BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 6 miesiąc temu #670278 przez Groszek
Witam :) Muszę się pochwalić bo pomimo tłuszczyku dzidzia tak kopie że brzuch skacze :P słodycze nie działają tylko gorzka herbata :D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #670357 przez P@ul@
Witam wszystkich :)
Ja jakoś przetrwałam samotną noc, ale jeszcze mego męża nie ma, więc się trochę denerwuje żeby cały i zdrowy wrócił.

Moje maleństwo szaleje bardzo, tak bardzo,że aż się dziwie, że to aż tak czuć. Ale to super uczucie, więc nie narzekam.

Jutro mam wizytę u lekarza. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moja kruszynkę i kiedy usłyszę bicie serduszka.

Dziewczyny, czy nowe łóżeczko musi się wietrzyć? może w domu czy lepiej na dworze? Bardzo to nieprzyjemny zapach? Nie chciałabym wkładać maleństw do śmierdzącego łóżeczka :) Ale też zostawić na jakiś czas na dworze to też różnie... czasem jakiś deszcz czy coś... Pytam bo nie wiem czy trzeba kupić dużo prędzej.

11 lata 6 miesiąc temu #670362 przez Elusia
Witam mamusie:) Dziś już czuję się troszkę lepiej:)maluszek ostatnio mnie kopie jakoś bardzo na dole, to normalne? bo zawsze kopał troszkę wyżej, to jest w brzuch, około pępka a teraz go czuje bardziej w podbrzuszu niż brzuchu..to nie za nisko? Miłego, pięknego dnia:*** ja wcześniej skończyłam zajęcia to wcinam ciasto i idę oglądać film:)

11 lata 6 miesiąc temu #670426 przez Groszek
Paula wystarczy że wyciągniesz je z opakowania i postoi w mieszkaniu. Nie trzeba na dwór wystawiać, a zapach no taki "meblowy" raczej nie przyjemny, ale kto co lubi ;)
Ja Dzidzia też czuje raz wysoko (okolice pępka) a czasami na pęcherzu ;) kręci się i dlatego

11 lata 6 miesiąc temu #670576 przez alutka1011
Hej!
Mi dzisiaj bratowa przywiozła łóżeczko wanienkę i worek ciuszków więc lista coraz mniejsza:)
Ja głównie maluszka czuje w podbrzuszu po lewej stronie.

11 lata 6 miesiąc temu #670605 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Alutka ja zaś czuję maluszka najbardziej w podbrzuszu po prawej stronie ;)
Śliczny awatarek :)

Powiem Wam, że mi coś dziś niedobrze i na wymioty się zbiera. Podobno panuje jakiś wirus w powietrzu czy coś. Znowu jakieś dziadostwo.

Paula tak jak pisze Groszek, wystarczy, że łóżeczko w domku troszkę postoi. Kiedyś w jakimś programie mówili, że aby pozbyć się nowego meblowego zapachy to trzeba czymś mebel przemyć, ale nie pamiętam czy wodą z sodą oczyszczoną czy z odrobiną octu :huh: Możesz poszukać w necie.

Dziewczynki pisałam Wam kiedyś, że rodzice planują mały remont, no więc we wtorek przenosimy się do mieszkania moich dziadków. Oni są w domku letniskowym a mieszkanie stoi puste więc skorzystamy :blink: Bierzemy internet bezprzewodowy, więc mam nadzieję być z Wami w kontakcie.

Miłego wieczorku :)

11 lata 6 miesiąc temu #670805 przez myszka85
Cześć mamusie!

Tym razem tak na chwilę. Żegnam się w Wami na 5 bo wyjeżdżam w góry prowadzić drugą zieloną szkołę w tym roku :) Mam nadzieję, że prognozy się nie sprawdzą i pogoda będzie lepsza niż 10*C i deszcz.
Życzę zdrowia wszystkim przeziębionym, na ból gardła, chrypkę i kaszel ostatnio pomogły mi miętówki, polecam.

Ja chyba też czuję już ruchy, gdzieś tak na środku brzucha i całkiem często, o ile to właśnie to. :unsure:

Pozdrawiam z gór (tak awansem) i odezwę się jak wrócę. Miłego tygodnia zatem!

11 lata 6 miesiąc temu #670837 przez Karo290392
Hej piękne! :)

Propo ruchów maluszka to też muszę przyznać że mała potrafi się tak jakby na raz kopnac i nad pempkiem i w podbrzuszu tak jakby i raczkami i nozkami :)
a jeszcze niedawno na wspak na poziomo po lewej i prawej stronie na raz kopniaczki były :)

Dzis tak sobie wracałam z autobusu a ze szłam sama to przyznam sie bez bicia ze pierwszy raz zdarzyło mi sie zobaczyc siebie w całej okazałosci w wystawie sklepowej ( w domku mam lustro jedno w lazience na wysokosci twarzy) i powiem szczeze ze chodzbym nie wiem jak sie starała no juz nie ukryje ze w ciazy jestem :D

Ogólnie dzis a raczej to juz wczoraj dzien strasznie zabiegany i cholernie pelny emocji -nie koniecznie samych pozytywnych

Zacznijmy od tego że po przespaniu 3 godzin z soboty na niedziele wczoraj wyruszylismy z mezem o godzinie 9 do naszego miejsca docelowego gdzie mial maz sie wstawic do pracy aby sie dowiedziec kiedy zaczyna , a oczywiscie pokoj juz byl zalatwiony wiec wszystkie rzeczy na tydzien dla nas wzielismy plus posciel wiec troche tego targalismy , gdy dojechalismy na miejsce po okolo 2 godzinach i godzinnym oczekiwaniu na landlorda okazalo sie ze zmienili zdanie i pokoj nam wynajmie tylko i wylacznie jesli podpiszemy umowe na 6miesiecy - no kur*** wez sie czlowieku lecz, jak my na 3 tygodnie sie umawialismy. tak wiec po tej rozmowie zostalismy praktycznie bez jakiegokolwiek miejsca do zatrzymania. glodni ( w pospiechu sniadania nie zjedlismy) i wsciekli zadzwoniłam do znajomej czy by mogla na internecie nam na szybko cos znalezc to okazali sie na tyle cudownymi ludzmi ze przyjechali po nas ( dzieki Bogu , bo juz płakałam z nerwów- jak mozna tak ludzi do wiatru wystawic) zawiezli meza na spotkanie w pracy i tu kolejny zonk - zaczyna na nocke z niedzieli na poniedziałek - i szybko myslec co tu zrobic gdzie sie zatrzymac, i mimo ze mają małe mieszkanko postanowili że nas przygarna ( nie mam jeszcze poejecia jak sie im odwdzieczyc) i w miedzyczasie na spokojnie sobie szukamy mieszkania , odwiozlam meza do pracy aby miec pewnosc ze dotarł i byłam juz tak strasznie padnieta i opuchnieta ze nawet nie wiem kiedy zasnelam, a moj szkarb sie meczy w pracy , takze teraz sobie czekam na niego bo jeszcze 3.5 godzinki i pospimy jak wroci. Ahhh
Sa jednak jeszcze cudowni ludzie na tym swiecie .

Przepraszam kochane ze tak Was zanudzam ale musiałam sie wygadac komus bo tak trzymac w sobie to ciezko.

11 lata 6 miesiąc temu #670845 przez nuśka09
Dzień dobry ;)
Karo kurcze no ładne zamieszanie! Ale macie szczęście z tymi znajomymi:) Ze świeczką takich szukać a jeszcze na obczyźnie! ;) Staraj się kochana nie denerwować tak wszystkim bo malutka to wszystko czuje i przeżywa twój stres kilka razy bardziej niż Ty.

Wczoraj cały dzień po za domem. Mój brat miał rocznicę komunii i mieliśmy tylko do kościoła jechać, ale mój tata był bez swojej żony więc zaprosił nas na obiad i bardzo fajnie spędziliśmy dzień. Nawet odważyłam się autem jechać! Bo tata sobie piwo wypił no i musiałam go do domu odwieźć. Bałam się jak cholera bo od grudnia nie prowadziłam, ale udało się elegancko:) jeszcze w trakcie jazdy mały zaczął wiercić się jak szalony :P

Dziś od 4 na nogach, bo mnie obudził ból zęba, a raczej dziąsła. W piątek byłam na wyrwaniu i nadal mnie boli to miejsce i jeszcze spuchło mi, wyglądam jak chomik;/ wydaję mi się że stan zapalny mi się tam zrobił;/ czekam do 8 i lecę do dentysty.

Miłego dnia!

11 lata 6 miesiąc temu #670867 przez P@ul@
Dzień dobry :)

Ja tylko na momencik. Zaraz wybywam na moja wyczekiwaną wizytę. Tak się nie mogę doczekać kiedy zobaczę znowu malucha :) Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze.

Pozdrawiam :)

11 lata 6 miesiąc temu #670880 przez Groszek
Karo to mieliście niezłą przygodę :/ dobrze że macie fajnych znajomych :)
Niuśka rośnie Ci rajdowiec hihi ;)
Paula trzymam kciuki i daj znać jak po wizycie :)

11 lata 6 miesiąc temu #670918 przez Agusiak
dzień dobry :)

Karo, rany aż mi się "nóż w kieszeni otworzył" na tego drania co Was tak wystawił z tym pokojem :angry: No ja tak można?!! Jeszcze kobieta w ciąży, i co niby? mieliście się włóczyć po nocy? Masakra. Dobrze, że Ci znajomi Wam pomogli :) Wspaniale, że macie tam na kogo liczyć i trzymam kciuki abyście szybko znaleźli własne lokum :)

myszka udanego wyjazdu, mam nadzieję ze pogoda jednak Wam dopisze, a przynajmniej że nie będzie deszczu. Pozdrów góry ode mnie, uwielbiam :laugh:

nusia mam nadzieję ze to jednak nie stan zapalny i że dentysta coś poradzi :)

Paula zaciskam kciuki i czekamy na wieści z wizyty :)

Groszek, jak u Ciebie? ;)

U nas znowu leje, w nocy zaczęło i pada niemal cały czas :X :X

Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #670982 przez Elusia
Dzień dobry kochane!:)to fajnie, że to tylko przemieszczanie się maluszka, bo ja tak się zastanawiałam czy on nie powinien iść coraz wyżej a tu takie niskie kopniaki:P dobrze się was poradzić:)chyba też spróbuje z miętówkami i poszukam jakiś jeszcze aptek w okolicy, choć nie chce mi się wychodzić z domu, taka paskudna pogoda:/
Karo, maskara jaka niefajna przygoda:/ dobrze, że są na ziemi jeszcze dobrzy ludzie:) trzymam kciuki za szybkie znalezienie lokum:)dobrze, że macie siebie i życzliwych znajomych bo to skarb!
Nuśka oby dentysta pomógł! ból dziąsła to masakra, no i może nie korzystnie wpłynąć na maluszka jakby to był stan zapalny więc oby zaradził jak najszybciej. Fajnie, że się odważyłaś jechać samochodem:) teraz będzie już tylko z górki:)
Myszka to trzymam kciuki, że wyjazd się uda:D maluszek w brzuszku zapewne przejmie po Tobie tą pasje:)
Paula no to czekamy niecierpliwie na wieści jak tam maluszek:D!
A ja mam na miły początek dnia zdjęcie z wczoraj:) Tak mój narzeczony się przyzwyczaja do roli tatusia;) hehe, miłego:*
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #671011 przez Agusiak
Elusia super fotka, ślicznie wyglądasz i piękny masz brzuś :)
No a może za przykładem Elusi pokażą nam brzuszki też inne mamusie? :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #671018 przez alutka1011
Karo ale mieliście przygodę dobrze że macie takich znajomych :)
Nuśka oby Ci przeszło z tym zębem....nie znoszę dentystów!
Myszka udanego wypadu!Zazdroszcze bo kocham góry!
Paula czekamy na relacje!
Agusiak mam nadzieję że bedziesz z nami!Może toche wypoczniesz!
Elusia super brzusio!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka