BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 6 miesiąc temu #747698 przez P@ul@
I znowu tyle do nadrobienia. Sorki ale nie dam rady. Padam po prostu :(
Od wczoraj mam strasznie zawroty głowy, a musiałam jeszcze poprasować to co ostatnio wyprałam, ale na szczęście mam już to z głowy. Wczoraj na KTG wszystko ok. Dziś na kontroli niby też. Nie jest gorzej, ale lepiej też nie. W poniedziałek mam wizytę i ostatnie USG. Ciekawa jestem jaka duża jest nasza mała :)

Też nie mam pojęcia jak dodać zdjęcie na priv. A tak w ogóle to mam zdjęcia z 6 miesiąca a później z 8. To z którego lepiej wysłać? Bo 30 tydzień to chyba 7 miesiąc nie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #747706 przez Agusiak
Tosiu kochana, nic mnie nie boli tzn nic od tego. Maleńka się rusza więc liczę że wszystko okej :)
Super, że zamówiłaś córci buciki :)

Elusia ja mam tak samo, jak dłuższą chwilę leżą lub siedzę to potem jak staruszka idę po ścianie albo się mebli trzymając. Potem jak się rozchodzi to jest okej.
Kochana u nas przez (dzięki ;)) Greya to córcie w październiku mieć będziemy :P :P
Planowana była wcześniej ale książka inspirowała do działania :P :P

Kochane od dzisiaj w Realu jest jakaś akcja dzieciowa i tanie są np pajace po 10zł i spodenki niemowlęce po 6zł. Może wyciągnę T to zobaczę co tam mają :)

11 lata 6 miesiąc temu #747796 przez nuśka09
Kochane jestem już po wizycie. W ogóle myślałam że tam tylko ja będę a tu idę pod gabinet a tam multum babeczek, nie tylko w ciąży...Siadłam i myślałam że jak o 13 wejdę (na 11 miałam)to będzie dobrze. O 11.15 przyszedł ordynator gadałam sobie z babką jakaś a tu nagle mnie wołają, w pierwszej chwili się nawet nie skapłam że to moje nazwisko :P
Wizyta trwała ok 10 min zrobił USG , potwierdził że mam położenie miednicowe i jeszcze powiedział że mam uważać bo mam mało wód :unsure: . Dał mi termin na 7.10. Mam się zgłosić na 7:15 :ohmy: nie wiem jak ja wstanę :P Dał mi stertę papierów do wypełnienia i przeczytania. i tyle. recę mi się tak trzęsły z nerwów że wychodząc mi wszystkie te kartki z rąk wyleciały :P
No ale teraz już wiem ile czasu do narodzin Maksia :))
Tosia super że taki prezent Wam rodzice zrobili :)
Agusiakmiałam zamiar przeczytać "50 twarzy..." ale jak mówisz że takie skutki to może z 5 lat poczekam :P dobrze że napisałaś skargę na tego ćwoka:)
Paula na pokazywarkę wrzuć i linka prześlij, ja bym wybrała z 8 miesiąca :P
Elusia oo to może interesująca książka być, jak mi się będzie dziś chciało to jeszcze polecę po nią :)

11 lata 6 miesiąc temu #747802 przez Agusiak
nuśka to świetnie, że już wiesz kiedy synek będzie na świecie. Kochana na pewno wstaniesz o ile w ogóle będziesz mogła zasnąć ;)
kurcze co jest z tymi wodami, ja nie wiem od czego to zależy. Ja jak na razie ich poziom mam dobry ale piję jak smok, nie wiem czy to ma wpływ?

11 lata 6 miesiąc temu #747805 przez Elusia
Agusiak hehe nie wierzę! ja też się śmieję, że ta książka ma duży wpływ na pojawienie się maluszka :laugh:
Paula dobrze, że na kontroli ok :) odpoczywaj kochana sobie jak najwięcej możesz, teraz jest najlepszy na to czas bo później to już nie da rady.
Ja zrobiłam ciasto Arbuzowe :P w lodóweczce się chłodzi... ciekawe co z tego wyjdzie... ;)
Kochane normalnie ja zaczynam się niecierpliwić, chciałabym mieć już ten poród za sobą :P póki jestem spokojna i opanowana, jeszcze nie boję się, mam werwę ;) Bo jakoś z dnia na dzień pewnie im więcej będę o tym myślała i czytała to zacznę się stresować i dopadnie mnie lenistwo i trudno mi będzie wrócić na szybsze obroty... :dry: a z drugiej strony wiem, że może maluszek po prostu potrzebuje jeszcze czasu żeby sobie podrosnąć w brzuszku, że mu tam dobrze i ciepło....
Nuśka super, że znasz termin! :) ciekawe czy nasze maluchy zbiegną się w czasie- mam z om na 6.10 :) ja gdzieś czytałam że od któregoś tam tygodnia ciąży wody powoli się sączą- że niby naturalne, że zaczyna ich powoli ubywać, bo maluszek robi się większy... ale czy to prawda?

11 lata 6 miesiąc temu #747815 przez P@ul@
Nie wiem co z tymi wodami.... Coraz więcej nas ma ich mało. Podobno picie pomaga, ale ja już pije i pije ile wlezie, czasami to jak się napije to aż mi niedobrze, a wód jak nie przybywało tak nie przybywa. Całe szczęście zostało już niewiele czasu, to mam nadzieje, że ubywać też nie będzie. Zobaczymy co lekarz powie w poniedziałek.

nuśka Zazdroszczę ci tego, że wiesz kiedy mały będzie z wami. Mnie właśnie to czekanie i niepewność najbardziej denerwuje.Niby powinnam być spokojna do tego 11.10 (mój termin), ale chyba chciałabym urodzić prędzej. Bo jak do terminu nie urodzę to dopiero zaczną się u mnie nerwy.

Dziewczyny ile kupujecie pampersów na zapas? Bo ja kupiłam na razie paczkę tylko do szpitala i więcej nie mam. Wiem, że na pewno od gości dostanę, ale coś tam muszę kupić, żebym miała jak wrócę ze szpitala. I jeszcze jedno. Kupujecie 1 czy od razu 2? I jakiej firmy??

11 lata 6 miesiąc temu #747819 przez Agusiak
Paula ja kupiłam z DADY bo są dobre i była ta fajna promocja, pudło coś 174 sztuki za 49.99 więc mam dwa. Myślę że na początek starczy. Kupiłam rozmiar 2 bo jest od 3 kg a nie podejrzewam żeby moja niunia ważyła mniej. Do szpitala muszę jeszcze tylko kupić paczkę tych new born i chusteczki nawilżane.

11 lata 6 miesiąc temu #747834 przez nuśka09
Agusiakno właśnie nie wiem co z tymi wodami. Raz mi się trochę ich polało może to dlatego teraz mam mniej. ponoć jak się duzo pije to tych wod wiecej no ale ja pije duzo...cholera to wie :P
boję się strasznie tego ciecia, ja to panikara jestem :P jeszcze moja mama chce jechac ze mna ;/ a mi wystarczy tylko moj D. mama jest za nerwowa jeszcze będzie tam marudzić jak coś będzie się przedłużać. i musze jej powiedziec chyba w prost ze nie chce. Ona jeszcze nie odciela pępowiny ze mną. Miałam trochę spokoju, myślałam ze juz dotarlo do niej ze mam 22lata i swoja rodzine no ale nie...ehh meczy mnie to.

11 lata 6 miesiąc temu #747839 przez nuśka09
co do pampersów to ja jakiś czas temu dostałam prawie cała paczkę 2 pampersa, i jak narazie je spakowałam do szpitala. nie kupuję nic na zapas bo znajoma mi podrzuci ok 150 szt. 1 pampersa bo ona jest ich przedstawicielem i ma w cholere "probek"

11 lata 6 miesiąc temu #747846 przez Agusiak
Nusia młodziutka jesteś :P :P
Fajnie mieć taką znajomą z pampersami ;)

no ja tych jedynek kupię tylko tą paczkę co do szpitala. Nie wiem tylko jakie chusteczki wziąć na początek, bo potem będą DADA, ale na początek chyba skuszę się na J&J. Poprzednio miałam Nivea i też spoko, za to odradzam Hagisy :huh:

11 lata 6 miesiąc temu #747855 przez Tośka27
Nuska o to fajnie ja juz mam stresa bo to 7 dni i jade,.
A co do papersow ja Pampersa uzywalam u Corci i teraz raczej tez mam jedna paczke a pozniej moze dokupi sie lub ktos dokupi.ale te DADA to serio oplaca sie wow
A do real ja mam sporo km ok 60 nawet ponad wiec hmmm moge zapomniec i zakupach :*(

11 lata 6 miesiąc temu #747857 przez P@ul@
ja chusteczki kupiłam z Dada 3 paczki na razie 1 wzięłam do szpitala a dwie na razie w domku. Później też będę te kupowała. Jak dla mnie są ok. Sama ich używałam często. Też chciałam kupić te pieluchy Dada 2 ale niestety do 25.9 jesteśmy prawie bez kasy, więc musiałam sobie odpuścić. Jak na razie jest u nas jeszcze kilka paczek, ale do tego czasu pewnie wykupią, a szkoda, bo się opłaca.

11 lata 6 miesiąc temu #747865 przez nuśka09
Agusiaka dziękuje :) a chusteczki kupiłam 2 paczki Dada trafiłam na jakąś wersję new born. nie kupuję jak narazie wiecej bo ta kolezanka od pampersow ma jeszcze probki chusteczek :P

11 lata 6 miesiąc temu #747873 przez P@ul@
Wiecie gdzie można tanio kupić pudełko do chusteczek nawilżonych? Bo na allegro się nie opłaca, bo przesyłka jest taka jak pudełko z chusteczkami :ohmy:

11 lata 6 miesiąc temu #747874 przez nuśka09
Paula może w jakimś markecie? pojęcia nie mam ...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka