BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 3 miesiąc temu #743570 przez nuśka09
Kochane ja już po zakupach, niestety nie wszystko co chciałam udało mi się kupić ;/ zawsze jak jakieś są promocje to emerytki atakują od 7 sklepy a ja nie będę łazić po nocy po sklepach :P

Elusia możecie tak zrobić, ale w urzędzie każdą sprawę wtedy musicie załatwiać oboje. A jak będziecie mieć ten świstek o ojcostwie to Ty nie jesteś potrzebna, facet sam załatwia akt urodzenia, becikowe itd ;)
uważaj z tą biegunką, niby przed porodem to częste bo się organizm oczyszcza,no ale lepiej zawsze zadzwonić do lekarza.

Agusiak cieszę się że z psinką jest w porządku :) oby teraz ładnie jej się wszystko zagoiło i szybko doszła do siebie :)ja koszule biorę 3- tyle mam na liście ze szpitala.

ewe wody nie mają zapachu i koloru, jak mają jakiś zapach czy kolor to do szpitala trzeba szybko.
Tosia kochana jak opuchlizna jest taka duża że bo dotknięciu palcem zostaje przez chwilę ślad to lepiej jedź do szpitala bo to może być zatrucie. Lepiej jechać i dmuchać na zimne, ale mam nadzieję że to zwykłe zatrzymanie w wody :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #743572 przez P@ul@
ewe ja też mam za mało wód i też mam pić więcej. Niestety to u mnie nie pomaga i mam częste kontrole tych wód. Niestety też nie wiem co się dzieje z tymi wodami. Teraz mi lekarz powiedział,że mam ich przy dolnej granicy normy. Ja jest mniej niż norma przewiduje to zazwyczaj trzeba wywoływać poród, czego bym nie chciała.

Dobrze, że to już tak niewiele czasu zostało do naszych porodów. Jak bym miała prędzej rodzić to wolałabym żeby to wyszło samo z siebie, a nie przez wywołanie czy CC.

11 lata 3 miesiąc temu #743593 przez MartiO
Ewe nie pamiętam dokładnie jaki kolorek ale można sprawdzać czy wody się wydobywają papierkiem lakmusowym...

Tośka lepiej to sprawdzić... zwłaszcza jeśli nie jest to w jakiś sposób równomierne i jakieś nagłe...

11 lata 3 miesiąc temu #743596 przez ewe88
Tosia ona była chyba w 28 lub 29 tyg ciąży. Wykryto u niej to jakoś na początku ciąży i brała leki. Kochana głowa do góry bo to oczywiście może zupełnie Cię nie dotyczyć. Kochana ja bym na twoim miejscu jechała do szpitala, oni za pomocą usg sprawdzą czy to zakrzepica. I przede wszystkim uspokoją twoje nerwy :)

11 lata 3 miesiąc temu #743606 przez P@ul@
Dziewczyny czy mi się wydaje czy oleczka dawno się nie odzywała???

11 lata 3 miesiąc temu #743626 przez Elusia
Cola nie pomogła :dry: ale, że miałam już (ze dwa razy tak- no może nie tak mocno) w tej ciąży i trwało to góra jeden dzień, to poczekam do jutra. Już dzisiaj nic nie jem- tzn. kisiel ewentualnie bo pewnie będę głodna :P a jak rano nadal tak będzie, to myślicie, że mogę wziąć węgiel leczniczy? czy raczej od razu dzwonić do lekarza? dobrze, że mały się pięknie rusza, to chociaż wiem, że z nim ok.
Tośka kurczę oby nie było tak jak piszą dziewczyny, ale lepiej się może rzeczywiście skontaktuj, do porodu już blisko ale lepiej, żeby nic nie wynikło.
Paula masz rację Oleczka już od dłuższego czasu się nie odzywa... A co do diagnoz mam nadzieję, że szybko Ci pójdzie, trzymam kciuki:*
Ewe super, że z malutką wszystko ok :) tylko te wody, kurczę, trzymam kciuki, że picie wody pomoże.
Nuśka Szkoda, że wszystkiego nie udało się kupić, ale tak to już jest z promocjami- ledwo się ukażą już ich nie ma ;)U nas z tym załatwianiem najgorzej bo narzeczony ciągle wyjeżdża i wraca na weekendy... wątpię żebyśmy to przed porodem załatwili... trudno.

11 lata 3 miesiąc temu #743667 przez Kasiaa
ELUSIa biedna jesteś:( pij dużo, ja jakby mi nie przeszlo skontaktowalabym się z lekarzem i Tobie też tak radzę.

EVE ciesze się z niunia wszystko ok, trzymam kciuku=i zeby wszystko było ok z wodami.

TOŚKA nie mam pojęcia od czego mogło się tak zrobic.. ale tak jak piszą dziewczyny lepiej skonsultowac to z lekarzem.

Ja wyszlam na spacer z mężem i do apteki i ledwie doczlapalam się do mieszkania... ciężko mi strasznie i brzuch juz nisko... zebym jeszce wytrzymała przynajmniej 2 tygodnie..

Dobrej nocki kochane:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #743669 przez Tośka27
jutro jade do diabetologa wiec jutro nie ma szans ewentualnie zadzwonie do lekarza swojego i zapytam co robic :) no czytalam ze pod koniec ciazy nie daja lekow myslalam ze obie nogi mi puchna a tu prawa ta o ktorej ciagle pisze ze boli mnie okropnie biodro i teraz noga puchnie maz mowi ze widac jak bym mialaja grubsza wrrrrrr zobaczymy jutro
no macie racje cos oleczka sie nie odzywa oby bylo wszystko ok

11 lata 3 miesiąc temu #743726 przez Agusiak
dobry wieczór :)

ewe czy to wodą się sączą można sprawdzić jakimiś papierkami dostępnymi w aptece.
Super, że mała dobrze się rozwija.

Tośka może to tylko zatrzymanie wody, teraz to normalne. Moja koleżanka tak miała, strasznie spuchnięte nogi i jak nacisnęła to właśnie zostawał ślad jak na plastelinie ale lekarz nic jej na to nie zalecał i nic też jej nie dolegało.

nusia szkoda że emerytki Cię ubiegły :P

Elusia powiem Ci że dziś to się niemal popłakałam jak odbieraliśmy psa. Czekaliśmy na nią w pokoju lekarza i jak ją przyprowadzili to nie chciała wejść dopiero jak ją zawołałam to od razu do mnie podeszła i zaczęła się tulić. W ogóle się nie gniewała, moja kochana psinka.
Lekarz powiedział że dobrze że miała zabieg bo podobno miała jakieś zmiany na jajnikach ale ile w tym prawdy tego się nie dowiemy. Mam nadzieję że teraz wszystko będzie się dobrze goić :)

A powiem Wam, że te pudełka z Biedry są rewelacyjne :lol:

Ja umyłam dziś szafy, poprzenosiłam już część rzeczy po Paulince do nich, wstawiłam i powiesiłam jedno pranie a teraz pierze się drugie :)

Miłego wieczorku :)

11 lata 3 miesiąc temu #743734 przez nuśka09
Dobry wieczór:)

oleczka się dawno nie odzywała, Groszek też nie... ciekawe co u nich.

elusianie mam pojęcia czy węgiel można w ciąży... może coś w necie piszą o tym :unsure:
Toska kochana dawaj znać co z tą nogą po jutrzejszej wizycie.

Kochane w co macie zamiar ubrać maleństwa do wypisu? bo ja nie mam pojęcia jak to ogarnąć :P
mam gruby śpiworek do fotelika no i nie wiem co ubrać żeby małego nie przegrzać...ani nie przeziębić :P

11 lata 3 miesiąc temu #743856 przez ewe88
Hej kochane :)
No ja się zamartwiam ale powtarzam sobie, że gdyby było bardzo źle to chyba wysłałby mnie do szpitala ?! :dry: Przez picie większej ilości wody do łazienki w nocy wstawałam 5 razy :angry: Jutro jadę do innego lekarza na wizytę, zobaczymy co on sądzi o moich wodach. Wypytam o wszystko dokładnie.
Tosia głowa do góry :) Może to po prostu nadwyrężenie i dlatego puchnie! Sama mówiłaś, że masz dużo obowiązków. A do lekarza zadzwoń, będziesz spokojniejsza! Ja do mojego dzwonię z byle pierdołą... przecież za to płacimy! :)
Miłego dnia kochane :*

11 lata 3 miesiąc temu #743877 przez Agusiak
dzień dobry :)

nusia ja tak wstępnie myślę na wyjście ubrać młodą w jakiś bodziak, na to pajac, rękawiczki, czapeczka i jakiś cieplejszy polarowy lub misiowy kombinezon i na to kocyk. Powiem Wam, że identycznie ubrana wychodziła moja Paulina ze szpitala w maju, heheh ale było zimno pamiętam tego dnia i padał deszcz. Z resztą ja wtedy nie miałam nic przygotowane, T przywiózł co tak uważał, położna wybrała sobie z tego co jej odpowiadało i ubrała nam małą do wyjścia i nawet w fotelik zapięła :)

A wiecie, mój zdolny pies wczoraj wieczorem wyrwał sobie wenflon z łapy :S Nie mam czasem do niej siły.

Muszę zaraz iść wyjść z psem bo nie może latać luzem tylko wyprowadzamy ja na podwórko na smyczy tylko na potrzeby fizjologiczne ;)

Miłego dnia ;)

11 lata 3 miesiąc temu #743882 przez Elusia
Dzień dobry :) jak na razie z biegunką spokój :laugh: ale zobaczymy po śniadaniu... Maluszek przez ostatnie dwa dni ma non-stop czkawki i to dłuuugie :P aż spać mi to czasami nie daje ;) no i kopie już niemiłosiernie boleśnie- ale cieszę się bo wiem, że wszystko z nim ok :)
Nuśka mam ten sam problem co ty... tylko, że ja mam dwa większe kombinezonki- 0-6 i myślę, że on by się w nich utopił... zamierzam założyć body z długim rękawem, pajacyk taki trochę cieplejszy, sweterek gruby, no i czapeczkę i w gruby rożek go wsadzić, tzn raczej go przykryć nim, tak żebym mogła pasy zapiąć i myślę, że starczy...
Agusiak Jejciu fajnie, że Roxi tak ciepło cię powitała :kiss: to jednak mój taki złośnik mały :P jakieś duże te pojemniki z Biedronki, że takie fajne?? Bo ja nie widziałam szczerze mówiąc :P
Kasia Trzymam kciuki żebys wytrzymała jeszcze 2 tygodnie tak jak sobie życzysz :*
Tośka daj znać jak tam po wizycie :)
Ewe Myślę, że napewno by Cię skierowała dalej jakby było coś poważnego, ale fajnie że masz możliwość upewnienia się :)
Czekam na kuriera i ruszam do biblioteki po książki i po jakiekolwiek buty bo normalnie już wszystkie mi się rozczłapały :angry: zostały mi stare adidasy do wychodzenia z psem... no taki badziew teraz robią, że co nie kupię buty to zaraz trzeba nowe :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #743888 przez Elusia
A w ogóle to dzisiaj PIĄTEK 13-tego :laugh: jesteście przesądne??? Mój narzeczony mówi zawsze, że w ten dzień wydarzy się coś fajnego- ma odwrotną filozofię tego dnia :laugh: zobaczymy... życzę wam oby tak właśnie było :* samych miłych niespodzianek dzisiaj :)

11 lata 3 miesiąc temu #743889 przez Agusiak
Elusia nie pamiętam dokładnych rozmiarów ale całkiem spore, a wyglądają tak, są różne wzory
tugazetka.pl/biedronka/2013.08.19.promoc...ko,do,przechowywania

Ja tam też mam pozytywne nastawienie do piątku 13 chociaż dziś nie wiem jak to będzie bo jedziemy z psem na kontrolę i po znieczulenie :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka