- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- baksik6661
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

ja ide jutro a KTG z mezusiem po raz 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- kasia3003
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Staram się nie panikować, ale jest to naprawdę męczący okres...
Oby jak najszybciej. Ja też skurczy nie odczuwałam ( na KTG zanotowano jeden na 80 dość długi i drugi powyżej 100, ale dzień po tym nie było nic...) - chyba synek bardziej daje mi się w kość niż skurcze. Ale chcę mieć to już za sobą, mały tak wierci się, kopie po żebrach, że o normalnym spaniu nie ma mowy...
- kasia3003
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- baksik6661
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

nie wolno panikowac ani sie stresowac !!!

zaraz po moim porodzie radzilam kolezankom ktore mialy przed soba kawal ciazy zeby odpoczywaly i leniuchowaly poki moga bo po porodzie to ciezko nawet z spokojnym prysznicem

a moja dzidzia tez sie nagle rozbrykala i skopuje mnie i ze spaniem tez mam problem

ciumaski :*:*
- baksik6661
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

a kaśkuś pisala ze jej odeszly wody

- wredota1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Kasia, czemu się nie chwalilas, że jesteś z okolic Białegostoku? Ja mieszkam w Biakymstoku, ale rodzice właśnie w okolicach

- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jeśli chodzi o witaminy przy mieszanym to mnie pediatra kazała D podawać codziennie a K co drugi dzień, bo jest w modyfikowanym.
wredota no i super sobie poradziłaś z kąpielą , extra!!!
kicia z tą fałdką nad blizną różnie bywa. Jeśli byłaś szczupła z idealnym brzuszkiem to może być mało widoczna, ale jeśli miało się troszkę brzuszka to bardziej widać i po każdym kolejnym cc bardziej wisi wszystko.
Izaa to jest herbatka kupowana w pojedynczych saszetkach w prawie każdej aptece u mnie. Z plantex i innymi koperkowymi to jest tak, że jeśli dziecko nie potrafi zrobić kupki to one szybko działają, natomiast jeśli puszcza dużo bączków, wierci się, ma wzdęty brzuszek, ale kupy robi normalnie...to nie wolno podawać herbatek z kopru, ponieważ będzie bączków coraz więcej i bardziej wzdęty brzuch. Wtedy pomaga suszarka, ciepła pielucha na brzuch i kąpiele w ciepłej wodzie oraz kładzenie na brzuszku. Teraz stworzyli również Pantex duo i jest to również na kolki. Pytaj w aptece, każda farmaceutka zna tą herbatkę.
oki te witaminy absolutnie nie w podwójne dawce tylko właśnie jeśli mieszane to co drugi dzień a jak samo modyfikowane, to w ogóle nie podaje się K, bo K jak i D można przedawkować i jest to niebezpieczne. Jestem pełna podziwu dla Twojego faceta. Widzisz jak fajnie się opiekuje i sprawdza w roli taty. Super.
Suzi dziękuję ci i BRAWO....w końcu pokazujesz kto jest mamusią. Z czasem jak będziesz się czuła coraz pewniej w nowej roli płaczki i depresje przejdą a ty poczujesz w końcu, że robisz wszystko dobrze. Pewnie już tak robisz, ale pamiętak, żeby smarować ciągle piersi swoim mlekiem i nie wycierać tego, wietrzyć często te piersi. A kremy na brodawki nie pomagają ci? Jak trzeba to przykładać liście kapusty. A tak w ogóle to jeśli nawet czasem czegoś nie wiecie i czujecie się bezradne to jest tak oczywiste i jasne jak słońce. Ja jeszcze przy drugim dziecku czułam niepewność i wiele rzeczy nie wiedziałam. Tak naprawdę to dopiero teraz czuję się pewnie i bezpiecznie z własnym trzecim dzieckiem. Aby to czuć to musiałam urodzić trzecie, pracować w żłobku i zaliczyć kurs pierwszej pomocy.
Wszystkie jesteście super mamusie!!!
Jeśli chodzi o jedzenie to ja co drugi dzień próbuję czegoś nowego i na szczęście nic małej nie wyskakuje a jest to duże ryzyko, bo D jest alergikiem i dziewczynki też miały problemy skórne od urodzenia. Jak od prawie 10 lat jestem matką to ciągle coś się zmienia. Przy każdym dziecku inne wytyczne. Teraz mówią, żeby wszystkiego próbować, nawet cytrusy i obserwować.
Dziewczyny ja na prawdę bardzo wam współczuję bóli po nacięciu bo wiem jak mnie boli po cc a podejrzewam, że to jest podobny ból.
bozenas w końcu się odezwałaś. Nawet nie wiesz jak się o Was martwiłam. Gratuluję Dominiczki. Dobrze, że jest już z wami po tych wszystkich ciążowych przejściach.
kasia3003 będzie dobrze, głowa do góry. U nas listopadówek zawsze wszystko się dobrze kończy a były różne przejścia.
Baksik jako, że masz już dzieciaczka to na pewno zaczniesz rodzić przed terminem i nawet tego nie poczujesz....
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Oki ja też mam ustawiony suwaczek jubileuszowy. Co do witamin to mi położna mówiła żeby podawać osobno K i D - jedną rano a drugą wieczorem.
Suzi współczuję tych dolegliwości. Oby ci jak najszybciej minęły. Wiem jak to może utrudniać opiekę nad maleństwem, w szpitalu tak miałam że ciężko mi się było nawet na bok obrócić. Nie dziwię ci się że boisz się kolejnego porodu. Takiego miałaś stresa przed tym i tak się musiałaś męczyć.
bozenas już się martwiłam o was. Gratuluję córeczki

kasia3003 nieźle popracowałaś, obyś tylko nie przesadziła. Chociaż efekty powinnaś zobaczyć szybko.
Koliberek gratulacje córeczki

Trzymam kciuki za kaśkus
Zauważyłam że wieczorem Erykowi zaczęło oczko lewe łzawić i lekko spuchnięte ma. Przemywała mu zawsze oczka przegotowaną wodą, każde osobnym wacikiem. Nie wiem od czego mu się tak się zrobiło.Teraz jak patrzę to mu nawet zaropiało - taka żółtawa wydzielina. Jak mu pomóc? Chyba rano zadzwonię do położnej.
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

Bozenas super, ze sie odezwalas i do nas wrocilas, mam nadzieje, ze Dominisia zacznie przybierac na wadze i bedzie wszystko dobrze, no i fajnie, ze jest z niej taki spioch

Suzi co do rodzenstwa dla Wladka na pewno bedzie mial, ale zobaczymy, jak pojdzie nam wychochowanie tego baka heh

A co do krocza, no ja szwy mialam zdjete tydz. po porodzie, teraz praktycznie nie pamietam juz, ze bylam szyta... czuje sie super

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja tez bylam malo nacieta i moze dlatego teraz aqz tak tego nie odczuwam
Wielomama dzieki za porady ws. witamin, tak zrobie K, co drugi dzien, bo malemu zazwyczaj daje utle po karmieniu, bo sie wierci i szuka ciagle...
Kaskus 3mam za Ciebie kciuki

ja przerzucam malego na druga piers i mam nadzieje, ze zasnie, a do reszty postow odniose sie pozniej... zmykam :**
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
a my mamy kolejne karmienie, tylko z piersi i mam nadzieje, ze maly mi zasnie... ladnie spi po butli, ale tak sie meczy purta, wygina, ze ciezko sie na to patrzy...