- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Nie mogę się doczekać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi

- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Po drugie ze względu na to, że mam termin na 11.11, a zaczyna się od pt długi wknd i jej nie będzie, woli przyjąć ten poród niż, żebym została olana w szpitalu, bo mojej Pani Lekarz prowadzącej nie ma... Wiem, że jak już rozwarcie i podadzą okscytocynę to poród da się przeżyć, bez rozwarcia na pewno by się nie zdecydowała, a ja tym bardziej... a skurcze na ktg miała, co 10-12 min. dość regularne, więc coś tam się zaczyna dziać

Myślę, że w środę będę już po

Małopolanka uuufffff dobrze kochana, że się odezwałaś... wypocznij i napisz potem, jak się czujecie :* :* buziaki

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Co do L4 to kiedyś nasza lekarka rodzinna mówiła że w szpitalach nie chcą wystawiać nie wiedzieć dlaczego. Jak miał złamane żebra i był na pogotowiu kilka miesięcy temu to też mu kazali jechać do ortopedy albo do rodzinnego po zwolnienie. Wtedy ona powiedziała że robią to bezprawnie i przychodnie walczą o to ze szpitalami, no bo w końcu tam też są tacy sami lekarze. Jakby mi nie chciała w przychodni dzisiaj wystawić to mam jechać do swojego ginekologa ale już jutro bo dzisiaj to dopiero koło 21.00 ma czas. No i oczywiście jutro sama samochodem na drugi koniec miasta. Dzisiaj na szczęście mam męża do towarzystwa (ale ja prowadzę bo lubię

- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- baksik6661
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
natB to fajnie ze juz wiesz cos

suzi001 to jest mozliwe ze skurczy przedporodowych nie czujesz ja tez tak mialam po twardym brzuszku mozesz jedynie to poznac

- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ale zacznę od filmu Gravitymoże jestem nienormalna,może ze mna coś nie tak ale mnie nie wzruszył a wręcz dla mnie to tragedia jest ,ja nie lubię i nie mogę takich filmów oglądać to jest straszne ..... i nie rozumiem radości tych rodziców ,nie nie nie ..... przepraszam to moja prywatna opinia. Wiem ,ze zdarzają się porody w 20 którymś tygodniu i jeśli dzieci przeżyją to jest cud ,tylko te dzieci mają nie wykształcone narządy i w zasadzie są niepełnosprawne do końca życia . Możecie się ze mną nie zgodzić bo na temat polityki, Religi i przekonań się nie dyskutuje.
No dobra przejdźmy do mojej wizyty a wiec opóźnienie było 30 min weszłam lekarz przejrzał badania ,ciśnienie książkowe i zbadał mówiąc ( no szyjka się skraca -wiec wszystko się tam szykuje )NO ZAJEBISCIE SOBIE POMYŚLAŁAM NAJWYŻSZY CZAS . wystawił zwolnienie do 15.11 mówiac musi się Pani wyrobić i urodzić do tego czasu no i ,ze od jutra ktg. I wiecie co mam nadzieję ,że jutro zgłoszę się do przychodni przyszpitalnej i więcej się tam dowiem i będę pod lepszą opieką .To tyle

Małopolanka - dobrze ,ze u ciebie się unormowało. A teraz się kuruj i dbaj o Siebie
Ja słyszałam o tych skurczach których nie czuć i one dość często się zdarzają tylko o nich nie wiemy

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Suzi są takie skurcze, ja nie wiem, jak one się nazywają, ale moja koleżanka, jak pojechała na ktg wyszły jej te skurcze to po 3 h była już po porodzie i urodziła córę

Baksik 11.11 fajna data, ale to jest Święto, a nie chciałabym trafić na termin, gdzie nie będzie mojej Pani Doktor na oddziale i będą dość olewana przez innych lekarzy, bo w końcu kto inny prowadził ciąże, a u nas w szpitalu tak jest :/
Suzi co do moich objawów to czuje ucisk na krocze, boli mnie tam dole

Kicia mam nadzieję, że w razie wu masz do kogo dzwonić, jak się zacznie? Powiem Ci, że moja szwagierka urodziła bez nikogo, w takim sensie, że wody jej odeszły, pojechała do szpitala, potem sama z niego wróciła z córą, bo mąż był w trasie

Oki ja się dzisiaj za Ciebie pomodlę, żeby w końcu coś się ruszyło, bo osiwiejesz nam

- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Przeczytałam, ale odpisać nie dam rady, bo szew znowu ciągnie jak cholera.
Widzę, że każda z pań coraz bliżej.
Oki współczuję takiej wizyty, naprawdę.....kuźwa szok. Doskonale rozumiem cię. Zawsze uważam, że lekarze powinni szybciej podejmować pewne decyzje a nie stresować matkę.Na ciebie już w 100% jest czas, ale sama widzisz, że czasem tak się zdarza, że malec nie chce wyjść, szczególnie u pierworódki. Wszystko zakończy się u ciebie szybko-zobaczysz....
Tak wracając do mnie to też tak denerwowałyśmy się, dlaczego ta moja lekarka czekała z cc do 39,2 dni a pomyśleć, gdyby zrobiła to cc 38tyg to Oliwcia ważyłaby z 2500-2600 i nic więcej. U mnie lekarka sporo się kiwła z wagą.
Kasia85 nie odzywa się. Kasiu jestem z Tobą!!!!PIsz, dzwoń do mnie.
Małopolanka szkoda, że jeszcze zaszkodzili ci w szpitalu....zimnem.
Gravity maść na pewno kupię. Wcześniej widocznie przeoczyłam, że
pisałaś o tej maści.
natB mam nadzieję, że do środy urodzisz.
Każdej z Was życzę całym sercem takich porodów jak były do tej pory na tym wątku. Szybkim i w miarę znośnych.
Jutro kibicujemy KASI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Psotka,Bozenas odezwijcie się też, bo to Wasz tydzień...ja pamiętam.
- Patrycja21
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
NatB kochana Jesteś :*