BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 3 miesiąc temu #746628 przez P@ul@
Elusia skoro masz okazję skorzystać z tego wynalazku to warto :) Zawsze może będzie lepiej :)

A co to terminu to wiadomo, że dziecko wyjdzie kiedy będzie chciało :) Najgorsze jest to, że ja już coraz gorzej znoszę tą ciąże. Plecy strasznie bolą, ręce drętwieją, samopoczucie nie najlepsze... Chciałabym żeby ten czas jakoś szybciej teraz leciał, a on jak na złość się ciągnie :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #746674 przez Elusia
Paula wiem o czym mówisz... chociaż ja ciążę znoszę naprawdę dobrze, bo tylko bóle pleców i krocza ale i tak dłuży mi się strasznie, bo nie mam tu znajomych żeby wpaść na kawkę, jest to wiocha, a nie miasto, że chociażby wyjdziesz do galerii... no i jakby chociaż narzeczony wracał po pracy to było by inaczej, a tak sama (no z psem i maluszkiem w brzuszku ;) ) to jakoś tak mi...smutno, źle...

11 lata 3 miesiąc temu #746691 przez Agusiak
hej dziewczynki :)

Widzę że intensywne rozmowy i porodach się zaczynają ;)

Tośka oby ta poprawa u męża to na dłużej była :)

Nusia mnie to piwo bezalkoholowe w ogóle nie smakuje :S więc pozostaje mi poczekać na to procentowe :silly:

Jutro teściowie zabierają Paulinkę do siebie, tak ok 11 będą a potem T ją odbierze jak będzie wracał z pracy. Dziadki spędzą troszkę czasu z wnusią a ja poprasuję i odpocznę troszkę chociaż wiem że będę tęsknić i będę chciała żeby szybko wróciła.

Dziś poprasowałam ubranka i niestety okazuje się że mam strasznie mało tych pierwszych rozmiarów. Wszystko powydawałam i zostały same większe. Może uda się coś dokupić a jak nie to będzie w za dużych, trudno :S
A i powiem Wam, że już zapomniałam jak nie znoszę prasowania tej drobnicy, masakra. Chyba potem będę prasować tylko te ubranka na wyjścia a te po domu odpuszczę.
Zostały mi jeszcze do wyprasowanie pieluchy tetrowe i flanelowe, ręczniki i rożki, ale to już jutro.

Miłego wieczorku :)

11 lata 3 miesiąc temu #746807 przez nuśka09
Dzień dobry o świcie :P
wstałam już bo D. szedł do pracy a ja się przebudziłam i Mały tak się zaczął przeciągać i wiercić że musiałam wstać żeby go trochę pokołysać :P

Agusiak wczoraj kupiłam sobie to bezalkoholowe piwo i nie sądziłam że to takie nie dobre jest ;/ wcześniej nie próbowałam... blee...

Super że teściowie odciążą Cię troszkę :) co do ciuszków ja mam w cholerę do rozm 80 ale większość to śpiochy i bodziaki tych większych rozmiarów nie mam za dużo na wyjście no ale to spokojnie dokupię :) małych rozmiarów mam multum i zastanawiam się właśnie co z tym zrobię.Jak Mały wyrośnie bo nie mam gdzie tego trzymać;/
Miałam w planie dać znajomej bo jest w 4 miesiącu ale mnie zdenerwowała ostatnio bo wyjechała do mnie, że muszę zbierać i dbać o ubranka bo muszę jej to później dać. No cholera- nic od niej nie dostałam! Miałam w planach jej wszystko przekazać ale tak mnie wkurzyła że nie dam jej nic. Jak będzie chciała to jej sprzedam :P

Paulate końcówki najgorsze ;/ ale już niewiele zostało :) za tydzień już koniec września -możemy rodzić :) na kiedy masz termin? może zacznij "wypędzać" Agatkę ?:)

11 lata 3 miesiąc temu #746808 przez nuśka09
Kochane a co z tą tabelką? bo kurcze nie wiadomo kiedy która ma termin :P
Groszek miała robić? może jak się nie odezwie w przyszłym tygodniu to któraś by się podjęła?
Ja niestety nie posiadam office ;/

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #746816 przez oleczka86
Hej mamusie :)

Ja już też nie śpie od 5, gdzieś Jagódce sie znowu przestawiło i wstaje wcześnie. Dzisiaj w miarę pospałam chociaż dokuczają mi bóle zębów i każda zmiana pozycji w łóżku to jest jakaś masakra, ale pewnie to znacie. Fakt że końcówka sie dłuży bo już każda z nas by chciałą maleństwo przy sobie ale co zrobić wyjdą kiedy będą chciały. Ponoć psychika dużo robi, jak kobieta sie boi porodu to i dzidzia siedzi dłużej. Nie wiem na ile to prawda ja syna przenosiłam 10 dni i nie powiem bałam sie porodu strasznie. A córe w zasadzie w terminie urodziłam bo tak skołowałam lekarza że wkońcu wypisał skierowanie do szpitala i tam ją wypędzili kroplówką. Teraz też zaczne wypędzanie od 1 października bo zależy mi żeby cały wrześień jeszcze przechodzić :).
HM co do tabelki to nie wiem mogłabym takową stworzyć ale to muszę mieć dane najlepeij takie
1. rubryka- nick,
2. imie
3. data porodu z om
4. data porodu z usg
5. płeć
6. imie
no chyba że chcecie coś innego albo więcej info

A NO I DZISIAJ ZACZYNAM 38 TYDZIEŃ :) :) :)

11 lata 3 miesiąc temu #746821 przez nuśka09
ja już ogarnęłam kuchnię, zrobiłam pranie, porządek w szafie i właśnie wcinam śniadanko :)

oleczka jak dla mnie może być :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #746829 przez Elusia
KOCHANE ALE WIEŚCI!!!!! :lol: Karo urodziła Vivienne dzisiaj tj. 18.09 o godz. 6.01, waży 3090! :lol: pierwszy maluszek już jest! :laugh: ale się cieszę! :)

11 lata 3 miesiąc temu #746832 przez nuśka09
Ale super!!!! mamy pierwszego dzidziusia:) superowo :))))

11 lata 3 miesiąc temu #746833 przez Elusia
Oleczka tabelka super, podam dane na priv to może Ci łatwiej będzie je zebrać niż w postach :) no już bezpieczny 38 tydzień, ale trzymam kciuki by córcia chciała wyjść 1.10 :)
Nuśka To od rana pracowicie :)
Agusiak fajnie, że odpoczywasz i córcia spędzi troszkę czasu z dziadkami :) czasami taki czas jest niezbędny i dla Ciebie i dla niej :) więc miłego dnia kochana :kiss:
Ciekawe czy Karo tym porodem zapoczątkuje teraz wysyp maluszków.... ;)

11 lata 3 miesiąc temu #746836 przez oleczka86
Co za wieści, SUPER Karo wielkie gratulacje :) teraz szybko wracaj do siebie i do nas :)

11 lata 3 miesiąc temu #746838 przez nuśka09
Elusia no zobaczymy :) kurcze jak fajnie :lol: :lol:
zostałyśmy ciociami :P teraz tylko czekamy na zdjęcia Malutkiej:) :cheer: :cheer:

11 lata 3 miesiąc temu #746854 przez oleczka86
A wiecie co przyszło mi jeszcze do głowy że może zrobimy sobie kolaż naszych październikowych mamuś, do tego potrzebne byłoby zdjęcie z brzuszkiem i opisem który to tydzień :) co Wy na to

11 lata 3 miesiąc temu #746870 przez Agusiak
dzień dobry kochane!!!!

Ależ wieści od samego rania
KARO OGROMNE GRATULACJE!!! :lol: :lol: :lol: :kiss: :kiss:
Dużo zdrówka dla Ciebie i córci :)
Jak tylko dojdziesz do siebie to zaraz pokazuj nam tu małą księżniczkę i pisz co i jak :)

O kurcze widzę że się zaczęło nie na żarty ;)

No ja zaczynam dziś 36 tydzień i mam nadzieję urodzić najpóźniej w 39 bo nie dam rady fizycznie już :P

Tabelka i kolaż świetna sprawa, mamy wrześniowe 2011 miały coś takiego a teraz niedawno robiły kolaż z aktualnych zdjęć i dzieciaczki już takie duże :)
Oleczko prześlę Ci dane na priv chociaż nie mamy jeszcze imienia.

teściowie będą ok 11 więc jeszcze z córcią urzędujemy ;)
Ale potem nie ma co, trzeba się brać za prasowanie pieluch i ubrań Paulinki :)

Miłego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #746877 przez nuśka09
oleczka super pomysł, tylko może jakby zbliżone tygodnie były hm? proponuję ok 30 tygodnia bo wtedy takie fajne brzuszki są już :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka