BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 6 miesiąc temu #685517 przez P@ul@
U nas dziś upał, ale nie narzekam :) Wdziałam na siebie strój kąpielowy i wskoczyłam do basenu. Poopalałam to czego strój nie zakrył i humorek dopisuje. Zaraz idę do wanny się wymoczyć a o 19 w trasę. 100 km przed nami, ale mam nadzieje, że będzie dobrze :) Jako, że jadę po furę dla dzidziulca to nic humoru mi nie popsuje :P Może uda się jeszcze coś fajnego upolować, jak już będziemy w tym Poznaniu, zobaczymy :)

Jeśli chodzi o ciuszki to ja na razie w komodzie dla malca trzymam tylko te ubranka na początek, czyli rozmiary 56, 62 i kilka 68 (ale jak dla mnie wypadły mniejsze). Dopiero jak dzidzia wyrośnie wymienię na większe, bo mamy tylko jedną komodę dla malucha i nie pomieściło by się więcej :) A ciuszków mam masę, co ktoś przychodzi (zwłaszcza siostry K.) to coś przynosi, no i ja sama nie mogę się czasami powstrzymać przed kupnem.

Teraz lecę do wanny. PAPA. Wpadnę dopiero w piątkowy wieczór.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #685556 przez Karo290392
Hej kochane :)
Chyba korzystacie z pogody co ? Bo taka cisza tu na forum że aż dziwne :)
Dziś chcąc wyjsc na dwój w ta jakze piekna pogode bez słonca :D doszłam do wniosku ze nie mam co na siebie ubrac bo zadne bluzki mnie nie mieszcza :D nie mówię już o brzuszku ale i o piersiach na dobra sprawę nawet stanik musiałam sobie zamówić bo już ledwo się mieszcze .

wrzucam swoja fotencję z samego rana po której doszłam do wniosku że juz sie nie dziwie czemu wszystkie bluzki za małe :D
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #685581 przez Elusia
Hej dziewczyny:) masakra jakie upały... ledwo daje radę:P mały chory i nie może bawić się z dziećmi to rekompensuje mu to całodniowym pobytem na dworze, a bez basenu jest koniec świta normalnie. Ale w końcu w domu i już nawet obiad zjadłam:) tak bym chciała żeby noce były zimne i żebym mogła się wysypiać, i tak nie wiem skąd mam mega dużo siły, z Ignasiem normalnie góry możemy przenosić;)
Nuśka współczuje tego pecha:/ potem człowiek wkurzony chodzi parę dni i nic nie cieszy:/
Paula to jedziesz do mojego miasta:) ostrzegam przed upałami, naprawdę trudno wytrzymać... trzymam kciuki za udany zakup:)
Agusiak daj znać jak tam wizyta:)
Karo ale masz już piękny okrąglutki brzusio:) widać, że mała pięknie rośnie:)
A mi się waga na razie zatrzymała a wręcz bym powiedziała, że spadła o jakieś 1kg, tylko czemu?...nie mam pojęcia:/
Miłego popołudnia kochane, ja siadam do książki. Zresztą bardzo polecam:) mega dużo emocji zawsze we mnie wywołuje i pokazuje jak bardzo trzeba cieszyć się drobnostkami:) "Płacz bez łez. Listy rodziców dzieci autystycznych."M. Grodzka.
:*

11 lata 6 miesiąc temu #685727 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Ja byłam dziś na wizycie, nawet nie siedziałam zbyt długo. Spotkałam jeszcze koleżanką, mamę Huberta co jest w wieku Linki tyle że z 30 maja więc jak zaczęłyśmy nawijać to czas szybko zleciał. Ona była po jakąś receptę więc weszła ze mną bo tak to by chyba do 17 siedziała. Wszystko super :)
A potem pojechaliśmy do marketu, obkupiłam się w H&M, upolowałam długie gacie, krótkie, gacie, sukienkę, bluzkę bez rękawów i torbę na ramię- koszyk ;)
A i kupiłam jeszcze klapki japonki, ale takie wygodne bo z Fila, ale nie sportowe typowo, tylko takie z paseczkami w kratkę, ogólnie bardzo fajne. Także zadowolona jestem bardzo a i Linka zarobiła sukienkę.
Pod tą kieckę muszę kupić półhalkę albo do leginsów nosić bo cały dupal prześwituje.

Młoda nie spała dziś w ciągu dnia, bo nawet nie było kiedy, jak byłam u lekarza to moi rodzice poszli z nią na plac zabaw, ale od razu wrócili bo wszystko, łącznie z piaskiem było tak rozgrzane, że nie dało rady się bawić.

nusia o matko, współczuję tej sytuacji z biletem :(

Paula koniecznie pochwal nam się furą jak już ją odbierzecie :)

Karo śliczny brzuszek i bardzo kształtny :)

Spokojnego wieczorku :)

11 lata 6 miesiąc temu #685840 przez nuśka09
dziewczyny nie było tak źle :P
D. wrócił do domu poddenerwowany ale zobaczył mnie wśród sterty ciuszków to mu się humor poprawił i zaczął przebierać ze mną a potem się położył , bo przecież całą noc w pracy i spał do 19! zjadł kolację i śpi dalej :P ja do 14 do 18 też spałam a po 20 wyszłam z psiakiem i spotkałam kumpelę z którą się z 3 miechy nie widziałam :)

A ciuszków 56-62 mam masę! nic nie kupuję już bo mam 25 kaftaników, 6 bodów, 8pajacyków, 15 śpiochów i jeszcze spodenki, sweterki, bluzy,rampersy... mam jeszcze kilka więszkych ubranek ale to już pojedyncze ciuszki od 68 do 80.
Teraz poluję na przewijak i pościel. :)
Karo cudny brzusio :)
Paula zazdroszczę basenu :) ja może w sobotę się wybiorę ale raczej tylko nogi zamoczę bo na takim miejskim to każdy się kąpie i boję się że coś złapię ;/
Agusiak a to typowo ciążowe kupiłaś ?:) gratuluję udanych łowów :D
Dobranoc:)

11 lata 6 miesiąc temu #685877 przez Karo290392
Hej kochane :*
Ja dzisiejsza nocke mam z głowy i nie spałam nic. ( nogi nie dawaja mi spac i jak na złość zgaga wróciła ;( ) bede podsypiac w dzien dopoki moge:)

Dziękuje za wszystkie miłe słowa :)
agusiak
Ojj :) Ale masz fajnie :) taaakie zakupy :)

11 lata 6 miesiąc temu #685953 przez Agusiak
dzień dobry :)

nusia a to dobrze, że mężuś nie był zły i nawet z ubrankami Ci pomógł :)

Ja basenu także zazdroszczę, szkoda że nie mam na podwórku takiego dużego, kupimy tylko Paulinie ale może nieco większy żebym w razie czego mogła tam chociaż posiedzieć, jak córcia pozwoli, hahaha. Mamy super basen w mieście obok ale podobnie jak nusia boję się że złapię jakieś cholerstwo i infekcja gotowa a zupełnie nam teraz nie potrzebne takie "atrakcje".

nusia ubrania typowo ciążowe, wszystko w H&M MAMA, bo ja w nic innego nie wejdę, a u mnie to inwestycja na dłużej bo pewnie będę w nich chodzić jeszcze długi czas po ciąży :dry:

Karo zmieniłaś awatarek czy po prostu nie widzę Twojego?

U nas od rana spiekota, ale w nocy było super. Spałyśmy przy otwartym oknie, nad ranem było przyjemnie chłodno i wreszcie opracowałam wygodną dla siebie pozycję na tym łóżku i wyspałam się :lol:

A no i tak jak myślałam dostałam wczoraj skierowanie na glukozę :huh: Kolejna wizyta 17.07 i mam do tej pory zrobić to badanie.

Dziś odwiedzą nas teściowie więc muszę jeszcze troszkę tu ogarnąć.

Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #686021 przez Edzia04
Witam kochane moje po dłuuugiej przerwie!!!
Stęskniłam sie za Wami strasznie, ale nie mialam kiedy i jak pisać.
Byłam u mamy 3 tygodznie, wiec każdą wolna chwila spędzałam z rodzinką, pózniej w delegacji bo jeszcze pracuje i miedzy czasie studia podyplomowe, wiec kolorowy zawrot głowy. Ale nareszcie troche u mnie spokojkniej więc podziele sie najnowszymi wiadomościami. W poniedziałek byliśmy na USg i bedziemy mieli najprawodopodoniej CÓRCIE !!! :) Jesteśmy przeszczęsliwi! Imie juz dawno wybrane bedzie Zosia.:) Pierwszy raz poczułam ja w brzyszku 10 czerwca i codzien czuje ją coraz częsciej. Taka jestem szczęsliwa :) Dziś na 13 mamy umowione USG 3D juz nie moge sie doczekać i mam nadzieje ze mala ułozy sie tak , że zobaczymy jakies rysy. Moner jak zobaczylam twojego synka to sie rozczulilam , piekne to zdjecie Wam wyszlo. To chyba tyle i mam nadzieje, że juz nie bede zostawiac was na tak dlugo :) buziaki dla wsztskich
Pozdrowionka

11 lata 6 miesiąc temu #686030 przez Agusiak
Edzia witaj ponownie :)

Gratuluję córeczki!!!!!! Kolejna dziewczynka, coraz ich więcej, super :lol: :lol:

Rzeczywiście miałaś co robić i na nudę nie mogłaś narzekać, ale mam nadzieję, że już z nami będziesz :) Trzymam kciuki za wizytę i czekamy na zdjęcia córci :)

A długo masz zamiar pracować jeszcze ?

Ja właśnie odkurzyłam podłogi i padam :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #686043 przez Edzia04
Agusia Tobie tez gratuluje córci:) a pracować zamierzam do sierpnia, ale to sie okarze jeszcze jak będę sie czuła, prowadze własną firme, więc sama jestem sobie szefem i wszytsko zależy ode mnie :)
Milego dzionka zycze pa

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686100 przez MartiO
Agusiak ja jakiś czas temu kupowałam kilka rzeczy w KappAhl... nie ciążowe ale jako takie mogą służyć... i też malutka nie jestem... w jednej sukience stamtąd latam teraz prawie cały czas teraz tylko też z leginsami bo sama za cienka jest ;) dokładnie ta... a 46 jest naprawdę bardzo obszerne i porządny brzuchol się zmieści... www.kappahl.pl/article/sukienka_443838

u nas kolejny dzień skwaru... nie wiem jak przeżyję bo Młody mega maruda i już prawie dwie godziny próbuję go ułożyć na drzemkę :dry: :angry: i o ile wcześniej niby był taki usypiający to teraz rządzi... a ja powoli nie mam siły...

Edzia witaj ponownie i gratuluję Córci... u nas jak się coś nie zmieni to Zosia będzie na drugie :)

11 lata 6 miesiąc temu #686101 przez nuśka09
Dzień dobry :laugh:
Edziawitaj! gratuluję córci - imię wybraliście przepiękne :)
Agusiak ja planuję jakieś 2 sukieneczki sobie kupić myślę nad jedną do kostek ale nigdy takiej nie miałam nie wiem jak będę wyglądać :P
z tym basenem to chyba jutro zaryzykuję, najwyżej nie będę się całkiem zanurzać tylko nogi bo ma być darmo po za tym takie upały że już nie idzie wytrzymać w tych blokach. o tyle dobrze że okna mam od wschodu.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686109 przez Agusiak
Marti właśnie pamiętam jak pisałaś na fb i mam ten sklep na uwadze, ale akurat tam gdzie wczoraj byłam to tylko H&M był. Jak pojadę u nas do centrum handlowego to na pewno tam zajrzę, bo jeszcze jedna sukienka z pewnością się przyda. A powiedz jakie ceny mniej więcej, np tej sukienki?

Ok dopiero teraz zauważyłam linka, cena troszkę powala :P

nusia pewnie, idź na basem co masz się męczyć. Nie jest wcale powiedziane że musisz coś złapać. Wiele kobiet całą ciążę, regularnie chodzi na basem i wszystko gra ;)
Ja także nie mówię nie, ale najpierw muszę nabyć jakiś kostium ;)

11 lata 6 miesiąc temu #686115 przez MartiO
Agusiak akurat jak kupowałam to mieli promocję 3 rzecz gratis... teraz mają wyprzedaż... przynajmniej tu u nas...

11 lata 6 miesiąc temu #686150 przez nuśka09
Agusiakto samo mój D. powiedział :P
ja ostatnio przymierzyłam szorty z zeszłego roku i wepchałam dupsko :D gorzej z koszulką bo cyce mi się wylały i cały brzuchol :P ale mam jedną taką bluzką którą mogę wykorzystać na basen :P
MartiO fajna ta sukieneczka no ale cena...

lecę robić leczo:)
Miłego dnia kochane :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka