BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 3 miesiąc temu #743230 przez Tośka27
Powodzenia Eve :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #743265 przez Agusiak
dzień dobry :)

Kochane my właśnie zawieźliśmy Roxiaka na sterylkę :(
Serce mi pękało ale wiem że to była dobra decyzja.
Bidulka tak się do mnie kleiła jak nigdy i piszczała.
Pewnie po wszystkim będzie na mnie obrażona ale mam nadzieję że jej przejdzie :(
Trzymajcie proszę kciuki za tego głupolka.

Potem pojeździliśmy po Biedronkach bo jakaś mega promocja od dziś na DADY, że za pieluszkę rozmiar 2 wychodzi 32 grosze. Udało mi się wyrwać jedno pudło a tak to wszystko wymiotło.
KUpiłam też fajne pudełka materiałowe z przykrywką oczywiście jedno z sową a drugie z misiem po 11.99 :)

A teraz czekamy na mojego dziadka bo ma przyjechać na kawkę, bardzo się cieszę :)
Miłego dnia :)

Nadrobię Was potem :kiss: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #743304 przez nuśka09
hej kochane:*
ja na razie tylko na sekundkę potem coś więcej napiszę ;)
rano byłam na tych badaniach, jutro wizyta ;)

Elusiatacierzyński należy się czy jesteście po ślubie czy nie, tylko nie przysługuje nam i Wam opieka nad kobietą po cc. Załatw sobie z narzeczonym tak jak my zrobiliśmy to zaświadczenie o ojcostwie, wtedy po porodzie on sam może wszystko załatwić, żeby szybciej dostać akt urodzenia ;) Wygląda to tak: idziecie oboje z dowodami osobistymi i książeczką ciążową to Urzędu Stanu Cywilnego, idziecie do rejestracji urodzeń i tam mówicie że chcecie zarejestrować nienarodzone dziecko bo nie jesteście po ślubie i chcecie złożyć oświadczenie o ojcostwie ;) i tyle ;) trochę się czeka zanim to zrobią my ok godziny siedzieliśmy ale warto to zrobić bo po porodzie mniej zachodu ;)

Agusiak trzymam mocno kciuki za Roxi :*:* będzie dobrze ;)
daj znać co i jak z nią jak będzie po wszystkim ;)

uciekam bo lecimy na zakupy ;*

11 lata 3 miesiąc temu #743308 przez Kasiaa
witam Mamusie;)

EVe trzymam kciuki:) ja mam jutro wizytę dopierto po 18 bo wtedy Mąż bedzie mogł mnie zawieśc więc na takie pożne godziny się umawiam..:)

AGusiak fajnie ze udało się kupić pieluchy po taniości :)

U Nas jak nie urok to sraczka coś z samochodem nie tak i trzeba do mechanika zaprowadzic i 1000 zł najmniej pojdzie:( dobrze ze nie zostaniemy bez samochodu męza brat nam pożyczy... ale teraz kiedy pieniądze są najbardziej potrzebne to ajjj:/
Mam wrażenie ze mamy ciągle pod górke ... wszystko sie układa nie tak jabkbyśmy chcieli.. i remont i samochód...mam nadzieje ze już niedługo wszysko się poukłada..

U nas dziś deszczowo i ponuro..

Miłego dnia Kochane:*

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #743349 przez Elusia
Hej kochane, ja nadal się czuje jak wyprana w pralce :dry: ale chwilę się przespałam zrobiłam obiadek, posprzątałam, poprałam i chyba znowu się położę...
Paula O diagnozy jakich dzieci dokładnie chodzi? To ma być rozpisany jakiś indywidualny plan czy jak? bo może będę mogła Ci pomóc :laugh: my takie rzeczy na studiach robiliśmy.
Agusiak Trzymam mega kciuki za Roxi! :kiss: mam nadzieję, że nie będzie zła na Ciebie, choć ja wiem jak było z moim psem... ale przeszło mu :)
Kasia współczuje wydatków z autkiem, mój sprowadził z Niemiec i też teraz koszty na jakieś przerejestrowania, jakieś pierdułki trzeba ponaprawiać a kasa idzie.. ale już się przyzwyczaiłam, że jak jest auto są koszty... :dry: Tylko, że u was nie przewidziane... oby wszystko szybko się ułożyło:*
Nuśka a jak tego nie zrobimy tylko w szpitalu na akcie urodzenia podamy nazwisko narzeczonego i że jest ojcem to będą problemy z załatwianiem wszystkiego??? bo nie myśleliśmy o tym szczerze mówiąc...
Ewe daj znać jak po badaniach:*

11 lata 3 miesiąc temu #743394 przez Agusiak
Elusia współczuję złego samopoczucia :( Mam nadzieję że Ci się poprawi.

ewe
czekamy na relację z wizyty.

Tośka no ja też muszę jakoś z T przegadać sprawę jego urlopu po porodzie czy bierze zwykły czy tacierzyński no i ktoś musi wziąć urlop jak będę w szpitalu żeby zająć się Paulinką.

Paula
kurcze mam nadzieję ze wszystko załatwisz z praktykami, dobrze, że sobie przypomniałaś o tym w ogóle.

Kochane dziękuję za kciuki, widać pomogły bo dzwonili z kliniki że wszystko w porządku, Roxy się wybudziła i można ją już odebrać. No ale muszę czekać aż ktoś do domu wróci bo bez auta jestem. Cieszę się ale też boję bo nie wiem jak będzie teraz wyglądać jej rekonwalescencja ale mam nadzieję ze mi wszystko powiedzą. No i oczywiście żeby nie było za słodko to z 400zł zrobiło się 540zł :ohmy: Masakra, i jak im udowodnić że np podali większą dawkę leku czy czegoś tam co tak podniosło cenę?

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743396 przez P@ul@
Elusia to ma być opis i charakterystyka diagnozy dziecka zdolnego, dziecka przeciętnego i dziecka z trudnościami dydaktyczno-wychowawczymi. Musi być diagnoza prognostyczna pozytywna i negatywna i plan pracy z dzieckiem.

No dobrze, że sobie przypomniałam, ale dziś się ledwo ruszam i nie wiem jak to zrobię :(
Mam tylko taki zarys tego, a że nigdy na studiach tego nie robiliśmy to zielona jestem w ty i nie wiem jak się za to zabrać.

11 lata 3 miesiąc temu #743401 przez P@ul@
Elusia Może ja wrzucę co mam. To jest niby dobrze, ale potrzebna mi do tego reszta i nawet nie za bardzo wiem jak to ma wyglądać :(

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 3 miesiąc temu #743488 przez Agusiak
dobra zamówiłam laktator, ma dobre opinie na necie więc może damy radę ;) a co najważniejsze kosztuje z przesyłką 43,90zł :lol:
No i jeszcze koszulkę do porodu bo jedną mam więc może być od biedy. A Wy ile bierzecie koszul do szpitala?
Ja ostatnio miałam dwie więc myślę że starczy.

11 lata 3 miesiąc temu #743500 przez Elusia
Hej kochane:* ze mnie normalnie leci, co nie zjem to zaraz na kibelku :dry:
Paula kurczę widzę, że ty masz diagnozę pedagogiczną, a my robiłyśmy zupełnie inne diagnozy- dla dzieci niepełnosprawnych np. z zespołem Downa itd... więc nic takiego co piszesz nie mam :( akurat takich diagnoz na studiach nie robiłyśmy... a już myślałam, że Ci pomogę, a tu dupa :(
Agusiak fajnie z tym laktatorem, że się tak udało :) no i czekamy na wieści jak tam Roxi się będzie czuła jak już wróci do domku...a z kasą przesadzili, no kurcze gdzie tylko mogą to zdzierają! :angry:
Narzeczony wrócił to wstawiam obiadek, głodna się czuję więc jem ale chyba źle robię... wypiłam już trochę coli i zobaczymy- bo ona zawsze mi pomaga i wszystko zatrzymuje.
W ogóle jak narzeczony usłyszał, że urodzę później to stwierdził że normalnie będzie jeszcze 2 tyg wyjeżdżał w delegacje bo to zawsze więcej sianka, no i znowu będę sama na chacie...eh... taki nasz żywot kobiet

11 lata 3 miesiąc temu #743505 przez Agusiak
Elusia kochana martwisz mnie troszkę, mam nadzieję że cola pomoże.
uważaj na te biegunki, pij dużo płynów. Tyle co czytałam historię mamy z listopada że odwodniła się bo też miała biegunki i w końcu zasłabła, więc uważaj tam na siebie a jak nie minie to zadzwoń do lekarza, może jest coś co możesz przyjmować, np jakieś elektrolity wiem że są a aptekach.
Może spróbuj czekolady ona też często zatrzymuję kupkę ;)

11 lata 3 miesiąc temu #743506 przez P@ul@
Elusia I tak dziękuję za dobre chęci. Cały czas mam się za to zabrać ale zupełnie nie wiem jak ruszyć... Ech :( Ciężka sprawa.

11 lata 3 miesiąc temu #743532 przez Tośka27
Agusiak ja biore koszule z guzikami do karmienia i pizamy tez do karmienia nie lubie koszul wrrrr
A co do biegunki suche kakao polknij lub czekolade sprobuj Kochana i pij tak jak mowi Agusiak
Ja laktatora nie kupuje mi polozna pozyczy mowila jak bd potrzebny
Ja dzis juz obiadek tez mam ryzowa zuple z warzywami i filecika z kalafiorem i ogorkiem w sosie jog-czosnk noi i tarte zrobilam z winogrona
mi cos JEDNA NOGA PUCHNIE KOSTKI NIEWIDAC CO TO MOZE BYC DZIEWCZYNY ??????

11 lata 3 miesiąc temu #743561 przez ewe88
Tosia jak napisałaś o tej nodze to od razu pomyślałam o zakrzepicy :( W szpitalu razem ze mną leżała dziewczyna, której puchła jedna noga w kostce i to była właśnie zakrzepica. No ale oczywiście może to być też nadmiar soli w organizmie. Odstaw przyprawy i pij więcej wody, może akurat pomoże :)

No ja już po wizycie. Z malutką niby wszystko ok :) Waży 2444g :) Czyli taki średniaczek :) Ale martwi mnie bo mam za mało wód płodowych :( Lekarz kazał mi pić więcej wody. Tylko ja się martwię czy te wody czasem mi się nie odsączają ??? :( Wie może któraś jak da się to poznać?? Wody mają jakiś specyficzny kolor? Eh.. jak nie urok to sraczka... :(

11 lata 3 miesiąc temu #743567 przez Tośka27
eve a cos poza tym jej dolegalo i ile czasu byla w ciazy ?? ja juz nie mam wizyt wiec sie martwie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka