- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- adiafora
- Wylogowany
- pierwsze słowa
To widzę , że wszystkie wzięłyśmy się za porządki powiem Wam, nie wiem jak Wy . Ale ja stwierdziłam , że zdecydowanie za dużo rzeczy mam w domu i czym większa przestrzeń tym bardziej się ją zagraca. Wzięło mnie na minimalizm tylko, że teraz nie ma kiedy sprzątać i porządkować. Szkoda, że tak w ciąży mnie na selekcje nie wzięło. W tym tygodniu obiecałam sobie kompleksowe badanie krwi i tarczycowe bo podobno warto sobie zrobić 6 mcy po porodzie. Jakoś się zabrać za to nie mogę. Na pewno mam jakieś braki na stówę magnez bo skurcze mama mega jak nigdy w życiu. Wy robiłyście jakieś szczegółowe badania?
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziś byliśmy u znajomych którzy mają bardzo łagodnego psa.... nosem trącił o nos Rafiego a ten w śmiech latał za tym psem jak szalony i cały czas się do niego cieszył mam nadzieję, że to uwielbienie do zwierząt mu zostanie, to chociaż to będzie miał po mnie
Tygrysico to dobrze, że już lepiej!
Adiafora ja się jakoś nie zastanawiałam nad badaniami, póki co jestem tylko z ginem umówiona na cytologię w październiku.
My też wzięliśmy się za porządki i leży wielka sterta za małych rzeczy czekających na wystawienie na allegro.
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
jutro pierwszy dzień u babci a nie z babcią u nas...przeżywam...
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
I jeszcze taaaaki uradowany jak mnie dzisiaj zobaczył po pracy Jestem szczęśliwa!
I jeszcze wstaje sam jak tylko złapie za ręcę czyjeś- bez podciągania- tylko własnymi siłami
- adiafora
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kasiu nic tylko psa w dom:) fajnie Twój dzidz zasuwa moja dopiero początkuje w raczkowaniu.
Za to u mnie wczoraj było ciężko pisałam o 6 zębach poprawka 8 idzie to hurtowo wczoraj bidule tak to bolało , że prawie płakałam razem z nią pomijając fakt , że ciągle na rekach. Jakoż za szybko wszystkie zęby na raz jak tak dalej to w takim tempie pójdzie do szczena pełna do zimy he he.
Z innej beczki u mnie poszukiwania sukienki oczywiście na allegro bo inaczej nie ma jak:( jestem świadkową na ślubie siostry. Bardzo mi się nie chce bo nie mamy zbyt bliskich kontaktów. Nasze relacje można uznać za poprawne . Czyli święta urodziny itp a tak raczej się nie kontaktujemy jest to moja średnia siostra 4 lata młodsza. Za to świetny kontakt mam z siostra o 11 lat młodszą a powinno być inaczej. OOO skończył się spokój nie popisze.
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- upsar
- Wylogowany
- gaworzenie
też wstaje sam - w łóżeczku, więc muszę kolejny - ostatni już - poziom dać. Zębów nadal nie widać ale na to jeszcze czas.
Acha no i dzisiaj zrobił kupę na nocnik - jak tylko zaczął stękać to go posadziłam. Pewnie niektóre z was pomyślą że mi odbiło - takie maleństwo sadzać na nocnik ale wycieranie pupy po takiej kupie - bezcenne
nie mam zamiaru go stresować nocnikiem ale myślę że z czasem pojmie do czego to służy i mimo, że będzie robił w pieluchę to nocnik będzie w jego pamięci od początku a nie że pojawi się nagle jak będzie miał dwa lata - zresztą zobaczę co z tego wyniknie
- madziorskie
- Wylogowany
- gadatliwa
niestety my daleko w tyle z raczkowaniem... Iza dopiero zaczyna pełzać i to jeszcze baardzo poczatkuje pełzać... siadać sama nie siada:( jak jej się poda rączki to owszem, ba nawet jak się ją mocniej za rączki przytrzyma to sama wstanie...i to wszystko... sama jeszcze bez podparcia tez nie bardzo chce siedzieć... zaraz się przewraca na boczek...
jak do niej mówię by powtórzyła np ma-ma to się smieje ze mnie albo do mnie sama nie wiem hi hi wolę mysleć że do mnie...
aż chwilami Wam zazdroszczę nowych umiejętności... ;(
a tak wygląda obecnie moja panna...
- madziorskie
- Wylogowany
- gadatliwa
- adiafora
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Upsar trening czystości robisz książkowo bo dziecko siedzi , a Ty go po prostu oswajasz , a nie tresujesz.
Są różne teorie jest ich parę według Lovasa itd, ja uważam , że intuicja matki najlepsza.
Ja powoli psychicznie nastawiam się na powrót do pracy od września. Chcę i nie chcę. e wrześniu ślub mojej siostry, po drodze chrzciny. Też macie taki deficyt finansowy?
- polunia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
madziorskie ja tam nie widzę większego problemu w tym , że Izka jeszcze nie do końca sobie radzi z siadaniem raczkowaniem czy jakimis tam jeszcze czynnościami przypisanymi dzieciaczkom. Jest zdrowa sliczną dziewczynka a to czy nauczenie się czegoś zajmie jej tydzień więcej czy mniej to żadna różnica. Wszystko w swoim czasie Nie wszystkie dzieci są "takie do przodu" Moja panna jest chyba najstarsza tutaj a dopiero od 3 dni wstaje w łóżeczku , ba od 4 dopiero zupełnie samodzielnie siada. O raczkowaniu zapomnij , nie i koniec , pełzanie tylko i to do tyłu
A zdjęcie z motorem kapitalne , rozumiem , że mała już łapie bakcyla My tez kiedyś jeździliśmy ale jak zaszłam w ciążę z Kacprem to sprzedaliśmy. Żal było ale ja z tych co wola nie kusić losu. Chociaż do tej pory z wielkim sentymentem patrzę na mijające mnie machiny. Co nie zmienia faktu , że nie oparłam się pokusie i jeszcze w 5 miesiącu znajomy zrobił ze mną rundę rekreacyjną
Buziaki dla wszystkich dzieciaczków od Poli i Kacperka;)
- NaMAgapas
- Wylogowany
- gaworzenie
wczoraj miala napad bolu brzucha na spacerze. wracalam z nia na rekach i jeszce w domu plakala. ale strasznie, lzy i tak piszczala, krzyczala na przemian. juz chcialam do meza dzwonic ale jej przeszlo. potem sama sie rozplakalam a N zaczela mnie po twarzy glaskac, tusz mi poplynal i rozmazala mi go po calej gebie plakalam i smialam sie na przemian. dalam jej wczoraj kleik ryzowy i to chyba po nim. mama jak ppotem wrocila to mi powiedziala ze ja tez nie jadalm ryzu. nawet buzi do niego nie chcialam otworzyc.
co do glisty to w uk wszystkie testy wyszly negatywne. (nasze tez) ta kobieta od robali powiedziala ze nie ma opcji zeby cos miala bo by wykazalo. strasznie sie zainteresowali ta sprawa bo to dziwne u tak malego dziecka. za miesiac powtorka badan dla pewnosci. i psioczyli na polske ze cos musieli tam popierdolic.... i w ogole dziwili sie ze niesiesz tam probke i za 2h masz wyniki. tu testowali ja trzy dni... nie komentuje tego. dziwi mnie tylko ze jak dalam jej lek to po 2 niach cale chrachanie kaszlenie i nie wiem co jeszcze przeszlo.... przeszlo jakby nigdy nic.
co do nocnika to jestem za i to jak najwczesniej. moja siostra uczy teraz swego 2,5 letniego syna. skonczylo sie tym ze zablokowal sie psychicznie i dostal od stresu takiego zatwardzenia ze kazda kupa to placz na jej rekach. lekarz twierdzi ze on myslal ze jak sie usiadzie na toalete to samo wychodzi i dlatego blokada.
za tydzien do pracy wracam.... i dopiero czlowiek uswiadamia sobie ze czas spedzony z dzieckim jest bezcenny. chociaz wiem ze to zdrowe troche sie oderwac.. to bede zazdrosna ze teraz to ktos mi bedzie opowiadal co nowego nauczylo sie moje dziecko...
dodam nizej pare zdjec mojej ksiezniczki pozdrawiamy was wszystkich.
- NaMAgapas
- Wylogowany
- gaworzenie
- NaMAgapas
- Wylogowany
- gaworzenie
- NaMAgapas
- Wylogowany
- gaworzenie
- nanga1989
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My aktualnie walczymy z pleśniawką i jesteśmy po zapaleniu krtani na szczęście ogarneliśmy to....apetyt wraca ale zaś waga stoi i przez ostani miesiąc niewiele przybrała na wadze:(
jeśli chodzi o nasz nieszczęsny rozszczep... byliśmy teraz w środe w klinice w Zabrzu termin operacji mamy na koniec września;/ myślałam że wcześniej troszkę ale cóż..damy jakoś rade:( Na szczęście rozwija się prawidłowo a nawet zdaniem neurologa jest 2-miesiące do przodu bo robi rzeczy jakich nie powinna jak narazie