- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Anecia225
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Pamiętam swoje początki na forum, a to jest pierwszym i jedynym na którym w ogóle się udzielałam
Suwaczki wyświetlają się bezpośrednio pod naszymi postami więc nigdzie nie trzeba wchodzić a wszystko fajnie widać
Moja córa w maju skończyła dwa latka
A Twoje pierwsze dzieciątko w jakim wieku i jakiej płci jest?
- Anecia225
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja nie wiem jak sobie poradzę z dwójką maluchów ale na pewno dam radę
No ja mam nadzieję, że cukrzyca mi nie wyjdzie chociaż powiem szczerze że taka przymusowa dieta by mi się przydała bo chyba do setki dobiję w kg do czasu porodu
Startowałam teraz z wysokiej pozycji bo nie pozbyłam się wszystkich kg po pierwszej ciąży a teraz też ciągle kg przybywa.
- Anecia225
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Anecia225
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie też pobudka o 7 ale serwowana przez moje dziecię
Śpijcie smacznie mamusie i do jutra
- oleczka86
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja na 100% nie wiem ale lekarz ostatnio mi mówił że dziewczynka, w duszy mam nadzieje że na następnej wizycie powie że to chłopak A krzywą cukrową nie wiem może pójdę w przyszłym tygodniu bo mój gin jest teraz na urlopie i wizyte mam dopiero 23.07.
Co do nocnika to ja jeszcze robiłam tak że razem z nim szłam siku ja siadałam na ubikacji a on przede mna na nocniczku, a teraz to on sam obie go nosi siada przed bajka i robi co tam chce
Nie martw sie że sobie nie poradzisz z dwójką maluchów mój syn miał 2 latka i 5 miesięcy jak urodziłam córkę i wszystko, jak do tej pory z resztą, było na mojej głowie bo mąż jest w domu tylko na weekendy i zdana jestem na siebie. Z dziećmi sama, zakupy sama, sprzątanie i gotowanie wszystko sama i grunt to zorganizowanie. Pamiętam na początku było ciężko zanim wszyscy sie zgraliśmy ale na szczęście Łukaszek jest bardzo grzeczny i nie sprawiał mi problemów. Ponad to włączałam go we wszystkie obowiązki związane z dzidzią i on się cieszył a ja miałam go na oku. A teraz kiedy malutka już podrosła bawią się razem, braciszek ją uczy pokazuje książeczki i generalnie jest lepiej niż przy jednym dziecku. Bo tak musiałabyś cała uwagę dziecku poświęcić a tak oni sami sie sobą zajmują a ja mogę coś tam zrobić Ja sie teraz trochę boję bo niestety albo stety teraz urodzę to mała jeszcze roku nie będzie mieć no i jej już tak fajnie wszystkiego nie wytłumacze ale pocieszam sie tym że Jagódka wpatrzona jest w braciszka jak w święty obrazek i będzie po prostu robić to co on :)Przeraża mnie tylko wyjście na zakupy czy choćby na spacer mieszkam na 3 piętrze i nie wiem jak dam radę z nimi wszystkimi zejść hehe.
Ja dużo nie przytyłam bo 3 kg ale zdążyłam zgubić ciążowe kg po córce w zasadzie w miesiąc a znią przytyłam 15kg i w styczniu już nie było widać że urodziłam i zaczęłam tą ciąże z taką samą wagą wyjściową. Ale przez tą anemię nie mam w ogóle apetytu mało jem najlepiej nic bym nie jadła ale krzyczą na mnie najbardziej mąż jak wraca do domu. No i jeszcze te okropne żylaki bardzo uciążliwe bolą dokuczają no i przez nie martwie sie jak będzie poród wyglądał ale mój gin na razie nic nie mówi więc jeszcze czekam.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oleczka współczuję anemii ale zazdroszczę tych niewielu kilogramów.
Mnie to będzie bardzo ciężko zrzucić wagę. Chociaż ogromnie się boję to liczę na poród sn bo pierwszą miałam cesarkę i strasznie długo dochodziłam do siebie. Nie karmiłam bo córa w ogóle nie umiała załapać cyca, na nic się zdała pomoc fachowców czy położnej, ona nie chciała i koniec. Więc niczego ze mnie nie wyssała, tyle co przez pierwsze dwa tygodnie się udało a potem troszkę odciągając. Jak pomyślę że teraz też by miało tak być to chyba potem czeka mnie już tylko operacja plastyczna
Staram się tym teraz nie martwić ale nie da się. Najwyżej zgłoszę się do jakiegoś lekarza dietetyka i będziemy walczyć
Kochana to faktycznie będziesz teraz miała małą różnice między dzieciaczkami. Moja córa także będzie miała 2 latka i 5 miesięcy jak się siostrzyczka urodzi
Podziwiam Cię, i jeszcze na dodatek sama sobie ze wszystkim świetnie radzisz
A mąż nadal tylko na weekendy w domku? Tak to właśnie jest z tymi pracami.
A z tym 3 piętrem to faktycznie może nie być lekko. A windy rozumiem nie ma?
Ja mieszkam w domu ale teraz przez miesiąc mieszkaliśmy u dziadków w bloku bo tu był remont i właśnie na drugim piętrze bez windy to mi mąż zostawiał wózek w samochodzie przed blokiem
Ale na pewno i z tym sobie poradzisz Może jakaś chusta labo nosidełko?
Ja już po śniadanku, słonko u nas wychodzi chociaż jest już chłodniej niż było.
Miłego dnia
- oleczka86
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak ciąża z córą dobiegała końca też sie martwiłam jak to będzie nie chciałam cesarki bo wiadomo że już dwójka pod opieką ale z drugiej strony bałam sie żeby macica nie pękła po tej cesarce i takie tam. Tyle co mogę powiedzieć to to że lekarze wiedzą co robią a raczej położne krzywdy Ci nie dadzą zrobić.
Teraz chciałabym też urodzić normalnie ale liczę że poród będzie krótszy bo z córką męczyłam sie 30 godzin przez 24 godziny miałam skurcze ale rozwarcie nie postępowało dopiero jak podłączyli kroplówkę i to dosłownie na chwile i ruszyło, 6 godzin i po wszystkim.
Kobieta może rodzić i 5 razy ale chyba za każdym razem sie boi i martwi.
No niestety windy nie mamy bo blok ma tylko 4 piętra, z wózkiem jakoś coś pomyśle gorzej będzie ze zniesieniem dzieciaczków, ale pewnie też w praniu sie okaże.
A mąż niestety tylko w weekendy w domku i tak już długi czas sie kulamy ale co zrobić takie mamy czasy
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dosłownie po 5 minutach od decyzji byłam już na sali operacyjnej i robili mi znieczulenie.
Byłam w takim szoku, że leżałam jak trup i nawet lekarze się dziwili że taka spokojna jestem.
Do męża dzwoniła koleżanka z sali, że pojechałam na cc to ten myślałam, że to ja sobie jaja robię, ale zdążył akurat jak młodą z sali wynosili.
Potem nie mogłam do siebie długo dojść fizycznie i psychicznie, że miałam tą cesarkę
Nie mogłam się z tym pogodzić, może jakby była zaplanowana to byłoby inaczej.
A jeszcze dodam, ze moje dziecko ogólnie ruszało się tylko wieczorem, a tak to taki leniuszek była, więc może po prostu spała? Sama nie wiem, już się nad tym nie zastanawiam...
- oleczka86
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale najważniejsze że dzieciaczki mamy zdrowe przy sobie
Ja będę miała teraz taki sam odstęp czasowy między porodami jak Ty po pierwszym i powiedz mi pozwolili Ci rodzić naturalnie?
- oleczka86
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tylko teraz nie wiem i muszę się zapytać w środę na wizycie mojej gin jak to jest. Chodzę do lekarki która pracuje w szpitalu baaaardzo daleko od nas a jedynie przyjmuje pacjentki w mieście obok raz w tygodniu. Bardzo ją lubię i w ogóle cała przychodnia w porządku więc tam chodzę, ale rodzić będę w szpitalu w moim mieście. Tak samo miałam w pierwszej ciąży. Tylko teraz tak, czy mam się jakoś wcześniej zgłosić do tego szpitala, powiedzieć że miałam cc itp czy czekać aż akcja się rozwinie? No bo mogą chcieć wyznaczyć konkretny termin cc gdyby podjęli taką decyzję. Sama nie wiem.