BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 3 miesiąc temu #747877 przez P@ul@
musiałabym popatrzeć, ale nie wiem czy gdzieś jeszcze będę przed porodem, bo to jakiegoś większego marketu mam 45 km... Ech, jak się mieszka na
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
to tak jest, że albo trzeba jechać masę kilometrów, albo bulić za przesyłkę ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #747899 przez Elusia
Ja po obiadku już i chyba idę spać, nie wiem co ze sobą zrobić... dobrze, że już jutro narzeczony wraca.
Paula ja mam chyba ze 4 paczki Dady newborn i 2 paczki pampersy newborn, a dwójek Dady chyba też ze 4 paczki. Zobaczymy jak się to sprawdzi. Chusteczki mam happy z Auchana- za 3zł chyba kupowałam paczkę :) a w Rossmanie nie ma chusteczek żadnych z pudelkiem??? nawet jest chyba tam promocja teraz na pampersy z tego co kojarzę- ale tylko dla tych co mają kartę.
Kurczę cisza z tym TENS, może zapomnieli i nie wyślą... niby też oferują to w moim szpitalu, oczywiście trzeba kupić własne baterie baterie, ale czy w praktyce pozwolą to nie wiem- bo z tymi szpitalami to różnie.

11 lata 3 miesiąc temu #747904 przez Edzia04
Hej!

Nusia powiem Ci szczerze, ze Ci zazdroszcze tego CC, ja bym tez tak chciała, przynajmniej wiesz kiedy co i jak a pozatym bez jakis niespodzianek. Super,ze juz wiesz!

Paula ja tez ostanio szukałam tych pudełek i wszedzie sa odrazu z chusteczkami, ale sa ogolnie drogie bo ok 16 zl;/ i to z chusteczki byle jakiej firmy;/

Ja jeszcze pampersow nie mam i chusteczek zreszta tez nie, ale zamierzam kupic i pieluszki i chusteczki pampers sensitiv, przynajniej na poczatku bede tego uzywac, a pozniej jak mala podrosnie to przezuce sie na Dade bo slyszalam, ze jakosciowo sa zblizone do Pampersa.

Agusia jesli chodzi o te wody płodowe, to moj lekarz i druga lekarka u ktorej bylismy, wytlumaczyli Nam ze zalezne to jest od łozyska, ktore juz nie pracuje jak na poczatku ciazy i z stad ta mala ilosc. I nie wiem czy wieksza ilosc picia wody tu cos pomoze, przynajmniej oni nic o tym mi nie powiedzieli.
Elusia to przespij sie troche, a juz jutro Twoja milosc bedzie:D to buziaki papap

11 lata 3 miesiąc temu #747921 przez nuśka09
Edzia z jednej strony fajnie bo tak jak mówisz wiem kiedy Mały z nami będzie a z drugiej strony to jednak operacja... i różnie bywa... muszą mi naciąć skórę,macicę...aułć! boję się jak cholera :P

Właśnie mama do mnie dzwoniła i powiedziała że przemyślała sobie i jednak nie będzie rano ze mną jechać przez cc że wystarczy jak D. będzie ze mną :) ufff ulżyło mi :) może dociera do niej powoli że najwyższy czas przeciąć tą 22 letnią pępowinę :P

Elusia może zadzwoń tam skąd Ci mają przysłać to urządzenie i zapytaj co i jak :)

11 lata 3 miesiąc temu #747922 przez ewe88
Cześć kochane :kiss:
Właśnie wróciłam do domu i padam z nóg.
Tosia super z tą kasą. Powiem Ci, że aż mi się miło zrobiło :) Super, że Wam trochę pomogli!
Elusia Oj to ty czytasz bardziej naukowe.. ja nie mogę się obejść od jakiegoś czasu bez kryminałów! Po prostu działają jak narkotyk! :D Dzisiaj wpadł mi artykuł o tym TENS ogólnie to chwalą ten sposób radzenia z bólem. Więc super, że masz możliwość skorzystania z tego.
Paula Super, że na KTG wszystko ok. A co do wód to najważniejsze, że nie ubywa. Tyle to już wytrzymacie :)Co dop pieluch mam 1p dady i 1p pampersów, w razie gdyby dady uczuliły. I obie paczki to "1"
Nusia Super kochana, że wiesz kiedy rodzisz. Co do wód podobno od 8 tygodnia ubywa wód i jest to normalne. Ja też miałam ich niby za mało i kazali mi pić więcej wody. A i tak już piłam 2l dziennie samej wody+ soki czy inne napoje. I dowiedziałam się też, że należy pić max 1 szklankę na raz. Bo wypicie więcej i tak nic nie daje. Więc wypijam tą szklankę co 20 min-30min.
Agusiak Eh.. te wody.. za miesiąc będziemy się z tego śmiać :) Też mam ten problem. Więc wypijam teraz około 3-4 l dziennie.

11 lata 3 miesiąc temu #747925 przez ewe88
A i jeszcze jedno.. dziś przyszedł podgrzewacz do butelek!!! JUpi!! Cieszę się bo razem z przesyłką zapłaciłam 40zł. A w tesco ceny podgrzewaczy zaczynają się od 120zł. !!
Zrobiłam też wreszcie badanie na GBS - teraz czekam na wyniki. Ale się strasznie boję! Już dziś nie spałam przez tego GBS! I wyniki glikowanej odebrałam.. cieszę się bo cukier spada!!! Glikowana jak najbardziej w normie! :) Aż z tego wszystkiego pozwoliłam sobie dziś na bułkę! :D Żułam ją chyba z 20 min.. delektowałam się smakiem.
Ok kochane spadam. Idę teraz leżakować bo strasznie zmęczona jestem.
Buziaki skarby :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #747953 przez Tośka27
eve to jaki wyszedl ci wyniki hemoglobiny glikowanej ????

11 lata 3 miesiąc temu #747965 przez Elusia
Wyspałam się :) a cisato nie wyszło :dry: za mało żelatyny chyba i powinien być koniecznie kruchy spód a nie biszkopt... no nic i tak zjem :P
Edzia Masz rację, że te chusteczki drogie z pudełkami, ja na razie nie kupiłam jeszcze.
Nuśka Fajnie, że mama sama doszła do takiego wniosku :) i mimo, że to operacja- to nieunikniona a jednak ten spokój psychiczny, że wiesz dokładnie kiedy dużo daje. Ja bardzo chcę sn ale gdybym tak wiedziała dokładnie kiedy urodzę to byłabym dużo bardziej zrelaksowana :laugh: szczególnie, że chce żeby był przy tym narzeczony i wiem, że on też strasznie chce ale jak wyjeżdża w dlegację to nigdy nie wiadomo czy zdąży wrócić :(
Ewe jak czytasz kryminały to bardzo Ci polecam tą książkę! :) to świetny thriller, przemyca pewne spojrzenie na świat farmaceutyki, przyrody itd w taki sposób, że kolejny losy bohaterów nie dają skończyć czytać :laugh: A z tym TENS to z "mama i ja"ale nie mam do nich kontaktu oprócz maila... chyba zapytam kiedy w końcu zamierzają mi wysłać :P Fajnie, że z glukozą ok :) a GBS się nie martw- będzie ok :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #747992 przez P@ul@
No tak z wodami chyba nic się nie da poradzić, ale to już mało czasu :)

Ja lecę wziąć kąpiel. Mówią, że gorąca kąpiel przyspiesza poród, ale chyba bym się bała,że to jednak za szybko, więc jeszcze z tym poczekam :)

DO jutra. PAPAPA

11 lata 3 miesiąc temu #748004 przez Elusia
Paula absolutnie nie gorąca kąpiel! :ohmy: jak kąpiel to do temp. 37C i to mit, że przyspiesza poród, może jedynie spowodować odklejenie się łożyska! :ohmy: ja strasznie na to uważam, przed zabiegami w Spa dużo czytałam o tym.
Ja idę na siku z Wallem i może jakiś film na wieczór sobie puszczę, jak na razie wymyłam lodówkę :P
Dobrej nocki kochane:*

11 lata 3 miesiąc temu #748017 przez nuśka09
Paulasłyszałam to samo co Elusia pisze!! lepiej nie ryzykować i robić inne rzeczy :P
parenting.pl/portal/naturalne-przyspieszenie-porodu tu masz kilka sposobów :P

Elusia jeszcze nie słyszałam o cieście arbuzowym :P skąd przepis wytrzasnęłaś? :)
co do tej książki to kurcze w katalogu mojej biblioteki go nie ma ;/ a zaciekawiła mnie :P
eweświetnie że cukier Ci już tak nie dokucza :)no i rzeczywiście okazyjnie ten podgrzewacz :)

Kurcze Mały mi daje w kość;/ tak się wypina i że mnie skóra boli ;/

11 lata 3 miesiąc temu #748033 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Edzia kochana, nie zazdrość nusi i lepiej cc jednak nie mieć.
Nusia ma wskazanie medyczne i nie ma wyjścia, ale da radę :)

Elusia kochana widzisz jak to zleciało, już niedługo narzeczony będzie z Tobą, już jutro, a dopiero co pisałaś że nie wiesz co ze sobą zrobisz pod jego nieobecność :)

ewe super, że wyniki dobre, ja także czekam na wynik GBS ale to się dowiem na środowej wizycie.

nusia świetnie że mama sama zrezygnowała i nie musiałaś robić jej przykrości stanowczą odmową :)

Paula coś Ty się tak uparła na ten wrzesień? Październik całkiem fajny miesiąc :P Ja za to się boję żebym czasem 1 lub 2 listopada nie urodziła bo te daty i miesiąc to już w ogóle mi się nie widzą :dry:

My w Pepco kupiliśmy jedynie ubranko na prezent co w sobotę idziemy a ja dla siebie ramkę z sową :lol:
Do reala nie daliśmy rady podjechać, ale T obiecał że skoczymy w sobotę.
Mam taką nadzieję bo dziś tak mnie biodra i spojenie bolały że za chwilę w ogóle nigdzie nie dam rady łazić.

Mięło wieczorku :)

11 lata 3 miesiąc temu #748055 przez Edzia04
Hej,
Agusia ja tak napisałam bo chyba nie wiem czym to pachnie, a pozatym strasznie boje sie bolu podczas sn i moze dlatego....
Apropo terminu to mamy zblizony i ja tez nie chciala bym rodzic 1 litopada:P , ale jak tak nasze ksiezniczki beda chcialy to sobie wyjda:)

Własnie wrocilam z zakupow, ale nic ciekawego nie bylo, szukalam jakies tuniki bo 12.10 mam wesele siostry męza i mam nadzieje, ze sie nie rozsypie i jeszcze moze zatancze z jeden kawałek:P Nic nie ma w tych sklepach jak gora dobra to brzuch opina i odwrotnie nie wiem co ja sobie kupie;/ moze jakis ciucholand odwiedze bo pewnie tam na siebie rozmiar znajde.
To pewnie do jutra buziaki papap

11 lata 3 miesiąc temu #748079 przez Agusiak
Edziu wiem, wiem ;)
Ja powiem Ci że też jestem przerażona porodem siłami natury. Mam masę obaw i boję się że nie wytrzymam tego bólu i im tam zejdę albo odpłynę :dry: Tym bardziej że mam chyba niski próg bólu sądząc po tym jak strasznie zniosłam cc. No ale jakoś to dziecko trzeba urodzić i szczerze wierzę że nam się uda, musi :)
Tak, termin mamy bardzo zbliżony, można powiedzieć że idziemy łeb w łeb :lol:

W poprzedniej ciąży ja miałam termin na 21.05 a koleżanka na 23.05. Ja urodziłam 10tego a ona 30tego :blink: więc różnie to bywa, heheh.
Bardzo rzadko się zdarza taka sytuacja jak u mojej koleżanki do której idę w sobotę. Wyobraźcie sobie że termin miała na 24 lipca i dokłanie 24 o 1 z minutami urodziła córcię. A to jej pierwsze dziecko :)

Z tymi ubraniami to tak jest, a powiedz mi byłaś może w H&M MAMA? Tam mają fajne, w miarę niedrogie i brzuszek na pewno Ci się zmieści :)

Dobranoc kochane, spokojnej i przespanej nocy :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #748155 przez P@ul@
Witam z rana :)

U mnie nocka nawet znośna, wstałam 3 razy no i teraz. Zrobiłam K. śniadanko do pracy i zaraz wracam do łóżka, nie ma co wstawać, bo później strasznie mi się samej nudzi.

Co do CC to mam nadzieję, że do końca będzie wszystko ok i nie będę musiała mieć, bo choć boję się SN to w życiu nie chciałabym CC, to w końcu operacja. Moja szwagierka miała CC i wiem jak się długo i ciężko dochodzi do siebie, więc wolałabym nie. Oczywiście nie chcę nikogo straszyć, bo może być tak, że na drugi dzień po CC będziecie w pełni sił :) Moja koleżanka teraz po CC na drugi dzień od przyjście za szpitala była na spacerze z synkiem, więc nie było tak źle.

Dosyć tego gadania z rana. Wracał do łóżeczka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka