- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- ewe88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziś szczęśliwy dzień Wypłata Wreszcie, bo od tygodnia miałam na koncie 4 zł No to teraz muszę kupić mężowi prezent na urodzinki
Mam do Was pytanie zupełnie niezwiązane z tematem dzieci. Chcę mu kupić mp4 żeby mógł się uczyć angielskiego i nie wiem czy na mp4 można wgrywać lekcje??? Może ma któraś inf. na ten temat z góry dziękuję
PS: zupełnie nie orientuję się w tych gadżetach
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
I wiecie co?... chciałabym urodzić w terminie-nie później, bo ja nie wiem jak ja wysiedzę w domu... zauważyłam, że bardziej mnie to męczy niż jak pracowałam
Agusiak ten komplecik cudny!!! jejciu przesłodki wprost! oby Paulinka szybko doszła do siebie a jak zamiast tego tantum rosa będę stosowała na ranę ten octenisept, no a do podmywania jak zawsze żel do higieny intymnej to powinno sprawdzić się też chyba dobrze co? Widzę, że masz dzisiaj ambitny plan to obyś wszystko porobiła tak jak sobie zaplanowałaś :*
Paula trzymam kciuki, że to jeszcze nie objawy porodu, tylko może jakieś skurcze przepowiadające, obyś wytrzymała jeszcze z półtora tygodnia żeby maluszek był donoszony
Tośka piękne rzeczy robisz też widzę na dupie nie możesz wysiedzieć tylko ciągle coś załatwiasz
Matio fajnie, że udało się choć część rzeczy kupić a co do wyjazdu nad morze świetny pomysł ah... też zaczynam za nim tęsknić.. ale jak ma się blisko to się nie korzysta, dopiero jak się jest daleko to się zaczyna doceniać takie rzeczy Trzymam kciuki, że wyniki cukru będą ok i oby mała się jednak przewróciła
Kasia ja tam zupełnie nie wiedziałam co kupić, więc mam tylko jeden z Nuka, chciałabym w ogóle żeby maluszek nie używał smoka... no ale zobaczymy a jak się w ogóle czujesz?? już odstawiłaś te leki? ciekawa jestem ile po odstawieniu Twój synuś będzie chciał wyjść na świat bo one jeszcze niby właśnie trochę trzymają. Ale trzymam kciuki, że będzie ok :*
Ewe ja w tym temacie jestem zielona
Uciekam kochane i dam znać po powrocie.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Matko jeszcze spakować się do szpitala trzeba a ja nawet nie mam nic poprane :/
Kupić muszę też jakieś koszule bo w tamte nie wejdę no i nie chcę już takich typowo piżamowych
Nie wiem tylko gdzie takie kupić.
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Agusiak śliczny komplecik
mam nadzieję że Paulince minie gorączka, próbowałaś kiedyś plastrów na czółko? Mojej mamie pediatra poleciła jak Marysia miała 3dniówkę ,bodajże IBUM plastry chłodzące, skuteczne i nie trzeba się męczyć z podaniem syropku
[bTośka[/b] ja smoczek mam taki allegro.pl/nuby-smoczek-silikonowy-wisie...ory-i3467493292.html i jeszcze z nuka i canpola po 2 wszystkie dostałam, bo sama aż tylu bym nie kupiła
MartiO dawaj znać po wizycie miejmy nadzieję że córcia główką w dół ja mam w piątek wizytę w tym samym celu ale widzę że Mały cały czas ma główkę u góry bo kopniaki czuję w dole brzucha a jak leżę na plecach to nawet widać główkę na górze
Zazdroszczę Wam pobytu nad morzem ja już z 10 lat nie byłam a rodzinę mam w Jastarni no ale nie jakąś bliską i nie utrzymuję z nimi kontaktu. Ale mam nadzieję że w końcu pojedziemy chociaż na kilka dni
Elusia kurczę zazdroszczę Ci takiego zapału ja mam dużo do zrobienia a nie mogę się zmobilizować, cały czas spać mi się chcę, mdłości mam, słabo mi, czuję się jak na początku ciaży ;/dawaj znać jak po wizycie
Dziś udało nam się wcześniej wstać i iść na zakupy. Ale okropnie się czułam, ciągle mi słabo było, dobrze że byłam z D. bo sama nie dałabym rady łazić i jeszcze zakupy potem nieść. Kupiliśmy warzywka na placu i na lumpkach kupiłam sobie tunikę taką na jesień.
Ukisiłam dziś kilka słoików ogórków i poprałam kocyki dla Małego, teraz czekam aż mój D. wróci z żelazkiem od znajomych i pasuję coś poprasować w końcu
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
Od dziś nie biorę juz tego leku Mały kopie i wypina się brzuszek mam twardawy taki i caly czas czuję go baaardzo nisko... Oby to co moiwsz ze te leki trzymają jeszce trochę sprawdzilo się bo jeszce nie moge urodzic choc jutro zaczynam 37 tydzień ale ten remont musi się skończyc jakos pewnie w przyszłym tygodniu i wtedy bede spokojniejsza i juz bede mogla w spokoju harmonii rodzic ale to tak się mowi a zobaczymy ile będzie jeszcze chcial siedzieć w brzuszku:) Daj znac jak po wizycie:)
NUSKA odpoczywaj więcej:)
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
No ja dopiero teraz wrocilam uuuuu nogi puchna jak pochodze dluzej ale wynik tarczycy ok i nawet odebralam po znajomosci wynik z cukru i srednia Moja to 5,1 tak jak Mialam wiec nie wiem o co chodzi przed dieta wyszlo tez tak samo i teraz jak stosuje diete i taki sam super w sumie ciesze sie w piatek Jade do diabetologa.A wszedzie gdzie nie pojde mowia ze mam pilke a nie dawno wam pisalam jak kazdy gadal duuzy ,asz brzuch wielki itp swinie zazdrosne tak mowia heheheheh kazdy ma jaki ma aby dziecko zdrowe bylo i my cale szczesliwe wrocily,
Nachodzilam sie dzis tez masakra cale miasto obeszlam.I od tej sytuacji w domu z bratem nie moge wypoczac. wczoraj zrobilam kolejna czapeczke
a co do octeniseptu to u nas koezanka 4 dni temyu rodzila i nie kazali niczym psikac i ruszac pepuszka.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Macie moj brzuszek
- trufla
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Też byłam na lekch podtrzymujących i urodziłam 2 tygodnie po terminie.
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agusiak Mi właśnie pani w aptece powiedziała, że ten octenisept się u niej na ranę po porodzie dobrze sprawdził- bo zupełnie nie szczypał i szybko się zgoiła... oby miała rację. Ja koszule kupowałam przez internet widzę, że zaczęłaś przygotowania pełną parą tak jak mówiłaś, że we wrześniu zaczniesz tak widzę realizujesz fajnie
Tośka masz fajniutki zgrabny brzuszek!
Kasiu trzymam kciuki, że maluszek urodzi się w terminie albo chociaż tak jak mówisz po remoncie
Nuśka no tylko ty bidulko źle się czujesz, a moje samopoczucie jak najbardziej ok i dlatego energia mnie rozpiera
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nusia powiem Ci że ja małą też czuję tak jak wcześniej, na dole czuję normalnie jakby mi się nogami rozpychała z obu stron jednocześnie a u góry jak mi się wypinana to taka kulka jak główka a mimo to jest już prawidłowo ułożona więc mam nadzieję że u Ciebie także tak będzie
Elusia super, że wszystko dobrze Ale Cię pocieszył z tym że urodzisz po terminie Ale wcale może nie mieć racji więc się tym nie stresuj
Tośka brzuszek śliczny i zgrabniutki
Marti super że córcia już główką w dół i cukier chyba też dobry, nie pamiętam jakie są normy ale chyba do 140 więc super, że cukrzyca się nie potwierdziła.
Mnie się nie udało zamontować tego drążka w szafie bo okazało się że drążek jest ale nie mam tych bocznych haków i trzeba kupić. No a jak tego nie miałam to nie chciało mi się już szafy myć
Kochane dziękuję Wam ,młoda już lepiej, tzn w ciągu dnia daję jej leki i nie widać że ma gorączkę bo wariuje jak zawsze, mam nadzieję że to jakiś niegroźny wirus albo zęby bo nie mamy jeszcze piątek
Nusia mam te plastry nawet w domu i też przy trzydniówce jej stosowałam ale teraz je sobie sama odkleja bo ją to ciekawi więc póki co odpada, ale ogólnie polecam
Miłego wieczorku
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Elusiasuper że wszystko w porządku a co to tego porodu to nie sugeruj się tym co lekarz mówi, ogólnie gadają że pierwsze dziecko to zawsze po terminie ale to jak na loterii moja koleżanka pierwszą córkę urodziła 2 tygodnie przed terminem
Tosiaśliczny brzuszek
MartiO ale fajnie że Malutka się odwróciła oby już nie zmieniała pozycji
Agusiak zobaczę już w piątek co ten mój synuś nawydziwiał cieszę się że Paulinka ma się lepiej:)
a ja po obiadku trochę lepiej się poczułam i wzięłam się za prasowanie, pierwsza część skończona:)i spakowałam się do szpitala
a! i kurier mi dziś pościel przywiózł dla Małego )
jutro rano muszę wstać i na badania jechać ;/ dobrze że D. jeszcze ma 3 dni wolne bo przynajmniej dopilnuje żebym jechała
Dobrej nocki ;*
- ewe88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U nas dziś deszczowo
Tosia brzuś śliczny
Wczoraj był u mnie brat i rozmawialiśmy o wózkach. Okazało się, że ma kolegę, który robi wózki i dostaniemy 40% rabatu!!! Wózek wart 1360 zł sprzeda mi za 800 zł. Jupi!!! Ale fart
Dzisiaj idę robić się na bóstwo fryzjera mam na 17 A co.. mamusia zaszaleje
Jutro wizyta u lekarza więc dam znać co z moją myszką
Miłego dnia kochane :*
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nusia super że sobie poprasowałaś A poprasujesz też u mnie?
Próbowałam w nocy nakleić młodej tej plaster na gorączkę jak spała to się obudziła i jeszcze mi się oberwało
ewe ale świetnie Wam się trafiło z tym wózkiem, a jaki to będzie model?
U nas też deszczowo, zaczęło padać już w nocy, ale powiem Wam że obecnie nie przeszkadza mi to. Pogoda sprzyja temu że na nic nie mam siły a tak jak jest słońce to się ma wyrzuty sumienia że się w domu siedzi
Miłego dnia
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Ja tylko na chwilę, za godzinę jadę do lekarza, więc teraz szybko śniadanko i ogarnąć się jakoś
Pogoda u nas jesienna i ogólnie mi to nie przeszkadza, po za tym, że trzeba długie spodnie ubierać a jakoś wszystkie ciasne w pasie, a nie zamierzam kupować żadnych ciążowych na te ostatnie tygodnie...
Wczoraj K mył samochód to wyszłam trochę na dwór i mu szyby pomyłam. Przynajmniej się z tego domu wyczołgałam na trochę.
ewe super z tym wózkiem
nuśka fajnie, że masz już pościel. Moja jeszcze w drodze, ale ja zamówiłam pocztą to wiadomo, że dłużej pójdzie
MartiO super, że dzidzia w dobrej pozycji Cukier też ok, ale dość dziwne, że tak późno miałam badany...
Uciekam. Odezwę się po wizycie.
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
No dziekuje za mile komantarze o brzuszku :*
A co do cukru Marti u nas normy t do 120 ciezarne wiec i tak sie miescisz wiec super a na czczo do 100 u mnie srednia tez wyszla ze mam w normie wiec nie wiem poco sie tak poce nad ta dieta ech ale dobra juz blisko dla Samego skarba i czuje sie ok z dieta nie tyje bd laska jak urodze mam w zamiarze przed wyjazdem do szpitala isc do fryzjera hihihii smieja sie kolezanki ze mnie ze modelka bede a ja no BAAAAAAAAAAA bo jak one mi uloza trzyma sie i tydzien wiec rewelacja nie bede latac i meczyc sie z wlosami zaczesze do gory koka i juz
a ja to nie mam pojecia jaki wozek jakis lekki bym chciala ale nie znam sie na wozkach moze wy kobietki dacie jakies linki no i zeby kosztowal do 1200 wiecej nie stac nas nawet i to to juz duzo.
Agusiak hihihihih masz ci los obudzila sie ja nurofenem i jak nie idzie to czopkami zbijam a moja ma 7,5 roku wiec juz troche problem z tymi czopkami placze biedna nie chce :*( tak mi jej zal ale pomagaja a nie ciagle ten nurofen.
eve Kochana ale ci sie udalo z tym wozkiem super a u nas dzis slonce i wiaterek
Nuska no ja po 15 zamowie pOSCIEL mi sie podobaja paseczki z turkusem
Ja zaprowadzilam coreczke i obiadek robie mielone z indyka pozniej bd robic czapeczke na zamowienie pozdrawiam caluski
Oleczko odezwij sie