- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- [email protected]
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Zaraz wychodzę do lekarza, ale jak wrócę, nadrobię wszystkie posty. Aż strach samej po mieście teraz łazić, ale co zrobić. Życie. Chciałam tylko powiedzieć, że niepotrzebnie lekarka w szpitalu powiedziała, że stawia na ten tydzień, bo każdy dzień bez rozpoczętej akcji porodowej jest dla mnie wielkim rozczarowaniem. Już bym chyba wolała, żeby powiedziała, że na nic się póki co nie zapowiada. Dam znać po wizycie.
Miłego dnia :*
- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja dzis caly dzien sama w domu. Maz do 19 w pracy a tesciowa poszla sprzatac(tak sobie dorabia).Julek w nocy dal mi czadu. od 3 do 6 nie spal, a jak padl o 6(po espumisanie chyba, bo mu dalam i lepiej mu sie zrobilo)to spal do 11. teraz sie wierci i kreci w lozeczku, ogolnie ma problemy z zasypianiem.
Wiem, ze bedziecie mnie za to krytykowac, ale przeszlam tylko ma mleko modyfikowane.co on wyczynial po cycku, to sie w glowie nie miesci. jadl by non stop, bez przerwy, a jak go odstawilam to plakal az sie zanosil. nie dojadal. w cyckach nie mam juz nic. ale to u nas rodzinne-mama i siostra tez tracily szybko pokarm. karmie Julka Hippem bio combiotik. wcina tak 90 ml co 3-4 a nawet 5 godzin. zalezy od melodii do spania:)wczoraj byla u nas polozna. rozebrala go i tak go wymeczyla, przewracala, dotykala na golasa, ze gdy wyszla Julek byl taki niespokojny od 12 do 17 plakal. nie wiem czy to kolki czy tak sie zdenerwowal ta glupia baba. zeby chociaz go zwazyla, a ona wagi nawet nie miala. dziwna kobieta.
suzi- przejdzie ci, to na pewno ten piorunski baby blues. Przechodzilysmy to tez z wielomama. to jest okropne i nic nie pomaga zeby sie uspokoic. My kobiety mamy przerabane:)nie przejmuj sie niczym i postepuj tak, jak ci podpowiada instynkt.Jak karmilam piersia to Julek tez nie odbijal. polozna jeszcze w zpitalu powiedziala mi, zeby potrzymac go chwile, a jak nie odbije to polozyc na prawy boczek. widocznie je spokojnie i nie lyka tyle powietrza. teraz jak karmie butla, to musze go odbijac za kazdym razem, nie raz tez trzymam go po 15 min, masakra!
Wy juz na spacerki chodzicie. my dopiero od niedzieli moglismy sie troche powerandowac i tak codziennie po pare minut wiecej przy oknie z uwagi na Julkowe zapalenie pluc. AAA moj Julian konczy dzis 3 tygodnie:)Smiac mi sie chce, bo jest taki malutki, ze wszysciutko dla niego jest za duze, niech w koncu urosnie !

dziewczyny, czy wasze malenstwa tez maja takie okresy aktywnosci w ciagu dnia?No Julek od 11 jeszcze nie spi.Rozglada sie, patrzy, slucha. to dalam mu pic, to wzielam do odbicia. Ciekawe kiedy zasnie.
Gratulacje dla panip:)
Gravity ale masz fajnie, ze sie wysypiasz. Jak dlugo w nocy spi Twoja córcia?
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Ach ci nasi mężczyźni... Z nimi źle a bez nich jeszcze gorzej. Facetowi trzeba zawsze jasno mówić czego się od niego oczekuje bo oni nie wiedzą co to aluzje (dla nas czytelne w 200%),domyślać się też nie potrafią. NatB może twój S. uważa że sama sobie świetnie dajesz radę. Oni też potrzebują często zachęty i zamiast czekać aż sam zaoferuje że np. przewinie małego trzeba powiedzieć - przewiń syna bo mnie już plecy bolą. A jak nie umie i się boi to nauczyć. Mój ma wymówkę (dobrą zresztą) że go nie nakarmi

NatB jak Ci coś leży na sercu to pisz bo tak jak mówi kaśkus po to tu jesteśmy żeby się wspierać nawzajem.
Bozenas rzeczywiście dawno się nie odzywała.
Suzi postaw się mamie i powiedz jej że jak cię tak będzie stresować to w ogóle ci mleko zaniknie. Musisz się wyluzować przede wszystkim i ja widzisz że mała jest głodna a ty nie masz już mleka to nie zastanawiaj się tylko dokarm. Przecież nie możesz pozwolić żeby dziecko głodne było. Oczywiście jak najczęściej karm żeby stymulować piersi jeśli chcesz dalej karmić też piersią. Tyle dzieci wychowało się na mm i są zdrowe. Powinnaś robić to co Ty uważasz za słuszne.
Izaa. Eryk też ma takie pory aktywności i zazwyczaj jest to rano albo do południa ale wczoraj było też wieczorem. Dopiero jak go wykąpałam i nakarmiłam to padł.
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

Na wstępie to jeszcze raz OGROMNE gratulacje dla Ciebie Klaudia dosłownie Mama na medal

A mi już
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ustąpił

Od wczoraj z Władkiem relaksujemy się przy muzyczce

w ciąży też słuchałam często muzyki... widzę, że mały, jakby spokojniejszy...
Ładnie odpukać w niemalowane nam się żyje... co 3 h karmienie i nie ma bata, może sobie marudzić, kręcić się, ale i tak mu daję, co 3 h

Dzisiaj ładnie mi przespał nockę i tak, jak Wasze dzieciątka zauważyłam, że bardziej aktywny jest z rana tak do południa... potrafi spać tylko z 1-2 h... dzisiaj tak był od 7 do 12...
Izaa Suzi co do karmienia mm... słuchajcie no stres, ja już sobie to wpoiłam do głowy, jak nie dam rady już karmić piersią przejdę na mm Bebilon, bo zauważyłam, że jak dałam 2 razy Nan Pro to mi się wyginał i męczył... Nie słuchajcie innych dookoła, bo to są nasze dzieciątka, róbcie po swojemu... widzicie mój Wład, jak coś zjem to tez potrafi się męczyć, ale ciężko mi też później stwierdzić, co mogło mu zaszkodzić... ja lubię z nim tą bliskość, jak wisi mi na cycu

Kaśkus daj znać, jak wizyta 3mamy kciuki

Wczoraj była u nas położna...mały waży już 3600 gr

Powiem Wam, że z dnia na dzień, co raz bardziej kocham mojego synka... może od początku ciężko jednak mi było zaakceptować, może przyzwyczaić się, że jest i wiem, że faktycznie nie zawsze się czuję ten instynkt od razu to ja już go poczułam

No i chrzciny mamy 28 grudnia

Mały zasnął, coś się prężył, bo zjadłam pierogi ze szpinakiem i mozzarellą, ale nie mogę przecież popaść w paranoję jedzeniową, bo wpadłabym w anoreksję chyba, a mój pokarm nie byłby tak dobry, jak jest

Kicia no mój też mówi, ze go nie nakarmi i na razie ja jestem dla niego najważniejsza, coś w tym jest, ale dobrze, że stara się pomagać... zaczynam to doceniać... w nocy się budzi, ale twierdzi, że jest nieświadomy tego heh

I ja 3mam kciuki za nierozpakowane

Wczoraj położna spojrzała na to moje krocze i stwierdziła, że za niedługo to już można się starać o drugie dzieciątko

Wracając jeszcze do mojej "kochanej" szwagierki to dalej się nie wyprowadziła, jej mąż chce, a ona twierdzi, że się wyprowadzi, jak ona będzie chciała... wiecie, co już nawet nie mam do niej głowy eh

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dzisiaj mój syn kończy 2 tygodnie

- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

NatB, cieszę się, że wszystko u Ciebie gra. Smutna mama to i smutny bobas. Dobrze, że macie siebie - Ty, S. i Władek.

Suzi, uważam tak jak dziewczyny. Powinnaś się postawić swojej mamie. Wiadomo, że mamy chcą dla nas dobrze, ale czasem przesadzają i trzeba im o tym powiedzieć. Teraz Ty tu dowodzisz. Twoja Natalka, Twoje piersi, Twój instynkt, Twoje decyzje. Przykro mi, że dopadł Cię bejbi blues. Obyś szybko się z tym uporała i cieszyła się macierzyństwem.

Ja myślę, że wszystkie mamuśki listopadówki radzą sobie doskonale! Jak czytam Wasze posty o pielęgnacji Waszych pociech, to nie mogę wyjść z podziwu, że tak szybko ogarniacie temat. Jestem z Was dumna!

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

P.S. mega zazdroszcze Ci tej czekolady AAAAAAAAA wiecej o takich rzeczach nie pisz

Wiec chrzestna zaklepana heh

Jutro nas czeka wizyta u pediatry

hop hop dziewczynki gdzie sie podzialyscie

- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Moj maly cycus obudzil sie na karmienie... oby szybko zasnal, bo padam dzisiaj na twarz.. dobranoc

- [email protected]
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
dziś noc masakryczna miałam taki ból brzucha i twardy ale pochodziłam trochę po domu i przeszło he. Koleżanka się ze mnie śmieje że jak będę miała skurcze to i tak ich nie poznam heh bo przy małej miałam bóle tylko krzyżowe.
A mój też się obudził i pytał się czy ma mi naszykować rzeczy do szpitala i czy już jedziemy he dziś zaspał do pracy a że dziś mój ma imieniny więc w pracy mają lekki poczęstunek to powiedział że nawet nic nie będzie pił

A Kaskus nie martw się w ciagu dnia dużo się może zmienić więc możesz szybciej urodzić niż mówi lekarka.
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Kaśkus mam nadzieję że nie będziesz się już długo męczyć i po tym badaniu coś się u ciebie ruszy.
Monika ty już też długo nie pochodzisz w dwupaku

A my byliśmy dzisiaj w przychodni na ważeniu i wreszcie mały zaczął przybierać, od dwóch dni 190 g

- wredota1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Mnie zostały jeszcze 4 kg do stanu sprzed ciąży, też bez żadnych ćwiczeń. Zresztą po cc to na razie spacery i schody...no i karmienie piersią też czyni cuda

- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-