , pewnie mała będzie ciągle na rękach . Ale to zawsze coś

[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Muszę sie jutro rozejrzeć za jakimś kleikiem czy sloiczkami zeby już Erykowi wprowadzać nowe smaki, bo jak dotąd jest na samym mleku. Nie chciałam mu przed podróżą jeszcze dokładać stresu jedzeniowego, ale teraz już zaczniemy działać. We czwartek idziemy na kolejne szczepienia, więc tez poglądam z pediatra. No i muszę iść do gina, bo nie wiem co sie dzieje, ale od 4 tygodni mam okres. Może nie jakiś mocny, ale plamie bez przerwy już miesiąc. Idę w piątek, ciekawe co to zA cholera mi sie przyplatala. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy tak może być po porodzie, ale nie wydaje mi sie to normalne, zeby miesiąc krwawic...
Fajne te Wasze bobasy

- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- NaMAgapas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

o placze...