BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #704542 przez Groszek
To się ciesz, że ktoś o Ciebie dba :) Wczorajszy tekst D "nie po to sobie żone brałem, żeby samemu śniadania robić" to go wyśmiałam, odwróciłam się na pięcie i tyle mnie widział.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #704578 przez P@ul@
Groszek napisał:

To się ciesz, że ktoś o Ciebie dba :) Wczorajszy tekst D "nie po to sobie żone brałem, żeby samemu śniadania robić" to go wyśmiałam, odwróciłam się na pięcie i tyle mnie widział.

O nie!!! Przez tydzień by ani śniadania ani obiadu i nawet kolacji nie dostał!!! Wrrrrr!!!!

11 lata 5 miesiąc temu #704619 przez Anecia225
hihih Kochane nie martwcie sie Wlasnie facetami fakt kazdy jest INNy Paula ma chyba Faceta do rany przyloz no nie kazdy takiego ma ja mam diete i np codziennie cos kombinuje i maz je to co ja tylko sobie podjada w innych godzinach a ja patrze i tez twierdzi ze poco patrze na niego ciekawe jak jemu by bylo milo jak by nie mogl zjesc patrzylby... i tez Groszkumoj przesiaduje na Kompie ja juz dawno chrapie a on siedzi ...
A te nasze nerwy takie sa ja tez mam raz mam caly dzien chodze fosze sie a drugi dzien cicha jak MYSz hihihih :D

Paula czesto latasz Siusiu po nocach ???? :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu #704621 przez Anecia225
A groszek dobrze dobrze niech zobaczy jak nic nie bedziesz robic jak Milo mu bedzie ja kiedys tez tak zrobilam ale naszczescie nie by;am w ciazy bo szkoda nerwow w ciazy i szybko zobaczyl jak to fajnie sie zyje na suchym zaczal robic sam sam do sklepu sam naczyni a szybko zgody chcial momentami zapomina sie znowu wiec chyba chce zaczac znowu sam gotowac hihih

11 lata 5 miesiąc temu #704655 przez P@ul@
Anecia225 napisał:

Bardzo często i się przez to strasznie nie wysypiam. Nie dość, że ciężko znaleźć mi wygodną do spania pozycję to jeszcze ledwo się jakoś ułożę i znowu czuję, że do WC będę musiała lecieć...

11 lata 5 miesiąc temu #704685 przez Agusiak
dzień dobry :)

U nas także leje i cały dzień w domu siedzimy :(

oleczka ja też tak myślę, że nastawiamy się z ginką na sn i mam nadzieję, że tak się stanie.
Jestem przerażona tym bólem bo mam niski próg dosyć, ale jak przypomnę sobie właśnie moje męczarnie po cc i to przez wiele miesięcy to dziękuję :dry:
W takim razie zgłoszę się do szpitala po ksero tego wypisu, ale myślę że w razie czego sami ściągną go sobie z archiwum jak już przyjdzie do porodu :)

Groszku kochana, masz Ty z tym swoim mężem. Ja też bym zatłukła jakby za moimi plecami mąż mi teściów to opieki nagrał :angry: Ale może uda Ci się jakoś z tego wykręcić i odwołać ich przyjazd.

Ja na szczęście ostatnio wstaję tylko raz, góra dwa razy w nocy na siku :)

Wczoraj wieczorem zmierzyłam jak co dzień ciśnienie i wyszło mi 137/71 tętno 111, a rano 132/74 tętno 111. Pewnie moja ginka na wizycie spanikuje bo ona taka troszkę jest, hehehe :silly:

Miłej reszty dnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #704727 przez Elusia
Hej dziewczyny, ja siedzę i staram się czytać pracę mgr bo jutro obrona ale jakoś mi nie wychodzi :dry: a mały już potrafi kopnąć tak, że boli :laugh: na wizytę prywatną u poleconego ginekologa muszę czekać aż miesiąc... no nic trudno, poczekam.
Forum ruszyło:) przeczytałam wszystko, witam nowe mamusie:) Groszek jak facet ma za dobrze to mu odbija :P tak jak mówisz jak przywileje mu zabierzesz to się nauczy :) ja nie wiem jaki poród mnie czeka bo ginekolog na pierwszej wizycie powiedział, że naturalnie to ja nie urodzę bo mnie porozrywa... :dry: a teraz już nie mówi nic... więc zobaczymy, muszę zapytać na wizycie o to.
Karo, dobrze, że u Ciebie coraz lepiej:) a brzusio- mega duży :laugh: dzidzia widać zdrowo rośnie :)
Co do siusiu to na szczęście ostatnie 2 noce pięknie przespałam i tylko 2 razy siusiu byłam :laugh: to chyba dzięki tabletką bo w poprzednich tygodniach to miałam dokładnie tak jak ty Paula.
Miłego popołudnia, odezwę się jutro pod wieczór:*

11 lata 5 miesiąc temu #704754 przez Anecia225
P@ul@ napisał:

Anecia225 napisał:

Bardzo często i się przez to strasznie nie wysypiam. Nie dość, że ciężko znaleźć mi wygodną do spania pozycję to jeszcze ledwo się jakoś ułożę i znowu czuję, że do WC będę musiała lecieć...

jestes w 25 tygodniu i juz tak latasz Moze powiedz lekarzowi on moze powiedziec ze to normalne ale lepiej spr mocz przy cukrzycy ciazowej wlasnie tak jest a duzo pijesz moze sprobuj na wieczor juz nie pic za wiele bys mogla przespac ja tez mialam taki moment, ale minelo.chodze raz w nocy ale malo pije rpzy tej diecie.siedzi maluch nisko to tez moze byc przyczyna ale jesli z Macica wszystko ok nie obniza sie to tak jest na lewym Boku najlepiej jest spac, a ty moze wymecz sie i wtedy moze usnies lepiej bo pewnie po nocy takiej to w dzien odsypiasz :huh:

11 lata 5 miesiąc temu #704756 przez Anecia225
przepraszam 27tc ale pomimo tego to i tak czesto robilas juz krzywa cukrowa?

11 lata 5 miesiąc temu #704761 przez Anecia225

11 lata 5 miesiąc temu #704763 przez Groszek
Niestety przyjazdu nie odwołam :angry: i będę musiała się z nimi przemęczyć, najwyżej walnę na początku focha i się nie będę odzywała :) Śmierdzi mi cały dzień marcepanem (którego nienawidzę) a w domu niczego takiego nie ma... i wróciły mi mdłości bleeeeeeee

11 lata 5 miesiąc temu #704764 przez Anecia225
chyba mi sie uda;lo dodac suwaczek :D

11 lata 5 miesiąc temu #704768 przez Anecia225
Groszku to hormony hihihihi ja usiadlam chwile bo dzis sie narobilam galarete drobiorwa zupka brokulowa rybka wjarzynkach zupke na jutrp juz przygotowywalam kolacja Corci uffff dosc i sledzia dzis jadlam z cebula i jogurtem naturalnym tak chyba Maluszkowi sie zachcialo MNIAM jak nigdy w zyciu mi smakowal :P

11 lata 5 miesiąc temu #704769 przez Groszek
Z Misiulem też wstawałam po kilkanaście razy w nocy a wszystko było ok :) teraz nie wstaje bo mi się pęcherz rozciągną hihihi :P

11 lata 5 miesiąc temu #704771 przez Groszek
Anecia musisz wejść w Twój profil i w podpisie wstawić kod suwaka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka