BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #705002 przez nuśka09
Dzień dobry ;)

Kochane nie nadążam za Wami :P po przeczytaniu zaległości połowę już zapomniałam :P
Groszku
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

oleczka
straszna tragedia, dobrze że Wasz kierowca uszedł z tego cało, no ale ten drugi...ehh mam nadzieję że sobie dziś wspólnie przyjemnie spędzicie czas żeby trochę ochłonąć.
Paulamnie też strasznie zgada męczy, ponoć w ciąży można stosować leki na zgagę ja jednak wolę ich unikać, pomaga mi zimne mleko 3,2% ;)

Kochane co do pracy mojego D. to on chce iść do tej innej tylko ze względu na to że jego kolega tam robi którego ja nie cierpię bo on namawia D. wiecznie na picie, kiedyś pracowali razem i już mieliśmy się przez to rozstawać bo miałam dość.Od kiedy D. pracuje tu gdzie teraz to jest ok, a zarobki tam wcale nie lepsze jak się okazało a warunki gorsze więc prawdopodobnie nic z tego nie będzie :lol: :lol: :lol:
Wczoraj z ciocią i siostrą byłam na zakupach i kupiłam sobie na bazarku mega wygodne i śliczne baleriny :D ( mam bzika na punkcie butów :P)

Popołudniu brat D. wziął mnie na spacer, potem poszliśmy nad zalew bo tam jakaś impreza była ale nic ciekawego, same osobistości w wieku 14-18 więc poszłam do domu ;)
i z ciocią przegadałyśmy na balkonie do 1 w nocy, komary mnie zeżarły ;/;/

Dziś po obiadku może przejedziemy się nad stawy bo tu tak cudnie jest że szok :D a to moje ulubione miejsce fotopolska.eu/foto/366/366429.jpg ;)

W środę jadę już do domu bo wizyta u dentysty i glukoza mnie czeka a chętnie zostałabym tu jeszcze trochę ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #705045 przez Groszek
Hehe arszenik - pomyślę :lol: Groszkowa panna odsypia nocną zabawę, za to misiu daje w kość. Wczoraj wysprzątałam całe mieszkanie a dziś od nowa burdel na kółkach... :unsure:

Glukozę miałam w 20tc nie wiem dlaczego, ale tak mi gin kazał wiec zrobiłam :)

U nas słoneczko, chmurki i nie za gorąco idealnie na spacer po obiedzie :lol: Zapewne pójdziemy na lody, bo młody nie odpuści, a że na rynku impreza to skorzystamy :)

Miłego dnia :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 5 miesiąc temu #705162 przez Elusia
Czyli wychodzi na to, że tylko ja mam linie od przepony po spojenie łonowe i jeszcze różową otoczkę wokół pępka?? :unsure: dobre wieści: Obroniłam się!!! :laugh: narzeczony robi z tej okazji karpatkę :laugh:
Miłej niedzieli:)

11 lata 5 miesiąc temu #705168 przez Karo290392
Elusia
No to piękna gratulacje! :)
Ale to było z góry przewidziane ze dasz rade :)

Karpatka..mmm:) ale narobiłaś ochoty :)

Dzis taki upał ze nie jestem w stanie sie ruszyc non stop tylko pod chlodny prysznic a mój biedny maz jeszcze w piekarni pracuje przy piecach:( jak mi go szkoda :(

Ale Wam powiem że ten czas leci szybko..i to strasznie..niedawno jeszcze sie poznawałyśmy i forum miało zaledwie kilka stron, a teraz z dnia na dzien coraz bliżej porodu, nas coraz wiecej a forum kwitnie :)

A no i zapomniałam oczywiscie -WITAM RÓWNIEŻ GORĄCO NOWE MAMUSIE :*

Jak ja Was wszystkie kochan moje e-ciotki :)

Mąż stwierdził że sie uzależniłam od kontaktu z Wami , bo przez ten czas nie było dnia abym o Was nie wspominała:)

11 lata 5 miesiąc temu #705180 przez P@ul@
Elusia ogromne gratulacje :)

Karo ja też się chyba uzależniłam :) w domu też cały czas o was wspominam. Strasznie się cieszę, że znalazłam to forum i mogę sobie z wami pogadać. Super sprawa :) Już widzę jak będzie się zbliżał październik... te nasze strachy i radości, skurcze, odchodzące wody... ech :)

11 lata 5 miesiąc temu #705228 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

Elusia GRATULUJĘ obrony, ale ani przez chwilę nie wątpiłam, że Ci się uda :)

Mnie też coś dziś zgaga męczy i cały dzień ból głowy. Nie wytrzymałam i wieczorem wzięłam APAP.

My dziś w domku ale chociaż pogoda dopisała to na podwórku się przesiedziało, młoda się wybiegała, ja wyczesałam psinę, a potem umyłam i wyprałam krzesełko do karmienia bo mam zamiar je sprzedać ;)
Jak będzie potrzeba to dla drugiej młodej kupię to z IKEA za 50zł bo jest o wiele fajniejsze i zajmuje mniej miejsca :)

A mężuś zaraz przyniesie mi lody z bitą śmietaną :lol: :lol:

Kochane jeśli chodzi o forum to ja jestem chyba najbardziej uzależniona. Jestem tu już prawie 4 lata i nawiązałam wiele wspaniałych znajomości :)
Mąż już się przyzwyczaił, że go "zdradzam" z forum i już nie komentuje ale na początku bywało, że miał o to pretensje :P :P

Miłego wieczorku :)

11 lata 5 miesiąc temu #705251 przez P@ul@
Ja mam dziś jakiegoś doła :( Ryczeć mi się chce i chodzę taka marudna. Brzuch mnie wkurza, skurcze nóg męczą... kiepski dzień, taki męczący jakiś. Chciałabym się czymś zając, ale potrafię tylko myśleć o ciąży, porodzie, tym czego mi brakuje... i się dołuje,że tyle fajnych rzeczy chciałabym kupić, a kasy brak.

A i mam pytanie, wiem, że na pakowanie się do szpitala jeszcze duuużo czasu, ale chciałam spytać jak myślicie, czy spakować dużą walizkę i w nią to co potrzebne dla mnie i dla dziecka, czy lepiej dwie osobne mniejsze torby?? Jak myślicie jest wygodniej? W walizkę niby wszystko wchodzi na płasko i jak się otworzy to widać, ale z drugiej strony z taką sporą walizką może być śmiesznie... I jeszcze jedna opcja mała walizka dla mnie i torba zwykła dla dziecka. Nie mogę się zdecydować, a torby to kolejny zakup jaki planuje, bo jakoś tak się złożyło, że nie mam żadnej porządnej w domu.

11 lata 5 miesiąc temu #705373 przez Karo290392
No powiem Wam kochane że ja też nie moge sie juz doczekać co to sie bedzie działo :D
a niektóre to pewnie we wrześniu zaczną sie rozpakowywać :)

Dziś w nocy wogóle nie spałam tak szybkie tetno miałam ze sie dusiłam prawie cała noc. maz mi zmierzyl i ponad 130 uderzen na minute a juz kilka godzin w lozku lezałam. chciał na Emergency jechac ale ja nie chciałam a teraz wróciłam bo byłam go odprowadzic na autobus do pracy i zrobic zakupy ( staram sie rano najwazniejsze bo w dzien upały a pierwszy deszcz na poczatek sierpnia zapowiadaja dopieero- a ze lekarze nie pozwolili mi wychodzic to korzystam rano i pod wieczór) i wyobraźcie sobie moje zdziwienie gdy weszłam do domku o godzinie 5.30 a tu współlokatorka( stara panna) z ryjem na mnie ze jak wstajemy do pracy to mamy byc cicho bo ona spac nie moze i zebym w nocy do łazienki nie chodziła tak czesto bo ona sie budzi. no szlag mnie trafił- najlepiej mezowi sniadania nie robic bo za głosno, z lozka wstac za głosno a z toalety skorzystac to juz wogóle;/ wydarłam sie na nia bo to szczyt wszystkiego był i druga wspóllokatorka( mama tej co nam wynajmuje) mnie obroniła ze jestem w ciazy i mam prawo nawet co 5 minut do toalety chodzic czy schodzic do kuchni zjesc a ona nie pozwoli zeby tamta na mnie wydzierała bo nie powinnam sie denerwowac tym bardziej ze tak znosze ciaze jak znosze. no normalnie az spac mi sie odechciało.
Przepraszam ze Wam tak marudze ale musiałam to z siebie wyrzucic...

p@ul@
nie wiem jak inne ale ja biore mała podreczna walizke na kółkach ze soba a osobno mała dla małej która przywiezie mąż bo szpital 5 minut autem . A u nas i tak maluszka kąpią dopiero po tygodniu więc juz duzo rzeczy odchodzi do zapakowania.

11 lata 5 miesiąc temu #705391 przez Anecia225
Karo to sie masz My Mieszkamy w Bloku i powiem ci Szczerze ze nikt nie patrzy na nikogo kazda chodzi jak swieta Krowa za przeproszeniem idac o 7 rano po schodach tupiac jak Slon i to tez dziewczyna ktor ma 13 lat zlosliwie robi to powiem ci ze tez to denerwuje bo prawda jest to ze nie kazdy musi wstawac zalozmy o 7 ja ci powiem ze ja wstawalam do poracy o5 wychodzilam po 5:15 i cisza jak Makiem zasial Nikt nie slyszal ze ja szlam do pracy a inni laza jak te swinie nie patrzac ze mamy wakacje. CO do Ciebie to jasne ze ty masz Prawo Latac siusiu chocby i jesc jestes w ciazy i ci sie nalezy a poza tym co tu duzo gadac bez sensu takie UWAGI kiedy wiadomo ze Maz wstaje i wstajesz by wypelnic swoje obowiazki ... a Babka niech nauszniki na uszy nalozy i spi spokojnie.Nie odbierz MNie Zle ale u mnie serio to jest jak by slonie chodzily trrzaskanie drzwiami gadanie w glos wiec mnie osobiscie tez to denerwuje albo pies wypuszczony na balkon o 7 i szczekajacy na NIby golebie czuby jak dla MNie na podworko niech wypuszcza bo jeszcze troche i bedzie szczal z balkonu a ze wyzej to bedzie i u mnie :dry:

co do torby ja biore jedna duza ja akurat mam ok 40 km do Szpitala wiec troche sie boje by czegos zbraklo bo nikogo tam nie mam blisko trzeba dojechac :O

Paula Kochana tk to bedzie przez Te Hormony Nasze moze potrzebujesz sie wyplakac ja caly tydzien an Meza fochalam sie krzywilam a jak pojechal w lazience plakalam zeby Dziecko nie widzialo hihhih :silly: i zrozum MNIe hahah

Agusiak Na zdrowie :D Lody ze smietana ja jakiego kolwiek bym zjadla ale sie boje rpzez ta cukrzyce :*(

Ide na Sniadanko mam regularne jedzenie przez pomiary cukru pozdrowienia 3majcie sie wpadne jeszcze :D

11 lata 5 miesiąc temu #705405 przez Anecia225
Paula nam to wychodzi niby na ten sam Dzien :D :D
U mnie wg USG wychodzi ze 2 pazdziernik ale to sie Okaze :P ja liczac od zaplodnienia od 20stycznia to gdzies tak bedzie :D

11 lata 5 miesiąc temu #705434 przez Agusiak
dzień dobry :)

Oj Karo kochana, jakieś wstrętne babsko z tej współlokatorki ale nie martw się tym, jeszcze troszkę wytrzymasz a potem już będziecie u siebie i nikomu do tego co, o której i ile razy będziesz robić :)
A to tętno to faktycznie masz nadal wysokie :( może idź na to pogotowie?

Ja Wam powiem, że ostatnio też jakoś gorzej się czuję. Boli mnie wszystko, biodra, nadal te pośladki tak że czasami iść się nie da, mam zadyszki i trudno oddech złapać i zdarza mi się jeszcze takie jakby ciepło w głowie, muszę wtedy szybko otworzyć okno, wyjść na powietrze najlepiej jak jest chłodno, albo położyć się. Kurcze do tej pory było super a teraz zaczynają się przeboje :blink:

Anecia kochana ja właśnie korzystam z tymi lodami bo jak w środę okaże się że coś nie tak z tą krzywą cukrową to też już mi nie będzie wolno :/
A z tymi sąsiadami to tak jest. W bloku masakra, potem mieszkaliśmy z mężem w kamienicy gdzie mieszkały jeszcze 3 rodziny i codziennie budził nas budzik sąsiada w postaci mega głośno puszczonej muzyki :dry: Teraz mieszkamy z moimi rodzicami w domu jednorodzinnym i sąsiedzi też dają popalić, więc to wszystko od ludzi zależy czy się potrafią zachować czy nie.

Paula ja biorę jedną dużą torbę, ale że szpital mamy blisko to poprzednim razem mąż wiele rzeczy mi podrzucał i dowoził także mam ten komfort, że jak mi czegoś braknie to nie ma problemu. A u nas prawie nic dla dziecka nie trzeba brać tylko pieluchy i krem do pupci, a ubranka jak kto chce, ale jak pisałam wcześniej te co przyniesiesz musisz zostawić w szpitalu więc lepiej nie brać wcale albo jakieś używane lub mniej ładne.
Ja brałam i zostawiałam, bo wiem że są matki, które nie mają w co maluszków ubrać a nie będę szpitalowi tych kilku szmatek żałować :blink:

Ja już po śniadanku, miłego dnia :)

U nas leje :(

11 lata 5 miesiąc temu #705472 przez Karo290392
Ojjj kochane

anecia225
Ja Cie doskonale rozumiem bo ludzie potrafia na złość robić ale my naprawde staramy sie jak najcichszej aby nie obudzic nikogo a ta w niedziele ma wolne ( a maz mój 7 dni w tyg pracuje i codziennie o 4 wstajemy) to ona w sobote zaprosiła swojego faceta do pokoju i chyba do 2 gadali, smiali sie a my zeby byc mili po prostu nie zwracalismy uwagi ja nie spałam bo nie moglam zasdnac maz tak samo a rano gdy chciałam odpoczac to ta przed 6 zaczeła odkurzac, trzaskac garnkami itd. porazka jakas. ale jeszcze tylko 2 tygodnie trzeba dac rade.

U nas upał od samego rana prawie ,wrocilam wlasnie ze sklepu, zrobilam pranie ,zjadlam sniaanie i zaraz mykam do GP sie zarejestrowac i zglosic chec zmiany szpitala i położna niech mi ustala bo w czwartek mam wizyte ale w taki upał nie dam rady znow sie tłuc autobusem 5 godzin w dwie strony tylko po to zeby byc na 20 minutowym spotkaniu z polozna, wole tu na miejscu, niecale 5 minutek bede miała . a późńiej przekierowanie poczty zrobic na ten adres aby na stary nic nie przychodziło i zeby w domu sama nie siedziec to skorzystam z zaproszenia na mrożoną kawke z bita smietana do znajomej przy okazji ma mi pokazac jakies rze czy po jej córci po porzadki robiła :D

agusiak
Skarbie martwic sie nia nie martwie bardziej sie po prostu wkurzyłam i powiedziałam ze skonczyła sie miła Karolina, sama chciała to bedzie miała , maz tak samo sie wkurzył ze tak nas potraktowała. ;/
Ale jeszcze troche wytrzymamy :D
A Ty biedulko widze ze tez sie nameczysz... dobrze ze przynajmniej teraz w PL macie troche chłodu to odsapniesz troszke.

Uciekam kochane :* wpadne później bo mam duuuzo na głowie ;p
Trzymajcie sie :*

11 lata 5 miesiąc temu #705476 przez oleczka86
Cześć Brzuchatki :)

Ale się rozpisałyście przez te dwa dni,no no :) Powiem Wam że faktycznie jest to forum wciągające :) Dziękuję Wam za wsparcie, faktycznie wczoraj mieliśmy taki mały spęd rodzinny troche się człowiek odstresował, pogadał o pierdołach a dzisiaj mąż już od 7 jeździ i załatwia to z policją to z ubezpieczalnią...eh szkoda mi tego faceta ale my teraz też mamy trochę problemów, bo auto rozbite stoi, nie zarabia, a raty trzeba płacić kierowcy wypłate i w ogóle wszelkie inne opłaty...ale dobre co z tego wszystkiego wynikło to to że mąż przez kilka dni będzie teraz w domku z nami :)
Ja na krzywą cukrową wybiorę sie chyba jutro, zrobię sobię też morfologię żeby moją anemię skontrolować mam nadzieję że będzie ok.

Ja dzisiaj pół nocy nie spałam było mi duszno, pociłam się jak stary mops, musiałam sie dwa razy przebrać a jak w końcu usnęłam to moja córa o 5 pobudkę urządziła :)

Karo współczuję Ci współlokatorki, my z mężem nigdy nie zdecydowaliśmy sie na mieszkanie z kimś właśnie z takich przyczyn. Ja dość szybko wyfrunęłam z domu( a to z kolei długa historia) i mimo że było ciężko bo to większe koszta ale chcieliśmy być sami. Teraz mieszkamy w bloku 4 piętrowym i też nasi sąsiedzi niewiele sobie z tego robią że np my mamy małe dzieci, które potrzebują spokoju. Też nade mną mieszka panna, która jak schodzi ze schodów to chybą ją w klatce obok słyszą :pinch: są też starsze panie które nawołują sie stukaniem po rurach i pan któy lubi sobie wypić i głośno śpiewać...takie uroki mieszkania w bloku.

Elusia brawo! Gratuluję obrony i niech karpatka męża idzie w biodra :)

Dziewczyny nie bądźcie takie surowe dla tych Waszych mężów, my mamy teraz burze hormonów a im pewnie też nie jest łatwo. Faceci też przeżywają ciąże swojej żony/partnerki. A już jak urodzi to w ogóle są gorsi niż małe dzieci bo są zazdrośni i nie potrafią zrozumieć że dla nas kobiet to dziecko staję sie przez pierwsze miesiące numer 1. Ja sama z mężem miałam przeprawy bo on się niby czuł odtrącony, niezauważany itp ale rozmowa i czas i wszytsko wraca do normy :) A co do kochanków to niech sobie tak myśli jak jest zazdrosny to znaczy że mu zależy i kocha ale może nie potrafi tego odpowiednio okazać. Ja mojemu zawsze mówie na takie teksty że mam 10 jeden wchodzi drugi wychodzi i się kończy głupia gadka :)

Co do torby szpitalnej...ja zawsze brałam taką jedna większą i spokojnie mi wystarczała. Dla dziecka miałam niewiele ubranek głównie pampersy, chusteczki jakiś kremik. A dla siebie też nie za dużo 2 piżamki, 2 ręczniki, podpachy, kosmetyki, szlafroczek, klapki i jeszcze jakieś tam pierdółki. W domu zawsze szykuję mała reklamówkę z ubraniami dla mnie i dla dziecka na wyjście i mąż przywozi.

11 lata 5 miesiąc temu #705484 przez Anecia225
Karolinko i masz racje ja bym im tez pokazala gdzie ich miejsce my tez nie mamy lekko w klatce a myslelismy ze jest tu cisza i spokoj ech POMYLKA :(
Korzystaj Kochana KOrzystaj z tych Lodow Agusia bo moze byc roznie ja tez tak robilam hihihi ale lepiej zebys Nie miala :) no i Ja szybko ucieklam z Domu z Mezem i tak ciagniemy KOniec z Koncem ale Jakos sie zyje Byle zdrowie Bylo nic wiecej nie brakuje i nie POtrzeba :D
U nas pochmurnie ale bez deszczu ja ide do miasta kupic wloczki chce wydziergac Kocyk w kolorze Bialym dla Dzieciaczka :D pozdrawiam pozniej sie odezwe

11 lata 5 miesiąc temu #705491 przez oleczka86
Anecia ja też dziergam :) tyle że robie sukienusie dla córci na chłodne dni, które nadejdą...a jak sie okaże że będzie druga dziewczynka to zrobię drugą taką samą tyle że mniejszą :) A Ty kocyk jaki będziesz robić masz jakieś foto przykładowe pochwal sie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka