- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
oki i nat wlasnie troche przezywam juz,taki glupi charakter mam :-/ na tle lekarzy jestem slaba psychicznie :-/
trzymam kciuki za wizyty kazdej z was dziewczynki mnie narazie nic nie lapie ani skurcz ani wody,moze dlatego ze bardzo chce i czekam a jednoczesnie sie boje..ahh..moglybysmy juz wszystkie miec z glowy te porody
wielomama na zawsze to chyba jedynie mozna podwiazac sobie jajniki a faceci nasieniowody wtedy na 100% nie da sie wpasc,sa rzadkie przypadki ja tez juz mysle o jakiejs antykoncepcji bo niby po porodzie mozna szybko zajsc w kolejna ciaze i tez nie mam pojecia co wybrac ale raczej zastosuje krazek dopochwowy
baksik swietnie cie rozumiem przy remoncie jest sporo sprzatania,ale dobrze ze masz rodzinke do pomocy :-D
to w tym tyg posypia sie kolejne szczescia :-D chcialabym tez dolaczyc do grona dzieciaczkow z tego tyg bo juz ledwo zipe..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Ja już na nogach, wzięłam prysznic i zaraz się szykuję ... pojadę jeszcze do Lidla, bo muszę mojemu S. kupić kurtkę, znaczy się zobaczymy, jak wygląda, jeśli będzie ok to kupię, bo na narty na pewno jeszcze pojedziemy , a w starej wygląda, jak pożal się
Mam słuchajcie takiego stresa, jak już sobie pomyślę, że mam iść na oddział, że szok ... no, ale co mam zrobić do gabinetu nie chce mi się taśtać tyłeczka
Pani_P dobrze, że Twój mężulek ma wolne, mój niestety czeka na narodziny Władka, żeby mógł dostać opiekę na nas , a na pewno będzie to tydz. może się uda nawet 2 tyg
M.in. dlatego chciałabym urodzić, bo jeżdżenie samej autem do szpitala oddalonego o ok.23 km mi się wcale nie uśmiecha , ale co zrobić...
Pani_P 3mam kciuki za Waszą wizytę
No tak Suzi Ty też musisz nam się rozpakować
Wielomama jesteś twarda Babka i musisz dać radę pamiętaj, cieszę się, że masz wsparcie od najbliższych razem wszystko przejdziecie... bardzo mi przykro z powodu tego szycia, że tak boli , ale z dnia na dzień powinno już być lepiej ... głowa do góry
Pamiętaj, co nas nie zabije to nas wzmocni
Do usłyszenia póóóóóóźniej
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Ja juz czekam przed gabinetem. Zestresowana jestem jak cholera, mój spokój szlag trafił... Ehhh
Wielomama trzymaj się dzielnie, to wszystko przejdzie, pewnie juz za jakis tydz poczujesz się dużo lepiej. Buziakuje Cię mocno
Nat też trzyma kciuki za Twoją wizytę jedź ostrożnie
Za wszystkie trzymam kciuki i czekam na wieści
Nie wiem czy mi czop nie zlazl
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
Izaa. bedzie dobrze i mleczko sie tez pojawi bez stresu.I czytam dalej i masz juz pokarm wiec jest czym karmic a pisalam bez stresu
Brunetka teraz przeziebienie nei wskazane:(9 wez moze zjedz kanapke z cebula puszcza katar wysiakasz nosek i bedzie dobrze.Teraz musimy zbierac sily a nie walczyc z grypami
kicia ja mam tak od tygodnia bo brzuch pobolewa w nocy
Patrycja21 wygladasz kwitnaco i brzuszek piekny i widze ze i wredota1 tez zauwazyla ze brzuszek jeszce za wysoko wiec trozke pochodzisz jeszcze ale roznie to bywa nieraz opada przed samym porodem
wredota1 moze sprobuj pic bawarke to herbatak z mlekiem przyspiesza produkcje na wieksza skale
wielomama kup sobie balsam szostakowskiego i smaruj blizne !!!kuzwa pisalm Wam byscie sie zaopatrzyly w ten balsamik.Przyspiesza gojenie i usmierza bol
suzi001 przestan sie zamartwiac bedzie dobrze przeciez i tak chcesz znieczulenie !!! Monius poprostu jak tak jest jak piszesz to Cie natna!!! nie denerwuj sie juz niedlugo i Malutka przytulisz
Aga Gratuluje po raz kolejny
kaśkus masz racje kleszczowy wykonuja dopiero jak dziecko ulozone poszladkami
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No nic zapis do pol h i potem " przeglad" ale mam stracha jaaaaaaaaaaaa
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie wiadomości takie, że jak do piątku nic nie ruszy to stawiam sie do szpitala ze skierowaniem. Jestem posrana
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
pani_p wiec umyj okna:)i pojedziesz wczesniej
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nat hehe uspokoj się glupolu :-P a u mnie to tak nie ma, że nagle zostawiają no nic, oby do piątku
- baksik6661
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
suzi001 pisalas o wywolywaniu porodu ja z moim 1 synkiem mialam miec wywolywany wlasnie 10 dni po terminie ale przelezalam wieczor na przedporodowej sali i slyszalam i widzialam pare rodzacych i porod sam mi sie zaczal o 2 w nocy psychika zadzialala chyba
a tak poza tym kiedy zglosilam sie w terminie porodu oczywiscie zrobiono mi komplet badan i juz wtedu moj niuniu mial 3,5kg na usg a urodzil sie 3880g naturalnie polozne dali mi kserowke jak naturalnie wywolac oksytocyne i dzien przed porodem nie przerwanie z dziewczynami na oddziale draznilismy sobie brodawki sutkowe szczypanie drapania itd polecam bo w czasie tych cwiczen brzuch odrazu sztywnial i skurcze byly wyczuwalne
pani_p po seksiku zawsze wiecej sluzu sie pojawia, a czop jest galaretowaty i pobrudzony pasmami krwi mi odpadl przy synku 4 dni przed porodem
a tak po zatym dziewczynki pijecie herbatke z lisci malin???? ja pije znajoma lekarka powiedziala mi tylko ze to bzdura ze przyspiesza porod ma tylko wlasciwosci oczyszczajace organizm i ma dzialanie rozkurczajace i podobno regularnie pita przed porodem usprawnia macice w czasie porodu i porod staje sie sprawniejszy:D
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Więc tak z DOBRYCH WIEŚCI
Na ktg wyszły skurcze, których ja totalnie nie czuję, szyjka skrócona, rozwarcie na 1-2 cm... i w ŚRODĘ mam się zgłosić na porodówkę , Wład będzie już z nami aaaAAAAaaaa szaleje ze szczęścia chyba, że do jutra nie dam rady to mam przyjechać
Na prawdę ja skurczy nie czuję wcale, ale tak czasem jest...
Wstawiam Wam wesołą twórczość mojej Pani Doktor, bo nie ma to jak wziąć długopis i porysować brzuch swojej pacjentce
Nie wiem, czy widać, ale te oczęta z długimi rzęsami i usta, które zdążyły się zmazać to Jej arcydzieło
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeeeeej, jak ja się cieszę ... to będą ciężkie chwile
- Pazia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja też już po wizycie. Wszystko ok, ale nic się nie dzieje. Termin za 2 tyg i jak nic się nie ruszy to mam wtedy stawić się w przychodni w szpitalu. Oki Ty idziesz tam dzisiaj czy trzeba się umawiać wcześniej czy jak?