BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 10 miesiąc temu #668848 przez nuśka09
Dzień dobry ;)
malutkamilka dziękujemy za odwiedziny i przydatne informację ;)

Agusiak a jaki bujaczek chcecie kupić? ja myślałam o czymś takim pewnie w gondolce do allegro.pl/bujaczek-3w1-lezaczek-bujacze...hit-i3258814873.html bo na początku pewnie i tak w gondolce do auta będę bujać :)
Ale ten bujaczek to kupię dopiero po urodzeniu.
Wczoraj w końcu sprawdziłam co mam, jakie ubranka i akcesoria bo ciągle mnie zasypywali a ja od razu do szafy. No i mam masę kaftaników, śpiochów, ogólnie ubranka na 50-62 skompletowane,łącznie z kombinezonem na zimę, czapeczkami itp. butelki, laktator, wszystko co mi potrzebne do karmienia, smoczki, paczkę pampersów, termometr do wanienki, wanienkę, materac do łóżeczka, łóżeczko, wózek, fotelik do auta :)
Także już sporo mam ale jeszcze dużo przede mną :)
Lecę do dentysty bo w nocy odezwał mi się ząb i męczył strasznie;/
Miłego dnia! ;*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #668855 przez alutka1011
Witam z rana :)
Chivas wyluzuj każdy ma swoje przekonania...
Miałyście już glukoze robioną?Ja pewnie w środe dostane skierowanie....już mi niedobrze na samą myśl :P

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #668856 przez Agusiak
dzień dobry :)

Nusia właśnie coś taki bujaczek będziemy kupować tylko że z FP bo mamy sprawdzony :)

chivas rany, no i ja Ci życzę żebyś nigdy nie musiała się przekonywać o tym co potrafią takie maluchy. No ale powiem Ci że zagwozdką jest jak moje małe "nieruszające" się dziecko w nocy potrafiło znaleźć się w nogach swojego łóżeczka? Może właśnie ufoludki ją przenosiły? :P :P
Przyznam że nudny już ten temat :silly:

U nas całą noc lało jak z cebra, ale teraz spokój :)

Alutka ja pewnie dostanę skierowanie na wizycie ale też mi się to nie uśmiecha :laugh: Już nawet nie chodzi o ten "smakowity" płyn ale o te dwie godziny czekania na kolejne pobranie :S

Miłego dnia :)

11 lata 10 miesiąc temu #668861 przez alutka1011
Aga a można u Was brać cytrynę?Jak tam córcia?
Rany jakie ja mam głupie sny w ciąży :laugh: masakra

11 lata 10 miesiąc temu #668865 przez alutka1011
Też będe coś takiego kupować bo bujaczek po Majce mi pękl i nie da się skleić :P

11 lata 10 miesiąc temu #668869 przez P@ul@
Witam!

Ja już zostałam ostatnio na wizycie poinformowana, że będę miała ten test obciążenia glukozą. Nie na tej wizycie (czyli w poniedziałek) tylko na następnej. Też nie jestem zachwycona, zwłaszcza że poranne mdłości mi wróciły i i jak nic z rana nie zjem to jest katastrofa. Nie wiem jak wytrwam tyle bez jedzenia.

Co do bujaczka to ja chcę go na 100% i ten który pokazała nuśka09 jest bardzo fajny. Tyle, że my chyba nie będziemy musieli kupować, bo bardzo możliwe, że dostaniemy w prezencie.

Kurde, powiedzcie mi jak mam namówić męża na kupno wózka??? Uparł się, że jeszcze czas i koniec. Nic na niego nie działa. Z jednej strony mógłby ten czas szybciej upływać, a z drugiej to czasami jak pomyśle, że później nie zdążę z czymś to...

Wczoraj weszłam do innym tematów i w którymś przeczytałam, że 3 dziewczyny z wątku lipcówek już urodziły...

11 lata 10 miesiąc temu #668878 przez Agusiak
Alutka z tego co wiem to można cytrynę mieć, ale ostatnio nie musiałam korzystać z tej opcji ;)
Dziękuje, młoda już lepiej, tzn nie ma gorączki ale jeść nie bardzo chce, a poza tym to biega, szaleje ;)
A jak Twoja córcia, przeszły jej te wymioty?

Paula właśnie też czytałam, że nam się już lipcówki sypnęły a tu przecież jutro czerwiec dopiero :)
Nie wiem jak mogłabyś namówić męża na kupno wózka...hm może względy finansowe go przekonają, zrób listę albo weź tą co dała Alutka, dopisz co tam jeszcze potrzebujecie i pokaż mu ile jeszcze będzie do kupienia, i że potem może Wam być ciężko finansowo. Bo jednak trochę tego jest :blink:
Trzymam kciuki żeby się zgodził :)

11 lata 10 miesiąc temu #668888 przez alutka1011
Zgadzam się z Agusiak jeszcze zrób cennik ;) to może Go przekona :)
U nas właśnie nie wolno cytryny że niby wyniki fałszują ... :dry:
Maja ok rano tylko wymiotowała za ponad miesiąc 3 latka i muszę nad menu pomyśleć :)

11 lata 10 miesiąc temu #668896 przez Elusia
Dzień dobry kochaniutkie:) u nas w miarę ładny dzień:)już po śniadanku i ruszam zaraz na zakupy bo w lodówce światło zostało:p no i muszę iść po prostu do apteki,zwyczajnie zapytać jakie witaminy polecają:) bo macie rację, że pewnie wszystkie takie same:) i jeszcze muszę halset kupić bo gardło boli jak diabli:/ co do obciążenia glukozą to ja mam już skierowanie, chcę iść w poniedziałek ale nie wiem czasem czy u nas nie wykonują tego tylko i wyłącznie w czwartki- okaże się. Ale też na samą myśl jest mi niedobrze;/ no i czeka mnie ciężki dzień nauki bo weekend na uczelni...a że mam urlop to nie chce mi się:P ale cieszę się, że to już blisko końca!:D jeszcze tylko 3 zjazdy i zostanie tylko obrona i KONIEC:D Paula zrób tak jak doradziła Agusiak:) i to razem z kosztorysem, na mojego podziałało:) jak zobaczył listę i zobrazowałam mu to ile będzie na koniec zakupów a jeszcze pampersy itd to szybko zaczął kupować co trzeba;) miłego dnia:)

11 lata 10 miesiąc temu #668918 przez Agusiak
Elusia to powodzenia na obronie!!!
A co studiujesz? I wybacz jeśli już pisałaś, ale albo przeoczyłam, albo mam sklerozę ciążową :blink:
A bronisz magistra czy licencjata?

Ja biorę vitaminer dla kobiet w ciąży i na początku się obawiałam, bo są w sumie dosyć tanie, ale wyniki badań po nich mam super, więc na razie przy nich zostanę :)

Alutka to czeka Was imprezka urodzinowa, już duża dziewczynka z Twojej córci :)
To i nad prezentem trzeba będzie pomyśleć :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #669008 przez Karo290392
Hej Kochane :)
Ale sie rozpisałyście z rana :) szoook :)
Propo tych różnowści w łóżeczku też uważam że nie ma co się kłócić bo każdy ma swoje zdanie i tyle :)
Co do wózka to popieram dziewczyny aby zrobić listę bo faktycznie wiem po sobie że to działa :D

Szalone jestescie dziewczyny :)
Udanego dnia życze każdej z Was :)

11 lata 10 miesiąc temu #669040 przez alutka1011
No Agusiak nad prezentami też trzeba pomyśleć i tortem...
Elusia powodzenia!Będziemy trzymać kciuki :)

11 lata 10 miesiąc temu #669059 przez Agusiak
Alutka a macie jakiś pomysł na prezent? My kupiliśmy rowerek biegowy i Paulinka jest zachwycona, uwielbia go i nawet po domu ciągle na nim chodzi :blink:

Dobija mnie ta pogoda, raz takie czarne chmury jakby miało gradem walić, a za 15 min słońce praży... :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #669063 przez chivas
noo.. masakra, jak to takich kilka miśków potrafi wzbudzić różne uczucia w mamach :) To najpiekniejszy dowód na to, ze nie ma jednego sposobu na wychowanie, nie ma "tej jednej jedynej prawdy" i tylko matka swojego dziecka wie co jest dla niego najlepsze, a z kolei te skromne potyczki o miski nasuneły bardzo poważny temat, z którym zmaga sie wiele rodzin. A mianowicie problem pokoleniowy! :D jak to u Was dziewczyny? Słyszycie juz od swoich mam, tesciowych, babć czy cioć rady odnosnie wychowania, kupowania dla dziecka itp?
u mnei sie juz powoli zaczyna :D

11 lata 10 miesiąc temu #669069 przez alutka1011
U mnie na szczęście nikt mi nie świecił "złotymi radami" chyba że sama pytałam sióstr.
Aga po rowerek biegowy jedziemy jutro na Dzień Dziecka a na urodziny nie mam pomysłu...Spróbuje chyba zrobić tort lalkę ....nie wiem...wstyd się przyznać że jestem cukiernikiem ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka