BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #703991 przez Anecia225
Hey Kobietki
A ja Corcie wiecie jak nauczylam do nOcniczka w lato nakladalam zdarte rajstopki majteczki i nocnik stawialam gdzie ppadnie tam gdzie siedzialysmy tam i nocnik i ciagle mowilam ze tam sie robi siusiu ze bd szczesliwa i sadzalam i wstawala . POszla do pokoju innego tam sie zesiusiala i bala sie wyjsc do mnie poszlam i mwoie c osie stalo a ona prawie placze ze siusiu zrobila a ja mowie o Fuuuuuuuuu ale beeee te rajstopki zobacz jakie mokre smierdzace zmienilam nalozylam suche mowie ze fajne sa teraz hmhmhm . i pozniej mowie tu zrobimy siusiu i zrobila kapke doslownie ale skalam tanczylam by widziala ze sie Bardzo ciesze i w ten sposob juz wiecej jej sie nie zdazylo uwierzcie,.

A co do Ciecia tez Mialam Ciecie ja mam krzywa MIednica mialam zatrucie CIazowe wspominam Dobrze teraz tez mnie czeka Ciecie ... Daj Boze By BYlo Wszystko OK

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #704000 przez P@ul@
Ale zrobiliśmy z K. zakupy :) Oczywiście bez wychodzenia z domu :) Za niecałe 400 zł kupiliśmy prawie wszystko co nam brakowało. I dla dzidzi i dla mnie do szpitala. Zostało łóżeczko ochraniacz do łóżeczka, przewijak i kilka drobiazgów z apteki,ale to kupie jak będę pakować torbę do szpitala. Cieszę się jak dziecko, że większość z głowy. Jak przyjdzie paczka to się wezmę za pranie i prasowanie ciuszków. Mam tylko nadzieję, że o niczym nie zapomniałam i nie będzie checy w szpitalu :)

Jak przyjdzie paczka to wstawię fotki.

11 lata 5 miesiąc temu #704049 przez oleczka86
No generalnie wszystko zalezy od lekarzy bo to oni podejmują decyzje. Jeśli nie masz wskazań do cc typu wada wzroku, wysokie ciśnienie to normalnie czekasz w domku az akcja sie zacznie. Pierwsza cc nie jest wskazaniem do kolejnej. Jesli nic sie nie wydarzy a bedziesz juz po terminie wtedy do szpitala i beda działać, ale tak to normalnie czekasz sobie spokojnie w domku :)

P@UL@ super że już większość masz wszystko pewnie jest prześliczne i przesłodkie :) Ja czekam na łóżko piętrowe dla starszych dzieci wtedy urządze pokój i będę mogła spokojnie zająć się rzeczami dla maleństwa :) Już też doczekać sie nie mogę ale ciężka torba z ubrankami w piwnicy więc nie ryzykuje zeby ja wnosić na 3 piętro.

11 lata 5 miesiąc temu #704063 przez P@ul@
No z tych rzeczy co dziś zamówiliśmy to większość jest dla mnie i kosmetyki dla dziecka więc nie słodki, no ale potrzebne, więc wszystko trzeba kupić. Ostatnie zakupy będę chyba z tych ładniejszych, no bo łóżeczko, ochraniacz, przewijak... myśle, że uda mi się to wszystko razem ładnie zgrać, żeby wyglądało ślicznie.

A z ładniejszych rzeczy na dziecka to kupiliśmy dziś kocyki allegro.pl/puszysty-kocyk-mikrofibra-76x...z-2-i3362054743.html zielony i ecru z misiem

pieluszki tetrowe kolorowe allegro.pl/sliczne-pieluszki-tetrowe-dru...hit-i3375829769.html z tą pomarańczową

i okrycie kąpielowe allegro.pl/okrycie-kapielowe-kaptur-boba...azy-i3386995853.html to z misiem.

To tyle z tych ładniejszych rzeczy :)

11 lata 5 miesiąc temu #704075 przez Groszek
Witamy :) Poszliśmy na zakupy z Misiem i wracając trafiliśmy na imprezę dla dzieci. Oczywiście Michaś stał się gwiazdą :P Wszystkim i sobie bił brawa, zaczepiał animatorki i w ogóle rozkoszne dziecko :P Przyszła pora na teatrzyk i kukła zadała pytanie dzieciom "czy zło trzeba tępić?" wszystkie dzieci krzyczą TAAAAAAK, A gdy się uciszyły Michał z bananem na buzi krzyczy NIEEEEEE :D Babka która prowadziła całą imprezę nie mało udusiła się ze śmiechu... Co z niego wyrośnie to już mam obawy :P

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 5 miesiąc temu #704102 przez Anecia225
hihii smieszny Miachas :D :D
Paula jestes w 27 tygodniu i juz masz sporo rzeczy ja mam kocyk reczniczek body czapka i to wszystko hih jakos nie spiesze sie teraz jest tego pelno wiec w kazdej chwili mozna KUPIC :D
a co bedzie Paula u ciebie jaka plec?

11 lata 5 miesiąc temu #704108 przez P@ul@
No właśnie płci niestety nie znamy. 29 lipca mam wizytę i będę dopytywać. Ja sporo rzeczy dostałam, więc już mam prawi wszystko i kupowałam też po trochu żeby nie zwariować na koniec. Chciałabym we wrześniu mieć wszystko a w sierpniu spakowaną torbę dla siebie. Jak już większość rzeczy będę miała to tylko poprać i poprasować i będę ready :)

Wtedy będę już leżeć do góry brzuchem i czekać na rozwój wydarzeń.

11 lata 5 miesiąc temu #704137 przez Anecia225
Aha niby blisko a jednak daleko do naszych Skarbow Kochanych ja mam 31 lipca wizyte i juz sie doczekac nie moge :)

11 lata 5 miesiąc temu #704214 przez nuśka09
dobry wieczór moje drogie ;)
ale się rozpisałyście :P trochę czasu zajęło mi czytanie :P

Witam nowe mamusie ;)
Karo widzę że powoli sytuacja się stabilizuję, trzymam kciuki mocno! śliczny brzusio ;)
Agusiak daj znać co ci na wizycie powie lekarz odnośnie tych bolących kości :)
a co do nocnika to nie przejmuj się każde dziecko samo musi do tego dojść ;) u nas każdego malucha rodzice uczyli jak tylko zaczynało chodzić a i tak tylko mój brat od razu załapał, dziewczynki każda inaczej, np Zosia to miała 3 lata i zaakceptowała kibelek, nocnika się bała...:)
Paula super że już masz wszystko dokupione- a tak się tego bałaś ;)

Ja dziś dopiero znalazłam chwilę bo pogoda u nas brzydka, tak to korzystam z wakacji :) mój D. wczoraj pojechał do domciu malować pokój. Wkurzyłam się strasznie bo przed samym wyjazdem pokłóciliśmy o jego pracę, bo mnie poinformował że rozmyśla zmianę... ehh tą ma dobrą, dobry socjal, wypłata starcza, nie wiem co on cuduje. Tak mnie zdenerwował że się popłakałam strasznie i nie pożegnałam się z nim tylko poszłam zaryczana do parku ;p a się potem na siebie zdenerwowałam że tak reaguję nerwowo i zanim się uspokoiłam o brzuch twardy jak kamień miałam - z pół godziny. ;/staram się nad sobą panować ale nie wychodzi mi;/

Jutro wybieram się z ciocią na jakieś zakupy- muszę jakies butki sobie zakupić ;p

Miłego wieczorku ;*

11 lata 5 miesiąc temu #704229 przez Agusiak
dobry wieczór :)

oleczka dzięki za informacje bo w sumie mi lekarka nic nie mówiła a teraz mam przynajmniej jasność sytuacji :)
W poprzedniej ciąży miałam wysokie ciśnienie na końcówce i w szpitalu dostawałam leki. Teraz mierzę dwa razy dziennie i jak na mnie to mam wręcz niskie.
Najgorsze, że zgubiłam wypis że szpitala gdzie było dokładnie wszystko opisane dlaczego cc i w ogóle. Pewnie przydałoby mi się jak już się zgłoszę do szpitala, myślicie, że po 2 latach mogę liczyć od nich na jakiś odpis czy coś?

Paula ale zakupy udane, fajne te pieluszki tetrowe :)

nusia kochana to normalne że tak reagujesz bo hormony robią swoje i ciężko nad tym zapanować. Postaraj się jednak nie denerwować, D powiedział tylko że rozważa zmianę pracy a nie że już ją zmienia więc przegadacie temat na spokojnie i będzie dobrze :)
A z tym nocnikiem to masz rację, ja też czuję że córa ok 3 roku dopiero przekona się do kibelka. Pytana gdzie powinna zrobić siku i kupką bez wahania pokazuje na nocnik, a już zapytana czy chce to tam zrobić odpowiada NIE :P
W sumie to nie mam ciśnienia, jedynie co to nie wiem jak damy radę w październiku z kupnem tylu pieluch :dry:
Udanych zakupów :)

Anecia ja na razie nic nie kupuję chociaż bardzo mnie korci. Mieliśmy zacząć od przyszłego miesiąca żeby potem dać radę finansowo, ale ostatecznie postanowiliśmy miesięcznie odkładać pewną kwotę a potem wszystko kupić za jednym zamachem i tak w większości przez allegro :blink:

Miłego wieczorku :)

11 lata 5 miesiąc temu #704431 przez oleczka86
Dzień dobry :)

Agsiak myślę że w szpitalnym archiwum powinni Ci zrobić ksero tego wypisu, ja jak w zeszłym roku w listopadzie rodziłam córkę robili mi badanie na grupę krwi i też teraz poszłam zrobić ksero do archiwum żeby znów tego badania nie robić. Wydaję mi sie że gdybyś miała mieć cc to Twoja lekarka by Ci już o tym powiedziała, także spokojnie napewno wszystko będzie dobrze dasz rade urodzić sn a to chyba lepsze rozwiązanie niż cc. A co do nocnika ja właśnie bardzo chciałam żeby syn się nauczył przed moim porodem głównie ze względu na finanse ale nie naciskałam, i tak jest chyba najlepiej dziecko samo do tego dojrzeje :)

Nusia nie denerwuj się aż tak bardzo, wiem że łatwo sie mówi gorzej z wykonaniem mnie też czasem ponoszą emocję a później jak na spokojnie o tym myśle to sama dochodzę do wniosku że nie warto było. Na pewno dzisiejsze zakupy poprawią Ci humor :)

U mnie dzisiaj ponuro deszcz pada i jakoś nic człowiekowi sie nie chce :(
Miłego dnia brzusie :)

11 lata 5 miesiąc temu #704485 przez Edzia04
Hej Kochanie moje!!
Wczoraj wieczorkiem wrociłam do domu. Pewnie juz przed porodem nie pojade do rodziców, ale wszyscy zapowiadają,że co dwa tygodnie mają przyjeżdzać do mnie:)
W środe i czwartek byłam z siostrami na wyspie RODOS (rodzinnych ogrodkach dzialkowych ogrodzonych siatka) hehhe opaliłam sie jak rak oczywiscie na czerwono , do wczoraj mnie ramiona piekły. Dziś juz naszczęscie zbrązowiałam. :)

Agusia Ty sie wagą nie przejmuj, ja całe życie mam nadwage , treaz mimo tego,że jem mniej niż przed ciązą juz przytyłam z 10 kg, jestem przerazona jak dalej rozwinie sie sytuacja i jak poradze sobie taka gruba podczas porodu, ale w tej chwili to juz nie odemnie zalezy bo lekarz powiedział,że to powoduja hormony:(. Niestey tak juz jest,że jedni są bardzo szczupli bez szczególnych strań, a drudzy mimo wyrzeczeń mają pod górke.:(

I apropo rodziców, jak pisałaś wcześniej to naszczęście ja rodziców i teściów mam wspaniałych, możemy na nich liczyc w kazdej chwili, może dlatego, nie ma miedzy nami konfliktów, że mieszkamy odzielnie, mamy własny domek i z tego powodu jestem najszczesliwsza na swiecie !

Nuska Kochana Twoj D jeszcze nie zmienił pracy, tylko narazie planuje, wiec nie denerwuj sie tak, a moze okaze sie,że w tej nowej bedzie lepiej zarabiał i miał lepsze warunki, zmiana nie zawsze musi okazac sie gorsza.

Karo ciesze sie bardzo, ze sie zaczyna u CIebie układać, trzymam kciuki, żeby wszytsko dalej szło dobrze. Piękny brzusio!!

Paula Nie tylko Ty jestes przerazona, ja jak sobie o wszytskim pomysle, to....
Naszczęście moj kochany mąż podtrzymuje mnie na duchu,że damy rade, a w razie czego rodzice służą pomocą.
Ja juz ciuszki dla Zosi mam wszystkie łącznie z kocykami. Teraz tylko kosmetyki, łóżeczko i najwiekszy problem wozek, na żaden nie możemy sie zdecydować.:/

Witam NOWE MAMUSIE, milo ,że do Nas dołączyłscie. :)

My dziś mamy z męzem w planach żuzel mistrzostwa swiata są u Nas, ale pogoda za oknem wskazuje na to ,że chyba niestey bedzie przełożony.

Miłego dzionka zycze buzki papap

11 lata 5 miesiąc temu #704512 przez Anecia225
hey Kobiietki jeszcze Was nie POznalam wszystkich i nie lapie co vkto i jak :P ale u MNie tez Pogoda Nie za Ciekawa deszcz chlodno :*( i nie ma co robic dobrze ze Uwielbiam Rekodzielo dziergam Kocyk dla Kolezanki dziecka (jeszcze w brzuszku) to mam zajecie i mam w planie tez zrobic dla Mojego Malego Skarba :D Kolor Bialy :D MNie dzis Dziubulek Obudzik ok 8 Fikolki robil i juz nie zasnelam z Radosci :D to takie wspaniale uczucie Mam wrazenie ze Corcia tak Nie kopala hihihihi

11 lata 5 miesiąc temu #704529 przez Groszek
Groszek wita :) Nocka ot taka sobie, stary siedział całą noc przed komputerem a teraz ma focha i sie nie odzywa :angry: wczoraj tak się wkurw***am, że pojęcia nie macie. Na początku sierpnia jedzie do Włoch na tydzień, ok niech jedzie taka jego praca, ale po co "opiekę" mi załatwia za plecami? Co ja kurwa niepełnosprawna jestem? jak se pomyśle że mam siedzieć tu z teściami to mnie się wszysto przewraca :angry: :angry: :angry: :angry: Dziś strajk i obiadu nie będzie, mam to gdzieś, narobię się jak wół a głupiego dziękuje nie usłyszę :unsure: Dobrze że nie pada to pójdziemy z Michaśkiem na spacer i może na jakiś obiad wstąpimy do knajpy, bo dziecka głodzić nie będę.

Do nowych mamuś
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
i musicie się przyzwyczaić że regularnie na niego narzekam ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 5 miesiąc temu #704536 przez P@ul@
Wpadłam się przywitać. Wczoraj strasznie późno poszłam spać i jeszcze kilka razy w nocy wstawałam na siusiu, więc musiałam odespać. Przeczytałam co tam napisałyście.

Dziewczyny co wy takie nerwowe, olać tych chłopów :P

Ja lecę teraz na śniadanie, bo już mój K. nade mną stoi, że mam wstawać coś zjeść :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka