BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 3 miesiąc temu #746889 przez oleczka86
Jeśli o mnie chodzi to może być 30 tydzień możemy zrobić granice +- 1 tydzień :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #746898 przez nuśka09
ok poszukam zaraz co tam mam :P i na priv Ci wysłać?

11 lata 3 miesiąc temu #746968 przez myszka85
Karo - ogromne gratulacje! Podziwiam dzielną mamusię i życzę szybkiego dochodzenia do siebie po porodzie. Mam nadzieję, że jeszcze zajrzysz do nas na forum kiedyś pochwalić się małą. Teraz pozostaje też życzyć żeby się wreszcie wszystko zaczęło układać.

Trochę panikuję, bo ja nawet torby do szpitala nie mam jeszcze spakowanej :ohmy: a tu już narodziny pierwsze. Chociaż chyba sobie jeszcze poczekam, bo nawet nie wiem jak skurcze choćby przepowiadające wyglądają. Zresztą zaczęłam 35 tc, więc może jednak to za wcześnie. I jeszcze czeka mnie dzisiaj dość intensywny dzień w pracy (przedostatni)

To która następna? Tośka czy Elusia? A może Kasia?
Trzymajcie się dziewczęta i odpoczywajcie póki możecie :)
A tak w ogóle to śliczne macie kąciki dla maluszków. Ja jeszcze czekam na pościel i materacyk, trzeba też będzie skręcić łóżeczko, które niedawno przysłali i może na początku października się pochwalę. U mnie też tydzień przesyłkowy, o właśnie dostałam materacyk :) (po trzech nieudanych próbach doręczenia).

Pozdrawiam

11 lata 3 miesiąc temu #746977 przez Agusiak
Myszka kurcze przypomniałaś mi że muszę jeszcze torbę do szpitala wyprać.
Kochana chyba Ci się suwaczek zaciął, bo już niebawem 9 miesiąc a u Ciebie ciągle 7 :P

Oleczko wysłałam Ci dane i zdjęcie przez pokazywarkę na priv.

11 lata 3 miesiąc temu #746989 przez ewe88
Cześć kochane :)
Ale super wieści od rana!
Karo gratulacje i strasznie się cieszę, że już masz to za sobą!
Agusiak eh.. to prasowanie.. nie znoszę.. oby poszło Ci szybko i sprawnie :)
Nusia no ta twoja znajoma faktycznie jakaś dziwna! Też zrobiłabym tak jak ty :silly:
A niech małpiszon ma za swoje :)
Oleczka nie mam zdjęcia z 30 tyg. :dry: zaczęłam robić fotki od 35 :dry: ale dane do tabelki zaraz wysyłam :)
Miłego dnia kochane :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #747167 przez Elusia
Oleczka ja w sumie też nie wiem czy mam zdjęcie jakieś z 30 tyg. muszę poszukać, jak coś znajdę to wyślę na priv :)
Kasia się coś nie odzywa... ciekawe czy urodzi w tym tygodniu....
Ja po długim spacerku z psem :) lubię te spacery bo wtedy energia mi wraca :) , a jak się drzemnę w ciągu dnia to na odwrót, jestem senna i taka jakaś wymemłana :P
Kurczę chciałaby jeszcze parę fotek przed urodzeniem się małego zrobić... ale nie dość, że sama to aparatu nie mam bo jest u znajomych i nie da rady go odebrać :( a jak poprosiłam w weekend narzeczonego żeby zrobił telefonem to... szkoda gadać... może uda mi się jakoś samej tym tel. porobić..
No nic idę może jakiś obiadek zrobić ;)

11 lata 3 miesiąc temu #747171 przez nuśka09
No w końcu udało mi się wejść tutaj. Wkurzające to forum czasami ;/

Zrobiłam sobie długi spacerek, poczta, biblioteka, sklep. I kurcze się zdenerwowałam bo bibliotekę mam kawałek od siebie i nie ma książki na która już miesiąc czekam ;/ i innych też nie mają bo ciągle wypożyczona :angry: w sklepie chciałam kupić materacyk do kąpieli i też nie było dopiero w piątek lub poniedziałek... no ale za to jak nigdy na poczcie było pusto więc szybko poszło :)
wróciłam i ogarnęłam kolejną szafkę i wyczyściłam materacyk :) teraz się zastanawiam czy dawać już pościel do łóżeczka...jutro to ogarnę jak będę mieć już wyznaczony termin :)

Siostra mnie odwiedziła :) mama ją przywiozła bo jej marudziła że musi się ze mną zobaczyć bo ma sprawę :P a ta sprawa to oglądanie w spokoju bajek bo w domu nie ma tego programu co u mnie jest :P
Elusia ja po spacerach z moim psem padam bo na dłuższą metę nie dam rady go na krótko trzymać bo mnie ręce bolą a znowu na długiej smyczy się nie słucha...nie mam czasem sił do niego. Co do fotek... mój D. jak się przyłoży to potrafi fajne zdjęcia zrobić ale jak ja chcę jakieś to nigdy mu nie wyjdzie :P musi mieć jakąś wenę :P

oleczka ja też z 30 tyg. nie znalazłam, wysłałam ci z te co miałam najbliżej tego tyg. :)

No właśnie Kasia coś zamilkła...myślicie że kolejna dzidzia już jest?:))

11 lata 3 miesiąc temu #747182 przez Agusiak
W ogóle przyjechał ten chłop z meblami sam i żeby z nim to nosić bo sam nie da rady. Ja mówię matko jedyna no pogięło chłopa, ale co zrobić, małe półki wzięłam chociaż na ganek, a te większe wzięłam z nim jedną bo faktycznie ciężkie jak diabli, sam by nie dał rady no ale ja raczej też nie, helooooł :ohmy: Na szczęście przyjechał tata
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

kolesia od najgorszych że babie w ciąży każe meble nosić, że co to za firma, itp. Nabuzowany chodzi do teraz, nie wiem czy jakieś skargi pisał nie będzie

Nusia to widzę że masz podobnego psa do mojego. Ta też chociaż uczona chodzić na smyczy to ciągnie jak głupia. Musiałabym jej oponę od traktora na łańcuchu przymocować żeby za sobą ciągnęła i może wówczas spacerek byłby przyjemnością ;)

Poprasowałam rzeczy Paulinki i dokończyłam młodej a wszystko na siedzącą bo biodra, brzuch i plecy dają się we znaki :huh:

11 lata 3 miesiąc temu #747188 przez nuśka09
Agusiak co to za firma!!!???
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ten koleś jakiś! czemu się zgodziłaś na pomoc mu? to jego zasrany obowiązek! dostaje za to pieniądze a jak nie radzi sobie to niech mu dadzą pomocnika!nie dość że a ciąży to jeszcze masz takie problemy z tymi rękami! bardzo dobrze Twój tata zrobił! I wcale się nie dziwię że będzie pisał skargę! Bardzo dobrze!

11 lata 3 miesiąc temu #747195 przez Agusiak
Kochana nie wiem nawet, nie żadna kurierska tylko jakiś chyba prywaciarz co tu ma gdzieś odbiór i dostarcza dalej do domów. Pewnie ma jednoosobową firmę żeby się czasem z nikim nie dzielić, zasraniec. Kochana ciężarów nie dźwigałam, nie martw się Kochana, ta półeczka lekka była a to drugie razem z nim też nie takie ciężkie, ale że cham to prawda.

11 lata 3 miesiąc temu #747198 przez Elusia
Agusiak co za palant!!!! :angry:
Nuśka no niestety książki można chyba do pół roku przedłużać, chociaż u nas jak jest zamówiona to trzeba oddać i nie ma możliwości przedłużenia terminu... Fajnie, że chociaż na poczcie Ci tak szybko poszło :)a siostra jaka sprytna hehe :laugh:
Kochane ja mam o tyle dobrze, że mój piesek w miarę ładnie chodzi na smyczy, ale najbardziej lubię długie spacery bo idę z nim przez pola i puszczam wolno :laugh: a on taki szczęśliwy jest wtedy! :laugh: zresztą codziennie rano jestem umówiona ze znajomą (o 7.00 :P ) na takim "boisku" i tam sobie biega z dwoma owczarkami :) no a popołudni taki długi spacerek właśnie, a wieczorem na 5 min tylko bo ciemności takie, że boję się iść dalej :P
Zrobiłam parę fotek, myślę, że i tak lepsze jakby miałby robić narzeczony ;)

11 lata 3 miesiąc temu #747203 przez ewe88
Agusiak coooooo???!!!! Ja bym mu dała!! Kopa w dupę na rozpęd!! Jego obowiązek pownosić rzeczy, które przywiózł!! Mój mąż też robi meble.. ale żeby ktokolwiek mu pomagał wnosić to już absolutnie nawet nie prosi o to!!! A co dopiero kobieta w ciąży i to tak zaawansowanej!!! Aż mi oczy wyszły ze zdumienia!!!
Elusia oj to twój piesek ma fajnie!! Mój to bardzo chciałby się z innymi psami bawić ale chyba go nie lubią. hehe Jest taki chyba ... hmm... za bardzo nachalny. On leci zaraz się bawić a one go gryzą :dry: Kiedyś tak się wystraszył, że 2 dni nie jadł. A mi jast go tak szkoda. Bo on to taki trochę "cipek" jest. hehe :)

11 lata 3 miesiąc temu #747209 przez nuśka09
Agusiak nie ważne czy ciężkie czy nie to należy do jego obowiązków za to dostaje pieniądze! dobrze że nic Ci się przy tym nie podziało:)
Elusia co do książki to ktoś ją przetrzymuje od 2.08 :angry: a innych jak obczaję na necie że jest dostępna to zanim się dotoczę do którejś z nich to już ktoś wypożyczy. Ja nie wiem co ta książka ma takie branie, Pani mi powiedziała że najbardziej oblegana od czerwca...
a jeśli o pieska chodzi to ja sama go nie spuszczę ze smyczy bo ma w nosie moje wołania, i idzie przed siebie nawet się nie ogląda za mną, za to Mojego słucha i jak idziemy razem to na takich łąkach go puszczamy bo pilnuje naszej dwójki i idzie przy nas wtedy...

Kominiarz właśnie u mnie był :P to szczęście chyba przynosi no nie?:)

11 lata 3 miesiąc temu #747211 przez Agusiak
No kochane a on jeszcze powiedział, że jest firmą transportową i mają tylko dostarczyć paczkę a nie są od przeprowadzek żeby wnosić :ohmy: Czyli czyt. ma rzucić mi meble pod płot i odjechać. Ale tego na szczęście mój tata nie słyszał bo by go chyba tam pobił :huh:

11 lata 3 miesiąc temu #747216 przez nuśka09
to może jeszcze trzeba sobie samemu z auta wyjąć żeby szanowny pan się nie przepracował...ehh co za ludzie :dry: :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka