BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 3 miesiąc temu #745342 przez Agusiak
dzień dobry :)

Tośka trzymam kciuki za Ciebie, poradzisz sobie ze wszystkim tylko pamiętaj żeby się jednak oszczędzać na tej końcówce :)
Matko czy dobrze zapamiętałam że Ty już w przyszłym tygodniu będziesz mieć swoją dzidzię? :ohmy:

Elusia oj mnie też czeka prasowanie i to potrójne, aaaaaaa. Nazbierało mi się naszych rzeczy, młodej i małej :P :cheer:
No ale mąż się zaoferował że też coś poprasuje więc jakoś się podzielimy ;)

Paula trzymaj się dzielnie.

U nas dziś póki co ponuro.
Zapowiadam się tydzień dostarczania zamówionych paczek z czego się bardzo cieszę :lol:

Kochane a jak tam z odczuwaniem dzieciaczków? Bardzo się Wam wiercą czy raczej już mniej. Mnie się młoda tak przeciąga bardziej i te ruchy są takie spokojne raczej.

Miłego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #745353 przez Tośka27
Agusiak Kochana tak w przyszlym tygodniu jade w czwartek :D bd glodowac hihih :P przez dwie doby:P
A co do wiercenia no Moj Skarb tez wygina sie taka pileczka mi sie zrobila nie tyje w sobie wiec tylko mam brzuszek t oczuje go wszedzie :)
Ja mam nadzieje ze w tyg pojde jeszcze kupic kosmetyki bo w rodzinie nie ma komu mnie podwiezc
Dam Rade Kochaniusia
Dzis robie kopytka sosikz piersia Kurczaka i chyba Marcheweczke

11 lata 3 miesiąc temu #745408 przez Edzia04
Dzień dobry!
Ja dziś miałam nie ciekawą noc, ok 23 zaczeły mnie bolec zęby ;/ kurcze tak mnie bolały, ze jedna tabletka nie pomogła i musialam wziąć drugą;/ pozniej w nocy znowu mnie bol obudzil i to samo, masakra ;/ narazie spokoj, ale zobaczymy, nie chce isc do dendysty bo ja nawet nie wiem, ktory mnie boli wiec jak mi jakiegos naruszy to dopiero sie wscieknel;/ Okaze sie dzis co z nimi.
Jezeli chodzi o smoki, to tez nie chciala bym dawać i kupiłam je na wszelki wypadek, ale to wszytsko wyjdzie w praniu.
Agusia ja swoją dzidzie czuje tylko po jedzeniu i to tak delikatnie, zreszta ona od początku jest mało ruchliwa.
Elusia to milego leniuchowania zycze. :)
Tosia to juz tak nie duzo czasu Ci zostało na spotakanie z maluszkiem :) super!!
Mam nadzieje, ze z mezem sie wkoncu ułozy, trzymam za Was kciuki.
Milego dnia papap

11 lata 3 miesiąc temu #745435 przez Agusiak
kurcze aż się wierzyć nie chce że nasz pierwszy październikowy dzieciaczek już niedługo będzie na świecie :lol: Kiedy to zleciało ? :)

Edzia współczuję bólu zębów :( Mam nadzieję że nic się tam nie dzieję i że są to jedynie kolejne "uroki" końca ciąży ;)
Mnie też boli jeden ząb, ale teoretycznie jest wyleczony, bo miałam go robionego kanałowo jeszcze przed ciążą miałam nawet rtg bo i tak ciągle bolał no i wyszło że w porządku a teraz też mnie boli :S

Elusia aj jak zazdroszczę tego leniuchowania z książką. Ja się położę na chwilkę bo ledwo patrzę na oczy to zaraz mnie młoda do zabawy ciągnie :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #745478 przez P@ul@
Witam!

Trochę odespałam tą nieszczęsną noc. Ale jakaś zamroczona chodzę. Czas coś zjeść. K. dziś w domu, niby wolne, ale i tak ze mną nie siedzi, bo jakiś komputer do naprawienia ma. Pies łazi za mną, że chce na dwór... A ja zero energii, zero chęci, niczego... A to już za obiad trzeba się brać. A w planach klopsiki z pieczarkami. K. strasznie się o nie prosi to mu w końcu zrobię, chyba, że padnę przy garach.

11 lata 3 miesiąc temu #745508 przez nuśka09
Dzień dobry kochane :*
ja dziś się wyspałam, tylko trochę zgaga dawała w kość ale jakoś usnęłam :) właśnie pierze mi się ostatnia partia ciuszków, pogoda ładna więc mam nadzieję że szybko wyschnie i w końcu do końca poprasuję to wszystko i posegreguje :)

Zastanawiam się na kiedy mogą mi dać termin do cc bo w piątek lekarz mi powiedział że w 39tyg robią cięcia mi to wypada ok 7.10 ale z usg wyszło mi tydzień do przodu (tzn licząc z om miałam 35+5 tyg a wg usg 36+6! ) noi teraz zwariowałam :P niech już będzie ten czwartek! :P

Agusiak cieszę się że już Ci lepiej :) no z tym ciśnieniem to nie panikowali tak wtedy bo takie upały były, po za tym ja często mam na wizycie albo niskie albo wysokie :P
a co do opuchnięć to jeszcze wyczytałam że zielona herbata jest dobra na nadmiar wody :)
Paula trzymaj się :* może jutro będzie lepszy dzień, takie niestety uroki ciąży :) no ale nie wiele nam zostało :)
Tośka o kurcze! ale to zleciało :)26 masz cięcie tak? moja mama ma wtedy urodziny :P

A mojego dzieciaczka czuję bardzo często i mocno :P często ma czkawki i ogólnie jest ruchliwy, nawet na ktg położna się śmiała że będzie żywe sreberko bo w 30 minut było 16ruchów. Ale wydaję mi się że Mały się denerwował wtedy bo uciekał co chwila i musiała mi z boku na bok przekładać :P

Miłego dnia!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #745510 przez Tośka27
hey Przepraszam dziewczyny ale ja musze sie wygadac bo nie moge przestac ryczec,

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #745511 przez Agusiak
ja też dziś ledwo na oczy patrzę i gdzie nie usiądę tam zasypiam :/

Przyszła własnie moja koszulka do szpitala. Nie wiem jak oni te rozmiary w cm podają, specjalnie zmierzyłam swoją bluzkę i zamówiłam pod ten rozmiar i za duża jest. No ale już trudno musi taka być, z reszta potem i tak w niej spać nie będę bo podobnie jak Tośka nie znoszę koszul, wolę piżamki :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #745512 przez Edzia04
Witam,
Jeszcze raz ja, ale mi sie mordka cieszy, wkocu cos pozytywnego sie wydarzyło. Własnie dostałam pienazki, wiec wybieram sie na zakupy:D kolo 14 jedziemy do ikei i jeszcze zahaczymy po drodze o jakies sklepy.:) jak ja lubie takie dni hehe, mimo bolu zebow jest mi wesoło:P
Trzymjacie sie dziewczynki papap

11 lata 3 miesiąc temu #745515 przez Agusiak
Tośka skarbie weź Ty go wywal z domu i tyle!!! Co za cham, bo inaczej nie potrafię tego określić :angry: :angry:

Edzia udanych zakupów, oj ja także uwielbiam takie fajne dni zakupowe :lol:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #745524 przez Tośka27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #745529 przez Agusiak
Tosia

11 lata 3 miesiąc temu #745537 przez Tośka27

11 lata 3 miesiąc temu #745557 przez ewe88
Cześć kochane :)
Tosia no współczuję Ci z tym mężem. Co za egoista! Jak tam cukry? Ja dziś zjadłam kawałek tortu i cukier... 102!!! Aż sama byłam w szoku bo szykowałam się na 130 :) Także u mnie na szczęście chyba się unormowało :) Jem już wszystko.. nawet pizze.. i cukier 109! :):):)

Ja też chyba wezmę jakąś książkę dziś, bo nudzi mi się strasznie. W środę jadę na badania, chyba już ostatnie.. mam do zrobienia tego paciorkowca, morfologię i hemoglobinę glikowaną. Po badaniach skoczę na zakupy :) Muszę wreszcie prezent dla mojego męża kupić :) W ogóle mam plan zabrać go na kolację :D No chyba, że wcześniej urodzę :) hehe 25.09 ma urodzinki a 27.09 świętujemy rocznicę ślubu. 5 lat zleciało :) Także ostatni weekend września zapowiada się świetnie. Mam nadzieję, że wszystko wypali :)
Miłego dnia kochane :*

11 lata 3 miesiąc temu #745578 przez Tośka27
hey Eve Kochana
No u mnie potrafia skoczyc ale i tak jest oki zjadlam tarta z winogronami prawie plaster taki spory i 120 cukier ostatnio po dwie kromki chleba jem tez i oki cukry nawet w dzien mialam 69 po sniadaniu :O toc to szok ale i 133 tez mam czasem ale to nic nie szkodzi wyniki mialam dobre z hemoglobiny glikowanej tez robilam mialam taki sam wynik jak kiedys wiec powiedziala ze juz spokojnie z dieta i ciala ketonowe sie pokazaly wiec za malo jadlam i schudlam 1KG
a co do 27,09 to Kochana Nasz ANiolek sie urodzi :D
poza tym boli mnie od nerwow juz glowa mam dosc poszedl do miasta kupic dziecku prezent i chleb dla MNie zagaduje mnie moze przeszedl sie i przemyslal tak to jest jak siedzi i nic nie mowi nie pyta czeka na gotowe to tak sie dzieje mysli i nauczyl sie ze wszystko zalatwiam ja

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka