- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- kicia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nie mogę się doczekać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- kicia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Po drugie ze względu na to, że mam termin na 11.11, a zaczyna się od pt długi wknd i jej nie będzie, woli przyjąć ten poród niż, żebym została olana w szpitalu, bo mojej Pani Lekarz prowadzącej nie ma... Wiem, że jak już rozwarcie i podadzą okscytocynę to poród da się przeżyć, bez rozwarcia na pewno by się nie zdecydowała, a ja tym bardziej... a skurcze na ktg miała, co 10-12 min. dość regularne, więc coś tam się zaczyna dziać
Myślę, że w środę będę już po ... zobaczymy
Małopolanka uuufffff dobrze kochana, że się odezwałaś... wypocznij i napisz potem, jak się czujecie :* :* buziaki
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kicia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do L4 to kiedyś nasza lekarka rodzinna mówiła że w szpitalach nie chcą wystawiać nie wiedzieć dlaczego. Jak miał złamane żebra i był na pogotowiu kilka miesięcy temu to też mu kazali jechać do ortopedy albo do rodzinnego po zwolnienie. Wtedy ona powiedziała że robią to bezprawnie i przychodnie walczą o to ze szpitalami, no bo w końcu tam też są tacy sami lekarze. Jakby mi nie chciała w przychodni dzisiaj wystawić to mam jechać do swojego ginekologa ale już jutro bo dzisiaj to dopiero koło 21.00 ma czas. No i oczywiście jutro sama samochodem na drugi koniec miasta. Dzisiaj na szczęście mam męża do towarzystwa (ale ja prowadzę bo lubię )
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- baksik6661
- Wylogowany
- gaworzenie
natB to fajnie ze juz wiesz cos trzymam kciuki za szybkie wywolanie bo lekko nie jest :/ ale rzeczywiscie lepiej wczesniej wywolac jak pozniej moj synus mial 9 pkt apgar przez sine nozki i raczki przez przenoszenie :(na dodatek mial szmery ciezko oddychal a to minelo szybciutko :D nio i wiadomo im pozniej tym wiekszy szkrabek do porodu :P widze ze nie podoba ci sie data 11.11. a to moje urodzinki
suzi001 to jest mozliwe ze skurczy przedporodowych nie czujesz ja tez tak mialam po twardym brzuszku mozesz jedynie to poznac :P ale nie martw sie te porodowe sa wyczuwalne mocno i na pewno ich nie przespisz
- oki222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale zacznę od filmu Gravitymoże jestem nienormalna,może ze mna coś nie tak ale mnie nie wzruszył a wręcz dla mnie to tragedia jest ,ja nie lubię i nie mogę takich filmów oglądać to jest straszne ..... i nie rozumiem radości tych rodziców ,nie nie nie ..... przepraszam to moja prywatna opinia. Wiem ,ze zdarzają się porody w 20 którymś tygodniu i jeśli dzieci przeżyją to jest cud ,tylko te dzieci mają nie wykształcone narządy i w zasadzie są niepełnosprawne do końca życia . Możecie się ze mną nie zgodzić bo na temat polityki, Religi i przekonań się nie dyskutuje.
No dobra przejdźmy do mojej wizyty a wiec opóźnienie było 30 min weszłam lekarz przejrzał badania ,ciśnienie książkowe i zbadał mówiąc ( no szyjka się skraca -wiec wszystko się tam szykuje )NO ZAJEBISCIE SOBIE POMYŚLAŁAM NAJWYŻSZY CZAS . wystawił zwolnienie do 15.11 mówiac musi się Pani wyrobić i urodzić do tego czasu no i ,ze od jutra ktg. I wiecie co mam nadzieję ,że jutro zgłoszę się do przychodni przyszpitalnej i więcej się tam dowiem i będę pod lepszą opieką .To tyle czyli w zasadzie nic. Jestem załamana JA NORMALNIE TO CHYBA MUSZE Z TYM SWOIM SYNEM POGADAĆ PO MĘSKU BO MATKA OSIWIEJE DO ROZWIĄZANIA
Małopolanka - dobrze ,ze u ciebie się unormowało. A teraz się kuruj i dbaj o Siebie
Ja słyszałam o tych skurczach których nie czuć i one dość często się zdarzają tylko o nich nie wiemy
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Suzi są takie skurcze, ja nie wiem, jak one się nazywają, ale moja koleżanka, jak pojechała na ktg wyszły jej te skurcze to po 3 h była już po porodzie i urodziła córę ...
Baksik 11.11 fajna data, ale to jest Święto, a nie chciałabym trafić na termin, gdzie nie będzie mojej Pani Doktor na oddziale i będą dość olewana przez innych lekarzy, bo w końcu kto inny prowadził ciąże, a u nas w szpitalu tak jest :/
Suzi co do moich objawów to czuje ucisk na krocze, boli mnie tam dole , no i teraz zauważyłam, ale nie wiem, czy to po badaniu, bo mam tak pierwszy raz brązowe plamienia, małe, ale są... no i czuję, jakby mój syn mnie smerał hehehe
Kicia mam nadzieję, że w razie wu masz do kogo dzwonić, jak się zacznie? Powiem Ci, że moja szwagierka urodziła bez nikogo, w takim sensie, że wody jej odeszły, pojechała do szpitala, potem sama z niego wróciła z córą, bo mąż był w trasie
Oki ja się dzisiaj za Ciebie pomodlę, żeby w końcu coś się ruszyło, bo osiwiejesz nam
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
Przeczytałam, ale odpisać nie dam rady, bo szew znowu ciągnie jak cholera.
Widzę, że każda z pań coraz bliżej.
Oki współczuję takiej wizyty, naprawdę.....kuźwa szok. Doskonale rozumiem cię. Zawsze uważam, że lekarze powinni szybciej podejmować pewne decyzje a nie stresować matkę.Na ciebie już w 100% jest czas, ale sama widzisz, że czasem tak się zdarza, że malec nie chce wyjść, szczególnie u pierworódki. Wszystko zakończy się u ciebie szybko-zobaczysz....
Tak wracając do mnie to też tak denerwowałyśmy się, dlaczego ta moja lekarka czekała z cc do 39,2 dni a pomyśleć, gdyby zrobiła to cc 38tyg to Oliwcia ważyłaby z 2500-2600 i nic więcej. U mnie lekarka sporo się kiwła z wagą.
Kasia85 nie odzywa się. Kasiu jestem z Tobą!!!!PIsz, dzwoń do mnie.
Małopolanka szkoda, że jeszcze zaszkodzili ci w szpitalu....zimnem.
Gravity maść na pewno kupię. Wcześniej widocznie przeoczyłam, że
pisałaś o tej maści.
natB mam nadzieję, że do środy urodzisz.
Każdej z Was życzę całym sercem takich porodów jak były do tej pory na tym wątku. Szybkim i w miarę znośnych.
Jutro kibicujemy KASI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Psotka,Bozenas odezwijcie się też, bo to Wasz tydzień...ja pamiętam.
- Patrycja21
- Wylogowany
- gaworzenie
- oki222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
NatB kochana Jesteś :*