- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Tak dużo już jest naszych forumowych dzieciątek. Wszystkie śliczne, słodziutkie.
Dziewczyny, które jeszcze są w dwupaku, trzymam za was kciuki, żeby łatwo poszło i żebyście te ostatnie dni nie czuły stresu ( nie do końca ostatnie, ponieważ niektóre mają termin dopiero na koniec miesiąca).
Iza oj jak bardzo ja ci współczuję i jestem myślami z Tobą. Masuj piersi ile się da. Już niedługo będziesz z synkiem. Naprawdę niech ci nie przychodzą do głowy myśli, że może on cię potem nie będzie znał albo, że brakuje Juleczkowi ciebie. To naprawdę maleństwo i wszystko nadrobicie. Jeśli chodzi o baby blues to naprawdę wiem co czujesz. Sytuacja nie jest komfortowa a jeszcze masz widocznie tendencję do tego pieroństwa. NIE DAJ SIĘ. Ja cały czas wmawiałam sobie, że to tylko durne hormony, to nie ja. Przez jakieś wstrętne stany nie będę sobie wszystkiego psuła...i pomogło. Tym razem zero łez.
wredota ja teraz jak nie miałam pokarmu i do tego pokaleczone sutki poddałam się na jedną noc. Od czwartku dokarmiałam małą 2xdziennie tak jak w szpitalu bebiko 1, bo wiedziałam jak reaguje na to mleko. Poprzednie dziewczyny karmiłam Nan HA i miały zaparcia.
Każdy ci powie walcz o pokarm, ale czasem sytuacja wymaga, aby dokarmić. Jedną noc nie przystawiałam, piję herbatę z mlekiem, herbatkę bocianek, wodę, kompot z jabłek i sok jabłkowy z wodą, Anatol z mlekiem. Ogólnie z 8 kubków wchodzi. Pomogło, choć nie wiadomo na jak długo, bo mnie zawsze zanika po 3 miesiącach.
patrycja ślicznie wyglądasz, taka radosna. Brzuszek wielgachny. Oby szybko ci poszło.
Oki trzymam kciuki, żeby już na dniach rozkręciło się u ciebie.
Widziałam tabelkę, dziękujemy Majeczka.
Troszkę nas czeka w przyszłym tygodniu cesarek. Będę z wami myślami dziewczyny i mam nadzieję, że nie będziecie cierpiały tak jak ja. Ja tylko tak się czuję, bo naprawdę 3 cesarki to już.....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

Kicia ten czas się jakoś jak na złość strasznie dłuży...
Patrycja super, że remont ku końcowi się już chyli

Wredota może to tylko chwilowe? Nie poddawaj się w każdym razie i może za parę dni pokarm powróci, gdzieś czytałam, ze mogą być takie załamania laktacji.
Wielomama bidulko się musisz namęczyć

A u mnie narazie ciszaa. Nałaziłam się dzisiaj, męża wykorzystałam, gorącą kąpiel wzięłam i dupa :] no nic, trudno, czekamy dalej

- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5

Poza tym chciałam na szybko napisać, że dzieciaczki na fb są przecudowne. Chyba nasze listopadowe kruszynki są najpiękniejsze na świecie:-) Wszystkim jeszcze raz gratuluję.
Nie obraźcie się że nie odpiszę na posty choć wszystkie regularnie czytam. Boję się troszkę wtorku. Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej jednak mam lekkiego stracha. I mąż i najbliższa rodzinka starają się mi urozmaicać czas, żeby szybko minęło do wtorku i żebym się nie nakręcała.
Jak tylko będę wiedzieć coś o Adze to dam znać.
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

u mnie dzisiaj cisza całkowita. Wczoraj rano miałam skurcze kłucia potem ta galaretka

Okii ja też bym się wściekła o to ktg nie potrzebnie Ci głowę zawracali. Współczuje Ci tych dolegliwości związanych ze zbliżającym się porodem. Mati nie męcz dłużej mamy!!!!

Izaa trzymaj się kochana. Nie chciałabym być na Twoim miejscu. Oby te 10 dni szybko zleciały. Jak tylko synek wyzdrowieje i w końcu będzie przy Tobie na pewno poczujesz się lepiej. Dobrze że dostałaś pokarm.
Brunetka zmartwiłaś mnie swoim postem. Oby to nie było nic poważnego. W takim czasie każda kobieta powinna spokojnie oczekiwać na te wielkie zmiany które za niedługo przyjdą i na istotki które się pojawią. Szkoda że musisz teraz borykać się z osobistymi problemami.
Kicia ja czuje podobnie te bóle jak na okres mam dość często i za każdym razem wydaje mi się że to już niedługo a potem wszystko przechodzi i wydaje mi się że nigdy nie urodzę.To czekanie mnie dobije hehe a termin mam dopiero za tydzień.
Patrycja jestem pod wrażeniem Twojego brzuszka

Wredota oby pokarm wrócił. Ja też słyszałam o tej herbatce Bocianek dużo jest pozytywnych opinii i z tego co wiem należy pić dużo wody i się nie denerwować chociaż to trudne jak mała nienajedzona i płacze.
Wielomama trzymaj się jakoś. Oby z każdym dniem ból był mniejszy.
Kasia085 będziemy trzymać za Ciebie kciuki

- baksik6661
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
przepraszam was bardzo ale dosc długo nic wam niepisałam a dosc czesto was czytam :/
Gratulacje dla świeżych mamusiek ciesze sie z wami ze macie juz swoje szczescia przy piersi :*:*
ahha znajomi mysla ze sobie z nich zartuje ale na ost usg okazało sie że mojej Julci urosl siusiaczek wiec mi sie szykuje 2 synek choc szczerze wam powiem ciezko mi sie jest przestawic i czekam poprostu na porod zeby sie o tym przekonac

pozdrawiam was cieplutko :*:*
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Emanuel urodził się o 22.50
waży 4 kg i ma 58cm
Właśnie przed spaniem pomyślałam sobie, że Agnieszka to chyba urodzi największego maluszka.
Sms-ka dostałam od Agi o 1.31. Dobrze, że wstaję w nocy do tej mojej stokrotki, bo tak to byłabym do tyłu z wiadomościami.
Wiadomość zamieściłam też na fb.
Aguś jeszcze raz ogromne gratulacje dla Ciebie i męża. Bardzo się cieszę, że już maluszek jest z Wami.
Baksik właśnie oglądając naszą tabelkę zastanawiałam się, dlaczego tak długo się nie odzywasz. Gratuluję Ci syna. Faktycznie zobaczymy po porodzie jakiego brzdąca urodzisz, bo teraz to już wszystko może się zdarzyć. Głowa do góry. Fajnie jest mieć 2 dzieci tej samej płci. Wasz starszy nynuś na pewne będzie z tego faktu, że ma braciszka bardzo dumny. Pisze ci to mamusia 3 dziewczynek.
Małopolanka sama wiesz jak jest.....na razie u ciebie cisza a z godziny na godzinę może się rozkręcić. Tak więc nawet i Ty możesz za kilkanaście godzin być ze swoim maleństwem.
- wredota1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Aga,gratulacje!!!! Jak wydobrzejesz prosimy o szczegoly:-)
5 doba sie zaczyna-oby byla szczesliwa.
Milego dnia Kobitki:-) ale Wy niektore ranne ptaszki jestescie!!
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

Kolejna wspaniała wiadomość z rana

Kasia chyba się nie dziwie, że jesteś zestresowana. Wiesz kiedy co i jak i ma pewno ciężko wrzucić na luz i nie myśleć. Dobrze, że rodzinka dba o Ciebie

Baksik nie wolno tak się nie odzywać!

Wredota pierwsze trudności? Hihi a niby nie powinno się dopajac karmiac piersią a w praktyce okazuje się, że czasem taka herbatka "ratuje życie."
Iza jasne, że będzie szczęśliwa! Innej opcji nie ma

U mnie bez zmian

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

Kolejny kiepski dzień, w sumie zaczęło się od wczoraj, jak spinał mi się brzuch co chwilę...
A dzisiaj z rana boli mnie całe podbrzusze, mały jakiś spokojny, czasem ruszy dupkę, nawet siedzieć nie mogę, bo tak mnie boli

Agnieszka śniło mi się, że urodziłaś przez CC i spotkałyśmy się na porodówce heh

Jeszcze raz gratuluję

Baksik gratuluję synka

Ja nie wiem, co dzisiaj będę robiła... w sumie przejechałabym się gdzieś z moim mężem, ale chyba spędzę resztę dnia w łóżku, chociaż mam nadzieję, że zaraz bóle miną

Pani_P korzystaj, jak tak dobrze się czujesz

- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
Wielomama mogłabyś napisać mi na priv swój nr telefonu. Chicałabym mieć w razie czego wsparcie w szpitalu od doświadczonej mamusi w tych sprawach.
Dzięki dziewczynki za wsparcie. Ja też dziś od 5 mam lekkie skucze, brzuszek co chwila twardnieje i mam nadzieję że wytrzymam do wtorku.
Mój M. kosi dziś kukurydzę więc zawozi mnie do mamy żeby mnie pilnowała i miała na mnie oko.
Buziaki
- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Aktualną tabelkę wstawię pod koniec tygodnia bo w tym tygodniu na świat przyjdzie trochę maluszków.
jak na razie jestem na bieżąco ze wszystkim wiec nie jest aż tak źe

- baksik6661
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

nio to na poczatek Gratulacje dla dzisiejszej gwiazdy

wielomama a juz myślałam ze nie pamietacie mnie w ogole

pani_p przepraszam bajdzo i obiecuje poprawe chyba jestem leniuszek taki

buziaki kochane ::*:*:* trzymajcie sie