- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Edzia04
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Paula ja kupiałam termometr taki jak poleciła mi Agusia czyli allegro.pl/termometr-microlife-nc100-nc-...daz-i3537178249.html , tak jak Agusia pisala jest bardzo prosty w obsludze i super bo mierzy rozniez temperature pomieszczenia i pokarmu. Jestem bardzo zadwolona z niego
Kos ja rowniez mam juz kosmetyki przyszły mi wczoraj i tak emusje do kompieli mam z Emolium , krem po kompieli rozwniez z Emolium, a krem do pupci Sudocrem.
Nusia super, ze sobie juz wszytsko posprzatalas:)
Nie wiem co mialam jeszcze pisac i do kogo wiec przeraszam i do pozniej buzki papa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Ja mam emulsję do kąpieli z Ziaji, taki emolient, ale jak się nie sprawdzi to na pewno kupię Emolium jak przy pierwszej córci. Do całej reszty ciała i pupki mam alantan plus, na początek wydaje mi się najlepszy, tzn mam sprawdzony, muszę jeszcze dokupić coś na buźkę na wyjścia na spacerki.
Byłam dziś w realu i kupiłam kilka bodziaków z długim rękawem za 5.99 zł i jedne spodenki za 9.99 zł, resztę wymiotło. Ale jutro skoczymy jeszcze może do innego, mniej obleganego.
Rodzice kupili zaś tam gdzie dziś byli kilka pajacy więc sądzę na początek nam starczy
MartiO słyszałam to o czym piszesz ale myślałam że to w Pl był taki przypadek...?
U nas szwagier miał opryszczkę jak ich synek był maleńki i nosił maseczkę z apteki i małemu na szczęście nic się nie stało. No u mnie niestety tata czasem miewa, a także teściowa i szwagierka, czasem moja siostra, więc przed ich wizytami na pewno będę o to pytać.
Miłego wieczorku
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Agusiakfajnie że chociaż tyle udało Ci się kupić
Paula kuruj się
Ja niedawno wstałam idę się umyć i jakieś śniadanko zrobić. Po południu planujemy do mojej mamy iść bo w czwartek ma urodziny ale dziś jest sama z Manią więc sobie na spokojnie posiedzimy bo przy całej rodzince się nie da
Wieczorem poprasowałam pościel dla Małego dziś. D. będzie montował baldachim a ja kurcze zapomniałam wyprać prześcieradełka ;/ ale to nic popiorę z ręczniczkami bo frotte jest a w tym tygodniu mam dostać od kumpeli kilka ręczniczków
Miłej niedzieli
- myszka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Widzę, że przygotowania idą pełną parą a niektóre to już nawet skończyły. Ale pocieszam się też, że nie jestem jedyną, która nie spakowała jeszcze torby. Powoli kompletuję wszystko dla małego. Mam łóżeczko, materac, komplet pościeli na start i paczkę ślicznych ubranek z allegro po okazyjnej cenie (1 zł za sztukę). Brakuje mi jeszcze wózka, fotelika i 3/4 rzeczy czeka u rodziców, bo mama cały czas twierdzi, że jeszcze za wcześnie. Trochę jej nie rozumiem, bo sama siedziała w szpitalu od 8 miesiąca z zagrożoną ciążą a tata wszystko przygotowywał w domu i pakował torbę. Wie, że różne rzeczy się zdarzają a mi nie pozwala przezornie się zabezpieczyć na wszelki wypadek. Mój mąż już mi się przyznał, że w razie nagłego wypadku on by nie spakował sam torby, bo nie wiedziałby co zabrać.
Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu wszystko ogarnę.
Kurcze, Karo się rozpakowała, Tośka za tydzień, sporo dziewczyn za 2 a ja jeszcze mam ponad miesiąc. Ale nie narzekam - energii mam sporo, dolegliwości żadnych i nawet brzuszek mi nie przeszkadza, więc jak Adaś che to niech sobie tam do końca października spokojnie czeka.
Paula - zdrowiej szybko Na przeziębienie polecam jak zwykle magiczną kurację - mleko, czosnek, miód, malinki i ostatnio mi pomogło na gardło siemię lniane. Po szałwii było gorzej, więc nie proponuję. Wyleczyłam się z przeziębienia w 1,5 dnia (absolutny rekord ).
I Edzia wcale nie jesteś ostatnia, bo jak ja wyślę dane do tabelki to wyjdzie na jaw kto jest na szarym końcu. Będziecie się tu wszystkie maluszkami chwalić a ja będę czekać i czekać.
Idę na spacerek. Miłego dnia!
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
No ja od rana szalalam w kuchni obiadek dla Siebie Obiadek dla Meza corci ja dzis rissotto zjadlam z piersia i warzywami i lyzka buraczkow ktore uwielbiam a nie powinnma jesc naszczescie nie podnioslo mi danie cukru ale balam sie troszku Moj MAz MOwi jedz ty Kobieto wszystko bedzie dobrze no jakos twu twu nie wariuja mi cos cukry a jem wydaje m isie sporo wiecej grzyby na sniadanko jadlam z cebulka wczoraj mi ze wsi Siostra przywiozla alez sie cieszylam uwielbiam a tak chcialam zjesc jeszcze przed Porodem bo pozniej juz zapomne heheh.
A pozniej wykapalam sie wloski ladnie ulozylam i wyszlismy na spacerek zadzwonilam do brata i powiedzialam ze mozemy wziac jego dzieci na spacerek i poszlismy wesolo bylo nacykalismy zdjec swietne i chyba moj ostatni taki spokojny spacerek jutro ide tylko do miasta zapomnialam gruszke czy jak to kupic do noska Aniolkowi mydelko chce jakies dezynfekujace sobie kupic do szpitala bo tam pelno syfu mowia ze Grnokowce nie gronkowce szok tego sie najbardziej boje.I Kocyk musze zobaczyc ile kosztuje taki cieply.
Siedze Dziergam Mitenki takie rekawiczki bez palcow na sparzedaz
POzdrawiam was Buziaki
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
nie było mnie tydzień ..... i przez ten tydzien całe życie sie odmienilo:) 17.09 o godz 1:55 przyszedł na świat Nasz synek Wojtuś)) Dzie wróciliśmy dopiero do domu. Wojtuś jest zdrowy choc podchodzi troszkę pod wczesniaczka bo koniec 37 się urodził. Ale dostał 10 na 10 punktów Ważył 2950g i 50cm. Dzis waży 3130g:) jak bede miala chwilę to wstawię zdjęcie mojego synka:)
Buziaki:*
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tośka miło słyszeć, że u Ciebie wszystko w porządku i oby tak dalej się wszystko dobrze układało
Myszka troszkę ja bym się denerwowała na Twoim miejscu, bo ja jestem z tych przezornych co muszą mieć wszystko wcześniej dopięte na ostatni guzik, mam nadzieję, że mama odpuści żebyś mogła spokojnie zrobić wszystko tak jak chcesz po swojemu i czuć się w pełni swobodnie i spokojnie.
Nusia mam nadzieję, że popołudnie u mamy udane?
Paula to oby plan wypędzania choroby podziałał duuużo zdrówka!
Agusiak coraz bliżej, ale fajne to już jest uczucie, te pierwsze rozpakowywania się i te coraz mniej dni do porodu to daje tyle radości!
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia kochana serdeczne gratulacje!!!!!
Mamy pierwszego chłopczyka i dziewczynkę czyli pierwszą parkę
Kochana jak tylko znajdziesz chwilkę to napisz nam co i jak się potoczyło, ale super!!!!
Myszka ja w poprzedniej ciąży też wszystko na ostatnią chwilę i rozpakowałam się 11 dni przed terminem. Mama mi szybko wszystko prała i prasowała, T ubrał całe łóżeczko w pościel i w ogóle i jak już byłam w szpitalu to jechał do domu spakować nam torbę bo nawet tego nie miałam
Teraz staram się wszystko pozapinać wcześniej i pewnie w listopadzie urodzę
Tosia no Ty już też za kilka dni będziesz tulić swoje maleństwo
Ja w realu upolowałam tylko dwie pary spodenek po 5.99 zł ale dobre i to i zamówiłam jeszcze 4 z tej aukcji, mam nadzieję że będę fajne
allegro.pl/polspiochy-polspioszki-mega-w...wka-i3549103522.html
T dziś poskręcał resztę mebli, poodkurzałam i w sumie jest z grubsza ogarnięte
Miłego wieczorku
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Myszkaja też bym jeszcze nic nie robiła bo uważam że jeszcze mam czas ale mój D. mnie mobilizuje
Elusiadziękuję popołudnie udane
Tosia super że miałaś udany dzień
Agusiak fajne te spodenki super że już macie mebelki poskręcane
a ja oglądam jeszcze Przepis na życie i idę lulać bo o 7 muszę być w przychodni na KTG i wizytę...
dobrej nocki buziaki:*