- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Kilka dni mnie nie był. Leżałam w łóżku z gorączką, ledwo co dawałam radę się ogarnąć i jeszcze małą. To był koszmar, ale już minęło. W środę musiałam się wywlec z łóżka bo mieliśmy szczepienie. Mąż poszedł ze mną. Na szczęście Agatka mega grzeczna, nic nie płakała.
Wczoraj miała 5 miesięcy
Dałam jej pierwszy raz obiadek z kurczaczkiem. Noce nie ciekawe, dopiero dziś w nocy jako tako spała. Do 2 ładnie, dostała mleczko, a później się przebudziła o 3.17, smok i spała dalej. Kolejna pobudka o 4.45 i to samo i o 6.00 pobudka na mleczko. Wzięłam ja do łóżka i spała jeszcze do 8, godzinkę leniuchowaliśmy w 3 a później wstaliśmy wszyscy na śniadanko. K. szedł na 12 do pracy, więc rano spędziliśmy wspólnie. Teraz śpi, czekam aż się obudzi na obiad.
Jeśli chodzi o pieluszki to my mamy Dada 3, ale następne kupimy już 4. Jak na razie się spisują. Mała ich nie przesikuje.
Dziewczyny dajecie już chrupki??? A można? Chyba tez kupię i spróbuję. Zastanawiam się nad taką siatką do podawania pokarmów. Co o tym myślicie???
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
Ja dzis nieprzytomna jakas glowa mi peka bylam w miescie na spacerku i teraz cos maly marudzi katarek ma cyca nie wzial rozplakal sie i dalam obiadek ja dalam dzis kasza jaglana z jagniecina od 5 m tylko moj juz je z dwa tyg od 5 miesiaca podaje nic mu nie dolega tylko kupki scisle robi ale podaje wode lyzeczka przegotowana bo inaczej nie chce pic.. i jakby ciut lepiej i jabko codziennie tarkuje daje mniejsze cale
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
Ja dziś daje kurczaczka w sosie z jasnych warzyw z gerbara, zobaczymy czy będzie smakowało. A jak zje cały słoiczek to dam jeszcze marchewką dojeść, bo nie chcę tego mu mieszać razem.
A później może deserek mu dam, albo kaszkę taką ze słoiczka z hippa. Super one są, Agacie bardzo smakują.
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Paula To dobrze że wydobrzałaś dzielna Agatka ja też o tym sitku nie słyszałam u nas noce też nieciekawe przez te zęby.
Kasia i Tosia Ja bym się bała z tym chrupkami jakoś tak kurcz e jeszcze malutki mi się Ignaś wydaje, ale u was miesiąc do przodu w sumie... oby nie zaszkodziły tylko
Jem obiadek i idę ogarniać mieszkanko bo przychodzi znajoma pokazać mi buciki ślubne, bo kupiła za duże i taniej teraz sprzedaje może od niej odkupię
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
noc nie ciekawa... drugi zabek idzie...
Paula dobrze je już sie lepiej czujesz, ja tez nie słyszałam o tym sitku...
Dziewczyny dzielne te wasze Szkraby:)
Elusia[/b] to Ignas bedzie poznawał nowe smaki:)
Tosia mój tez ładnie je nowości bardzo smakują Ja jagniecine na pozniej zostawiam najpierw kurczak indyk i krolik
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
u nas zabka nie widac ale pagorki na dole juz sa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Ja byłam dziś w poradni alergologicznej, gdzie najpierw naczekałam się na swoją kolej a potem jak już weszłam to okazało się że w karcie nie ma wyników Doroty
No i musiałam znowu czekać aż je znajdą bądź przefaksują z lab w Katowicach.
Mała oczywiście nie jest na nic uczulona, co było do przewidzenia że u takiego malucha nic nie wyjdzie. Za trzy tygodnie mam się z nią pokazać żeby baba zobaczyła ją jak wygląda na nutramigenie tylko śmieszne jest to że już ją widziała, bo na pierwszej wizycie już od dwóch miesiącu piła to mleko więc raczej nic się nie zmieni i cudów nie będzie.
Muszę ją przepisać do innej poradni bo ta Czeladź to syf, ale mam nadzieję że w ogóle nie będzie takiej potrzeby. Jak skończy pól roku to daję ją na zwykłe mleko i zobaczymy.
Kurcze dziś jest ostatni lutego a mnie ten miesiąc tak gdzieś umknął jakby go w ogóle nie było....
Elusia ja mam taki sam odciągacz KATAREK jak Nusia.
Super, że na szczepieniu tak dobrze poszło.
Nam przez to przeziębienie szczepienie się przesunęło i nawet nie wiem kiedy uda się je zrobić. A miało być 20tego lutego.
Super, że tak fajnie ruszyłyście już z rozszerzeniem diety maluszków.
Ja chwilowo się z tym wstrzymałam do badań ale teraz znowu czas wprowadzać nowości bo niedługo już przyjdzie czas na gluten po 5 miesiącu.
Miłego wieczorku
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
Uciekam. Może uda mi się ją przekonać do spania.
- Edzia04
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
ja dziś byłam z Zosia u lekarza bo wystraszyłam się że ma katar , naszczęście okazało się że to nie katar tylko ma nos zatkany przez kozy. Dostała mucofuid na rozrzedzenie i juz jest troche lepiej. Przed chwilko ją wykąpałam i już śpu. Ja też zaraz się kłade bo dalej jestem przeziębiona.
Agusia my idziemy do alergologa czwartego marca, więc pewnie czeka nas to samo aż się boje. nasza służba zdrowia może tylko doprowadzić do choroby nic więcej.
elusia super, że Ignaś taki spokojny, to aż mamie lżej na sercu.
kasia mam madzieje, ze dzisiejsza noc będzie spokpjniejsza, a Wojtusiowi zęby nie będą dokuczać.
Zmykam spać . Spokojnej nocki. Buziaki papa
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Noc nie ciekawa, co prawda ładnie spał do 12 ale potem od 3 do 6 krzyczał;/ dostał ibufen posmarowałam dziąsełka ale dalej był nie spokojny i nerwowy ;/ za to dzień ok
Dziś miałam chwilę dla siebie bo wysłałam całą ekipę na spacer więc miałam cudowne 2 godziny ciszy i spokoju które oczywiście poświęciłam na zrobienie obiadu i sprzątanie i chodakowską
Co do chrupek kukurydzianych to ja jeszcze poczekam bo mi się wydaje że one tylko zapychają dzieciaczka, jak na razie wystarcza nam cyc i jarzynki
Paula dobrze że już lepiej się czujesz i że Agatka się nie zaraziła, całuski dla niej z okazji 5 miesięcy jeśli o wprowadzanie glutenu chodzi to tu masz fajny poradnik www.bobovita.pl/home/5-6-miesiecy/zywien...nu-do-diety-dziecka/ zamiast kaszy manny możesz dawać jakieś inne zbożowe,jak mała już je normalnie to są smakowe kaszki z glutenem
Ta siatka to fajna sprawa, też o niej myślałam ale dzieciaki różnie na to reagują znajomej córa w ogóle nie chciała przez to jeść...
Elusia duży dzielny chłopak z Ignasia :)fajnie że dietkę będziecie rozszerzać
Kasiasię rozszalały te ząbki Wojtusia... oby dziś już lepiej spał :*
Agusiakehh aż brak słów na tą poradnię i lekarkę ;/ Może rzeczywiście zmień na inną żeby inny lekarz zobaczył...zwariować można przez tą służbę zdrowia naszą ;/
Edziadobrze że z tym noskiem to tylko przez kozy;)Zdrowiej kochana a Maksio rzeczywiście będzie miał w czym wybierać bo u nas wśród znajomych same dziewczynki, koleżanka rodzi za miesiąc też dziewczynka same baby
Dobrej nocki kochane :*
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mam do was pytanie kochane: czy wasze maluszki przewracają się z brzuszka na plecy? i czy lubią leżeć na brzuszku? bo Ignaś to taki leniuszek, że nie przewrócił się jeszcze ani razu nawet na bok się nie przekręca i nie lubi tego leżenia na brzuszku, ale kilka razy dziennie po parę minut go kładę i bawimy się w turlanie.
Tak w ogóle w weekend miałam gości i w sobotę i w niedzielę i strasznie się cieszę bo się ostatni raz widzieliśmy przed narodzinami Ignasia
Nusia Fajnie mieć czasem taki czas "dla siebie" wiadomo że nadrabia się domowe sprawy ale jaki człowiek spokój wtedy czuje to nieocenione
Edzia Szybkiego powrotu do zdrowia i super że Zosia zdrowa
Paula a ile tego glutenu dajesz Agatce? bo ja pół łyżeczki od herbaty tak jak jest zalecane i u nas odpukać jak na razie nic się nie dzieje
Agusia brak słów na służbę zdrowia... Oby córcie jak najszybciej wyzdrowiały i udało się szybko zrobić szczepienie
Miłego dnia kochaniutkie
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
Ja na chwile bo ledwie co zywa jestem ... Wojtek od 2 mało w nocy spał i dziąsełka i brzuszek bolal... A jak rano chciał spac i ja z nim to niestety musieliśmy iść na wizytę do pediatry na kontrolę wagi... Wojtek waży 8 kg pani powiedziala ze jest ok. Myślałam ze ten płacz w nocy może byc tez od bebilonu comfort? bo jak podałam w sobotę zwykły bebilon to spal w miarę spokojnie... ale juz dziś był okropnie niespokojny i plakał Pediatra powiedziała zebym odstawiła go od piersi....i samo mm podawala i wtedy zobaczę czy ma taki wyrost czy to moje mleko??? heh mało mam w piersiach tego mleka i penwie tak zrbię ze odstawię go ale dopiero pod koniec kwietnia pewnie....
Wczoraj zrobiłam małemu królika z marchewką brokułem i ryzem
Elusia Wojtuś prezkręca sie na boczki sam i z pleckow na brzuszek i brzuszka na plecki nie tak dużo i czesto ale przekręca sie:)na brzuszku lubi się bawic.
Ale spokojnie ma jeszcze czas napewno zaraz zacznie sie przekręcać
Idę się położyc bo mały śpi... może i mi uda sie troszke przespac...
- Edzia04
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Ja juz wydobrzałam, jeszcze tylko kaszel, ale to pikus.
Elusia moja Zosia też niestety nie lubi na brzuchu i jeszcze ani raz nie przekręciła się z tej pozycji na plecki, powiem Ci, że się tym martwiłam, ale skoro Twój Ignaś też jeszcze tego nie robi tzn. że nie mamy się czym niepokoić.
Kasiu współczuje tych problemów z brzuszkiem, wiem co przechpdzisz bo u nas było to samo
ale po zmianie mleka jak ręką odjął. Zosia po bebilonie comfort dostała jeszcze większych kolek niż przed jego ppdaniem, a niby to mleko jest na kolki i problemy z brzichem, u nas przyniosło zupełnie odwrotny skutek, e
Więc może i Wojtuś też go nie toleruje.
My idziemy jutro do alergologa po zaświadczenie na mleko, zobaczymy jak to będzie wyglądać, mam nadzieję, że obędzie się bez nerwów.
Ja dziś zaczęłam dietę, obym tylko wytrzymała, trzymajcie kciuki buziaki milego wieczorky papa
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
Ojej jak ja tu nie wejde to czegos mi brakuje :*
No widze Kasiu z tym Brzuszeczkiem Skarba Nie bardzo Jesli chodzi o mleko to wlasnie tu Agusiak i Elusia i inne pisaly ze wcale ten Bebilon nie taki jak Go pisza... moze sprobuj inne mleczko podac NAPEWNO BYM NIE ODSTAWILA OD PIERSI CO TO ZA LEKARZ CO PIERS MA WSPOLNEGO SZYBCIEJ MM MLEKO NIC PIERS.Super ze Ten Przystojniak je juz kroliczka wogole ci je bo moj roznie jak dam sloiczek czasem zje jak dam swoje ugotowane raz zje raz nie dzis ma taki dzien ze prawie na piersi tylko nic nie chce ani jablka ani obiadku ani w sumie i piersi possie troche i dosc :*( Kasiu sprobuj inne mleczko zwykle bez zadnych tam antykolkowych itp u mnie stwierdzilam ze MOJ ANiolek jak jst glodny to marudzi i krzyczy jak nakarmie go porzadnie to sie bawi.
NASZ SKARB JUZ OD MIESIACA BRYKA PO LOZKU NAJPIER PRZEWRACAL SIE ZE ZLOSCIA A TERAZ TURLA SIE PO CALYM LOZKU I NIE MOGE GO ZOSTAWIC NA MACIE EDUKACYJNEJ TO KOCE NA OKOLO BO ZNAJDZIE SIE NA DYWANIE BOJE SIE NAWET PRZY SCIANIE PODUSIE BO WPADNIE MIEDZY LOZKO NA OKOLO LAZI I OD POCZATKU DO KONCA LOZKA LUBI LEZENIE NA BRZUSZKU TYLKO JAK NIE MOZE CZEGOS CHWYCIC PODUSZKI ZABAWKI a tak tylko oczy otworzy i juz na brzuszku nawet w lozeczku az strach czasami ze juz nogi wsadzi w szczebelki.
Na kAzdego przyjdzie czas u nas dziewczyna 7 m dziecko do chodzika wklada bo mowi ze jej dziecko sie rozwija szybko mimo to sadze ja ze to za szybko na wszystko przychodzi czas jak u dla MNie nawet np w robotkach uwierzcie dzis robie to a za miesiac chwyce sie dopiero czegos trudniejszego bo wiem ze w tym momencie nie dam rady tego zrobic trzeba czasu,
Edziu pewnie ze nie ma sie czym Martwic mojej znajomej ma 8 nie dlugo m i ani razu sie nie przekrecil i je tylko owoce i piers ?
U mnie dobrze MOj M wrocil ach jak sie ciesze a Maly zaczal spac co dwie godziny to co dwie a nie co 10 20 minut lub godzine najdluzej
Pewnie M pomysli ze co ja gadalam ach ale narazie jest OK dzis pieknieu nas bylo az polecialam czapeczke lzejsza Kupilam
Mnie Gardlo boli CO bierzecie na Bol gardla KArmiace Mamunie :*
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
u nas leniwy weekend, Maks trochę się uspokoił, noce lepsze, wczoraj zaczęliśmy naukę samodzielnego usypiania trzymajcie kciuki bo jak nie trafię do psychiatryka to będzie dobrze...Robi cwaniak taką histerię że go nie noszę że masakra, ale muszę być nie ugięta
Po za tym w sobotę w końcu wsadził stopę do buzi teraz to jego ulubiona zabawa i gryzaczki
A! Dziś dostał pierwszy podwieczorek w postaci jabłuszka oczywiście wcinał aż mu się uszy trzęsły tylko że w trakcie jedzenia wyszły my czerwone plamy na buzi i po godzinie zeszły nie wiem od czego to może być...
Elusia Maks się przewraca na boki z pleców na brzuch i odwrotnie. On od zawszę bardzo lubi leżeć na brzuszku,na Ignasia też przyjdzie pora nie masz co się martwić
Kasia może spróbuj odstawić Wojtusia na dwa dni, z piersi odciągaj laktatorem i wtedy zobaczysz czy to przez twoje mleko
Edzia trzymam kciuki za dietę ja walczę z chodakowską i powiem ci że polecam te ćwiczenia są świetne, fajnie się po nich czuję
Tosia tantum Verde polecam na ból gardła