- Otrzymane podziękowania: 24
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ellie gratuluję i trzymaj sie dzielnie! Wszystko się dobrze skończy

Gratuluję też Brunetce bo wiem, że Lenka już na świecie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Pani_p oby cię w końcu coś ruszyło. No ale jak nie dziś to jutro. Wiesz że przynajmniej działają i powiem ci to co powiedział mi lekarz jak mnie przyjmowali do szpitala - "bez dziecka to pani stąd nie wyjdzie"

Monika dobrze że wyszłaś chociaż na chwilę z tego szpitala. Odżyjesz trochę, a może ci się ruszy przez to

Ellie przede wszystkim gratulacje rozwiązania. Szkoda że tak dramatycznie i mały też nie bez szwanku wyszedł ale na pewno szybko wydobrzeje. Trzymam kciuki bardzo mocno. Witaj w gronie mam z cesarkami

NatB dzieci mają swoje plany i nasze czasem się z nimi nie pokrywają no ale cóż, trzeba przetrwać. Mój aniołek jak na razie ma czas aktywności do południa a popołudnia raczej przesypia. W nocy budzi się co około 2-2,5 h.Najgorsza jest zmiana pieluchy w nocy bo jest strasznie rozdrażniony. Ty się też z Władkiem dogadasz, to musi trwać jakiś czas.Poza tym dzieci też mają humorki

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Witam nowe koleżanki ;-)szkoda że tak późno dołączyłyście.
Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom. Patrycja i Ellie szkoda że Wasze porody nie obyły się bez komplikacji. Miejmy nadzieję że maluszki szybko dojdą do siebie. Żal serce ściska jak się myśli o tym wszystkim. Szkoda takich małych istotek żeby się tak męczyły.
Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane mamusie. Do niedawna mi wydawało się że będę chodziła w ciązy całą wiecznośc a tu maluszek ma już 9 dni

U nas wszystko ok. Jak na poród naturalny to dość długo się regeneruje. Dopiero dzisiaj szwy przestały ciągnąć. Na szczęście do środy był z nami tatuś który pięknie się zajmował synkiem i mną

Pani P właśnie czytam że u Ciebie coś się rozkręca. W Końcu!! haha oby Zuzia nie męczyła Cie za długo i szybciutko pojawiła się na tym świecie.
Muszę już zmykac bo zaczynamy kąpanie

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Buziole

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

Malopolanka super, ze tak Ci maz pomagal, moj powoli sie odnajduje w tej roli, ale w swojej tez w sumie... kochamy synka nad zycie, ale ciezko uwierzyc nam, ze juz jest nasz babel przekochany

Co do jedzenia, ja jem normalnie i Wlad juz normalnie sie zachowuje, bo w ogole sie nie wygina

Sluchajcie dzisiaj mam wrazenie, ze nie mam dziecka

Klaudus jeszcze raz myslami jestem z Toba

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

tak sobie mysle, czy po wszystkich porodach ktos jeszcze zostanie na forum

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dobranoc moje drogie

- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
teraz spi. mam nadzieje ze troche pospi:)
- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- actiferol 1x1 saszetke
- folik 2x 1/2 tabletki
- cebion multi 1x3 krople
- dicoflor 1x 3 krople.
Wiecie moze jak mam to podawac, tzn czy moge to wszystko na raz wymieszac? nie dostalam zadnej takiej inf od lekarza.
- Pazia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Panip zbieraj siły już niedługo!!! Trzymamy kciuki!!!
Natb ja cały czas zaglądam na forum ale jakoś pisać mi się nie chce:( najchętniej bym cały czas spała. Nawet dzwonić albo pisać do znajomych nie mam ochoty szczególnie, że wkółko się pytają czy to już. Wiem, że to z troski no ale przecież gdyby było już to byśmy dali znać!!! Wrrr.....
A poza tym objawów zbliżającego się porodu nie mam żadnych.
No już mi trochę lepiej;)
- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wczoraj wreszcie pojawiły się u mnie jakieś sygnały zbliżającego się porodu. Mam dość silne skurcze przepowiadające, ale nieregularne, więc się nimi nie przejmuję. Cieszę się natomiast, że w ogóle coś się zaczęło u mnie tam na dole dziać.

Oj Pazia, wiem co czujesz. Mnie też non stop pytają, czy już po albo dziwią się "Ty jeszcze nie urodziłaś?!" Grrr... No a przecież właśnie...jak będzie bobas na świecie to damy znać.
PaniP, koniecznie nabieraj sił przed akcją.

A skąd wiadomo, że Brunetka już po? Chyba przeoczyłam tę informację na forum albo fb. W każdym razie gratulacje dla niej i maluszka!
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Izaa kurcze nie pomoge Tobie z tymi lekami

Dicoflor to jest ten probiotyk na jelitka tak? kurcze nazwa mi cos mowi...
A moj skrzat prawie, jak w zegarku obudzil sie po 3h, cyca i pojdziemy dalej spac

- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
Izaa - Jeśli chodzi o te leki to śmiało możesz mieszać chwilę przed podaniem:-) jest tylko takie zastrzeżenie że lepiej żelaza nie mieszać, z tego co pamiętam, szczególnie z wit.C bo potrafi zajść reakcja. Także najlepiej podaj najpierw żelazo a potem resztę albo odwrotnie. No i nie rozpuszczaj w zbyt dużej ilości bo Maleństwo może nie dać rady tyle wypić. A i jeszcze jedno - najlepiej leki podawać przed karmieniem:-) Pozdrawiam gorąco!!!

- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
Wczoraj mieliśmy ciężki dzień mały prawie cały czas płakał boję się zę to początki kolki. Muszę zaopatrzyć się w te rureczki windi. Wiecie co jak on tak płacze i cierpi to ja nie mogę się uspokoić i płaczę razem z nim. /Jestem strasznie zła na siebie za to bo wyczuwa moje zdenerwowanie.
Dziś nad ranem odpadł nam kikut:-)
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

NatB ja Cię nie zostawię. Uzależniona jestem od forum, chociaż ciężko z czasem ale daję radę

Izaa. mój Eryk obsikał nawet panią doktor w czwartek na pierwszej na wizycie

Co do tych leków czy witamin to koniecznie spytaj lekarza. Czasem jest tak że nie można łączyć ze sobą różnych leków albo witamin, niektóre powinno się podawać przed albo po jedzeniu, przy niektórych to nie ma znaczenia. Lekarz powinien udzielić takiej informacji. W ostateczności możesz spytać farmaceutę ale on nie ponosi za to odpowiedzialności.
Ja na razie jeszcze nie podaję witaminy D ani K bo moja pani pediatra kazała się jeszcze wstrzymać i we wtorek na wizycie do tego wrócimy. Spytam się jej kiedy i jak je podawać. Zważy Eryka wtedy i zobaczymy ile mały przybrał.Na razie budzi się co około 2h na karmienie, w nocy 2-3 także nie wysypiam się za bardzo ale nie przeszkadza mi to. Oby tylko ładnie przytył. W sumie to tak mam go karmić - często i krócej, nie po 40-60 min, tylko max 30. I tak zajmuje mi to więcej czasu bo w trakcie jest jeszcze odbicie i przewijanie

No właśnie się budzi mój mały Ssak i lecę go nakarmić póki nie jest jeszcze zły.