- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zapisaliśmy się już na te dodatkowe szczepionki. Termin mamy dopiero na 18 lutego, więc jeszcze mam czas żeby wszystko przemyśleć
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- piranetka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kuba:) nasze największe szczęście!
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
a może spróbuj posmarować buźkę sudocremem i zobaczysz jak będzie - tak mi lekarz doradził na wysypkę na buzi u Kamilka
- piranetka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kuba:) nasze największe szczęście!
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
My już po imprezce było mnóstwo dzieciaczków co jeden to ładniejszy ale moja Martynka oczywiście najpiękniejsza
Pomału sie u nas normuje z tą kupa ale za to malutka coraz częściej ma tryb zwiedzania i nie spi juz tak długo jak zawsze dzisiaj zauwazylam ze uspokoiła sie przy włączonym mikserze i odkurzaczu
Mam pytanko kiedy przychodzi pielegniarka srodowiskowa? (nie chodzi tu o położną tylko pielegniarke)
paulainka takimaluszek nie potrzebuje fotelika w samolocie może być na kolanach? Pytam bo w wakacje wybieramy sie w odwiedziny do mojego taty do Francji niestety samochodem to za daleko wiec wybierzemy samolot i się zastanawiam jak Martynka będzie przebywać podróż..
Iwona23 Nam znajoma pediatra też tak mówiła że tylko podstawowe wystarczą... ale jakoś nie wiem czemu i tak szczepimy na te dodatkowe...
motylek270 jak wyglada to do podlaczenia do odkurzacza bo nie moge sobie tego wyobrazic? podeslesz link moze tez się skuszę bo też nie mam siły czasem ciągnąc jak takie babole wieksze ma...
Gosica współczuję takich wahań cały czas biedny maluszek npo i ty bo nie wiadomo co robic i jak pomoc....
Lece posprzatac puki malutka spi troszkę
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
Motylek270-nasz Jasiek też charczy i lekarka mówiła,że póki katar nie cieknie z nosa i nie jest zielony to nie ma się czym martwić.Podobno to normalne,bo dziecko ma wąziutkie przegrody czy coś takiego.
Kristi-co do latania to dzieci do lat 2 siedzą na kolanach u rodziców,dają Ci specjalny pas którym przyczepiasz dzieciaczka do swojego.Jeśli dajesz smoczka to warto wziąć ze sobą,bo przy starcie i lądowaniu mogą boleć uszka i odruch "łykania,ssania" zmniejsza dolegliwości.Jak nie dajesz smoczka to warto podać cycusia lub butelkę.
Co do aspiratora to też słyszałam o tym katarku,my mamy fridę i sama ciągnę,tyle,że najpierw zakrapiam wodą morską,która rozpuszcza wydzielinę i kładę na brzuszku-wtedy wszystko ladnie wyciągam.
A ja ciągle myślę o Jaśka oczku-zaczęłam czytać o zmniejszonej źrenicy i trochę się przeraziłam,piszą,że to może być po prostu taka uroda,albo może świadczyć nawet o nowotworze-masakra-czekamy na list ze szpitala z terminem wizyty...
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
Meldujemy się i my
Wczoraj byłam u mojej gin, mamy zielone światełko, możemy harcować w sypialni, tylko oczywiście trzeba czas na to znaleźć... heh
Nasza Zosia praktycznie już cały czas jedzie na butli, bo nie najada się moim pokarmem, zresztą moje 'mleko' to praktycznie woda
Stwierdziłam, że nie ma sensu żeby dziecko było nienajedzone i trzeba dawać butle... no trudno. Jak trzeba, to trzeba, najważniejsze żeby była najedzona
Jutro idziemy na szczepienie, zdecydowaliśmy się na 6w1.
Ok, kończe, bo moja słodka mnie woła
- Asiula315
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Lilka tez ma strasznie wysypana buzie.... Ale ponoć to ten trądzik niemowlęcy... Wiec czekamy ma samo przejść...przemywam tylko woda...
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
I dopadla mnie kolejna deprecha.Od wczoraj nerwy mi puszczaja przy kazdej pierdółce.Nawet na dziecko potrafie sie zdenerwowac,choc staram sie zeby on tego nie odczul,bo przeciez nie jest niczemu winny.Ale mam juz dosc placzu,tego jedzenia na raty i niepewnosci czy on placze z glodu czy z bólu.Martwie sie ta jego waga ze nie przybiera tak jak ma przybierac no po prostu meksyk w głowie.Tu mowia zeby przynajmniej 2,5godz mial przerwy miedzy jedzeniem a on nie raz nie wytrzymuje tyle,a zje znow odrobine i znow za chwile glodny.Jak chce go przetrzymac mimo placzu to maz z mama na mnie naskakuja ze co dziecko bede glodzic itd bo chce jesc a nie rozumieja ze to ze on chce ssac to nie znaczy ze glodny tylko jak go boli brzuszekto ma potrzeba cos ciumkać.W ogole szczerze mowiac to przerasta mnie to wszystko.Zebym wiedziala na czym stoje, czy to mleko jest dobre itd to jeszcze a tak to sie meczymy wszyscy.Sorki za te zale ale chociaz tu moge sie wygadac.
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
Może Twój mały przechodzi teraz skok rozwojowy, bo jest pewnie ok. 5 tygodnia a wtedy dziecko rzeczywiście non stop chce jeść lub ssać i trzeba mu to zapewnić. ja karmię piersią i jak mały przechodził przez ten skok, to myślałam, że oszalaję, piersi mnie już bolały, myślałam, że tak ciągle chce jeść bo się nie najada moim pokarmem,bylo mi bardzo ciężko, ale on po prostu miał wtedy taką potrzebę. jeśli uznasz, że Twój mały nie jest głodny a tylko chce pociumkać, to daj mu smoka, może się uspokoi.
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Gosica tym karmieniem tak się nie przejmuj. Ja akurat nie mam problemu z Jaśkiem, ale był czas że nie jadł ile powinien. Pamiętaj są pewne normy ile dziecko powinno w ciągu doby jeść. w 2 miesiącu na mm to od 110-130 6 razy. Mi często wychodziło i 7-8, ale robiłam mniejsze porcje i częściej zamiast co 4 to np. co trzy. A jak w tym czasie był głodny to memlał coś z piersi...Głowa do góry Kochana. Każdego czasem łapie dół z tego czy innego powodu.
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania