- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
A z tymi skurczami to chodzi i napar z liści malin a nie o zwykły sok, także spokojnie.
A i pilnujcie kochane żeby w tych pierwszych tygodniach życia maluszka nikt do Was z opryszczką czy tzw "zimnem" do domu nie przylazł. Ten wirus u takich maluchów może być tragiczny w skutkach, bo atakuje głównie drogi oddechowe.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Słyszałam też że dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym nie powinny mieć z maluszkiem styczności w pierwszych tygodniach bo nawet jak są zdrowe to łatwo przenoszą zarazki... U mnie w szpitalu nie wpuszczają na porodówkę dzieci do 15 lat...
elusiamnie mój też zasakuję od jakiegoś czasu. Ostatnio szukałam jakiejś strony w historii komputera i patrzę a tam jakieś artykuły : jak radzić sobie z kolkami u dziecka, sposoby na dobry sen maluszka, pierwsza kąpiel itp i w szoku byłam bo ja tego nie czytałam
pytam się potem D. a on do mnie : A co nie spodziewałaś się tego po mnie?
Super że nasi mężczyźni tak do tego podchodzą oby po urodzinach maluszków się spisali
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Ja kochana malinki jadłam przez całe dwa tygodnie pobytu na działce i popijam czasem taki zagęszczony sok-syrop z wodą
No my mamy w rodzinie bliskiej jednego przedszkolaka i będę musiała ich odwiedziny odkładać jak się da, tym bardziej że oni tacy nie pewni są. Jak byłam na początku ciąży to zaprosili nas na urodziny córci i nie poinformowali że ma ospę
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
dziś mieliśmy swój mały sukces do tej pory sadzałam młodego jak robił kupkę na nocniku ale siedział w pamperze... dziś go ściągnęłam fakt, że zaczął w pampera, ale dokończył na nocniczku i jeszcze potem siusiu udało mu się "dopracować" a jaki zadowolony był bo nocnik zaczął grać wiem że to początki i jedna jaskółka... ale i tak się cieszę zwłaszcza, że jak robił wcześniej to sam czasem na nocnik siadał
a co do opryszczki... czytałam artykuł gdzieś, że w stanach trzytygodniowy wcześniak zmarł i nie byli w stanie dojść dlaczego... dopiero sekcja wykazała, że zabił go wirus opryszczki właśnie... kiedy lekarz przekazywał to rodzicom ojciec odruchowo złapał się za usta... niechcący przekazał dziecku wirusa całując je... przykre ale trzeba z tym cholernie uważać... ja nigdy nie miałam ale mojemu czasem się trafia...
a co do malin ja też jem... a napar z liści można zacząć pić bodajże (nie jestem pewna) koło 36 tyg lub koło 38 to już raczej na spokojnie jako jedną z form "wypędzania"
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Matio ale wspaniale! takie chwile, kiedy maluszek robi postępy są najpiękniejsze i mega cieszą
Nuśka fajnego masz tego swojego faceta widać, że przejął się rolą ojca i super bo tak być powinno :)a Twoja mama będzie miła nie lada wyzwanie, żeby przetrzymać siostry w domu ja będę musiała powiedzieć szefostwu żeby się z miesiąc wstrzymali z odwiedzinami bo młody strasznie często choruje, a teraz jak poszedł do przedszkola to wogóle...- i też będzie ciężko bo on nie może się doczekać aż zobaczy Ignasia
Agusiak no u mnie też dopiero od 14r.ż na oddział wpuszczają... a Ci z rodzinki to troszkę nie poważni byli nie informując Cię o chorobie! ja maliny też normalnie wcinałam tego lata
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Elusia dziękuję mam nadzieję że jak Maksiu się urodzi to też będzie tak zaangażowany a strasznie się cieszę bo jeszcze na początku ciąży nie sądziłam że tak się zmieni:) chyba w końcu dorósł obym nie zapeszyła
Kochane właśnie Karo się odezwała na FB
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- Kos
- Wylogowany
- gaworzenie
dawno mnie tu nie było ale tak szybko piszecie, że trudno nadążyć z czytaniem:)
Z tę opryszczka to kiepska sprawa, bo mój chłopak ma ja często i bede musiała uważać, żeby nie zaraził małego.
Kochane macie już jakieś kosmetyki do kąpieli czy coś?:)Bo juz sie gubię w tych wszystkich firmach...
Pozdrawiam
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
Z jakiej firmy macie termometry??
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Kurze pościerane, podłogi umyte, pościel wyschła zaraz biorę się za prasowanie