BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 6 miesiąc temu #675758 przez P@ul@
Witam :)

U nas piękna pogoda. Wdziałam króciutkie spodenki żeby trochę nóżki przyrumienić :) Za tydzień w końcu na weselicho więc trzeba jakoś wyglądać :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #675938 przez Elusia
Witam kochane:) my wczoraj sobie całe popołudnie leżeliśmy na kocyku na łące a psiunek się kąpał:) a dziś mimo też ładnej pogody cały dzień w domku bo ciągle mi słabo:/ czuję się jakby mi słońce za mocno przygrzało albo jakbym była lekko pijana;/ ale chociaż gruntowne porządki zrobiłam i babeczki upiekłam:P
Nuśka super, że maluszek ładnie i zdrowo rośnie:)a myślałaś może o chuście? to tak apropo tego 4 piętra bo ja bym na głowę dostała jakbym miała się z wózkiem tak taszczyć:P
Dziękuję Marto za filmik na fb:) super jest:) my jutro zadecydujemy czy malujemy wszystko sami, czy też naklejki...hmm:)
Pewnie odezwę się dopiero w poniedziałek po południu bo jak rodzinka zjedzie to nie będzie czasu:)
Miłego, słonecznego weekendu:*

11 lata 6 miesiąc temu #676088 przez nuśka09
Elusia no właśnie muszę coś wymyślić, bo jak mój D. będzie w pracy to będę musiała z pieskiem jakoś wychodzić, no i Małego jakoś brać...wózek raczej będziemy na parterze zostawiać, dwa już stoją i nic im się nie dzieje :) no ale jakoś przez schody będę musiała przebrnąć...Coś wymyślę :) mam jeszcze troszkę czasu :)

11 lata 6 miesiąc temu #676292 przez Agusiak
dzień dobry :)

Pogoda u nas piękna, wczoraj to można powiedzieć, że upał był i aż trudno uwierzyć jak to się szybko ta pogoda zmieniła. Oczywiście jestem bardzo zadowolona i mam nadzieję, że tak zostanie :)

Po południu jedziemy do teściów na zaległe urodziny teściowej ;)

Miłego, słonecznego i cieplutkiego dnia :*

11 lata 6 miesiąc temu #676299 przez nuśka09
Dzień dobry ;)
no w końcu słonko mnie obudziło! :) ale niestety zamiast korzystać dziś mam jedyny dzień gdzie mogę ogarnąć szafy... bo jak mogłam to robić jak padało to mi się nie chciało:P
więc biorę się za czyszczenie magazynów :P
Miłego dnia ;):*

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #676443 przez nuśka09
dziewczyny w przerwie w sprzątaniu wrzucam zdjęcie brzusia :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #676661 przez myszka85
Cześć dziewczyny!
Wróciłam. :) Prognozy się nie sprawdziły na szczęście i pogoda na góry była wręcz idealna, nie za ciepło, nie za zimno. Dzieciaki bardzo sympatyczne i kochane (prowadziłam zieloną szkołę dla 3 klasy podstawówki). Przy moim aktywnym trybie życia na kondycję nie narzekam, odkryłam, że nadal mogę dużo i szybko chodzić, nawet przy ostrych podejściach. Słabo też mi nigdy nie jest, jedynie chodzę wcześniej spać i przesypiam 9-10h.
Udało mi się wydrukować zaproszenia ślubne, przysłali już obrączki, więc część rzeczy załatwiona :) Dzisiaj miałam mały zjazd rodzinny na działce i pierwsze zaproszenia trafiły już do gości.
Coraz więcej czuję ruchy a dzisiaj poczuł je też mój ukochany i bardzo się ucieszył.

Co do badań to ja chodzę do gina na NFZ i nie zapłaciłam jeszcze ani grosza a wszystkie Hbsy, HIVy, cytomegalię, toxo, różyczkę mam już zrobione za jednym zamachem i pobrali mi chyba wtedy 5 fiolek ale mnie to nie rusza, mogę nawet patrzeć na tą igłę. Morfologię robię co miesiąc w nadziei, że coś się poprawi, bo póki co ciągle wychodzi anemia, trudno trzeba z tym żyć, nie przeszkadza mi jakoś specjalnie. Ostatnio robiłam też grupę krwi i niestety wyszło ARh-, czego się totalnie nie spodziewałam, więc teraz mam trochę stres, bo się boję, że może wyjść konflikt serologiczny ale mam nadzieję, że jednak będzie ok.

11 lata 6 miesiąc temu #676755 przez nuśka09
Dzień dobry ;)
ale tu cicho :) widać że ładna pogoda :P
Myszka to super że wycieczka się udała i że dobrze się czujesz:)

My zaraz po śniadanku jedziemy na Święto Chleba i do Ogrodu Botanicznego :)

Miłego dnia!:)

11 lata 6 miesiąc temu #676786 przez Agusiak
dzień dobry :)

Nusia masz racje pogoda piękna więc grzechem byłoby z niej nie korzystać ;)
Kochana śliczny masz brzuś i awatarek :)
Udanego święta chleba, zapowiada się naprawdę smakowicie ;)

Myszka witaj z powrotem, cieszę się, że jesteś zadowolona z wypadu i że przygotowania do ślubu posuwają się do przodu :) A przypomnij nam kiedy to będzie ten wyjątkowy dla Was dzień?
Kochana konfliktem się nie martw, przy pierwszej ciąży raczej nic się z tym nie robi, natomiast chyba przy drugiej coś tam już się podaje. Koleżanka miała właśnie i nic z tego tytułu się złego nie działo :)

U nas pogoda bajeczna.

Miłego dnia mamusie :)

11 lata 6 miesiąc temu #676938 przez P@ul@
Dzień dobry :)
U nas dziś piękne słońce a jak musiałam jechać do szkoły. Na szczęście to już prawie koniec tego roku więc tylko króciutko. Niestety podróż autobusem (45 km) a taki upał to nic przyjemnego. Strasznie zmęczona jestem :(

Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej :)

Pozdrawiam

11 lata 6 miesiąc temu #676949 przez nuśka09
Agusiak - dziękuję ;)

Dziewczyny jak Wam niedziela minęła? Mi bardzo dobrze, już dawno tak fajnie nie spędziliśmy czasu po za domem i tylko we dwoje:) Co do Święta Chleba nie było zbyt ciekawie, wszędzie tyle ludzi że nawet nie było jak cokolwiek zobaczyć, a upał był taki że stać w kolejce nam się nie chciało. Poszliśmy więc jak planowaliśmy do ogrodu botanicznego:) Było super ;) i na szczęście zdążyliśmy przed burzą, bo przeszło nie dawno oberwanie chmury! Masakra!

11 lata 6 miesiąc temu #677011 przez myszka85
Niedziela dość ciekawa. Właśnie wróciłam z pracy, a ponieważ pracuję nad Wisłą obserwowałam jak wysoko sięga już woda. W dodatku była dziś taka ulewa, że w Warszawie zalało sporo ulic i stacje metra, nawet ktoś próbował na żaglach/ wpław poruszać się trasą Toruńską. Na szczęście mi sie udało nawet nie zmoknąć, wracałam jak już przestało padać i tylko obserwowałam jakie spustoszenie uczynił deszcz.

11 lata 6 miesiąc temu #677365 przez Agusiak
dzień dobry ;)

Ja od wczoraj nie mam neta, myślałam, że to przez burzę bo wieczorkiem u nas przeszła spora a okazało się że to T źle kartę włożył do modemu.
U nas też wczoraj był taki upał, że szok, a wieczorem wielka burza :/

T na wieczór poszedł jeszcze z młodą na plac zabaw no po powrocie okazało się, że ma narzeczonego- Jasia. Razem chodzili za rączkę, dawali sobie buziaczki i nie mogli się rozstać jak już trzeba było iść do domu :lol: Jasio też ma dwa latka, jest z czerwca :)
Dzisiaj z moim kochanym urwiskiem wstałyśmy po 9 :)
Nie wiem jak ja w czwartek wstanę na to badanie, żeby na 9.30 już tam być ;)

No deszcz i woda robią spore spustoszenie i strach myśleć co będzie jak nie przestanie padać :dry:
U nas dziś ciepło ale pochmurnie.

Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #677422 przez nuśka09
Dzień dobry ;)
Ale dziś pospałam! Wstałam po 11 :P Dziś zapowiada się upał, muszę się jutro wybrać popatrzeć za jakimś strojem kąpielowym bo na basen bym się chętnie wybrała jak tylko otworzą :P

Agusiak no piękna pierwsza miłość twoją córcię spotkała :P szybko :) jej to musiało słodko wyglądać :))

Myszka widziałam właśnie wczoraj w tv co się w W-wie działo - masakra. Tylko w tym jednym miejscu tak zalało?

Miłego dnia kochane!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #677607 przez Moner
Czesc kochane!
Dlugo mnie nie bylo na forum - prawie 2 tygodnie i juz nie dam rady wszystkiego nadrobic, wczoraj wrocilam z wyjazdu i dzis rano prosto do lekarza na polowkowe

Tutaj w turcji to chyba innaczej o i prowadza ciaze. ja mialam badania krwi na rozyczke hcv hiv gr krwi itp na samym poczatku oprocz tego od 8 do 21 tyg tylko same usg brzuszne co miesiac zadnych badan ginekologicznych, moczu ani glukozy

Teraz mnie czeka odswiezanie scian i albo taperowanie albo farba musze wybrac, potem zaczynam zakupy dla synka i moja siostra do mnie przylatuje na cale wakacje to razem pobuszujemy

Ewe88 ja przytylam 3 kg do tej pory, na poczatku w ogole nie mialam ochoty na nic slodycze i nie mialam apetytu do 12 tyg 1 kg i od 12-21 nastepne 2 kg teraz juz od miesiaca mi sie powiekszyl apetyt ale staram sie jesc zdrowo np kurczaka jogurty warzywa owoce choc teraz bierze mnie na slodkie i na chipsy ale zjem kilka chipsikow i dalej ;) ale staram sie nie ulegac:)

Chivas gratuluje synka!!!!!

Eve gratuluje coreczki!!!!

Karo u mnie upalyciezko sie spaceruje w taka pogode bo ledwo dysze heheh pieknuy brzusio, chyba cie doganiam z moim ;)

21 tydzien
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka