BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 3 miesiąc temu #743893 przez P@ul@
Cześć :)

No tak piątek 13, mi się śniło, że dziś urodzę :ohmy: O Boże!!! A mój mąż mówi, że jakby mógł to by z łóżka dziś nie wstał. Niestety do pracy trzeba :P

nuska ja ubieram małą w body z długim rękawkiem, skarpetki, leginsy a na to taki mam gruby polarowy kombinezon, no i oczywiście czapeczka i niedrapki. Chyba, że będzie bardzo zimno, to na body jeszcze sweterek. No i małą do fotelika i przykryje kocykiem i to tyle. Przecież to tylko droga do samochodu ze szpitala i później z samochodu do domu. To moment tylko. Czapeczkę cienką jej założę, bo kapturek na głowie będzie miała od śpiworka (i może sweterka) żeby jej nie dusiły pod pleckami.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #743894 przez P@ul@
Agusiak Super te pudełka, ale u nas ich nie było i nie ma :(

11 lata 3 miesiąc temu #743954 przez ewe88
Co do piątku 13 to z moim mężem umówiłam się na 1 randkę właśnie w piątek 13 :) Więc dla nas to jak najbardziej szczęśliwy dzień :)

11 lata 3 miesiąc temu #743987 przez Kasiaa
cześć:)
AGUSIAK te pudełka z biedronki są bardzo fajne:)

Wczoraj urodzila moja znajoma która miala termin na 10 października. Przestraszyłam sie troszkę zebym i ja nie urodzila zaraz:P

Tak piątek 13 hmmm ja mam wizyte u lekarza mam nadzieje ze wszystko bedzie ok:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #743988 przez MartiO
a my idziemy dziś na ślub i przyjęcie po nim... na 13 ;) młodzi taką właśnie kombinację sobie wybrali :P

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #744066 przez P@ul@
Kasiaa napisał:

Wczoraj urodzila moja znajoma która miala termin na 10 października. Przestraszyłam sie troszkę zebym i ja nie urodzila zaraz:P

O mój Boże, ja mam termin na 11.10 to tylko dzień po twojej znajomej. Ten poród faktycznie coraz bliżej...

A do mnie przyszła dziś pościel :) Zaraz założyłam, żeby zobaczyć jak wygląda. Przecież i tak trzeba wyprać :)

Jeszcze tylko przewijak musze przynieść z garażu i założyć pokrowiec, ale to chyba w przyszłym tygodniu ogarnę :)

11 lata 3 miesiąc temu #744105 przez Karo290392
czEsc kochane moje gaduły :*

U mnie samopoczucie tak samo a raczej gorzej. jutro sie wybierzemy wieczorkiem na ktg niech sprawdza mała ;/

Propo 13... Ja zawsze lubiłam ten dzien ale to co dzis rano mnie spotkało sprawiło ze wpadłam w doła totalnego. tak jak wiecie u nas wyplata jest co tydzien. wiec meza do pracy wysłałąm i wchodze sobie o 4 na konto a tam coo?? brakuje 100f! moze komus wydaje sie malo ale maz w tamtym tyg mial malo godzin i to była polowa wyplaty to ja szybko na wykaz a tu sie okazalo ze ktos nam sie wkradl na konto i zaplacił sobie rachunek przez internet( bo nie trzeba wtedy pinu)
No myslalam ze padne normalnie. od razu jak tylko bank otworzyli poleciałam to yjasnic a oni tylko ; niech pani wyciagnie srodki z konta, my zablokujemy bo prawdopodobnie wysłali nowa karte na stary adres i ktos sobie ja uzył. nosz szlag by to jasny trafił!!!!!!!!!

Ahh...przepraszam ze nie nadrobie was narazie ale nie mam ochoty na nic :(
Wybaczcie mi

11 lata 3 miesiąc temu #744112 przez Agusiak
Paula wydaje mi się czy macie tą nianię z Lidla?
Pościel pięknie się prezentuje :)

Karo mam nadzieję że niedługo los się odwróci bo coś ostatnio pecha macie :(
Trzymam kciuki żeby już szło z górki ze wszystkim :)

11 lata 3 miesiąc temu #744162 przez Elusia
Co prawda załatwiłam wszystko i biegunka nie wróciła, ale mały tak mnie kopie, że całe mięśnie brzucha mam obolałe strasznie :P Przyszła elektr. niania ale znowu nie to co chciałam :angry: na szczęście już rozmawiałam z nimi i wszystko mi wymienią, ale wiadomo to potrwa... eh.. no nic, tak już jest jak się zamawia przez neta. Zastanawiam się poważnie nad kupnem kombinezonka mniejszego... mam dwa ciepłe ale takie 0-6 i na pewno na teraz będą mocno za duże...
PaulaMi się już 3 razy śniło, że urodziłam :P i za każdym razem nie mogłam uwierzyć, że tak szybko i bez bólu :P więc pewnie będzie maskara bólowa, ale jakoś podchodzę do tego spokojnie. a pościel fajniusia :)
Agusiak fajne te pojemniki!:) ja nie widziałam ich w Biedronce, przegapiłam chyba...
Karo u was naprawdę ciągle pod górkę :( eh... kochana oby narodziny małej odwróciły tą złą passę i było już tylko lepiej :*
Matio hehe nieźle to wymyślili znajomi :laugh: życzę udanej zabawy :)
Kasiu daj znać jak tam po wizycie :) a maluszek znajomej wcześniaczek co? a już niedługo u nas na forum się posypią małe pociechy :)

11 lata 3 miesiąc temu #744165 przez P@ul@
Agusiak nie mam pojęcie czy ona jest z lidla :) Dostaliśmy ją od siostry męża, po jej synku :)

A pościel dużo lepiej wygląda na żywo niż na zdjęciach :) Na razie mamy jeden komplet i jeden używany, po chrześniaku męża (będzie na razie do przebrania, na czas pranie tej pościeli), a na święta chcemy kupić jeszcze jeden i już wiem, że na pewno ten sam model, bo ochraniacz super się trzyma (ten co mamy od drugiej pościeli jakoś się wygina) tylko inny kolor, ale jeszcze się zastanowię jaki :)

Karo nie ciekawa sytuacja, pieniądze pewnie ciężko będzie odzyskać, jeśli w ogóle :(

11 lata 3 miesiąc temu #744188 przez nuśka09
Dzień dobry kochane ;*

ja po wizycie. Spędziłam dziś prawie 3h w przychodni! masakra. Jeszcze mi KTG robili. Wszystko w porządku, no ale mój Synuś nadal dupcią w dół więc dostałam skierowanie na cięcie. W czwartek idę na konsultację do ordynatora i wtedy mam dostać termin! Mały waży 2800! :)
Już wymyśliłam w co ubiorę Małego. ;) ponieważ ten śpiworek jest bardzo gruby to ubieram body z długim rękawkiem, pajacyk, skarpetki i czapusie. :) a jak będzie chłodno to jeszcze bluzę. Noi w ten śpiworek wsadzę ;) początkowo chciałam spodenki ubrać i bluzę ale mój D. mi nie pozwala bo mówi że przecież pępek jeszcze na pewno nie odpadnie i lepiej nie zakładać spodenek żeby nic maluszkowi nie "uszkodzić" no jak pomyślałam trochę no to ma rację ;)
on studiuje wszystkie czasopisma i poradniki i mi się wymądrza :P no mam nadzieję że jak Mały się urodzi to też będzie tak zaangażowany jak teraz ;)

Karo osz kurcze! masakra jakaś!!! normalnie Was okradli!!! nie powinnaś zgłosić tego na policję! no przecież jak wysłał bank karty na stary adres to nikt nie ma prawa ich ruszać, powinni zgłosić to właścicielowi a on Wam to oddać! co za ludzie!
Kasiano no ładnie ta twoja koleżanka się pośpieszyła:P
Paulaśliczny kącik dla Małej ;)

11 lata 3 miesiąc temu #744206 przez Agusiak
Paula no ta niania na pewno jest z Lidla, mam identyczną ale chcę ją sprzedać ;)

Nusia ojoj a jednak cc :huh: Szkoda ,ale maluszek już się faktycznie raczej nie odwróci urwisek jeden ;) Będzie dobrze, no i przynajmniej będziesz znała już datę przyjścia synka na świat :)

Elusia dobrze, że biegunka ustąpiła :)
Co oni mają z tą nianią, nie umieją właściwej wysłać czy jak? :angry:

Ja właśnie zamówiłam resztę niezbędnych rzeczy z apteki internetowej więc na start mamy już wszystko, no poza wózkiem :S

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #744209 przez P@ul@
Agusiak, a coś nie tak było z tą Twoją nianią? Nasza działa bez zarzutów. Jak na razie po sprawdzeniu nie narzekam. A ta z lidla wydaje mi się bardzo podobna, ale szara, a moja jest fioletowa. A jaka to firma?

Moja jest taka
allegro.pl/elektroniczna-niania-1020-kid...com-i3528696763.html

11 lata 3 miesiąc temu #744254 przez Tośka27
Czesc Kochane
No ja bylam u Diabetologa ostatnia wizyta byla Doktor powiedziala ze moje cukry sa lepsze ze widac tylko mowi a coz ten jeden taki duzy 179 a ja mowie placki ziemniaczane wrrrr
A no i podwyzszone cisnienie mialam i schudlam 1 KG wrrr a i mam ciala ketonowe w moczu czyli oznacza to to ze za malo jem ale ja sie w sumie najadam tylko malo weglowodanow dostarczam dlatego albo moj organizm sie przyzwyczail juz,mam sprawdzac cisnienie i czy nie puchne by jak cos zglosic swojemu lekarzowi dzis nie dzwonilam bo troche zeszla noga. Dzis POwiedzialam Mezowi by udka nasmarowal i wstawil i surowke tylko musial zrobic i taki byl padniety ze zasnal olaboga a jak ja codziennie to robie i w ciazy i latam do miasta i wracam i robie i po pracy tez stalam to sie nie licyz juz nic innego dzis nie zrobi bo to juz za duzo jak widac.
POza tym ja ubieram Aniolka w : Body na dlugi rekaw kaftanik spiochy skarpetki i polar dwuczesciowy cieply lub wlasnie zobaczy sie jak pepuszke mam kombinezowny dwa czapeczka rekawiczki i kocyk :P
Nuska to jednak CC ach ja ciagle slysze ze ciecie drugie gorzej Boli ale jakos bedzie aby malenki byl zdrowy i ja cala,
A Kasiaaa a to chyab wczesniak to ok 4 tyg to duzzzo .... i jak sie czuje Koezanka co urodzila :P i ja sie wystraszylam czytajac jutro sie pakuje zistaje 12 dni jutro
Karo alez nie ladnie zrobili kurde z ta karta i kaska swinie jedne no i to jest wlasnie to jak czlowiek sie rpzeprowadza znam ten bol.

11 lata 3 miesiąc temu #744256 przez Elusia
Nie wierzę! :laugh: wszystkie o tej samej niani gadamy :laugh: ona jest super :) mój Maciuś, którego pilnowałam miał i fajnie się sprawdzała, testowałam ją u siebie i 500m po wyjściu z bloku działa :) mi wysłali tylko tą część dla rodziców :dry: i żeby dostać cały zestaw, to teraz muszę odesłać im to co mi przysłali i dopiero odeślą mi całość...eh...
Kochane zjadłam obiad i... chyba wróciła biegunka bo zaczyna mnie pobolewać :(
Nuśka fajnie, że z małym ok, tylko się uparciuszek nie obrócił :) no ale co zrobić, chociaż będziesz dokładnie wiedziała kiedy urodzisz :) a rzeczywiście nasiedziałaś się troszkę
Agusiak fajnie, że już wszystko masz :)
Paula no mój ochraniacz też się brzydko odgina, używany jest i to może dlatego, a nowe to zawsze elegancko się trzyma :) my na razie śpiworki dwa mamy, a później się pomyśli :)
Idę poczytać :laugh: chociaż narzeczony mówi, że dla mnie limit książek powinni podnieść bo ja książkę w jeden dzień przeczytam a później znowu się nudzę ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka