BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 9 miesiąc temu #681386 przez Agusiak
Marti bo dziewczynki podobno ogólnie są silniejsze :blink: jak to kobity ;)

Moja córa też już nieźle daje do wiwatu. Najgorzej jak kopnie mnie w pęcherz to momentalnie muszę iść siku :) :P

macie jakieś typy imion dla córeczek? Kurcze w sumie dla dziewczynek to nie ma zbyt dużo imion żeby co druga dziewczynka w piaskownicy nie miała tak samo na imię.
My nie będzie oryginalni i póki co będzie Julka, ale mnie to się może nawet po porodzie odmienić, jak było z Paulinką ;)

Jak macie jakieś propozycję to piszcie :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #681421 przez nuśka09
dzień dobry ;)
Agusiak, MartiO raz jeszcze córeczek gratuluje :)
To ile już mamy kobitek 3?4?nadal jest przewaga chłopaków? bo już się pogubiłam :P najważniejsze że maluszki zdrowe są :)
Agusiak
Julka piękne imię , też myślałam o nim jak bym miała córę ale będąc na placu zabaw co chwilę jakaś Julia jest wołana :P ja córce wybrałam Kornelia no ale teraz kolej Maksa :P następna będzie Kornelka :P

Pogoda piękna a ja z katarem wstałam,bo dla mnie ładna pogoda = pyłki ;/;/
nie wiecie co może alergiczka w ciąży zażywać? ja słyszałam że tylko calcium mi zostało ;/ a to nic nie pomaga

11 lata 9 miesiąc temu #681424 przez nuśka09
Agusiak mi się jeszcze Magdalena podoba :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #681435 przez MartiO
mi "od wieków" podoba się połączenie Zuzanna Zofia ;) a przy okazji ja miałam babcię Zofię a mój Zuzannę :) ale zobaczymy... bo Zuziek też masa ;) chociaż przy Jakubie też wybraliśmy najpopularniejsze... na drugie ma Antoni ;) po dziadkach bo oboje tak mają na drugie ;) no a na pierwsze chcieliśmy coś bardziej uniwersalnego i Jakub po prostu nam się podobał ;)

co do dziewczyn... wczoraj doszły 2... czyli 5 ;)

Podoba mi się jeszcze Anielka ;) mojemu kiedyś Maja... zobaczymy :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #681585 przez Agusiak
nusia współczuję alergii ale faktycznie tylko wapno można.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Zofia ładnie bardzo ale tak ma moja babcia, no a ja twardo trzymam się swojej zasady, że żadnych imion po kimś, po babciach, dziadkach, prababciach itd. a że w mojej rodzinie kobiety miały naprawdę ładne imiona więc sporo mi odpada, niestety :S

Mnie się spodobała Daniela, ale mąż kategorycznie to imię odrzucił, z resztą ta kuzynka z Anglii tak dała swojej 3 córci na imię.

u nas na placach zabaw zaś królują Zuzie, Amelki, i Maje :)

Mnie się podoba także Judyta, Iga, ale mojemu NIE, haha :P

Ale jest jeszcze czas, może coś nam wpadnie.

Za to mamy problem bo autentycznie nie mamy chrzestnych dla drugiej córci :(
totalnie nie ma kogo poprosić.

11 lata 9 miesiąc temu #681599 przez alutka1011
Agusiak u nas to samo tyle że nie mamy kogo za chrzestnego wziąć ... :dry:
Gratuluje Wam córek.To tylko u mnie pozostała niewiadoma x?
U nas jak będzie córka będzie LAURA :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #681620 przez nuśka09
Agusiak no to faktycznie odpada :P Małgosia jeszcze ładne, Natalia :)
alutka jeszcze P@ul@ nie wie ( jeżeli się mylę to wybaczcie ale z moją pamięcią jest masakra w tej chwili mimo, że tran zażywam :P)

Dziewczyny mój Maksio ostatnio szaleje, a zwłaszcza jak D. mówi do brzuszka! Niestety jak na razie tylko ja czuję kopniaki ale z dnia na dzień coraz mocniejsze:) Tak wczoraj się zastanawiałam że jednak będzie mi tego uczucia brakować po ciąży :P

11 lata 9 miesiąc temu #681658 przez P@ul@
nuśka09 pamięć cię nie myli, ja jeszcze nie wiem i nie wiem czy w ogóle się dowiem, bo strasznie wstydliwe to moje dzieciątko :)
Jeśli chodzi o imiona to jak będzie dziewczynka to na pewno będzie Agatka :) a jak chłopiec to jeszcze do końca nie wiemy :)

A dzidzia strasznie szaleje, takie kopniaki dostaje, że aż czasami boli :)Ale to super uczucie i nie zamierzam narzekać.

11 lata 9 miesiąc temu #681797 przez Karo290392
Hej kochane moje!
W końcu wróciłam po pełnym wrażeń i zmartwień tygodniu .Na dodatek jeszcze problemy z internetem co poskutkowało moją nieobecnością.
No to widzę że dużo się działo pod moją nieobecnosć . A u nas sprawy z przeprowadzka i cholernie duzo na głowie. ale na szczescie do konca tygodnia mam chwilę ulgi takze mam nadzieje ze uda mi sie Was dziś nadrobić jak tylko zrobie męzowi obiadek.
A w miedzy czasie jeszcze dodam zdjatko jak rosniemy :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #681943 przez nuśka09
Karo cudny brzusio :) mam nadzieję że uda Wam się wszystko rozwiązać, trzymam kciuki :)
Ale mnie dziś zgaga pali... strasznie..wypiłam już prawie litr mleka, w końcu zarzyłam Gaviscon na jakiś czas był spokój no ale teraz znowu ;//

11 lata 9 miesiąc temu #682026 przez Karo290392
nuśka
Mam podobny problem.. zgaga straszna nie liczac jeszcze bólu kregosłupa to to jest najgorsze obciazenie ta cholerna zgaga;/ i nic nie pomaga

11 lata 9 miesiąc temu #682065 przez Moner
Nuśka mleko podobno wzmaga zgage pomaga tylkona poczatek a potem wzmaga wydzielanie kwasow. Sproboj moze cos z imbiru...
Karo brzyszek cudny, mnie tez boli ale chyba krzyz nie kregoslup

11 lata 9 miesiąc temu #682105 przez Groszek
Cześć Mamusie :) Na zgagę polecam mleko prosto z lodówki, mi zawsze pomaga, długotrwale :) Karo śliczny, zgrabny brzuszek bo z mojego to już niezła baryłka ;)
Tabelka już gotowa tylko brakuje mi terminów, a w tym gązczu postów nie chce mi się szukać, bo leń mnie dopadł :P aaaa i powiedzcie jeszcze co ma być w tabelce, najwyżej poprawię :P
(login,miasto, płeć, imię, termin/rozwiązanie i wymiary :) )

My dziś mamy piknik militarny i śmigamy bo chłopaki uwielbiają takie sprzęty :P Mama robi za fotografa i jedzie na darmową grochówę, bo sama takiej nie ugotuje :P

Miłego dnia :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 9 miesiąc temu #682128 przez Karo290392
Kochana do tabelki dane :*
Karo290392 -Buxton -dziewczynka- Vivienne Caroline -6.10.2013

11 lata 9 miesiąc temu #682185 przez Agusiak
dzień dobry :)

dziewczynki ja na zgagę także tylko mleko i zawsze pomagało. Wiem, że koleżanka używa za pozwoleniem lekarza rennie, czy jak to tam się piszę, podobno można. Jak zgaga jest na prawdę uciążliwa to może warto spróbować.

Karo brzusio śliczny, spory już ale piękny i kształtny :)
Mam nadzieję, że Wasza sytuacja szybko się unormuje :)
A macie już jakieś własne lokum czy nadal jesteście u tych znajomych?

Groszku udanego pikniku, u nas też są te militarne, muszę sprawdzić kiedy, bo T uwielbia :)

Mężuś dziś w pracy ale na szczęście tylko do 14 to może po obiadku gdzieś skoczymy :)

Miłej soboty :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka