BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

10 lata 10 miesiąc temu #843103 przez Agusiak
dobry wieczór :)

aaaa Nusia wiedziałam że dacie małemu szybciej inne żarełko i bardzo dobrze :laugh: Chłopak aż się rwie do prawdziwego jedzenia, co tam taki fajny facet ma być tylko o mleku? :blink: :P
Super, gratulacje :)

Tosia te na zamówienie kosztują 65zł sztuka :huh: Ale uzbieram bo się uparłam i już nawet mam pomysł na etui dziewczyn :)

Miłego wieczorku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #843171 przez Elusia
Dobry wieczór kochane :*
U mnie jest mama z siostrą, a i jutro też przyjeżdżają kolejni goście na weekend. Ogólnie Ignaś bardzo grzeczny tylko wiadomo ząbki mu idą to i stan podgorączkowy, płacz, ciągle na cycu, ale jakoś dajemy radę :) najważniejsze, że już remont się skończył :laugh:
Kasia i Nusia Wydaje mi się, że to nie spanie może być przez ząbki. Ja jeszcze nic nie podaję Ignasiowi bo kaszki nigdzie nie znalazłam, a do marketu większego jedziemy w sobotę. Chyba w ogóle zacznę za jakieś 2 tygodnie dawać jakąś kaszkę bezglutenową tak dodatkowo żeby mu zagęścić trochę ten posiłek bo cały czas ulewa... szkoda że nie mam w pobliżu carrefoura to też bym pewnie jakieś zakupy zrobiła dla maluszka.
Agusia Trzymam kciuki, za wyniki :kiss: i współczuję tego pobierania krwi, na pewno nie było to miłe dla Dosi, dobrze że już po wszystkim.
Tośka Przekichane masz z tymi nockami... współczuje naprawdę.
Ja ostatnio codziennie wieczorem jestem naprawdę wykończona i z narzeczonym jakoś się nie układa... eh... dobrze, że jest Ignaś, tak bardzo, bardzo go kocham :kiss:
Dobranoc mamusie

10 lata 10 miesiąc temu #843175 przez Tośka27
Elusia ja tez tak zawsze mowie i mysle Ze Dobrze ze mam dzieci jak mnie moj M wkur,,,, a ulewania nic pediatra nie mowil dlaczego moze ma refluks u nas znajoma wyleczyla to a nabiera Skarbek na wadze bo jej mao nabierala i martiwl isie przez to ulewanie :D powodzenia Kochana :*

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843320 przez Kasiaa
Witajcie:)
U nas noc lepsza obylo się bez placzu pobudki były ale najważniejsze ze nie płakał:)
Wczoraj kupilam tą na ząbkowanie camilia podalam wieczorem i dziś jakoś po 6 bo juz się wyspał:P Podałam to bo wczoraj byl niespokojny i strasznie brał wszystko do buzi nawet bluzkę mi gryzł. I powiem Wam ze to pomogło:) a poza tym jakoś po 3 zrobiłam mu butle i 100ml wypił i zasnął :)

Elusia
fajnie ze Ignaś grzeczny i mama z siostra przyjechały :) no i dobrze ze remont juz skończony :)
Trzymam kciuki zeby sie znowu wszystko poukładało z narzeczonym :kiss: A powiem Ci to samo co i Tosia ze jak mnie czasami mąz zdenerwuje,bo czasami jakby sie z choinki urwał z jakimiś pomysłami czy poprostu on jedzie na pilkę a ja calusi dzień sama i jeszcze i wieczór (niby to jeden dzień w tyg ale jak jestem po cięzkiej nocy to... heh strasznie się cieszę ze mam Wojtusia i najbardziej na swiecie go kocham :kiss: :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #843389 przez Agusiak
hej kochane :)

U nas mała ma taki ten katar że wszędzie aż jej chlupie. Za wiele się nie odciągnie a kaszle strasznie :( Mąż dziś kupi odciągacz do odkurzacza to może lepiej sobie poradzi z katarem. Gorączki nie ma ale ten kaszel ma taki odrywający się, okropność :(

Ciągle płacze i śpi więc dałam jej pedicetamol bo nie wiem czy coś ją czasem nie boli. Może ta rączka po pobieraniu krwi, sama nie wiem. Mam nadzieję że jakoś wytrzyma w kościele na tych chrzcinach. Najlepiej to by coś na sen się przydało podać, hehe :blink: :P

Elusia z facetami niestety tak już bywa, że czasem nie da się z nimi wytrzymać ;) Najważniejsze że mamy nasze dzieciaczki, a z narzeczonym mam nadzieję że się jakoś dogadacie :) Super, że masz pomoc mamy i siostry, no i że remont już za Wami :)

Nic lecę do tych moich "pociągających" dziewczyn :)

Miłego dnia :)

10 lata 10 miesiąc temu #843507 przez nuśka09
dzień dobry kochane :)

u nas noc troszkę lepsza :) ale poranek nie za bardzo, Maks jęczał od 6 do 8 :P a ja ledwo na oczy patrzyłam bo późno spać poszłam.
Agusiak mam nadzieję że ten aspiratorek do odkurzacza pomoże, u nas się sprawdził. wszystko przez ta pogode cholerna;/
oby im raz dwa przeszlo i chrzciny sie udaly;)
Kasiasuper ze dziś Wojtus mial lepsza noc ;)
elusiata kaszke z nestle ciezko jest dostac , ja ostatnio patrzylam w wiekszych sklepach,w drogeriach, dzieciecych i zwyklych sklepikach i nigdzie jej nie ma. a ta co ja mam tylko carrefourze byla;/ Narzeczonym się nie przejmuj ;) z pewnoscią nie długo Wam się poukłada. Jak jest dzidzia to zawsze pojawia się chwilowy kryzys w związku,najlepiej przeczekać :) Ważne że mamy dzieciaczki ;) Ja też jak się z Dawidem pokłócę to cieszę się że Maksia mam bo wiem że póki co jestem dla niego najważniejsza na świecie :) :kiss:
udanego weekendu :*

Dziś przyjeżdża do nas kuzynka D. na ferie :) bardzo się cieszę bo mi pomoże przy Maksiorku :) Zaraz jedziemy po nią na dworzec :)
buziaki :)

10 lata 10 miesiąc temu #843774 przez Agusiak
Nusia super, że kuzynka przyjeżdża i będziesz mieć pomoc :)
Na pewno fajnie spędzicie ten czas :)

Kochane muszę przyznać że na początku sceptycznie podchodziłam do tego odciągacza do odkurzacza ale teraz zadaję sobie pytanie DLACZEGO TAK PÓŹNO GO KUPIŁAM? :ohmy: :P
Jest rewelacyjny, super odciąga, w życiu nie odciągnęłabym tyle za jednym razem tym co mamy. A co najważniejsze mała nie drze się już wniebogłosy przy odciąganiu ale śmieje się, hahaha.
Teraz mogę powiedzieć że żaden katar nam nie straszny a odciąganie to przyjemność :)

Spokojnej nocki mamusiom i dzieciaczkom :kiss: :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #844081 przez P@ul@
Wpadłam na chwilkę :)

Podjęłam dziś ostateczną decyzję i przełożyłam wózek na spacerowy, bo w gondoli Agata mi płakała, bo się już prawie nie mieściła. Musiałam jej wyjąć śpiworek bo nie było miejsca na nóżki. Postanowiłam więc, że przełożę śpiworek do spacerówki i będzie miała ciepło i wygodniej. Jak czyściłam stelaż wózka to położyłam ją w gondoli na podłodze w werandzie, żeby była przy mnie, a ona najpierw w płacz, a później zasnęła. Tak się zawsze kończyło jak ją wkładałam do wózka. Żaden spacer nie mógł się obejść bez płaczu i zasypiania. Myślała, że wózek służy do spania, a jak spać nie chciała do beczała. Mam nadzieję, że po zmianie będzie lepiej. Dam znać po spacerku. Jak się obudzi to dostanie obiadek i pójdziemy wypróbować nową brykę :P Mąż obcina drzewka i winogrono na działce, więc przejdziemy się zobaczyć jak mu idzie :)

Wczoraj widziałam 2 bociany. Czyżby wiosna chciała do nas zawitać na dobre???

Pytanko do dziewczyn które już karmią czym więcej, nie tylko mlekiem. Na jak długo wystarcza waszym maluszkom zjedzenie obiadku? I czy można go czymś zagęścić i jak tak to czym? Bo Agata po zjedzeniu samego obiadku jest głodna po max 2 godzinach. Daje jej teraz jeszcze mlekiem dopić i wtedy wypija jeszcze 90 ml mleka po zjedzeniu 125 g obiadku.

10 lata 10 miesiąc temu #844108 przez Tośka27
Ja rano daje kaszke polowe porcji jak na opak. pozniej poers pozniej danie ugotowalam sama na dwa dni po tym daje za jakas godz' dzis bnamna wczoraj jablko pozniej cyc na noc kaszka i cycek w nocy

10 lata 10 miesiąc temu #844162 przez P@ul@
Ja daje rano po przebudzeniu mleko, później kaszkę raz z butli raz łyżeczką (w zależności od czasu). Później obiadek i czasami mleko (dziś nie chciała już mleka i jak na razie nie woła jedzenia, a jadła 3 godz. i 20 min temu) i później już tylko mleko, bo wydaje mi się, że jak pod wieczór dostanie kaszkę to później jakoś jej się gorzej śpi. Może za jakiś czas zacznę znowu na próbę po obiedzie jak będzie wołała jeść to dać jej kaszkę. Bo później ona już przed spaniem nie je tylko po kapaniu daje jej herbatkę i idzie spać około 20. I wtedy daje jej na śpika mleczko czasami o 22 albo o 23 i wtedy ja też idę spać i w nocy to różnie się budzi.

Dziwi mnie, że dziś nie woła o mleko szybciej po tym obiadku... Co dzień to inaczej. Nie nadążam za nią.

Niedawno wróciliśmy ze spacerku w zmodyfikowanym wózku :) Mała ma duuużo więcej miejsca, ale nadal wózek działa na nią usypiająco. Może to po prostu jeszcze nie czas żeby nie spała na spacerach. Zaliczyliśmy już kawkę u cioci na działce, a u nas zabieramy się w tygodniu za generalne porządki, chyba że nas jeszcze zima zaskoczy :P

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #844299 przez Kasiaa
Ja ok 6 - 7 cyc póżniej ok 9 kaszka (gesta) łyzeczką 60ml zjada, ok 11 cyc .ok 13 obiadek i to zależy kiedy ale ok 15 cyc po 16 deserek albo jabłuszko albo jagody z jabluszkiem ktore uwielbia:P póżniej ok 18 cyc ok 20 mm 150 jakoś + czasami cyc i spanie no i w nocy cyc a od wczorej 2 razy po 100ml mm ok 1 i ok 4 a w miedzy czase cyc... Tak to mniej więcej wygląda u nas. Czasami nawet więcej razy pierś jest.
Paula u nas te z codziennie inaczej:P U nas wczesniej było tak ze własnie co spacer to krzyk bo coś nie odpowiadalo.. a ostatnio było ok ale nie spal jakies 15 min tylko trzymał sie kocyka i patrzył:P

10 lata 10 miesiąc temu #844596 przez Tośka27
U nas Moje Kochane rano czasami jest kaszka zaraz po piersi bo w moich Cyckach za przeproszeniem nic nie ma w nocy co godzine teraz sie budzi wydaje misie ze jak nie zje na wiczor kaszki to tak sie budzi nie wyrabiam z produkcja Mleka momentami w dzien jestem wyykonczona tym nie spaniem w nocy ale nie chce przestawiac Synka na modyfikowane, :*( zal mi bd juz sie boje ze mam malo pokarmu :*( pomozcie :( co robic.Zaluje ze dalam tak szybko cos do jedzenia bo pewnie przez to teraz mam tak malo pokarmu nie wiem moze mowie zle.:( ale sie boje.chce go karmic..
A ogolnie to piers jest na noc po przepsaniu sie w dzien ok 10 je kaszke deserek zaraz po niej jakies pol h pozniej spacer 3 godziny wracamy piers po piersi obiadek za jakas godzinke i pozniej daj jeszcze innym deserk jablko albo banan albo sloik z jakimis owocami i pozniej do wieczora piers co prawda nie domaga sie az po kapieli je piers od 16 do 19 nie je,. nie wiem czy to nei za dlugo ale jak daje krzyczy. Zje pospi godzinke i wstaje je cyca nie zawsze pozniej na noc ok 22 po 21 daje kaszke
Ale jak i was ciagle inaczej wczoraj usnal po kapieli ok 20 i o 21,40 wstala jesc cyca dalama gdzie w cycu malo bo po kapieli zjadl a kaszki przez sen nie dam bo aje lyzeczka. i tak co godzine pobudka a cycki miekkie :(
Juz do meza dzwonilam moze modyfikowane na noc kupic aleee jakie teraz wybrac Mleko chcialabym jak najleszpe ale tez bysmy finansowo dali rade pozniej bo wszystko paskudnie drogie a chce sie jak Najlepiej
Kasiu nie wiem czy pisalam kaszki nei daje kolezanka kupila i mowila ze slodka mocno wiec nie daje ja nie probuje nic co daje dziecku niestety bo mam odruch wymiotny
Je kaszki nestle malinowa morelowa i jablkowa
a jesl ichodzi o spacerki nasz uwielbia spacerki ale kawalek przejdziemy i spi a jak juz sie wyspi budzi sie i rozglada naszczescie nie placze :D czasem jak go wniose do domu to obudzi sie i krzyczy ae chyab z glodu nie wiem
Pozdrawiam szybko napisalam w mmiare mozliwosc bo nei mma czasu

10 lata 10 miesiąc temu #844597 przez Tośka27
aaa co do godzin to u mnie nigdy nie ma nic regularnie bo nie dalabym rady tak z dwojka Maluchow tu i tam i z zegarkiem w reku ja mam zbyt szalone zycie hehhehe :D

10 lata 10 miesiąc temu #844615 przez nuśka09
hej ;)

Dziś próbowałam dać Maksiowi brokuły ale nie za bardzo mu podeszły :P krzywił się, pluł, zjadł ze dwie łyżeczki więcej nie chciał. Jutro spróbujemy znowu :)
Ostatnio Maks gorszej mi śpi w nocy. Dziś co 2 godziny się budził...i nie wiem czy nie najedzony taki czy te dziąsła :unsure: dziś na noc zagęszczę mu mleko kleikiem kukurydzianym i zobaczymy jak po nim będzie spał/

Paulau nas jak na razie tylko warzywko ok 12-12.30 :)a pierś dostaje na żądanie a to różnie wypada :P przeważnie co ok 3-4h
A co do spacerów- Maks mi płakał w wózku ja tylko go wkładałam, dopóki mu nie podwyższyłam oparcia :) jak nie leży na płasko to mniej śpi na spacerku tylko wszystko ogląda i nie płacze ;)

Tosiajeśli Malutki je w nocy co godzinę,dwie to ssaniem pobudza laktacje :) a w tym miesiącu karmienia już nie będziemy mieć twardych piersi :) chyba że nie będziesz karmić kilka godzin to wtedy tak, to że piersi są miękkie to nie znaczy że puste :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #844673 przez Kasiaa
Witajcie :)

U nas dziś pierwszy raz mięsko kurczaka podałam z marchewką i ziemniakiem które sama zrobiłam :lol: i smakowało bardzo :) a na deser marchewką z jabłuszkiem i jak dałam o 13 obiadek to do deserku czyli do ok 16.30 nie jadł cyca dopiero po 18 jadł pierś.
Wojtuś strasznie się ślini i płacze jak pcha rączki do buzi :dry: zęby idą pełną para...
Mały budzi się w nocy ale po podaniu przeciwbólowego godzinie było ok a poźniej od nowa płacz... nie wiem co się dzieje..
Na weekend przyjechała do nas moje siostra i troszkę pomagała mi:) byłyśmy na zakupach i Wojtek dostał taka ładną książeczkę miękką którą sam sobie ładnie przegląda:)
Z dnia na dzień Wojtek robi postępy tzn leżą na brzuszku coraz częściej przekręca się na plecki, leżąc na brzuszku bawi się grzechotkami sięga po nie raczkami wcześniej śmiał się głośno mało a teraz parę razy dziennie głośno się śmieje :) :) i leżąc w bujaczku ciągle gdzieś jedzie... szoruje nóżkami ściąga skarpetki i macha raczkami aż cały się trzęsie. Jak leży obok mnie to sięga mi do twarzy i masakruje mi raczkami twarz :P Jest taki duży już:)

Nusia ja stawiałabym na dziąsła...ale zobaczymy po dzisiejszej nocy jak będzie spal daj znać :)

Tosia widzisz mówiłam co do tej kaszki... Ja wiem ze mam za mało pokarmu s=dla mojego głodomora i w nocy muszę robić mm czasami. Ja np w dzień mały nie je długo to aż twarde mi się piersi robią ale wieczorem tzn w nocy już po jednym karmieniu jak mały się budzi tak często to nie ma w nich tyle ile on chce i nie leci tak szybko wiec muszę robić mm.

Idę kąpać Wojtka bo się niecierpliwi :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka