- Otrzymane podziękowania: 153
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)

Wiecie, co tak się dzisiaj wzruszam, że szok

Słuchajcie, czy Wasze maluchy też jak robią kupki to wychodzą im z pieluchy bokami? My używamy pampersa "2 new baby" i wszystko idzie bokiem :/, normalnie szok... po każdej kupie mam pranie,a w dodatku ciężko to schodzi... i chyba przerzucimy się już na większe pampersy 3
Dziękuję dziewczynki za kciuki :*, ja mam nadzieję, że to chwilowe problemy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

NatB Erykowi też wychodzi takie "nie nie nie". My używamy teraz pieluszek z Rossmana 2 (3-6 kg). Nawet mu nie wychodzi kupka, no chyba że dużo zrobi albo ma źle założoną. Ale kupiłam teraz już 3 (4-9 kg) i za kilka dni jak te 2 się skończą to zaczynamy 3.
- kasia3003
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Dr GOOGLE - Ja też wg niego nie żyję, albo trafiłam w totka z tym moim raczkiem i zajściem w ciążę po leczeniu chemią

kicia pierwsze wyrazy, sylaby a nawet literki to najpiękniejsze dźwięki. Mój Alanek jak go ktoś weźmie na ręce a mu się znudzi albo za mną zatęskni, albo gdzieś na chwilę ucieknę, a on się z patrzy to krzyczy "MEE" i robi taką smutną podkówkę z dziobka, że wiem że to mnie woła. A najlepsze je
st to, że jak ubzdura sobie, że to mama ma nosić królewicza to nie ma mocnych, żadne ręce nie pomogą i płacz zaczyna się tylko jak ktoś go próbuje przechwycić. Taki mały terrorysta

wielomama naprawdę cię podziwiam, jesteś super mamą ! Trzymam kciuki za męża i wszystkiego najlepszego dziewczynom

odnośnie smoczków to niestety i mój synek nie jest zwolennikiem

muszę wam powiedzie, że po noworocznej kłótni z mężem, coś się zmieniło. P. zaczął się małym bardziej ciekawić, więcej się nim zajmować. Idzie do pracy po Trzech Królach. Uff... mam nadzieję, że to się utrzyma.
- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
JustynaNL ja też już zaczęłam odkładać ubranka. Zaczął wreszcie rosnąć porządnie ten mój kawaler.
Wczoraj byłam na kawce ze znajomymi z basenu bo pojechałam zapłacić za zaległe dwa miesiące co mnie nie było i spotkałam parę osób. I dzisiaj też jadę bo koleżanka której wczoraj nie było ma dzisiaj przyjechać. Oj troszkę mi tego brakuje jak chodziłam codziennie na basen, do sauny a czasem potem na kawkę. Jednak synek mi wszystko wynagradza. Wszyscy zachwycali się Erykiem który spał cały czas w foteliku. Fajnie tak czasem wyjść z domu i pogadać z ludźmi. Tym bardziej że się nie widzieliśmy ponad dwa miesiące. Tam są w ogóle fajne zajęcia pływania dla niemowląt, chyba od 3 miesiąca, raz t tyg. przez ok. 2,5 miesiąca. Mogą wejść dwie osoby dorosłe i dziecko. Muszę się dowiedzieć co i jak i może się zapiszemy

- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
na najwazniejsze Wszystkiego Naj w Nowym Roku Spelnienia marzen,duzo zdrowia,radosci z pociech

kasia3003 wiem kochan co przezywasz nie wazne skad dam Ci rade od serca ,wiem ze to Twoj maz ale ja bym poszla na Twoim muiejscu do mamy !na jakis czas i zobaczysz co bedzie czy pojdzie po rozum Twoj maz.Ciez sie ze Cie chociaz nie bije jeszcze:)bo sa i takie przypadki.Trzymaj sie kochana i sie nie daj mysl o swoim Skarbeczku bo on teraz najwazniejszy:)Mi jak zle własnie tak robie

Moja Lalunia poszła wczoraj spac przed 20 naubieralam ja do snu bo chlodno w mieszkaniu dzieki mojemu ladorfowi debilowi i wstala mi przed 7 rano chyba bylo jej cieplo:)pojadla sobie pampersa zmienilam i spi razem z tatusiem:))

natB z tymi poronieniami i tarczyca to nie tak do konca prawda,ja mam problem z tarczyca i malo tego jeszcze guza na niej

wredota1 to w sumie sylwester spokojny jak i u mnie mal zasnela kolo 22 i wstal rano a My ze znajomymi balangowali:)oczywiscie z umiarem ale fajerwerki Jessica mial gdzies

pani_p boj cieszmy sie z Naszych pociech powiem tak ze co do pielegnacji Jessici i pracy przy niej nie mam slabosci nawet jak placze mam sakramencka cierpliwosc az moj sie czasem dziwi moze dlatego ze juz mam swoje lata:)ale to malo wazne albo dlatego ze wiem co stracilam poroniajac 3 ciaze:(

kasia085 co do pogody ja z mala wychodze bez wzgledu czy lweje wiej czy slonko swieci czesto wracamy tez wieczorem:)

wielomama Ty masz duzo pracy i jestes nai zachwycona i prawidlowo ja tez nie nazekam na jej brak.Bo procz opieki Jessica wriocilam do pracy obecnie 9h tygodniowo:)

Ja tez laseczki zmienilam pampersy na wieksze te 3-6kg kupilam paczke 240szt starczy na troche bo Jessica robi kupke 1 a czasem 2 na dobe:)

Co do ubranek ja sprzedaje na ebay i fb te co juz powyrastala

- wredota1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

My z Gabi juz od dawna na pieluchach 3-6 kg. I zaraz pewnie znow bedzie zmiana, bo wazy 5,6 kg

Nat, odwazna jestes z tym kleikiem. Ja to jednak poczekam do tego 4 miesiaca. Z reszta duzo nam nie zostalo.

Nam powoli z szafy znikaja ubranka z przedzialu 0-3 miesiace. W tygodniu pewnie wyciagne ubranka na okres 3-6. A ich mamy najwiecej

Dobra, uciekam robic mleko bo Gabi juz koncertuje

- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- kicia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jessica ładnie rośnie, też będę musiała porobić zdjęcia ubranek i powystawiać.
- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Za to w dzien Jej sie poprzestawialo i jak tylko nie spi to wcina 100ml mleka co dwie godziny a czasem czesciej. Probowalam dawac wiecej zeby wydluzyc przerwy, ale nie miesci Jej sie w brzuszku a zageszczalam kleikiem juz dwa razy po trochu, ale chyba za malo bo efektu brak, dalej co dwie godziny butla byc musi. Pokombinuje jeszcze sypac troszke wiecej tego kleiku i moze osiagniemy jakis sukces.
Przez to, ze Mala jest juz coraz bardziej ciekawa a Duza nadal bardzo zywiolowa czasu na napisanie na forum mam mniej, ale staram sie chociaz raz na jakis czas skrobnac cos na facebooku. Oczywiscie nie pomijam zadnych zdjec przez Was dodanych bo te Nasze pazdziernikowo/listopadowo/grudniowe Dzieciaczki to cud, miod i malina

Widzialam, ze juz czesc z Was po chrzcinach i jak na pierwszy raz prawda, ze nie tak strasznie? ;p
Jak juz jedne za soba mam, co prawda Starsza miala wtedy 9msc i juz chodzila, ale jakos tez byla niewzruszona jak Ja ksiadz polewal. Nad chrzcinami dla Mlodszej jeszcze nie myslelismy bo orpocz tego, ze nie wiemy czy organizowac je w pl czy w nl czy moze jeszcze u chrzestnej w Anglii to wlasnie jest problem chrzestnej, ktora to tez ma male dziecko (i chce je ochrzcic) no wiecznie nie maja czasu bo Jej Maz ma wlasna firme i ciagle pracuje. Takze na razie jeden problem nam sie troche odklada w czasie.
A to dla tych, ktore nie maja facebooka:
Delikatne popisy ,,gugania'' i usmiechow Mojej Malej Szczygi ;p rano jeszcze wieksza z Niej gadula, szczególnie jak widzi Siostre

- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mieszkanko ogladnelismy ale piekne problem ze 2 pietro i zrezygnowalismy:(wiec czekam dalej ,Kobieta pytala czy w aplikacji zaznaczone ze max 1 pietro ja ze tak i przepraszala za zamieszanie.
Dzis moja Lalunia zaczela sie cos pienic i slinic nie wiem co mnie czeka:)moze zeby hhmm nie mam pojecia

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

Wredota powiem Tobie tak WŁadek pięknie przyjął kliek, w nocy dzięki temu potrafi przespać 8-9 h

Zakupiłam również Bebilon Nutriton, bo w dzień ledwo, co uciągnie 2 h bez mleka, a dostaje 120-150 ml, zobaczymy, czy to coś pomoże

Gravitya Tobie też wychodziły w badaniach anty tpo?... bo u mnie oto się rozchodzi no i ten niski poziom erytrocytów...
Kicia jak ja Ci zazdroszczę kawki, mi tutaj strasznie brakuje takich wyjść... gdyby nie siostry mojego S. umarłabym

Kasia3003
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Tak, jak pisałam na fb zamówiłam Władkowi matę

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

Ja tak tylko na szybko dac znac że żyjemy

Chrzciny były piękne

- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Gravity wiem co to znaczy stracic ciaze,u mnie nie dosc ze stracilam to jeszcze nie moglam zajsc w kolejna.ale na szczescie mamy swoje male szczescia i to jest najwazniejsze.dziecko dla mnie jest wszystkim i nie wyobrazam sobie zycia bez niego.a cvo do sllinienia to i Jasiowi sie coraz czesciej zdaza.puszcza takie babelki ze sliny.
nat szczepienie buuu,ja juz sie boje na sama mysl o 12 lutym i drugiej dawce u nas.ja rez mam malo kolezanek.na szczescie rodzicowmam na miejscu.mam kolezanki ale maja albo odchoeane dzieci albo nie maja wogole i kazdy zyje wladnym zyciem.ucieszylam die bo dziewczyna z bloku i jest w ciaxy i rodzi w lutym.dziewczynke alr zawsze bedzie z kim pogadac jak wyjde na spacerek.
swoja droga powiem wam ze przestalam juz podawc malemu espumisan i nie ma zadnych problemow tzn. Chyba z juz mu sie rozwinely jelitka.robi pieknie kupki.fajnie wtedy wyglada.b skupia wzrok w jednym miejscu, unosi dupke i slychac sruuu, a po tum jest taki szeroki usmiech na pysi:-) ogolnie to robi kupki mniej wiecej o stalych porach i tak naprawde juz mu sie wyregulowal dzien.wsrajemy kolo 9, cycus,maly sobie siedzi w lezaczku ja jem sniadanko,pozniej drzemka,kolo 11 cycus i spacerek.drzemka dluzsza po spacerku, pozniej kolo 14 cycuc i zwykle yez drzmka, 17-18 cycus i do 20 sie bawimy, kapiel cycus i idziemy spac.pozniej pobodka w nocy dwa razy.kolo 1 i 5.takze mamy juz swoj rytm i zyjemy sobie szczesliwie:-)
- wredota1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Nat, my mamy szczepienie 23 stycznia. Modle sie zeby Gabi znowu nie dostala odczynu.
Pani P, nasza Gabi tez przez kilka dni po chrzcinach byla marudna. Ale spoko, przeszlo jej

Kasia, u nas tez juz mniej wiecej jest dzien uregulowany. Wstajemy o 8:30 i w dzien jemy co 4 godziny. W dzien Gabi malo spi ale senna robi sie po 10, 13, 16 i czasem sie zdrzemnie 20-30 min. Ostatnie karmienie mamy o 20:30 i Gabi spi sobie do 4:30 wiec rewelacja